Imetysajan uniformu

   

Kirjoittelin toissapäivänä lyhyesti imetysvaatteista Instagramin puolelle ja se onkin sellainen aihe, mistä te ootte hurjasti kyselleet. Rehellisesti sanottuna asiassa on vaikea antaa mitään neuvoja tai ideoita, kun kaikki tekee vähän omalla tavalla asiat imetyksen suhteen ja kaikilla on omat preferenssit ja prioriteetit sen suhteen, mitä asultaan vaatii. Mä en oo kokenut tällä kertaa mitenkään hankalaksi imetyspukeutumista, vaikka oonki tarkka imetyksestä ja yritän aina imettää pullottelun sijaan, niin silti pukeutuminen on helppoa. Mä teen ihan erillisen postauksen muutamasta imetysystävällisestä asusta, mutta tässä on hyvä esimerkki siitä, miten mä yleensä tällä hetkellä pukeudun. Koin uutta ja ihmeellistä tää ei oo, koska näin mä pukeudun aina muutenkin, mutta tässä asussa on oikeesti huomioitu kaikki vauva-arjen ja imetyksen erityispiirteet 🙂

Ensinnäkin, pitkät napitettavat paidat on ihan pop! Ihan sama mikä alaosa, niin tää valkoinen paita on mun suosikki. Tässä on vieläpä isot napit, jotka saa tosi helposti auki, eikä tarvii avata kuin yks ja pääsee helposti imettämään. Onneks oon tykännyt tästä paidasta jo heti tän nähtyäni niin paljon, että mulla on tästä valkoinen ja musta! Jes, hyvä minä. Jomikumpi näistä on päällä oikeestaan varmaan 3 päivänä viikosta. Myttynen ei puklaa juurikaan. Jos hän puklaa, niin yleensä niin reteesti, että menee koko asukerta vaihtoon molemmilla, joten en sinänsä mieti värivaihtoehtoja puklaamisriskin puolesta. Toki jos vauva puklaisi paljon, suosisin varmaan valkoista ja jotain kuvioitua, mihin se tahra hukkuu helposti 😀 Mun ongelma on ennemmin se, että imetyksen aikana maitoa saattaa falskata sinne tänne, joten sellaiset kankaat, joilla märkä läntti näkyy pitkään tummana, on vähän out 😀 Tällaiset helposti pestävät ja tahrat hyvin piilottavat paidat on superjees! Mulla on aina mukana myös joku huivi, jolla sitten saa pahimmat tahrat yleensä peitettyä, jos sellaisia tulee.

Ja hei, ykkösvinkki… Venyvät ja hyvin liikkuvat nahkahousut! Mun tapauksessa tekonahkahousut, jotka on jo vuosia vanhat, mut siis lähinnä tollanen nahkamainen pinta on ihan super! Ihan sama mikä tahra vaatteille tulee, yks pyyhkäisy kosteusliinalla (joka on aina mukana sattuneesta syystä), ja tahra on poissa! Mä oikeesti käytän näitä ihan jatkuvasti tällä hetkellä. Ihan yhtä hyvin voisi tossa asussa tosin olla hame, joka olisi tuon valkoisen pitkän paidan kanssa myös tosi kiva. Mä INHOAN kun paidan alta näkyy topin ja housujen raja, eli mä en koskaan voi pitää valkoista toppia ja valkoista paitaa mustien housujen kanssa, jos näkyy läpi vähääkään 😀 Eli sit sen alus”kerraston” pitää olla kokonaan musta ja päälle sitten tollanen valkoinen huitula. Mulla on imetystopit valkoisena, vaaleanpunaisena ja mustana (kertokaa mulle, mistä saa ihonvärisiä imetystoppeja!?) ja musta tuntuu, että mä oikeastaan elän mustassa alaosassa (hame tai nahkahousut) ja mustassa imetystopissa ja päällyspaita vaan vaihtuu päällä.

Huivi on kanssa ihan ehdoton mulle just nyt, koska se a) peittelee tahroja, jos moisia tulee, b) pitää rintaosaston aina lämpimänä eikä pääse tulemaan kylmä (imettäjät tietää tän tuskan :D) ja c) se toimii ylimääräisenä vilttinä vauvalle, jos sellaista tarvitaan. Aina ja joka paikassa on siis mukana lämmin huivi.

Tää on oikeesti tällä hetkellä mun go-to -asu ihan joka päivä, ja tän variaatio on lähinnä se, että on sukkahousut ja hame samantyyppisen paidan kanssa tai sitten sukkikset ja mekko, jossa on avattavat napit napaan asti. Teen mun suosikeista vielä oman postauksen. Usein mä puen myös tän paidan päälle esim. pään yli puettavan neuleen, jonka vaan sitten otan pois imetyksen ajaksi. Mulle imetysvaatteet on sellaista kerrostamista, että kun alla on nää perustoimivat ratkaisut, niin sit voi vähän päälle viritellä asusteita ja muita, ja saa erilaisia kivoja munnäköisiä yhdistelmiä 🙂

Asusta muutama sananen imetysasioiden lisäksi. Rrrrrrakastan noita Losista bongaamiani Allsaintsin nilkkureita enemmän kuin mitään muita kenkiä tällä hetkellä. Käytän niitä niin hameiden kuin housujen kanssa ihan koko ajan. Paras kenkäostos tänä vuonna, yhdessä mun rentojen maihareiden kanssa. Nahkahousut on jo monta vuotta vanhat, samaten vaaleanpunainen Zaran takki. Paita on tänvuotinen, mutta valitettavasti en enää löytänyt tätä Zaran mallistosta, oisin muuten samantien ostanut toisen itselleni, niin paljon tätä käytän! Ja kiitos ihanalle Sara Tarnaselle vinkistä, sain vihdoin korvattua ne mun viime vuonna hukkuneet sormettomat nahkahanskat! Ja hei, bongaatteko jotain uutta kuvassa? 😉

ZARA takki
ZARA paita
RIVER ISLAND housut
ALLSAINTS nilkkurit
COS huivi
RESERVED nahkahanskat
CHANEL laukku

Mitäs te tykkäätte tästä asusta? 🙂 

4 thoughts on “Imetysajan uniformu

  1. Nudenvärisiä imetystoppeja löytyy Prismasta! Ne myydään muistaakseni kahden kappaleen paketissa mustan topin kanssa, yhteishintaan 15€ eli edullisempia kun vaikka H&M vastaavat. Merkki tais olla House.

  2. Oman nuden värisen imetystoppini ostin ihan H&M:ltä. On vielä sellasta ”liukuvaa” hyvin laskeutuvaa vähän painavampaa kangasta, oli mustan topin kans samassa paketissa.

  3. En ole tainnut ikinä jättää kommenttia, mutta nyt on vaan pakko kommentoida, että näytät niin upealta ja onnelliselta näissä kuvissa! 🙂

  4. Aivan ihana tää asu, todella kaunis ja värit sopivat niin hyvin siun väreihin! 😍💎

Leave a Reply