Hellävaraista kosteutusta lapselle ja äidille

          

   

Kirjoitin jo viime vuonna silloiseen lapsi/perheblogiini hieman Danten ihonhoitorutiineista ja käyttämistämme tuotteista ja nyt kun toinen lapsi on tuloillaan, ollaan taas tehty täydennystä vauvanhoitopisteelle. Oon ollut Danten ihonhoito- ja pesutuotteista hyvin tarkka aina. Lapselle on käytetty pääsääntöisesti pesu- ja ihonhoitotuotteina luonnonkosmetiikkaa tai apteekkituotetta. Oon välttänyt muutenkin isoa eri tuotekavakladia ja käyttänyt vain luottotuotteita. Varsinkin vauva-aikana olin tosi tarkka kemikaalikuorman määrästä hänen ihollaan ja sama tulee olemaan varmasti toisenkin lapsen kohdalla. Ollaan käytetty reippaasti ACOn tuotteita ja tehdään niin jatkossakin ja mielelläni esittelen näitä hieman tarkemmin teille 🙂 

Sain jo vuosi sitten yhteistyönä ACOlta kokeiluun Minicare-sarjan tuotteet, jotka on siis lasten ihonhoitotuotteita tutulta apteekkisarjalta, ACOlta. Kuiva- ja herkkäihoisille lapsille ja vauvoille suunnatut tuotteet jäivät käyttöön meillä koko täksi ajaksi ja nyt tämä tuoteperhe on kasvanut kahdella uudella tuotteella. Dante ei koskaan kärsinyt mitenkään sen kummemmasta vaippaihottumasta, mutta hänelläkin on iho reagoinut esimerkiksi eri merkin vaippaan ja lisäksi hänellä on välillä poskissa hieman atooppista ihottumaa. Korvatulehduskierteessä pylly on ihan vauvanakin punoittanut antibioottikuurien sekoitettua masua, ja tuo vuosi sitten lanseerattu vaippaihottuma-spray on ollut paras tuotelöytö ikinä! Tuotetta vaan suihkutetaan iholle ja se muodostaa iholle puoliläpäisevän kalvon, joka suojaa, vähentää hankausta ja estää punoitusta.Olen tätä vuoden aikana suihkinut asfaltti-ihottumaiselle iholle kaatumisen jälkeen ja vaikka mille, ja koskaan tää ei aiheuta kitinää. Tuote sisältää rauhoittavia pantenolia ja allantoiinia, ja se todella rauhoittaa punoittavaa ihoa. Ja on niiiiin helppo ja hygieeninen laittaa, kun ei tarvitse sormin levitellä, vaan sitä voi vaan suihkia oikeaan paikkaan. Oon käyttänyt tätä koko ajan myös “ennaltaehkäisevästi”, esim. jos ollaan lennetty pidempi matka vielä silloin kun Dante oli vaipoissa. Tuotteen rasvapitoisuus on 52% ja se on hypoallergeeninen ja hajusteeton. Me reissataan ja liikutaan niin paljon, että aina ei oo ihan optimipuhtaat olosuhteet vauvan vaipanvaihdolle, vaan mennään kosteusliinoilla tarpeen vaatiessa. Tää on silloin ihan pelastus! Tuote ainoastaan suihkutetaan halutulle alueelle, sitä ei levitetä.

Vaippasprayn lisäksi paljon on ollut käytössä tuo ACOn Minicare-voide. Oon rasvaillut sillä niin raskausmahaani kuin Danten ajoittain ilmestyvää atooppista ihottumaa. Kyseessä on tosiaan perusvoide, joka sisältää kosteuttavaa glyserolia. Ei kirvele, ei ärsytä. Tuotteen rasvapitoisuus on 60% ja siinä on ihon kannalta optimaalinen pH5. Tuote sopii myös atooppiselle iholle sekä ihottumaan, joten tää on ollut aina hoitokassissa mukana myös erinäisten kaatumisten sun muiden varalta.

Fiilistelin jo viimeksi tätä ACO Minicare Wash Lotionia, joka on siis puhdistusaine, muttei kuitenkaan pelkästään sitä. Tuotetta voi käyttää kylvyssä ja suihkussa veden kanssa, mutta tätä voi käyttää niin, että sitä ei pese pois! Tämä on kätevä, sillä jos sen jättää tämän iholle, jättää se iholle sellaisen voidemaisen fiiliksen. Se sisältää kosteutta sitovaa glyserolia ja pehmentäviä rasvoja, jotka estää ihoa kuivumasta, joten tää tulee täydellinen talvella, kun lapsen käsiä saa putsailla pitkin päivää ja kasvojakin joutuu putsailemaan ruoan jäljiltä. Jatkuva peseminen ei tee kuitenkaan hyvää ja liikkeellä jossain kaupungilla tai muualla on helppo pyyhkäistä taaperon kaikkialla pyörivät kädet, varsinkin kun hygieniaa pitää vahtia tuplasti enemmän nyt kun perheeseen tulee vastasyntynyt. 

Uusina tuotteina sarjaan on tullut ACO Minicare Baby Oil ja Wash Mousse. Mä käytin vauva-aikana baby oilia välillä kylpyvedessä ja vauvahieronnassa tai muuten vaan ajoittain kylvyn jälkeen. Baby Oil on mun mielestä vauva- ja taaperoarjen ykköstuotteita, jotka on tosi monikäyttöisiä. Sitä voi käyttää vaikka väsynyt äiti meikinpoistoon! 😀 Wash Mousse vuorostaan on hyvin samantyyppinen kuin tuo Wash Lotion, mutta on vaahtomainen ja sopii hyvin myös hiusten pesuun. Glyserolia sisältävä vaahto ei kuivata ja on todella hellävarainen. Toimii veden kanssa pestessä ja myös ilman vettä pesulapulla tarvittaessa. Meidän taapero tykkää tästä enemmän, koska “Äiiiiti, tämä on vaahtoa!!”. Saa huijattua tukanpesullekin aika paljon helpommin 😀

Sarjan kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia, parabeenittomia ja mineraaliöljyttömiä.

