Kuorrutetut kanelipullat

Pullaohje sai niiiin paljon toiveita Instassa, että oli pakko jakaa se teidän kanssa hetimmiten! Ei oo ollu varmaa ikinä mistään ruokaohjeesta tällaista tulvaa yksityisviestien puolella ja toiveita pikaisesta ohjeesta.

Mä teen aina isomman satsin kerralla ja pakastan osan tai laitan miehen mukana hänen työpaikan kahvihuoneeseen pullaa, niin jos kaipaa pienempää satsia, kannattaa ohje puolittaa 🙂

TARVITSET:
Taikina:
50 g tuorehiivaa
5 dl maitoa
1 kananmuna (+ 1 kananmuna voiteluun)
1 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
12 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua / huoneenlämmössä pehmennyttä voita

Täyte:
100 g sulatettua voita
1 dl sokeria
7 rkl kanelia

Kuorrutus: 
1,75 dl tomusokeria
0,5 dl maitoa
0,5 dl pehmeää, (ei täysin sulaa!) voita
1 tl vaniljasokeria
2 rkl maustamatatonta tuorejuustoa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri ja suola.

2. Lisää jauhot taikinaan 2 dl kerrallaan sekoittaen hyvin (mä käytän alkuun vispilää ja lopuksi sitten ihan kädellä sekoitan). Lisää sulatettu tai huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sekoita kädellä. Taikina saa olla vähän pehmeää, mutta esim. meillä eräs avulias taapero lisäsi joukkoon hieman nopskasti vähän ylimäärästä jauhoa. Hyvää tuli silti! 😀 Sekoittele taikina tasaiseksi. Se ei saa olla juoksevaa, mutta sillai pehmeää kuitenkin, ettei tunnu vaivatulta kovalta taikinalta.

3. Kohottele liinan alla abouttiarallaa tunti.

4. Laita uuni lämpenemään kiertoilmalla 190/200 -asteiseksi tai normaalisti 225 -asteiseksi. Sekoita täyte (kaikki ainekset vaan sekasin keskenään).

5. Kun taikina on noussut, vaivaa taikina pöydällä jauhojen avulla ja jaa se kolmeen osaan. Kauli yksi osa kerrallaan sellaiseksi pizzapohjan näköiseksi ja voitele kauttaaltaan täytteellä (muista jakaa se täyte myös kolmeen osaan :D) Rullaa taikina isoksi rullaksi, leikkaa päät pois ja leikkaa siitä n. 2 cm levyisiä paloja. Nää voi laittaa suoraan vaan leivinpaperilla vuoratulle pellille, mut mä tykkään, että pullat on pyöreitä ja samankokoisia, eikä hujanhajan joka suuntaan lähteneitä, niin käytän muffinivuokaa, mikä on itse asiassa tosi kätevä! Pullat muffinivuokaan (tai pellille!), voitele pullat kananmunalla ja uuniin! Noin 10-15 minuuttia uunista riippuen saisivat olla siellä uunissa.

Sillä aikaa kun pullat on uunissa, tee kuorrutus.

Sekoita tomusokeri, maito ja vaniljasokeri vispilällä tasaiseksi ja lisää joukkoon voi ja tuorejuusto kunnolla vispaten. Jos tuntuu, ettei tuu tarpeeksi juoksevaa, lisää hiukan maitoa lisää tai päinvastoin jos on liian juoksevaa (esim. voi on sulaa tms.) niin lisää hipusen lisää tomusokeria. Voit koristella pullat joko lusikalla tai sitten pursotinpussilla tasaisemman lopputuloksen saamiseksi. Tarjoile läpimänä!

Herkuttele kahvin kanssa hyvässä seurassa ♥

13 thoughts on “Kuorrutetut kanelipullat

  1. Ai että, kun näyttää ihanilta!:) Syksyn tullen taas leipomisimpiskin iskee, viime viikonloppuna me tehtiin kaura-porkkanarieskoja, pullaakin olisi ihana leipoa joku viikonloppu kun on enemmän aikaa ja vaikka vieraita tulossa!:)
    Ihanaa loppuviikkoa!<3
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

Leave a Reply