Nerokasta hammashoitoa

Mulla on ollut jos jonkinmoisia murheita hampaideni terveyden kanssa vuosien varrella ja suuri osa niistä johtuu lapsuuden huonosti paikattujen reikien nykytilanteesta ja sen korjaamisesta näin aikuisiällä. En oo lapsena ollu kovin kummoinen hampaiden harjaaja ja valehtelisin jos väittäisin, etten nykyisinkin haluaisi aina ajoittain skipata koko homman. Rojahdan sänkyyn illalla ja sit on hirvee vaikee raahautua pariksi minuutiksi jynssäämään hampaita, jos se on unohtunut. Aikuistuttuani on mulle kuitenki tullu ihan supertärkeeks hampaideni hyvä hoito ja erityisesti äitiyden myötä oon ymmärtänyt, miten tärkeää on hampaiden hyvinvointi ja terveys. Suun terveys vaikuttaa moneen muuhun asiaan omassa terveydessä ja mä haluan olla terve ja pitkäikäinen äiti. Erityisen tärkeetä mulle on luoda kotona tarkka ja vahva kulttuuri hampaiden terveydestä huolehtimiseen ja lapsemme hampaiden harjaus onki meille molemmille sellainen asia,mistä ei jousteta. Dante tietää jo hyvin itsekin, että joka ilta suihkun jälkeen haetaan vitamiini ja omasta laatikosta oma hammasharja ja tahna ja harjataan hampaat. Ehkä juuri sen takia, etten ehkä oo aina hoitanut hampaitani parhaalla mahdollisella tavallani, haluan antaa lapsilleni parhaat mahdolliset lähtökohdat suun terveyteen.

Mä sain ensimmäisen sähköhammasharjani jo vuosia sitten ja oon viime vuodet pääsääntöisesti harjannu aina hampaani sähköhammasharjalla. En tiedä onko sivistyneessä länsimaisessa yhteiskunnassa enää ihmisiä, jotka ei tiedä sähköhammasharjan hyödyistä, mutta jos ette oo käyttäny sähköhammasharjaa ennen, hankkikaa sellainen nyt. Sähköhammasharjalla saa lyhyemmällä harjausajalla puhtaammat hampaat, 100% vähemmän plakkia ja terveemmät ikenet ihan todistetusti, ja kaikki mun tietämät hammaslääkärit suosittelee sähköhammasharjaa. Ja mähän oon aika monella hammaslääkärillä ravannut vuosien aikana 😀

Nyt sain kokeiltavakseni tuossa pari viikkoa sitten uuden Oral-B Genius X -hammasharjan, joka on hammaslääkärien suosittelema ja yhteistyössä hammaslääkärien kanssa suunniteltu. Mikä tekee tästä Genius X -hammasharjasta erityisen? No, sen toimii tekoälyllä. Jep, tekoälyllä. I know what you’re thinking, tarviinko mä ihan oikeesti hammasharjan, joka on älykäs? Näin mäki ajattelin ennen kuin kokeilin tuotetta. Olin hieman skeptinen vielä siinä vaiheessa kun sain hammasharjan käteeni ja rupesin lataamaan siihen yhteensopivaa appia. Miehelleni naureskelin, että on tässä aikoihin eletty, kun hammasharjaankin on applikaatio. Mutta, sitten viidessä minuutissa ja yhden harjauksen jälkeen mun mieleni olikin jo muutettu.

Tekoälyä on nyt vähän joka paikassa ja se on tietyllä tapaa iso trendi. Välillä sitä miettii, että onko se ihan kaikkeen tarpeellinen? Toisaalta, mä rakastan mun tekoälyllä varustettua puhelimen kameraa ja mun älykelloa, älypuhelinta ja Netflixin ja Spotifyn suosittelu-toimintoja. Moni älylaite tekee minusta paremman, ahkeramman, nopeamman tai osaavamman tai tuottaa minulle parempaa tuotetta tai palvelua. Sama pätee tähän Oral-B Genius X -harjaan. Minäpä kerron miksi.