Siinäpä olisi vauvanhoitotuotteita oikein koko sarjan edestä. Meillä nää kaikki on käytössä, pesuaine ja vaippaspray kulkee aina hoitokasssissa mukana kaikkialla.

No entäs sitten äidin hoito? Nyt mennäänkin aika intiimin äärelle. Ja sopivasti ACOn intiimialueen tuotteet ovat nimetty Intimate Care -sarjaksi. Tästä puhutaan aika vähän, mutta raskaus ei suinkaan pääty sellaisenaan sinne synnärille ja sen jälkeen on hunkydory ja elämä rullailee vaan eteenpäin. Jälkivuodot, imetyshikoilut, imetys ja kaikki mahdollinen laittaa myös äidin kroppaa koetukselle. 24/7 vauvan kanssa ollessa haluaa vähentää sitä omaa kemikaalikuormaa mahdollisimman paljon ja siksi omatkin tuotteet on alkuun aika pitkälti jotakin hajusteetonta ja hellävaraista. Pesutarpeisiin Cleansing Oil ja Cleansing Wash on erinomainen yhdistelmä. Varsinkin toi öljy on ihana, jättää aivan ihanan pehmeän tunteen iholle. Miedot tuotteet ylläpitää ihon luonnollista kosteustasapainoa ja esimerkiksi tuon Cleansing Washin sisältämä maitohappo tasapainottaa intiimialueen pH-tasoa eikä tuote kuivata ollenkaan, vaikka sitä joutuisi käyttämään vähän enemmänkin. Mä ainakin muistan, että alkuaikoina siellä suihkussa teki mieli ravata aika paljonkin nimittäin.

Intimate Care Moisturising Gel -kosteusgeeli ja Soothing Cream-voide on erittäin sopivia tuotteita synnytyksen jälkeiseen aikaan ja pitkälle sen jälkeen hoitotuotteiksi. Geeli ei tahraa ja on tosi kevyttä, imeytyy nopeasti ja viilentää. Jokainen synnytyksen ja imetyksen läpikäynyt tietää, että tällaiselle todella on käyttöä. Voide taas jättää iholle suojaavan kalvon, joka estää ärsytystä ja vähentää hankausta. Tuote sisältää mm. vaseliinia ja glyserolia ja sitä voi levittää vaikka pesun jälkeen kuivuutta vastaan taistelemaan. Näitä kahta tukeekin sitten erittäin kätevästi Intimate Care Cleansing Wipes – puhdistusliinat, jotka kulkee mukana kätevästi hoitokassissa. Mä jouduin viimeksi eppariarpineni käymään monen monta kertaa suihkussa päivän aikana, koska ei olisi tullut mieleenikään käyttää wc-paperia vessareissun jälkeen. Ja aika pitkään vielä synnytyksen jälkeen käytin kosteusliinoja WC-paperin sijaan, koska ne vaan oli paljon pehmeämpiä. Pieni 10 liinan paketti ACOn wipeseja on hoitokassissa mukana tällä kertaa varmasti alkuun aina, sillä ne puhdistaa ja ajavat asian varmasti sata kertaa tehokkaammin kuin kosteusliinat.

Ja viimeisimpänä vielä jo nyt ahkerassa käytössä oleva ACO Repairing Skin Oil, eli kuivaöljy, joka on niin raskausarville kuin vanhenevalle iholle. Tällä rasvaan mahaa nyt kovan kasvuspurtin aikana eikä vielä ainakaan näy yhtään raskausarpea. Kuivaöljy kiinteyttää ihoa ja auttaa palauttamaan ihon luonnollista suojaa. Dermatologisesti testattu ja miedosti hajustettu kuivaöljy sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Tää imeytyy tosi nopeesti, eli tän levittämisen jälkeen voi nopeasti pukeutua ja olla valmis päivään. Oon nyt kokeillu tätä pari viikkoa ja tykänny tosi paljon tän tunnusta iholla. Tää on näistä kaikista tuotteista ainoa, joka on miedosti hajustettu. En oikein osaa sanoa mille tää tuoksuu, koska tuoksu on tosi mieto, enkä osaa sitä yhdistää mihinkään.

Vaikka ette olisi raskaana tai synnyttämässä, niin kuivaöljyä suosittelen lämpimästi kaikille, varsinkin nyt kun talvi tulee! Se on todella ihana tuote ihan vaikka jopa meikin alle!

Kaikki nämä tuotteet ovat mielestäni ansainneet paikkansa vauva-ajan alussa jokaisessa kaapissa ja jokainen tuote maksaa noin kympin pintaan, puhdistusliinat vitosen paikkeilla. Nyt myös  Yliopiston Apteekin verkkokaupasta ostaessanne ACOn tuotteita, saatte 15% alennuksen koko syyskuun ajan koodilla ANNA15.

Kysykää ihmeessä, jos tuotteista tulee kysyttävää!

One thought on “Hellävaraista kosteutusta lapselle ja äidille

  1. Minulla on hyviä kokemuksia Acon tuotteista, ne sopivat herkälle iholleni ja ovat lisäksi tehokkaita!:) Kiitos alekoodista!
    Ida Kotona kaupungissa -blogista

Leave a Reply