Keittiön viimeistely – Lamppuinspoja ja mattohankintoja

Keittiö alkaa tosiaan olla viittä vaille valmis. Kaksi sokkelia uupuu vielä, seinällä on tyhjät kehykset kun on tulossa yksi isompi perhekuva kuvapalvelusta siihen ja pari sivun ohutta peittolevyä on vielä laittamatta paikalleen. Nää on miehen hommia, joten mä oon tyytyny lähinnä pyörimään verkkokaupoissa viikonlopun. Tilasin juustokuvun ja voikuvun ja oon kuumeisesti metsästänyt mattoa ja lamppua. Meillä ei ennen ollut lamppua saarekkeen päällä, mutta nyt ehdottomasti halusin sellaisen kunnon työskentelyvalon sinne noiden katon spottien lisäksi. Samaan aikaan oon ollut erittäin ärsyyntynyt meidän talon mukana tulleeseen megaisoon kattokruunuun (Flos-kopio), ja oon halunnut vaihtaa sen. Tämä on ruokailutilan puolella, eikä keittiössä, mutta koska ne on aika lähellä toisiaan, niin haluaisimme tietenkin, että ne jotenkin kävisivät yksiin. Hirveesti on valaisimia markkinoilla, mut sellaista täydellistä ei tunnu millään löytyvän. Keittiöön löysin juuri sellaisen kuin halusin, ainakin kuvan perusteella, joten laitoin sen tilaukseen ja toivon, että se on oikeassa elämässä yhtä ihana kuin kuvassa. Eikä olis taas tarvinnut mennä merta edemmäs kalaan, kun se löytyi Ellokselta.

Ja sama homma kävi keittiön matonkin kanssa, sekin löytyi Ellokselta.Toivottavasti myös se on toiveiden mukainen luonnossa, esittelen ne sitten saapuessaan jos ne miellyttävät. Mutta nyt onkin hirveä ongelma lähinnä löytää joku korvaaja tolle mukaFlosille olkkarissamme.

Musta Florean XL / Musta Adrian / Musta Sander

Mua viehättää jotenkin mustat lamput tällä hetkellä tosi paljon. Koska huonekorkeutta on paljon ja tila on tosi iso, pitää lampunkin olla iso ja näyttävä. Tuollainen molekyylimallin mukainen musta lamppu olisi aika makee, mutten tiedä sopiiko se musta meille kuitenkaan, vaikka kuinka intoilen sitä juuri nyt. Meillä on toki musta takan hormi ja ja mustaa takan lisäksi mm. isossa taulussamme, mutta yleisilme olkkari-ruokatila-keittiössämme on kuitenkin melko haalea ja hento, joten hieman vielä mietin, onko musta vähän “too much” tänne.

Kultainen Florean / Kultainen Victoria / Kultamusta Alve /Valkopalloinen Winston/ Kultainen Aidan

Mustan lisäksi mua ihastuttaa kulta. Harkittiin jopa jonkun aikaa keittiöömme kultaisia vetimiä ja kultaista hanaa harmaan kaveriksi, mutta koska halusimme rosterisia kodinkoneita, päädyimme kromiin tehosteissa. Kulta viehättää kuitenkin todella paljon ja meillä on ruokailupöydän yllä olevan taulun yhtenä värinä lyöntikulta ja olkkarissa iso valkokultainen Captain-lamppu. En vaan tiedä, että käykö kulta yhtään tuohon kaiken kruunuksi, kun taustalla on kuitenkin kromia sisältävä keittiö. Toisaalta metallierot eivät mua yleensä häiritse, joten en tiedä häiritsisikö tämäkään. Näistä suosikit on vasemman yläkulman ja oikean alakulman ihanat kattovalaisimet, mutta itse asiassa jokainen näistä ihastuttaa omalla tavallaan.

Sander-valaisin / Kaunis pöytäliina / Puuvillatabletit

Haluaisin saada keittiön “asustettua” ennen vauvan syntymää, koska sitten tiedän asioiden jäävän puolitiehen taas hetkeksi. Toivon siis tooooodella paljon, että meidän tilaama matto ja saarekkeen ylle tuleva lamppu on mieleeni, ettei tarvii jatkaa metsästystä. Toista lamppua jään vielä pohtimaan, mutta tilasin nyt maton ja lampun lisäksi myös pöytäliinan ja puuvillatabletit, jos nämä sopisivat sävyltään meidän harmaan sävyihin. Olin jopa niin malttamaton, että otin Express-toimituksen 😀 Haluan jo saada keittiön valmiiksi!

Projektit ei suinkaan tässä taloudessa lopu, sillä tilasimme vähän aikaa sitten uudet keittiöntuolit, joissa on liian punertavat puujalat. Mies saa vielä hioa ja maalata ne, jahka ehtii 😀 Ehkä sitten voi höllätä tän hirveen pesänrakennusvimman kanssa 😀

Elloksella on nyt tosi paljon kaikkea alennuksessa kodin tuotteiden puolelta, sekä Elloksen omassa valikoimassa, että muiden merkkien puolelta. Kaikki mun tilaamat tuotteet oli ainakin -20% alennuksessa, ja sain myös Ellokselta seuraajilleni koodin 405441, jolla saa koko tilauksesta 5 % lisäalennuksen! 🙂 Säästö se on pienikin säästö!

Mitä mä teen ton kattolampun kanssa, help! Ihania kattolamppuja saa ehdottaa!

One thought on “Keittiön viimeistely – Lamppuinspoja ja mattohankintoja

  1. Mites se oikea Flos kopion tilalle? 🤔 Tuo kultainen Aidan on ehkä kollaasista upein, vaikka kaikista muistakin tykkään, ja osaa olen meinannut tilata itsekin 😅 Itse olen viime vuosina hullaantunut nimenomaan valaisimiin, tuntuu että niillä saa muokattua sisustustyyliä todella paljon melko pienellä muutoksella.

Leave a Reply