REMONTTIVIIKONLOPPU

     

Huhh mikä viikonloppu! Samaan aikaan olo on kuin rekan alle jäänyt, mutta erittäin onnellinen! Meidän keittiö tosiaan tuotiin pihaan tuossa perjantaina alkuiltapäivästä ja hyökkäsimme heti sen kimppuun. Kerroin tästä keittiöhankkeesta alkutekijät täällä, mutta tosiaan,vaihdettiin koko meidän keittiö upouuteen AINA-keittiöön ja loppujen lopuksi ainoa asia, joka selvisi uuteen keittiöömme vanhasta, oli meidän uunimme. Viime viikolla siis tyhjennettiin meidän entinen keittiö ja ostajat kävivät hakemassa sen pihasta keskiviikkona. Keskiviikko-illalla sähkömies tuli käymään tsekkaamaan sähkötyöt, ja se olikin aikamoinen projekti. Meidän uuden keittiön ajatuksena oli tyhjentää kokonaan yksi seinä, sillä emme halunneet jatkossa yhtään kulmakaappia. Niinpä sähköjä sai siirtää aika huolella, varsinkin kun siltä yhdeltä seinältä piti siirtää liesituuletin ja liesi toisaalle ja myös peittää pari pistorasiaa ynnä muuta. Sähkäri ja mieheni tekivät toimintasuunnitelman, mies teki rakennustyöt ja sähkäri sitten kävi viikonloppuna tekemässä sähkötyöt. SIitä huolimatta, että toi vaikutti mun mielestä hirveen monimutkaiselta, olikin se aika nopee homma tehdä.

Torstai meni paklatessa, hioessa ja maalatessa ja perjantaina olikin sitten keittiö maalattu, pistorasiat ja kytkennät oikealla paikalla ja keittiö tyhjä ja putsattu. Sitten asennushommiin!

Itse keittiön asentaminen on ollut mun mielestä yllättävän helppoa. Aikaavievää ja tietenkin aika raskas viikonloppuprojekti, mutta kun rungot tuli valmiina ja esimerkiksi ovisaranat napsahtelee paikalleen helposti, on tuo ollut yllättävän helppoa. Eniten aikaa on aina vienyt se kaiken tasaiseksi saaminen, ja mittailu. Mieheni on eriiiiiiiittäin pedantti tapaus, joka mittaa joka asian sata kertaa ennen kuin tekee mitään ratkaisevaa, mikä on ihan  paikallaan tässä hommassa. Isäni on samanlainen, joten uskalsin kyllä luottaa tuon homman heidän käsiin ihan täysin. AINA-keittiöiden ohjeet oli tosi kattavat ja simppelit, jokainen mahdollinen asia oli käsitelty ja kerrottu ohjeissa auki, joten sokkona tätä ei tarvinnut missään nimessä tehdä. Kaikki tuotteet olivat just eikä melkein, eikä projektia tarvinnut seisottaa minkään viivästyksen tai virheen takia. Kuljetuksessa oli vaurioitunut yksi runko ihan vähän, mutta se tuli onneksi kohtaan, missä sitä esteettistä haittaa ei näe ja jääkaappimme sokkeli oli vääntynyt kuljetuksessa (en ymmärrä miten), mutta uusi sokkeli on jo matkalla ja vaikka AINA-keittiöltä tarjottiin heti uutta runkoa toimitukseen, niin käytimme tuon. Aikamoista yritystä saa kyllä olla, että noita rikkoo matkalla, kun kaikki oli tosi jykevästi pakattu.

