Flunssakauden pelastus

Voihan flunssakausi ja sen kaikki mukanaan tuomat murheet ja pelot. Jotenkin tää syysvauva on havahduttanut ihan eri tavalla siihen, kuinka paljon pöpöjä nyt liikkuukaan ja oon tässä ahkerasti nappaillu vitamiineja ja sinkkejä ja toivonut vauvan saavan kaiken olennaisen rintamaidosta. Kun kotona on vieläpä päiväkodissa käyvä taapero, joka tykkää myös käydä Hoplopeissa ja temppukerhoissa, uimassa ja leikkipaikoilla, niin on ihan varmaa, että tänne rantautuu vielä jossain vaiheessa syksyä kunnon flunssa koko perheelle. Pienen vauvan kanssa se luo kyllä hirveen avuttoman fiiliksen heti kun pieni sairastaa, varsinkin kun vastasyntyneillä, vauvoilla ja taaperoillakin on aika vähäiset hoitokeinot, ellei halua jotain jämerämpiä lääkkeitä käyttää. Me onneks löydettiin toimivat ratkaisut jo viime rundilla ja toivotaan, että ne pätevät tälläkin kertaa 🙂

Danten vauvavuonna muutama keino nousi yli muiden pikkuflunssien hoidossa ja kun pojalla nousi lähes jokainen pikkunuha heti korvatulehdukseksi aika tarkkaan ollaan hänen nuhaisuutta aina seurattu. Kokeiltiin nenä-Friidaa ja ties mitä, mutta oikeesti paras apu pienen vauvan ja lapsen nuhaan on aina ollut Physiomerin ja Babyvacin yhdistelmä. Physiomeriä nenään ja sitten tuolla nenäimurilla kaikki pois. Lapsi on saanut nukuttua ilman hirveetä tukkoisuutta ja keino on 100 % luonnollinen ilman mitään lääkeaineita.

Ollaan itse asiassa Danten vauvavuoden jälkeen ruvettu käyttämään koko perhe Physiomeriä, kun sitä joskus apteekissa meille suositeltiin ja se jäi apteekkikaappiin käyttöön siitä asti. Mä en oo ikinä oppinu käyttämään monien hehkuttamaa nenäkannua, mutta tällä saan oman nenäni oikeesti hoidettua. Varsinkin kun tuossa sairastin aika rajunkin flunssan raskausaikana, oli tää Physiomerin suihke ihan ehdoton.

Physiomer on siis käytännössä suolavettä. Se sisältää luonnollista, isotonista, merivettä, jossa on runsaasti mineraaleja ja hivenaineita. Mä en esim. kovin mielelläni käyttäisi lapsille mitään lääke-nenäsuihkeita ja esim. raskaana niitä ei suositella lainkaan. Pienelle vauvalle jonkun sellaisen laittaminen tuntuu ihan kauhistuttavalle. Tää ei, koska tää ei tunnu ikävälle ja on täysin luonnollinen tuote. Se helpottaa silloin kun on oikeesti tukkoinen olo ja esim. imetettävän vauvan kohdalla saa sitä nenää sen verran auki, että vauva pystyy syömään ilman, että pitää haukkoa suulla happea välissä. Se myös kostetuttaa nenän limakalvoja, jotka joutuu aikamoiselle koetukselle flunssassa. Tätä voi käyttää vaikka päivittäin, mutta tämä toimii myös silloin, kun on oikeesti kunnon räkätauti päällä.

Mä yritän aina terveydenhoidossa pyrkiä siihen, että ennaltaehkäistään, eikä hoideta pelkästään oireita ja ongelmia. Physiomerin kanssa esimerkiksi pienet nuhat ei päässy yltymään korvatulehdukseksi esikoisen kohdalla ja varmasti tämän meidän pienen Myttysenkin kohdalla ensimmäisistä nuhaisuuden merkeistä laitetaan tuota Physiomerin Baby Mistiä, joka on ihan erityisesti tuote pienille vauvoille. Toi suutin on superhelppo käyttää, sillä osuu pieneenkin nenään ja heti käytön jälkeen huomaa, kuinka vauvan tai lapsen olo helpottuu. Dante ei ikinä itke tai oo itkeny tuota ja viimeksi sairastaessaan iloisesti toi tuon ja sanoi “dghit dghit” matkien suihkuttamisääntä 😀 Tuttu ja mukava tuote, niin ei ole mikään hirveä hässäkkä hoitaa tuota pientä nenää.

