Arkipäivä numeroina

6 tuntia vauvan ruokintaan liittyen, eli imettämistä, pumppaamista ja röyhtäyttämistä. Oikeesti, vauva-arjen aikaavievin osuus on imetys. Ite myös tarkkailen tuota vauvan syömistä ja imuotetta aika tarkkaan ja harvemmin sillä aikaa teen mitään muuta. Myttysellä on oikeastaan kaksi ruokailutapaa. 10 minuutin nopea täydellä forcella syöminen tehokkaasti ja täysistä rinnoista tai sellainen rinnalla roikkuminen 30-60 minuuttia, jolloin hän haluaa selkeästi tankata läheisyyttä ja suorittaa biologista tehtäväänsä maidon tilaamisesta kasvunsa tarpeisiin. Yleensä tuollainen pidempi ruokailu ajoittuu aina iltaan ennen nukkumaanmenoa ja silloin katselen yleensä leffaa samalla kun vauva nuokkuu sylissä lupsutellen iltaruokailuaan. Toisaalta en yhtään valita tuota aikaa, jonka vietämme ruokaillen päivän aikana, sillä yöllä meillä syödään nopesti ja tehokkaasti. Vaikka 10-15 min imetys kuulostaa nopealta, niin sen mukana tuleva samanpituinen röyhtäytys pystyasennossa nostaa tuota huomattavasti. Ja pumppaan pari kertaa päivässä pullollisen vauvalle, jos pitää lähteä käymään jossain ja jättää vauva miehelle sekä yöherätykselle.

10 min yöherätys vauvan imetykseen, kun vauva tankkasi 4.45 aikaan ja jatkoi unia. Mä en kestä miten onnekkaita me ollaan, koska Myttynen on taas samaa kategoriaa Danten kanssa, eli nukkuu yönsä kokonaan. Heräilee syömään niin, ettei edes silmiä avaa ja on unessa ruokailun ja röyhätytyksenkin. Sairaalasta asti menty näin ja varmaan parin kolmen viikon kohdalta mentiin vahvasti sellaisella kahden herätyksen taktiikalla, että tuo on herännyt n. 1-2 maissa ekan kerran ja sitten n. 4 aikaan. Nyt on ykskaks menty kaks yötä niin, että toissayönä nukahti 23 aikaan ja heräsi vasta 6.45 siihen, että herätin syömään ja viime yönä tankkasi 5 minuuttia aamuviiden aikaan ja jatkoi unia. En voi uskoa, että meille on siunattu kaksi öidensä nukkujaa, koska Dante ei oo vieläkään valvonut yhtäkään yötä tai valvottanut meitä juurikaan.

5 herätystä yöllä muista syistä. Milloin hormonihikoilua maidon noustessa, milloin falskanneet liivinsuojat, milloin kipeän pinkeä rinta, josta oli pakko pumpata pikkuisen painetta pois, milloi vessahätä ja milloin hirveä jano (ja suklaanhimo) Vauva nukkuu, minä näköjään en. Eli valvoa saa kyllä, ei vaan vauvan takia.

8 vaihdettua vaippaa. Tässähän ehti jo unohtaa, miten paljon näitä alkuun meneekään.

3 vauvan vaatekertaa. Tänään oli kyllä sellainen normipäivän maksimi, koska nää on vaan aamusta iltaan vaatteet, yön tuo nukkuu kapalopussissa.

1 kaaripuklu, jonka vauva onnistui saamaan nassulleen ja korvalleen (miten?), jonka seurauksena koko tyyppi piti pestä. Tietenkin vastavaihdetuille puhtaille vaatteille tämä.

2 suihkua. Yksi vauvan kanssa, kun se piti saada puhtaaksi ja yksi tuntia myöhemmin vauva sitterissä mukana, koska hormonisekoilevalla kropallani oli hirvee kylmäkohtaus ja oli pakko lämmittää itteni.

2 pesukoneellista pyykkiä. Juuri kun sain ensimmäisen päälle, vauva puklas hengailumattonsa mukavan pukluiseksi. Pesuun sitten toinenkin koneellinen

1 viikonlopuksi hoitoon lähetetty koira, kun suuntaamme viikonlopuksi kyläilemään 40-kiloisen koiraystävän luokse.

1 taaperon järkyttävä tahtokohtaus, kun puuron syömisestä saatiin maailman suurin sota aikaiseksi. Jäähylle meni niin lelut kuin leikkikeittiö ja desibelit paukkui.

12.45 syöty aamiaisen ja lounaan yhdistelmä. Eilisen spagetit ja nakit lämmitettynä mikrossa. Lapset syö hyvin, äiti sinne päin tai suorastaan surkeesti.

3 kertaa keitetty kahvi, 1 juotu. Kaksi muuta jäi seisomaan jonnekin.

1 tunti poissa kotoa ja lasten luota kun kävin ruokakaupassa ja kirpparin kahvilasta ostamassa marjapiirakkaa.

2 tuntia kun molemmat lapset nukkui samaan aikaan = taivaallista rauhaa!

17.00 miehen saapuessa kotiin molemmat lapset olivat hengissä, ruokittuina ja hyväntuulisina, keittiö siivottu, pyykit roikkumassa ja illallinen esivalmisteltu.

1 valtavan suuri onnistumisen fiilis edellisestä kohdasta

4 vauvan kääntymistä masulta selälle. Kolme ekaa vahinkoja, neljäs selvästi jo sellainen “jahas, tämä on kivaa”.

36 €. Kauppalasku kun kävin täydentämässä viikon ostoksia lähikaupassa.