Viikonlopun aikana saatiin kaikki rungot ja kodinkoneet paikalleen, sahattiin tasoihin tarvittavat reiät liedelle, altaalle ja pistorasialle ja asennettiin oikeastaan kaikki muu paitsi sokkelit ja vetimet. Oma osuuteni oli saranoiden kiinnittäminen oviin, hyllyjen laittaminen paikalleen ja yleinen työnjohtajuus, sekä tason mittaaminen 😀 Se oli aika jännää hommaa kun miehen kanssa yhdessä piirrettiin niitä aukkoja altaalle ja uunille. Pieni pelko persuksissa aina tietäen, ettei ole varaa tyriä, muuten on taso pilalla 😀 Yhdessä kun tehtiin ja viis kertaa varmistettiin mitat, niin hyvä tuli. Vielä pitää hieman saranoista säätää ovia suoraan linjaan, laittaa sokkelit paikalleen, laittaa eristeet tason ja seinien väliin ja laittaa vetimet kiinni sekä laittaa vitriiniin ovet ja hylly. Näissä menee hetki jo sen puolesta, että mies tekee nyt tämän alkuviikon töitä kellon ympäri, joten ei pääse ihan heti hommia jatkamaan, mutta onneksi keittiö on siinä kunnossa, että mä voin laittaa tavaroita paikalleen, voin tiskata normaalisti ja meillä on jääkaappi ja liesi ja kaikki toiminnassa. Ihanaa!

(Huomatkaa! THE remppahousut)

Ja voi vitsi tämä on kaunis tämä keittiömme! Kaiken remppakaaoksen keskelläkin tämä on niiiiiiin kaunis! (Kaikkialla on hujan hajan porakoneita ja muuta, mutta silti olen sitä mieltä :D) Ensimmäistä kertaa näin isona pintana tason toissailtana ja se on aivan niin ihana kuin ajattelinki! Nyt on hirvee draivi saada kaikki paikalleen, että keittiötä pystyy hyödyntämään täysillä. Jo nyt on sellainen fiilis, että paljon ollaan tehty hyviä valintoja, Kaappivalinnat toi ihan älyttömästi ilmavuutta keittiöön ja ykskaks meidän keittiö tuntuukin paaaaaaaljon isommalta ja väljemmältä, vaikka sinänsä suuria pinta-alamuutoksia ei tehty. Voin rehellisesti sanoa, että kun ekat rungot laitettiin paikalleen, pieni sitoutumiskammoinen ääni päässäni sai pienen kriisin aikaiseksi omassa päässä. “Mitä jos tää ei ookaan niin kiva?” Ollaan fiilistelty tätä keittiötä ajatuksena jo monta monta viikkoa ja ensimmäisiä runkoja asentaessa hiipi kunnon pelko puseroon. Siinä vaiheessa kun paikallaan oli ekat rungot ja jääkaappi, olin ihan jotenki silleen “ei ei, salee tehtiin huonoja valintoja” -fiiliksellä. En tiedä mistä se ees tuli. Kysyin mieheltäkin, pelottaako häntä, että ei mennyt nappiin? “Joo, just mietin samaa”. No, kun saatiin sitten ekoja ovia ja noita kalusteseiniä paikalleen, niin ei ollut enää tietoakaan tuosta, vaan ollaan oltu vaan koko ajan enemmän ja enemmän innoissamme asiasta.

Tiedättekö sen älyttömän nautinnon, kun saa kamoja paikalleen ja ne kaikki sopii just eikä melkein? Mekanismit liikkuu ja toimii täydellisesti ja kaikki vaan tuntuu hyvältä? Uudelta, puhtaalta ja ennen kaikkea toimivalta? On IHANAA tehdä yhtään mitään sellaisessa keittiössä, kun pari vuotta meni sellaisessa tyydyttävässä ratkaisussa, jossa ärsytti tosi moni asia. Nyt sitten vielä viimeistellään viimeistellään ja viimeistellään tämä viikko ja toivottavasti pääsen näyttämään teille valmiin keittiön jo ensi viikon aikana ja kertomaan valinnoistamme lisää. Oon niin innoissani, että asiaa varmasti riittää 🙂

9 thoughts on “REMONTTIVIIKONLOPPU

  1. No en mä ehkä lähtis ihan niin pitkälle asiaa speksaamaan, edes vitsillä 😀 Enemmän taitaa olla niin, että tuollainen toimistotyötä tekevä ihminen vaan nauttii rakentamisesta ja puuhailusta, ja siitä, että näkee työnsä tuloksen ihan konkreettisesti 🙂

 1. Saisko sitten myös pohjapiirrustusta miten muutitte kaapistoja, että saitte kulmakaapit pois? Kiinnostelis täälläkin, ihan hirvee toi kulmakaappi jonka perälle en yletä ollenkaan!