Voin kertoa, että näin 2,5-vuotiaan lapsen raskaana olevana äitinä oon iltaisin aina välillä aivan rikkipoikkiväsynyt. Haluan vaan sukeltaa peiton alle ja laittaa silmät kiinni. Elämä tuskin tästä ihan lähiaikoina rauhottuu tai muuttuu vähemmän kiireiseksi. Itsensä laiminlyöminen on melkeinpä ensimmäinen asia, johon syyllistyn väsyneenä. Hampaiden harjaus on helposti niin tylsää arkista ylläpitoa, että vaikka se on tarpeellista, se on myös äärimmäisen puuduttavaa. Nyt mä oonki yli viikon harjannu hampaani hirveellä pieteetillä ja innolla! 😀 Ai miksi? No koska siitä on tullut lähes pelimäinen suoritus, jossa voin olla erittäin hyvä. Ja minähän rakastan kaikkia numeraalisia palautteita tekemisistäni.

Oral-B Genius X toimii yhdessä Oral-B -applikaation kanssa. Se ei pelkästään dokumentoi harjausaikoja ja tyyliä, vaan se antaa reaaliaikaista palautetta siitä harjauksesta. Ei, se ei kerro lopuksi, että “Nyt meni muuten Anna hyvin!”, vaan samalla kun harjaat, voit katsella hammaskarttaa ja hampaiden muuttumista sinisestä valkoiseksi. Harjaustaan voi seurata siis ihan reaaliaikaisesti ja tarkistaa sen, että on oikeesti harjannut joka paikan kunnolla. Harjauksen lopetettua appi antaa palautetta. Ja minähän haluan aina sen 100 % palautteen täydellisestä hampaiden harjauksesta. Okei, tyydyn siihen 95 % suoritukseen, mutta ei mitään alle sen. Normaalisti kiireessä ja väsyneenä saatan vähän “hutaista” hampaidenharjauksen, harjata sinne päin ja unohtua hetkeksi harjaa samaa suuosaa, enkä välttämättä käy hirveän tarkkaan kaikkea läpi. Tässä on melkein pelottavan tarkka tuo teknologia, joka lukee harjan asennosta ja harjauksesta tarvittavat tiedot ja välittää ne applikaatiossa näkyviin omien silmien eteen. Mä huomasin heti ekoilla kerroilla tätä harjatessa, että silloinkin kun kuvittelin harjanneeni jonkun hampaiden osan hyvin, en välttämättä ollutkaan harjannut sitä niin hyvin.

Oon ihan lapsenomaisen innoissani tästä, koska tämä on kuin kilpailu itseni kanssa. 2 minuuttia aikaa saada täydellinen harjaustulos. Ja itse asiassa, enemmänkin. Jos ennen siihen 2 minuuttiin pääseminen oli hankalaa, niin nyt huomaan harjaavani välillä “yliaikaa”. Koska näen applikaatiosta, että ei mennyt ihan nappiin. Jos mun kaltainen huonosti motivoitunut hampaiden harjaaja muuttuu heti harjausintoilijaksi tän kanssa, niin en voi muuta kuin suositella. Tää on vähän sama kuin se, että lähden paljon herkemmin kävelylle, jos huomaan päivän askelmäärän vähäiseksi älykellossani. Harja ei pelkästään ole ylivoimaisen hyvä harja hampaiden terveydelle vaan se on erittäin motivoiva pitämään parempaa huolta suusta ja tekee siitä puuduttavan sijaan viihdyttävää.

Harja varoittaa liian kovasta harjauksesta ja tallentaa kaiken datan hampaiden harjauksesta appiin. Jos ei mun tavoin ihan kikseissä halua monitoroida omaa harjausta, omia harjaustuloksia voi tutkia pidemmän aikavälin “raporttina” ja katsoa hieman omia henkilökohtaisia harjaustapoja ja mitä parannettavaa niissä ehkä on. Oral-B:n tekoäly on luotu tutkimalla ja seuraamalla tuhansien ihmisten harjaustyylejä ja jokaisen oma harja oppii koko ajan lisää käyttäjästään ja tunnistaa heti käyttäjänsä harjaustyylin. Näin ollen on helppo seurata omaa suun terveydenhoidon kehitystä ja harja myös pitää kirjaa, muistuttaa ja ennen kaikkea mun mielestä inspiroi parempaan.

