Suomalaista työtä, täydellistä laatua

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Kotikylmiö Oy / Festivo

Tänään on Osta työtä Suomeen -päivä, tiesittekö sitä? Tänään siis hyvällä omalla tunnolla kehotan teitä kuluttamaan! Ai miksi? No koska ostamalla suomalaisia tuotteita luodaan Suomeen uusia työpaikkoja. Jos jokainen suomalainen ostaisi kympillä kuussa lisää suomalaisia tuotteita tai palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Kelatkaa. 10€/kk lisää loisi niin paljon parempaa yhteiskuntaa meille kaikille. Tämähän ei siis tarkoita, että kaikkien pitäisi käyttää kymppi kuussa enemmän rahaa, vaan sitä, että jos ne hankinnat suuntaisi kotimaahan, kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin.

Tästä inspiroituneena halusin palata yhteen aiheeseen, joka on hyvin umpisuomalainen. Nimittäin meidän kylmiöpakastimeen ja ajatuksiini siitä näin reilun kolmen kuukauden kokemuksella. Miten se liittyy suomalaisuuteen? No niin, että kyseessä on umpisuomalainen Avainlippu-merkkinen tuote, jonka valmistuksessa todellakin hyödynnetään suomalaista työtä. Kirjoittelin Festivosta tarkemmin täällä ja toivon, että käytte lukaisemassa, jos aihe kiinnostaa.On oikeesti mielettömän hienoa, että markkinoiden monilta osin paras kylmäkone on suomalainen tuote, jonka suomalaisuuden aste on ihan järjettömän korkea, peräti 80 % (Avainlippuun riittää 50 %). Laite valmistetaan Suomessa, kasataan lähes kokonaan kotimaisista osista. Festivo ei pelkästään itsessään työllistä tehtaalla paljon suomalaisia ja suomalaisena yrityksenä tuo hyötyä Suomen taloudelle, vaan se myös työllistää muita suomalaisia yrityksiä käyttämällä heidän osia tuotteissaan. Iso hatunnosto.

Mutta niin, mitenkäs se itse kylmiöpakastin on maistunut käytössä? ERITTÄIN hyvin.

Ensinnäkin, mun on pakko aloittaa hävikistä. Meidän ruokahävikki on minimaalinen tällä hetkellä. Oikein hävettää itselleenkään myöntää, kuinka paljon enemmän oli hävikkiä ennen, vaikka mun mielestä silloinkin oltiin aiheesta tarkkoja. Ensinnäkin, tuo meidän leveä kylmiö on niin tilava ja avara, että vaikka roudaan viikonloppuna siihen viikon ruokaostokset, tuntuu se aina puolityhjältä. Tämä ei kuitenkaan lisää hinkua ostaa sinne lisää, vaan se antaa todella kattavan ja nopean ymmärryksen siitä, mitä jääkaapissa jo on, kun kaiken näkee ensivilkaisulla. Ruoat eivät jää takaseinälle jonkun jutun taakse unohduksiin ja päädy sieltä roskiin. Se, että pelkästään tohon oveen mahtuu 7 litran tötsää vapauttaa kaapista hurjasti tilaa. Se, että kaiken näkee, estää tuotteista pilaantumatta unohduksiin sinne jonnekin ja myös lisää tietynlaista inspiraatiota kokeilla uusia yhdistelmiä ja ruokia, kun yhdellä katselulla saa skannattua kaikki jääkaapissa olevat ainekset. Tulee oikeesti kehitettyä uusia reseptejä siinä samalla.

Tää on sellainen kokonaisuus oikeestaan, joka syntyy siitä, että jääkaapissa on kaikki näkyvissä, viikko-ostokset saa oikeesti kaikki kerralla hankittua ja kylmiössä tuotteet säilyy paremmin kuin tavallisessa jääkaapissa. Saatan helposti ostaa kaupasta 5 litraa mustikkamehua (meillä kuluu tota naurettavan paljon), pari litraa kaakaota, 4 litraa maitoa ja saman verran jugua. Puuroja, smoothieita ja sitä mustikkamehua menee oikeesti viikossa aika isotki määrät, varsinki aina jos on jotai vierailijoita meidän kolmen (syövän perheenjäsenen) lisäksi. Sit ku noita perusjuttuja ei tarvii olla päivittäin hakemassa kaupasta lisää, niin kaupassa tulee kans harvemmin käytyä ja tehtyä turhia ostoksia. Oveen mahtuu 7 litraa ja sitten tuonne isolle alahyllylle menee “varastoon” loput. Kauramaitojen ja mehujen ja jugun säilyvyysaika on niin pitkä, että sinne voi ostaa helposti viikon jutut. Sama pätee lihoihin ja vihanneksiin, jotka säilyy paljon paremmin noissa niille suunnitelluissa lämpötiloissa.

