Valkealla hymyllä uuteen vuoteen

Koko raskausajan odotin, että pääsen putsauttaa hampaani taas valkoiseksi raskauden jälkeen ja sopivasti sainkin taannoin kokeiluun iWhite Instant -tuotepaketin, jota pääsin testaamaan hampaidenvalkaisu mielessäni. Kun joudun muutenkin jättämään vauvan isän tai mummin kanssa hammaslääkärin, lääkärin tai vaikka ripsihuollon ajaksi, kuulosti ihanan huolettomalta tehdä tämän yksi prosessi, eli hampaidenvalkaisu, kotona. Oon saanut tosi paljon vuosien varrella tarjouksia erilaisista hampaidenvalkaisu-mahdollisuuksista ja olen lähes kaikki ne jättänyt käyttämättä, sillä usein ne on hieman kyseenalaisia tuotteita tai vähintäänkin kiillettä vaurioittavia tuotteita, jotka mulla aiheuttavat järkyttävää vihlontaa pahimmillaan moneksi päiväksi. Tässä iWhite Instantissa kiinnosti se, että kyseessä on kliinisesti testattu apteekkituote, joka on turvallinen hampaille. Hampaidanvalkaisutuotteet on aika harvoin kliinisesti testattuja, joten niihin luottaminen on aina vähän niin ja näin. 

Vaikka tuotteessa lukee, että ei suositella raskaana oleville ja imettäville, niin kysyin asiasta sekä farmaseutilta että hammaslääkäriltä, ja uskalsin tuotetta kyllä käyttää. Tuo maininta nyt lähtökohtaisesti löytyy vähän joka tuotteesta, jota ei ole testattu imettävillä äideillä, eikä hammaslääkäri nähnyt syytä, miksei hampaidenvalkaisua voisi tehdä imetysaikana

Tuotteen käyttö on helppoa. Muotit on valmiiksi täytetty aineella ja ne vaan laitetaan kiinni ala- ja ylähampaisiin. Muotit pidetään hampaissa 20 minuuttia, jonka jälkeen ylimääräinen aine huuhdellaan pois ja käsittely toistetaan kolmena päivänä optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Aine ei maistu mitenkään erityiselle ja ite oon käyttänyt ennenkin tällaisia muotteja, joten osaan hyvin olla 20 minuuttia tällainen suussa. Joillain voi tuntua hassulta, kun syljeneritys tapahtuu muotti suussa, eikä tee mieli nielaista, mutta ite koen tällaiset tosi iiseksi käyttää. Käsipesu, hammaspesu, muotit suuhun, 20 min muuta puuhaa ja sitten suun huuhtelu.

 

Tuotteen käyttöohjeet
1) Harjaa hampaat ennen jokaista käyttökertaa
2) Varmista, että kätesi ovat puhtaat ja kuivat
3) Ota esitäytetty muotti suojakuoresta ja aseta se suuhusi. Varmista, että geeli koskee hampaan pintaan. Aktivoi geeli painamalla muottia hampaitasi vasten. Ylä- ja alahampaat voidaan käsitellä samaan aikaan.
4) Vie huulesi varovasti muotin päälle ja sulje suusi varovasti. Älä pure muottia liian kovaa, koska se voi saada ylimääräistä geeliä puristumaan ulos muotista ja hampaista.
5) Poista muotti 20 minuutin jälkeen ja hävitä se. Muotti on kertakäyttöinen. Huuhtele jäljelle jäänyt geeli hampaistasi ja ikenistäsi vedellä. Mikäli tuotteen ainesosia jää hampaiden väliin, voit käyttää hammaslankaa hammasvälien puhdistamiseen.
6) Yksittäinen muotti on käytettävä 30min kuluessa sen suojapakkauksen avaamisesta.
7) Parhaan tuloksen saavuttamiseksi vältä happamien ruokien ja juomien, kuten virvoitusjuomien, tupakan, kahvin, punaviinin, hedelmämehujen ja muiden värjäävien aineiden käyttämistä hoitojaksona.