Nyt Dantella on käytössä jo tuo Physiomer Normal Jet & Spray (yli 2-vuotiaille ja aikuisille) ja mä käytän tuota kanssa. Mies tykkää eniten tuosta Physiomer Strong Jet -vihreäkorkkisesta tuotteesta, joka on kyllä melkoisen voimakas suihke! Mä sitä tossa flunssan aikana pariin otteeseen laitoin ja kyllä muuten oli tehokas! Mulle ehkä vähän jytyä, mutta oonki ihme herkkis näiden kanssa. Dantelle oon laittanut ihan ennaltaehkäisevästi tuota Baby Mistiä vielä nytkin, koska se on hellävaraisin ja se on varmasti aina sellainen tuote, joka löytyy meidän apteekkikaapista niin kauan kuin on pieniä lapsia. Se oman nuhailun ja pikkuflunssan hoitaminen on kans aika erittäin tärkeää, jos haluaa pitää lapset terveenä eikä tartuttaa heille omia räkätautejaan.

 

Nää on tosi helppoja, luonnollisia ja edullisia tuotteita, joita lämpimästi suosittelen kyllä kaikille apteekkikaappiin nyt flunssakauden ajaksi ainakin! Nää maksaa noin 10€ pintaan pullo ja meillä ainakin kestää tosi hyvin käytössä (vaikka välillä lääkitään myös pehmoleluja) ja löytyy hyvin apteekeista tai esim. täältä. Kun Dante oli pieni mä myös aina huuhdoin sen nenän tuollla Baby Mistillä ennen lentoja, eikä tuo oo kyllä ikinä korviaan valitellut lennoilla. Toki nyt isompana sillä on ollut jo putket korvissa, eli paine ei pääse kerääntymään.

Hyvän vaipparasvan ja baby oilin lisäksi tää on mun mielestä ehdottomasti pikkulapsiperheen ykköstuotteita mitä tulee terveydenhoitoon.

Joko ootte tätä testanneet vai oliko ihan uusi tuttavuus? Kannattaa tutustua apteekissa lisää, jos luonnonmukainen ja hellävarainen flunssan hoito kuulostaa omalta jutulta 🙂

Physiomer on valikoima terveydenhuollon tarvikkeita. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.

7 thoughts on “Flunssakauden pelastus

 1. Aivan ehdoton tuote myös meillä! Meille tätä suositteli neuvolan lääkäri vauvan ollessa 2 kk, oltuaan syntymästään saakka tukkoinen (ja meidän vanhempien ollessa todella kyllästyneitä keittosuolatippoihin, joita synnärillä suositeltiin). Sen jälkeen meillä on ollut pullo Physiomeria sekä alakerrassa, yläkerrassa että hoitolaukussa,jotta sitä olisi aina käden ulottuvilla 🙂

 2. Saatiin tämä ja babyvac esikoiselle vauvalahjaksi farmaseutti-ystävältä 🙂
  Tosi hyvä ja helppo, meilläkin osaavat jo pyytää “sumua” nuhassa 😃
  Babyvac pääsi myös suureen arvoon, kun päästiin 1kk kuopuksen kanssa sen turvin sairaalasta pois rs-virusta sairastaessa. Luvattiin kotiinpääsy, jos kotoa löytyy imulaite tai ostetaan se heti apteekista. Muistan ikuisesti sen uuden vuoden aaton, kun katseltiin sairaalan sijasta koti-ikkunasta ilotulituksia! Hän oli tosin jo muutenkin hyvävointinen, hapetus kunnossa eikä kuumeilua, sairaalassa oltiin yhteensä 4 päivää.

 3. Huomaathan ystävällisesti, että perheenjäsenille jokaiselle oma putilo, niin ei jää pöpöt kiertämään kehää.. Ystävällisin terveisin farmaseutti.

  1. Mietin samaa ,kun luin teksin.Ihan sama homma silmätippoihin,voiteisiin.Omat!
   Veikkaanpa Annan tämän huomioineen.

 4. Aivan loistava tuote! Meillä esikoisella jo käytössä ja nyt vauvalla. Hyvin saa röörit auki kun nenä friidalla imasee perään 🙂

 5. Tämä on hyvä tuotesarja! Lapsilla on käytössä meilläkin funssan aikana babymist+baby vac -kombo. Itsellä ei tahdo oikein kunnon räkätaudissa tuo strong jet -puteli kestää kuin pari päivää ja siksi huuhtelen mieluummin nenäkannulla suolavesiseoksella, mulla kun nuha voi kestää joskus jopa 2 vkoa. Tykkään myös Physiomer hyperton -suihkeesta, joka avaa lievästi tukkoista nenää tosi kivasti ja huuhtelee töhnät samalla.

 6. Mä kans hankin vauvaa varten Physiomeriä, mutta valitettavasti meidän suihkepullo oli maanantaikappale, ja liuosta valui ties minne, vaikka kaikki osat ois ollut kunnolla kiinni. Onneksi tää kohta viisikuinen (apua! Mihin tää aika menee?!) on toistaiseksi säästynyt nuhalta ja satunnainen tukkoisuus / räkäisyys on johtunut nenään menneestä maidosta.

  Kaikkien tuttujenkin kehuma Baby Vac pitäisi kyllä hankkia asap, jotta se on sitten valmiina tarvittaessa.

Leave a Reply