Silkkisen pehmeää syksyä kohti

Nivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespirantti

Neulekausi on täällä! Buu sille, että kesä meni jo, mutta aivan ehdottomasti jeejeejee, kun voi kaivaa taas kaikki ihanat muhkeat neuleet varastosta ja kerrospukeutua seuraavat monta kuukautta. Odotan tätä itse asiassa älyttömän paljon, sillä en oo pitäny housuja moneen kuukauteen, vaan koko kesä tuli mentyä raskausvatsan kanssa trikoissa ja paidoissa tai sitten mekoissa. Nyt odotan sitä, että voin pukea farkut ja neuleen (ilman tätä megaisoa raskausmahaa), kiskoa päälle nahkatakin ja elää mun tavallisessa syys-univormussani.

Multa kysellään tosi usein neuleiden hoito-ohjeista ja siitä, miten pidän neuleet hyvässä kunnossa. Avainasia on mun mielestä neuleiden laatu sekä se, ettei niitä neuleita pese jatkuvasti, eikä ainakaan konepese. Mä en enää osta akryylineuletta, vaikka se ois maailman tyrmäävimmän mallinen tai näköinen. Se ei vaan ole sen arvoista. Mun neuleet on villaa, puuvillaa, kashmiria, merinoa tai jotain luonnonkuitua. Ne ei kutistu tai mene ihan oudoksi, eivät ala haisemaan, eivätkä nyppyynny samalla tavalla.

Nivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespiranttiNivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespirantti

Kuten olen jo monesti todennut, mä en juuri ikinä pese neuleitani. Mulla on monta neuletta, joita en oo pessy ikinä. Yleensä käytön jälkeen heitän neuleen henkarille ja jätän pihalle tuulettumaan yön yli. Jos oon pitänyt neuletta vain pari-kolme tuntia, en edes tee sitä, vaan laitan neuleen takaisin kaappiin. Ja siltikään yksikään neuleistani ei haise hielle, koska neuleen laadun ja sen turhan pesemättömyyden lisäksi on oikeesti tärkeetä käyttää kunnon antiperspiranttia. Ei pelkästään dödöä, vaan nimenomaan antiperspiranttia, sillä se ei pelkästään peitä hienhajua, vaan estää sitä hienhajun syntymistä. Erityisesti keinokuituisten vaatteiden kanssa on usein sellainen tilanne, että dödön pettäessä tai unohtuessa, vaatteeseen tarttuu hien haju alta aikayksikön ja sen hajun saaminen pois vaatteesta on ihan yks mahdottomuus.

Mä pesen neuleita vain ja ainoastaan jos niissä on joku tahra ja pesen ne vain siitä kohtaa, missä se tahra on. Käytän neuleen alla aina aluspaitaa ja antiperspiranttia. Oon jo vuosia käyttänyt NIVEAn Black & White Invisible-antiperspirantteja koska oon todennu ne tosi toimivaksi. Tuote lupaa 48 tunnin suojan, mitä en oo sinänsä testannu, koska käyn suihkussa useemmin kuin kerran kahdessa päivässä, mutta aamusta iltaan tuo riittää ihan kevyesti. Tänä syksynä laitan Niveankin varmaan aikamoiselle kokeelle, kun tulee vauva ja kaikki mahdollinen hormonaalinen hikoilu imetyksineen ja vauvanhoitoineen. Ja kun syksy on sellaista aikaa muutenkin, ettei tiedä tuleeko kuuma vai kylmä ja sää voi muuttua päivän mittaan monesti. Sen takia mulla on aina yks roll-on matkassa mukana hoitokassissa enkä ikinä jätä aamulla laittamatta antiperspiranttia. Välillä tuntuu ihanan virkistävältä kesken päivän laittaa vähän dödöä, koska tulee heti sellainen raikkaan puhdas olo.

Nivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespiranttiNivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespiranttiNivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespirantti

Mä en rehellisesti sanottuna juuri mitenkään muuten huolla neuleitani. Pakastan ne muovipussissa parin päivän ajaksi pakastimessa, jos niihin tulee paha haju (esim. jossai ravintolassa tms.), tuuletan aina ajoittain parvekkeella ja pidän huolen henkilökohtaisesta hygieniastani ja käytän aina antiperspiranttia. Näillä pääsee jo tosi pitkälle. Sitten jos neuleeseen tulee jotain nyppyjä, poistan ne nyppykoneella tai kashmirharjalla ja that’s it! Musta on aina ihmeellistä kun ihmiset kyselee eikö rintsikoihin tule tummentumia kainaloiden alle tai eikö neuleihin tule läikkyjä/hikitahroja käytössä? Ahmm, ei?