Hammasharja on hammasharja. Kyllä. Mutta hammasharja on myös laite, jota jokaisen tulisi käyttää kahdesti päivässä ja tehdä se perusteellisesti, huolellisesti ja hyvin. Jos älyhammasharja tekee minusta paremman suun terveydestä huolehtijan ja paremman hampaidenharjaajan, on se aina kotiinpäin. Hampaat tuntuu ihanan puhtaalle ikeniin asti harjauksen jälkeen ja koko harjauskokemus on erittäin positiivinen Genius X:llä. Harjoja saa mustana ja ruusukultaisena ja harjassa on 6 eri harjaustilaa, mm. Sensitive-tila herkemmille hampaille ja ikenille. Harjan mukana tuleva matkakotelo on kätevä ja tyylikäs ja harjassa on tosi pitkäkestoinen akku, joka kestää yli kaksi viikkoa, mikä on esim. reissussa tosi jees. Suosittelen laittamaan tämän korvan taakse esim. joululahjoja silmällä pitäen. Harjan teknologia on muuten niin suunniteltu, että siihen voi vaihtaa minkä tahansa Oral-B:n harjaspään. Jos kaapeissa on esim. valmiina valkaisevia tai sensitive-harjaspäitä, niin ne toimivat ihan yhtä lailla tässä kuin missä tahansa muussa Oral-B:n harjassa.

Nyt seuraajani saavat myös mukavan alennuksen Oral-B Genius X -hammasharjoista, sillä tilaamalla tuotteen Gigantista saatte koodia GENIUSX käyttämällä 35 €:n alennuksen tästä sähköhammasharjasta!

Oletteko jo sähköhammasharja-tiimissä? Jos ette, niin nyt kannattaa todellakin hankkia sähköhammasharja, sillä se on aivan ehdottomasti paras tuote hampaiden ja suun terveydelle!

13 thoughts on “Nerokasta hammashoitoa

 1. Haluisin korjata vähän tota “lyhyemmällä harjausajalla puhtaammat hampaat” kohtaa.. Sähköharjallakin pitää harjata minimissään tuo suositus 2min,jotta saa puhtaat hampaat ja ehtii varmasti harjata kaikki hampaan pinnat 🙂 t. Suuhygienisti

  1. Siis kyllä, 2 minuuttia pitää harjata. Mutta saman harjaustuloksen saavuttamiseksi manuaalisesti pitäisi harjata se about 5 minuuttia, eli tässä saa lyhyemmällä harjausajalla puhtaammat hampaat kuin manuaalisesti 🙂

 2. Just eilen kävin suuhygienistillä ja luulin harjanneeni hampaat sitä ennen extra hyvin.. oikeesti jynssäsin niitä kunnolla ennen käyntiä ja sit sielä laitettiin sellasta pinkkiä nestettä mikä paljasti kaikki kohdat mitä ei oltu kunnolla harjattu ja niitä oli yllättävän paljon :s hän suositteli just tätä harjaa ja pakko kyllä ostaa nyt. Itselle kans iän myötä on tullut tärkeeks myös suun hyvinvointi.

  1. Heippa! Mä varmistan sen vielä, sillä eilen koodin kanssa oli toimintaongelmia, enkä valitettavasti ole vielä saanut varmistusta sen toimivuudesta 🙂 Palaan asiaan! 🙂

  1. Nyt toimii, se on GENIUSX ilman mitään numeroita ja isolla kaikki 🙂 Tässä on ollut teknistä häikkää Gigantin puolella ja vasta viikonlopun jälkeen sain uuden tiedon 🙂

 3. Kokeilin GENIUSX sekä vanhaa koodia GeniusX eikä toimi, juttelin gigantin kanssa chatissa ja kehotti olemaan yhteydessä koodin myöntäjään… On kyllä hankalaa saada hammasharja 😀

  1. Voihan perkeles. Mä laitoin siitä aamuseiskalta heti kyselyä, paljon pahoitteluja multa ja Oral B:ltä, mä palaan tähän heti kun on selvyys, että missä mättää, yhdessä välin toi toimi kyllä 🙁

Leave a Reply