10 €. Kirppislöytönä Dantelle ihan mahtavat talvikengät lähikirpparilta.

20.20 Dante menossa nukkumaan ja Myttynen väliunilla ennen kuin menee yöunille tossa tunnin-parin päästä.

0 pakattua laukkua aamulla klo 9 alkavalle viikonloppumatkalle. Hups.

9723632 kiitollisuuden mutinaa tästä helposta ja ihanasta vauvasta, jonka kanssa arki rullaa erittäin rennosti.

2876432376 kirosanaa taaperon tahtoiästä.

28374673625462546 hieman syyllistä ajatusta blogista katoamisesta ja siitä, että tämäkin postaus on taas vauvoista. Minkäs itselleni voin, olen edelleen tukevasti vauvakuplassa, eikä ole kiire pois sieltä.

Sellainen päivä. Seuraava 24h tulee olee monelta osin samanlainen, mutta taas niin erilainen. Mutta uskon vahvasti, että aivan yhtä ihana 🙂 

11 thoughts on “Arkipäivä numeroina

 1. Näitä arkipostauksia on ihana lukea, kiitos niistä! 🙂 Toivottavasti blogiurasi jatkuu vielä lasten ollessa teinejä, olisi jännittävää saada lukea niiden vuosien aikana samanlainen postaus 🙂 Ihanat lapset teillä kyllä on, uskon että lukijasi ymmärtävät täysin miksi haluat pysyä vauvakuplassa – ja se on täysin ookoo!

  1. Haha, kiitos 🙂 No, jos blogiura jatkuu vielä sitten ku pojat on teinejä, niin se keskittyy varmasti sitten äitiin, pojilla varmasti omat mielipiteet sitten siitä, mitä elämästään saa jakaa 🙂

   Ja kiitos, pojat on kyllä ihanat! <3 Mitä nyt ajoittain uhmistelija tekis mieli lähettää mummolaan ilman palautusoikeutta, mut sit viiden minuutin päästä se on maailman kultaisin 😀 <3

 2. Miten olette toimineet Myttysen kapaloinnin kanssa? Kapaloitteko sekä päivä- että yöunille? Oletko missään vaiheessa erityisesti herätellyt syömään vai oletko odottanut, että vauva itse pyytää maitoa? Asia kiinnostaa kovasti, koska meille syntyy kohta oma vauva ja olen kiinnostunut kapaloimaan vauvan unille. Mitä kapaloa käytätte?

  1. Me käytettii Dantella sellasta pussikapaloa, minne meni kädet alas ku se vihas Swaddle Upia. Tää vihaa olla kädet alhaalla, niin tää on siinä Swaddle Up pussissa, ja vaan yöunet. Päiväunet nukkuu missä millonki ja missä asennossa vaan ja metelissä ja valossa. Rauhotetaan aina yöt omalla rutiinilla 🙂
   En oo herätelly syömään ku toissa-aamuna joskus 5 aikaan, kun tissit oli ihan pinkeenä jo 😀 Meillä kasvaa niin vauhilla ja kiloja tulee, niin ei tarvetta herätellä. Jos pieni vauva ja pitää saada painoa, niin sit pitää herättää 3 h välein, mut tää kasvaa niin mallikkaasti ja syö päivällä hyvin, niin saa nukkua 🙂
   Mut kannattaa tosiaan ostaa SwaddleUp tai sellainen pussikapalo ja kattoa kumpi menee paremmin teidän vauvalle. Meillä pojat on tykänny erilaisista.

 3. Olipas ihanan erilainen postaus! 😊 Pidän kyllä arkipostauksistasi ja vauva jutuista, nehän luonnollisesti kuuluvat elämääsi todella paljon juuri nyt ja tuovat lukijoilekin sitä todellista arkeasi esiin. 😊

 4. Kerroit että pumppaat yöherätystä varten, eli meneekö toinen yösyöttö pullosta? Täällä 6 viikkoinen poika niin jäin miettimään voisiko toimia meilläkin. 🙂

  1. Nyt on herännyt pieni enää yhden yöherätyksen joskus 5 aikaan, niin ei olla enää syötetty pullosta viimeiset 4 yötä, mutta pumppaan yöllä ennen nukkumaanmenoa pullon, jonka mies syöttää, jos vauva heräilee ennen aamuyötä 🙂

 5. Hei pakko kysyä, että oletko pyörtänyt päätöksesi siitä, ettei lasta nukuteta sylissä tämän toisen kohdalla? 🙂 Mun mielestä kans lapsen nukkuminen sylissä on ihanaa!!
  Ja toinen kysymys: joskus ennen Danten syntymää sulla oli ajatus, että olohuone on aikuisten tilaa, ja lapsella on siellä yksi lelu. Jos se halutaan vaihtaa, niin sitten viedään toinen pois. Onko tämä pitänyt? Nimim. Välillä ressaa mua 3-vuotiaan lelut joka paikassa 😀 Mutta toisaalta tämä on elämää ja koko elämä kun on toisella leikkiä <3

  1. Moikka! En oo pyörtänyt, mutta vauvaikäksenä nyt nukkuu käytännössä koko ajan. Nukahtaa tissille usein. Osaa nukahtaa itekseen, mut ajoittain nukahtaa syliinkin, jos itsekin lepäilen, en oo ehdoton 🙂

   No se lelujuttu ei oo pitäny, täytyy kattoo sitä isompana. Kaikki lelut on arkussa, sieltä otetaan leikkiin ja palautetaan takas ku leikki loppu. Mut enemmän leluja on Deen huoneessa ja siellä se enimmäkseen leikkiikin 🙂

Leave a Reply