Tosiasia on se, että hyvä antiperspirantti ei oo pelkästään vaatteiden huollon kannalta tärkeä vaan jo senkin vuoksi, että oma fiilis on ainakin ihan karmea jos aamulla unohtuu tuo. Jos itse tuntee haisevansa vähääkään hielle, niin mulla on ainakin tosi epävarma ja inhottava fiilis koko päivän ja tarkastelen koko ajan onko kainalot märät. Ei yhtään kivaa. Hyvä antiperspirantti suojaa vaatteita ja luo hyvän itsetunnon ja varmuuden päivään. Ja kun se ei todellakaan ole hinnalla pilattu, vaan NIVEA Black & White Invisible roll on -tuotteet maksaa n. 3 € putelilta ja nää kyllä kestää hyvin käytössä. Ja nämä Black & White -tuoteperheen tuotteet ovat nimensä mukaisesti näkymättömiä, eli ne eivät jätä mitään jälkiä vaatteisiin. Ei siis pelkoa valkoisista tahroista mustissa neuleissa.

Nivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespiranttiNivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespiranttiMä ajattelen myös niin, että muodin suurkuluttajana mulla on velvollisuus pitää mahdollisimman hyvää huolta mun vaatteista ja pyrkiä antamaan niille mahdollisimman pitkä elinkaari, mm. niin, että voin myydä vanhat vaatteeni eteenpäin. En usko, että olisi hirveästi ottajia hienhajuisille hyvälaatuisille neuleille, mutta hyväkuntoiset hajuttomat neuleet kestävät aikaa ja löytävät varmasti uuden käyttäjän aina. Niiden huoltoon ja hyvään käyttöön satsaaminen ei ole vain minulle kotiin päin, vaan myös osa vastuullista kuluttamista. On turha pyöritellä hirveitä määriä pesukoneellisia ja pilata tuotteiden kuidut, kun neuleen huollon voi tehdä ennaltaehkäisevästi hyvällä antiperspirantilla ja erittäin helpoin keinoin tuulettamalla ja säilyttämällä vaatteita oikein. Mulle tällainen on kaikista sopivinta myös senkin takia, että usein luontokuitu-neuleiden pesu on “hankalampaa”, eli niissä on käsipesu tai muita erityistarpeita ja mä en suoraan sanottuna edes usein uskalla pestä mun jotain suosikkivaatteita, jotka on tehty kashmirista. Pelkään, että ne kutistuu. Silti mulla on vaikka viisi-kuusi vuotta vanhoja kashmir-neuleita, jotka on edelleen ihan uudenveroisessa kunnossa ja osa niistä ei oo koskaan ollut pesussa muuta kuin tahranpoiston verran.

NIVEA Black & White -tuoteperheen tuotteet on muuten dermatologisesti hyväksytty eikä ne sisällä etyylialkoholia. Kirjoitin viimeksi toukokuussa näistä tuotteista ja silloin kerroin, että mun suosikki on vihreäkorkkinen NIVEA Black & White Invisible Fresh Deo, joka on tosi hellävarainen ja todella mieto tuoksultaan. Silloin kirjoitin, että tuote on “just niin hellävarainen, että vaikka tätä laittaisi vastasheivatuille kainaloille, tuntuu se lähinnä miellyttävältä.” No, tänä syksynä NIVEAlta on tullut uusi Black & White perheen tuote, nimittäin tämä kultakorkkinen NIVEA Black & White Invisible Silky Smooth After Shaving roll-on, joka on ihan suunniteltukin siihen, että tätä voi käyttää vastasheivatuille kainaloille! Kyseessä on hellävarainen ja hoitava tuote, jossa toisin kuin muissa tuoteperheen tuotteissa, on hieman vahvempi tuoksu, mutta ei kuitenkaan mitenkään hajustemainen kuitenkaan. Sellainen vähän ylellisempi tuoksu, josta tulee mieleen joku vähän arvokkaampi pesuaine tai kosteusvoide. Täydellinen jos ei halua käyttää mitään hajuvesiä, mutta haluaa sellaisen mukavan suihkunraikkaan ja puhtaan tuoksun sellaisenakin päivänä, kun aamusuihku ei sovi aikatauluihin.

Nivea Black & White Invisible Silky Smooth antiprespirantti

Oon käyttänyt NIVEAn antiperspirantteja jo monta monta vuotta ja varmasti tämäkin tuote pääsee jatkuvaan käyttöön tuon vihreäkorkkisen rinnalle. Myös tänä syksynä kun elämä on varmasti kahden pienen kanssa jos jonkinmoisissa tilanteissa hikoilua, kerrospukeutumista ja jatkuvaa vaatesäätöä. Onneksi tässä taaperon ja vauvan tulevassa pyykkirumbassa ei tarvitse omia vaatteita koko ajan pestä sentään 🙂

Miten te huollatte neuleitanne? Ja kuuluuko hyvä antiperspirantti jo teidän jokapäiväiseen arkeen? 