Merkittävimmän eron huomaa oikeesti siinä, miten hyvin tuossa säilyy vihannekset. Esimerkiksi salaatit on ihan napakoita ja tuoreen näköisiä vaikka olisivat jääkaapissa olleet jo useamman päivän. Tulee taas syötyä salaattia useemmin, kun aina on oikeesti tuoreen rapeaa saatavilla. Usein ennen meillä saattoi mennä puolikas salaattiruukusta yhteen saldeen ja sitten seuraavana päivänä se oli jo sellasta pehmeää ja vettyneen tuntuista. Ennen puolet salaatista päätyi yleensä roskiin, mutta nyt hankalimmatki vihreät kuten rucolat sun muut säilyy tosi pitkään hyvänä.

Elän vielä kuherruskuukautta tän meidän Festivon kanssa ja pyyhkäisen aina kaikki mahdolliset tahrat yms. pois heti, joten siistinä pitäminen on tosi helppoa, tosin en tiedä johtuuko se pelkästään kuherruskuukaudesta. Just sen takia, että tuossa näkyy kaikki ja kaikki mahtuu helposti, on kylmiö aina siisti, eikä tungettu vaan täyteen kaikkea mahdollista.

Yleensä tää juhlakausi on ihan kamalaa aikaa kun jääkaappi pursuaa kaikkea. On pikkujouluja ja itsenäisyyspäivää ja joulua ja vaikka mitä. Nyt meillä on vielä nimijuhlat tässä kuussa. Tonne saa helposti pari kakkua ja kinkun samaan aikaan halutessaan. Odotan jo innolla kaikkea sitä kokkailua, kun ei tarvii miettiä, missä säilöö kakkua tai kahta.

Ja puhtaanapitokin on tosi helppoa, osat irtoaa helposti kun tarvii ja tuohon rosteriin ei jää mitenkää merkittävästi sormenjälkiä tai mitään muutakaan. Oon tykännyt tästä kyllä kaikin puolin ihan 100%. Kysyin mieheltä pari viikkoa sitten, mikä on ollut sen mielestä vuoden paras hankinta. (Huom! hankittiin mm. toinen auto tän vuoden puolella…) Ei miettiny sekuntiakaan, ennen ku vastas “toi jääkaappi!” 😀

Jos siis olette remppaamassa tai rakentamassa ja keittiö kokee uudistuksen, niin en vois enempää tätä valintaa suositella, sillä teette itsellenne palveluksen ja todellakin tuette sitä suomalaista työtä. Todellinen guilt free -hankinta, joka lisäksi aiheuttaa joka päivä tai vähintäänkin viikko mielihyvää sillä, kuinka loistava tuote se on.

Panostitteko tänään suomalaisen työn tukemiseen ja miten tärkeää se on teille arjessa ylipäätään? 

Psst! Tän päivän tiimoilta mun instassa on tänään illalla myös tosi kiva arvonta, kannattaa tsekkaa sit sekin! 🙂

5 thoughts on “Suomalaista työtä, täydellistä laatua

  1. Kiitos tästä mainoksesta, ja luin asiasta jo aikaisemmassa postauksessasi ja kiinnostuin todella paljon tästä Festivosta, ja harkitsen sen ostamista. En ollut aikaisemmin edes kuullut tästä, ja kun asuntoon tuli “automaattisesti” pakastin ja jääkaappi, niin silloin ei käynyt mielessä edes, että olisi voinut lisäkustannuksella hankkia tällaisen kylmiön.

  2. Kiitos hyvästä postauksesta ja tärkeästä aiheesta! Tyytyväisenä luen, miten liputat kotimaisten tuotteiden puolesta, niin jääkaapin sisällön kuin itse kodinkoneenkin kohdalla 🙂 Valio voisi hyvin tehdä sun kanssa jotain brändiyhteistyötä 😀

  3. Tosi hyvä postaus ja itekki oon harkinnu Festivoo ku keväällä tulee keittiöremppa! Mutta oikoluku oli tainnu jäädä tekemättä kun oli jotenkin ärsyttävän paljon kirjotusvirheitä. Anteeks ku valitan mutta yhteistyö- postauksissa noi oikeen korostuu ja tuntuu että on haluttu hutasta rahakas postaus eikä tekstillä itessään oo nin paljo arvoo.

    1. Heippa! Kiitos huomiosta. Syynasin nyt tekwstin uudelleen läpi ja bongasin 3 typoa. Omat virheet on hankala bongata heti kirjoituksen jälkeen, kun tietää mitä pitäisi lukea. En kuitenkaan pidä 3 typoa kovin kriittisenä, varsinkin kun asia niistä huolimatta kävi selväsi ilmi. Ja mitä tulee tuohon oletukseesi, on se täysin virheellinen, koska olen kirjoittanut tän postauksen niin, että raha ei liiku mitenkään päin. Ja itse asiassa panostus kaupallisiin postauksiin on usein kovempi, koska niihin ehtii paneutua eri tavalla kuin tavallisiin, sillä siinä on varattu tietty määrä tunteja asiakastyöhön.

  4. Olipa hyvä postaus, kiitos! En ollut kuullutkaan Festivosta ja harkitaan nyt kyllä ehdottomasti tulevaan kotiin. Suomalaisuus valtavaa plussaa. Rakennuslupa saatu tällä viikolla, hirsitalo tulee teijän naapuripitäjään Vesilahteen 🙂

Leave a Reply