Säihkyvä kakku itsenäisyyspäivään

Hiphei, pitkästä aikaa kakkuhommia! Mies otti molemmat lapset ulkoilemaan ja mä pääsin vähän leipomaan! Ihanaa pitkästä aikaa päästä tekemään jotain ihanaa kakkua, ja varsinkin niin, että ohje on valmiina ja ei tarvii kun toteuttaa hyväksi havaittu resepti.

Mä nimittäin inspiroiduin Winestaten Säihkekakun reseptistä, mutta uuden vuoden sijaan inspiroiduin tekemään sen jo nyt itsenäisyyspäivän kunniaksi. Mulle itsenäisyyspäivä on aina sellainen minijoulu ja meillä on ihan omat perinteet. Tehdään aina kunnon juhla-ateria, avataan joku hyvä viini, seurustellaan ja silmäillään Linnan juhlat. Ihana rahka-skumppa -kakku syntyi tosi helposti ja kerrankin mun on helppo heittää teille ohje, joka on todella askel askeleelta ja videon muodossa vielä! Ite kun aina saan kameran käteen vasta valmiin luomuksen kohdalla, niin noita välivaiheita harvemmin tulee kuvattua, mutta voin vaan mennä sieltä missä aita on matalin ja linkata jo valmiiseen videoon, jee!

Resepti ja video alkuperäisestä kakusta löytyy täällä ja mä noudatin sitä melko tarkalleen, muutamalla pienellä muutoksella.

Ensinnäkin koristelut oli hyvin erilaiset, mutta mennään niihin kohta. Mä tosiaan hieman muutin tuota ohjetta, eli lisäsin siihen vielä ylimääräisen 200 gr vaniljarahkaa ja sen mukaisesti myös sitten liivatelehtiä käytin seitsemän sijaan kahdeksan. Tämä vain ja ainoastaan sen takia, että halusin hieman isomman ja korkeamman kakun. Kakku muuten noudatti tuota samaa ohjettaja voi jestas tosta tuli hyvää! Skumppa + valkosuklaa + vaniljarahka toimi superhyvin ja melkein nuolin kulhon 😀 Juusto- ja rahkakakuissa parasta on se, että maun tietää jo ennen kuin kakun leikkaa auki 🙂 Tein kakun eilen illalla ja laitoin sen odottamaan kylmiöön. Hyvä nyrkkisääntö on tunti jähmettymistä per käytetty liivatelehti, vaikka vähempikin usein riittää. Mä yleensä teen aina juusto- ja rahkakakut edellisenä iltana, että saavat jähmettyä yön yli. Aamulla sitten tein sen isoimman muutoksen, eli vedin päälle vielä kiillekerroksen, koska hei, itsenäisyyspäivä ja sininen kakku on meant to be!

Kiilteen tekee tosi helposti! Mä teen välillä kiilteen hyytelösokerista ja välillä liivatelehdistä, tällä kertaa liivatelehdistä, koska en halunnut ylimääräistä makeutta kakkuun, joka oli niin hyvänmakuinen. Ja pääsinpä käyttämään mehun sijaan skumppaa myös kiilteeseen!

KIILLE:
1 dl vettä
2 dl Lindauer Brut -skumppaa
3 liivatelehteä
sinistä väriainetta

Laitoin liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ja kiehautin veden vedenkeittimessä. Lisäsin kuumaan veteen pienen pisaran sinistä väriainetta ja sitten liivatelehdet. Sekoitin liivatelehdet veteen ja sitten kaadoin joukkoon 2 dl skumppaa. Varovasti lusikalla lusikoin ohuen kerroksen kiillettä kakun päälle ja jätin jääkaappiin taas jähmettymään. Viimeisenä silauksena koristelin kakun mulle ominaisella tavalla, eli more is more -taktiikalla 😀

 

Eli puoliympyrän malliseksi valko-sini-kultaista koristeseosta, syötävää kultaa, kukkia ja karkkia 🙂 Mä rakastan leikkiä syötävällä kullalla ja ylipäätään leivonnassa tykkään melkein enemmän koristelusta kuin leipomisesta 😀 Tai siis kivaa, jos kakku onnistuu olemaan hyvänmakuinen, mutta mä aina saan eniten iloa irti juurikin koristelusta ja inspiroidun sekä tilaisuudesta, että tarkoituksesta. Tällä kertaa mielessä oli Suomen synttärit ja kaikki ihana joulukauden säihke.

Tän kakunhan saa muokattua ihan tosi pienin muutoksin vaikka kuinka moneen tilaisuuteen! Jouluksi glögikiilteellä tai puolukkaa lisäämällä kakkuun, uudeksi vuodeksi omissa suosikkiväreissä tai vaikka mihin tahansa juhlaan muuttamalla pohjan pipareiden sijaan vaikka Oreo-pohjaksi tai Digestive-pohjaksi. Iisiä, nopeeta ja helppoa. Ei tarvii paistaa mitään uunissa ja onnistuu takuuvarmasti aina, jos liivatelehtien kanssa osaa vähääkään toimia 🙂

 

Skumppana oli tälläkin kertaa Lindauer Brut, joka on blogissani ollut jo ennenkin esillä. Lindauerin skumpat on mun mieleen ollu kaikki, mä yleisestikin ottaen tykkään Uudesta-Seelannista tulevista viineistä hyvinkin usein ja nää ei oo poikkeus. Kuiva Lindauer Brut toimii niin kakussa, kiilteessä kuin lasissa. Jos ei siis vielä ole loppuvuoden hulinoihin löytyny sopivaa skumppaa, suosittelen kokeilemaan tätä. Myös tätä hieman hintavampi Lindauerin Blanc de Blancs toimii tässä varmasti ja on yks mun suosikkiskumppia sekin!

Tää vähän persikkainen ja sitruksinen tosi kuiva Lindauer Brut on musta ihan superhyvä nimenomaan juhlapöytiin! Juhlava pullo, hyvä alkumalja-skumppa ja toimii tosi hyvin just kaiken sormiruoan ja pienen naposteltavan lisäksi jälkkäreiden kanssa erittäin hyvin. Chardonnayn ja Pinot Noirin sekoitus on sen verran kuiva, että tasapainottaa jälkkäreitä kivasti.

Ja viimeisenä silauksena tietenkin vähän tähtisadetikkuja tuomaan säihkettä ja säpinää!

Käykää tutustuu ohjeeseen Winestaten sivuilla, jos kiinnostuitte. Erittäin helppo kakku, joka vie kielen mennessään ja joka on helppo koristella juhlapöydän keskipisteksi 🙂 

2 thoughts on “Säihkyvä kakku itsenäisyyspäivään

Leave a Reply