Parhaat tulokset saa kun käyttää yhdessä tuotteen kanssa iWhite valkaisevaa hammastahnaa ja suuvettä. Vaikutuksen pitäisi kestää viikkoja, mutta sitä voi myös parantaa milloin vaan lisäkäsittelyllä, sillä tuote on tosi hellävarainen ja tosiaan vahvistaa kiillettä, eikä tuhoa sitä. Lisäksi kaikki iWhite-tuoteperheen tuotteet raikastaa hengitystä.

Valkaiseva hammastahna sisältää mikropuhdistavia kiteitä ja niiden koostumuksen takia hammastahna oikeasti tuntuu valkaisevan kivasti hampaita, ainakin sellaisilta päivittäisiltä epäpuhtauksilta. Näin kahvin ja teen ystävänä mä pyrin käyttämään tuotteita, jotka sekä valkaisee, että suojelee hampaita, ja tässä hammastahnassa toteutuu molemmat, sillä hammastahna sisäktää fluoria ja se auttaa ehkäisemään plakin muodostumista hampaisiin. Suuvesi on kätevä lisä, sillä se on helppo ja nopea lisähoito hampaille.

Hammatahnan ja suuveden PAP-molekyyliin perustuva valkaisu ei vaurioita kiillettä, sillä tuo ainesosa vaikuttaa ainoastaan värjäymiin.

Mun hampaat ennen ja jälkeen. Ylhäällä ennen, alhaalla jälkeen.

Mä kokeilin koko 3 päivän sarjan ja lisäksi harjasin hammastahnalla hampaani viikon ajan aamuin illoin. Muutos oli mun mielestä tosi hyvä! Mulla on muutenkin melko valkoiset hampaat, koska oon niitä ahkerasti käynyt soodapuhdistamassa ja onhan mulle tehty vuosien varrella useampikin valkaisu. Kotivalkaisuja oon kokeillut joitakin, mutta aina ne aiheuttaa mulle vihlontaa. Nää ei aiheuttanu minkäänlaisia tuntemuksia ja oli ihan superhelpot käyttää! Muotit suuhun ja sitten roskiin, eikä tarvii kikkailla yhtään mitään. Mä luulen, että jos on alun alkaen hieman tummemmat hampaat, niin sävyero on  vieläkin huomattavampi, vaikka tää munkin tulos on mun mielestä tosi hyvä! Varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on alle 50 €:n tuote, ja valkaisu kestää vaan kolme käyttökertaa, eli kolme päivää.

Nyt saatte Yliopiston Apteekista mun koodilla MUNGO20 -20% alennuksen 15.12. asti, jos tekin haluatte kokeilla tuotetta ja ottaa vuosi 2020 vastaan valkeammalla hymyllä!

4 thoughts on “Valkealla hymyllä uuteen vuoteen

 1. Hei, tuli vaan mieleen vinkata, tai ehkä jo tiedätkin mutta meillä on suomessa tosi huikea Teratologinen tietopalvelu joka palvelee lääkeasioissa liittyen raskauteen ja imetykseen.
  Koska tosiaan monissa lääkkeissä lukee kiellot “varmuuden vuoksi”, niin HUS kerää tuonen palveluun tietoa lääkkeistä sitä mukaa kun sitä on saatavilla.
  Tuolta siis löytyy aina se viimeisin ja ajantasaisin tieto, tietokantoja päivitetään jatkuvasti sitä mukaa kun saadaan kokemusperäistä tietoa. 😊

  Usein lääkäritkin tarkistaa tuolta tai Lactbasesta, mutta jos joskus sattuu jäämään epäilyttämään niin tuonne teratologiseen voi itsekin soittaa.

  https://www.hus.fi/sairaanhoito/sairaanhoitopalvelut/teratologinen-tietopalvelu/Sivut/default.aspx

  1. Joo, hyvä huomio, mä oon tota joskus käyttänytkin! Mä ymmärsin, että se farmaseutti tsekkas sen asian jostain, niin en sit lähteny sen enempää asiaa selvittää, kun oma järkikin jo sanoo, että en ymmärrä miten tuo pääsis imeytyy äidinmaitoon 😀

 2. Kiitos hyvästä postauksesta! Toimiiko tämä alekoodi siis vain Yliopiston Apteekin verkkokaupassa, vai myös myymälässä?

Leave a Reply