13 thoughts on “Silkkisen pehmeää syksyä kohti

 1. Mua kiinnostaa, millaista aluspaitaa käytät neuleen alla? Toppia vai t-paitaa? Jos t-paita niin minkä mallista, että se ei näy neuleen alta/läpi? En ole itse vielä onnistunut löytämään täydellistä!

  1. Mä käytän sellaista liukasmateriaalista alustoppia (Lindexiltä) tai bodya (Marks & Spencerillä parhaat) tai sitten alusmekkoa neulemekon alla (tääki M&S). Harvemmin käytän t-paitaa, mutta on mulla ihan pari alus-teeppariakin, ne on itse asiassa Henkkamaukan jotain silkki-puuvilla-sekoitetta ja ihan superpehmeät alla. Mä käytän melkein aina ihonväristä aluspaitaa, ja ne ei mun mielestä ikinä näy alta, varsinki jos on ihonmyötäisiä 🙂

   Tsekkaa Lindexin ja KappAhlin alusvaateosastot ja Sokoksella Marks & Spencerin alusvaateosastot, ne on mun luottopaikkoja noille! 🙂

  2. Itse olen tänä syksynä tykästynyt merinovillaiseen alustoppiin, ihanan pehmoinen ja lämmin olematta kuitenkaan kuuma tai hiostava! 🙂

 2. Jo vuosia käyttänyt Black&White deoa ja ikäviä keltaisia tai valkoisia laikkuja ei ole vaatteisiin tullut ikinä, paitsi ns. normidödöillä. Ja ihanan raikas tuoksu noissa, en voi sietää itselläni hajustettuja. Ihan parhaita siis!

  1. Mä tykkään käyttää hajuvesiä ja en tykkää, jos on useita erituoksuisia tuotteita, joten yleensä tykkään eniten just hajusteettomista tuotteista, että hajuvesi pääsee oikeuksiinsa 🙂 Mut tässä kannattaa tuoksutella tota uutta, se on ihan superkevyt se tuoksu, jotenkin sellainen vastapestyn ihon tuoksu siitä tulee mieleen 🙂

 3. Neuleiden osto on syksyn to do listalla, joten mistä ostat hyvälaatuisia neuleita? Itsekin päätin, etten enää ikinä osta akryyli paitoja.. onko sinun neuleissasi ollenkaan akryylia vai jätätkö kauppaan jos on edes pienenä osana valmistusmateriaaleissa?

  1. Mä pyrin olee ostamatta akryyliä lainkaan. Jotku neuleet voi olla sekoituksia jostain useammasta eri jutusta, mut mieluummin aina vaikka jotain muuta kuin akryyliä. 100 % kashmiria tykkään käyttää eniten, H&M, Zara ja esim. Marks & Spencer myy näitä melko edullisestikin 🙂 Ja sit ihan merinovilla on toinen, josta tykkään tosi paljon 🙂

 4. Viimeksi viime viikolla yritin kitkutella mustan teepparin super varovasti päälle ja eiköhän ollu jo valkoset rannut paidassa. Siirryin jokunen vuos sitten näistä roll oneista pois, kun en tykänny siitä hetkellisesti märät kainalot-fiiliksestä, kun laitoin dödöä, mutta tää tuote vaikuttaa muuten niin hyvältä, että annan roll oneille uuden mahdollisuuden! 😀

 5. Mä oon allerginen jollekin antiperspiranttien aineille ilmeisesti, koska saan lähes mistä tahansa tavallisesta dödöstä tai antiperspirantista ihan hirveetä ihottumaa ja haavoja kainaloihin. Sen takia oon alkanu käyttään semmosta kristallikividödöö, joka ei estä hikoilua, mutta se estää hien hajua aiheuttavien bakteereiden kasvun iholla. Sen kanssa en haise hieltä, mutta valitettavasti kuitenkin hikoilen. Plussana tosin se, ettei kividödö haise miltään, joten voi huoletta käyttää hajuvesiä eikä tuoksut sekotu. Mulla on sen takia oikeestaan kaikki vaatteet semmosia, että joko niistä ei näy hikiläntit esim. värin puolesta, tai sitten sen verran löysiä, ettei niihin tuu ees hikilänttejä, kun ei osu kainaloihin.

  Mulla on pari merinovillaneuletta, ja vaikka ne ei oo sieltä löysimmästä päästä ja osuu kyllä kainaloihin, niin niissä ei kuitenkaan tuu märkiä länttejä kainaloihin, varmaan luonnonmateriaan hengittävyyttä se. Ja vaikka siis tosiaan hikoilen ne päällä, kun kuljen pyörällä tai kävellen, niin ei ne silti haise miltään, vaikken siis antiperspiranttia käytäkään. Joskus olis kyllä kiva laittaa hikoilun estävät antiperspirantit kainaloon ja se joku kivoin punanen mekko/paita päälle, jossa varmasti näkyy hikiläntit jos hikoilee, mutta jos niin teen, niin sit kärsin mielettömän kipeistä kainaloista seuraavat päivät 😀

Leave a Reply