  1. Pohjapiirrosta ei valitettavasti asiasta ole meillä, mutta kyllä se sitten käy aika selkeästi selväksi kuvista 🙂 Me vaihdettiin U-mallinen keittiö siis kahden I:n malliseksi 🙂 U:ssa oli kaksi alakulmaa ja yksi yläkulma, tässä ei ole yhtäkään, sillä yhdeltä seinältä lähti tavaraa pois 🙂

   1. Ahaa, aivan! Meillä on L- mallinen keittiö, ja tähän ei oikein muuta saa 🤔 tai periaatteesahan tääkin on U, mutta toinen sivu muodostuu puuhellasta, liedestä ja leivinuunista, joita ei oikein helpolla siirrellä. Ehkäpä jonkin saarekeratkaisun kanssa sais tiskialtaan pois lyhyeltä sivulta, jolloin tänkin sais kulmattomaksi. Jään pohtimaan, kiitoksia inspiraatiosta. Meidän keittiöremppaa ennen on vuorossa vielä saunaosasto, huuhh.

 2. Mä elin keittiöhirvityksen kanssa lähes 7 vuotta. Tiedettiin heti alusta pitäen, että se menee kyllä uusiksi, mutta aikataulu oli vähän epäselvä. Jos olisin tiennyt eläväni sen kanssa näin pitkään, olisin uusinut tason ja maalannut välitilan. Nyt on toki turha jossitella. 🙂 Ensimmäiset uuden keittiön piirustukset tehtiin jo lähes 4 vuotta sitten, mutta vihdoin ja viimein huomenna saapuu uusi keittiö, ja tuskin maltan odottaa. Tosin käyttämään sitä pääsen vasta ensi kuun puolella, sillä meillä meni keittiön lisäksi uusiksi lähes kaikki muu kuin ulkoseinät ja katto. 🙂 Nyt ehkä voi sanoa, että ollaan loppusuoralla, kun pari viikkoa sitten päästiin vihdoin rakentamaan ja paluumuutto kotiin on tämän kuun lopussa.

 3. Hei,
  Meillä olisi tulossa keittiöön pintojen uusinta, eli kaappeihin uudet ovet, vetimet ja uudet tasot. Miksi päädyitte laminaattitasoon ettekä ottanut vaikka oikeaa kiveä? Saako Aina keittiöltä lisäpalveluna saumauspalvelun tasojen saumausta varten? Oman uuden keittiön haluan olevan täydellinen enkä anna miehelle lupaa pilata sitä rumilla saumoilla 😀

  1. Me mietittiin tosi pitkään tätä tasovalintaa, se oli ehkä vaikein. Meillähän oli ennen aitomarmorinen taso ja todettiin silloin, että sellainen on ainakin out meidän tapauksessa. Kahden pienen lapsen taloudessa se on aivan liian vaativa. Marmori on niin huokoista, että sen kanssa saa olla todella tarkkana, että siihen ei onnistu saamaan virheitä omalla toiminnallaan. Se oli liian jännittävä ja graniitti samasta syystä out. Myös puu oli out samoista syistä, joskaan puusta me ei tykätty esteettisestikään. Vaihtoehdoiks jäi oikeastaan kivikomposiitti ja laminaatti. Nykypäivänä laminaatit on niin älyttömän vahvoja, hyviä ja hyvännäköisiä, että sieltä löytyi useitakin meitä miellyttäviä. Kivikomposiitissa ei ollut oikein mitään sellaista täydellistä, jolla oltais myös voitu perustella sen hinta. Me pyöriteltiin kiveä, kivikomposiittia ja laminaattia pitkään, mutta ihastuttiin tuohon laminaattiin, varsinkin kun ei haluttu kiiltävää pintaa. Meillä myös kokohommat tuli vähän vastaan, kun meidän keittiön toinen taso on todella pitkä ja syvä ja vieläpä vähän hankalan mallinen, eli se ei ihan kaiken kanssa toiminut. Ja kyllä on pakko sanoa, että myös hinta vaikutti jonkin verran. Meillä on kaksi isoa tasoa keittiössä ja jotenkin ei tuntunut perustellulta maksaa pelkästään tasosta saman verran kuin mitä keittiö kokonaisuutena maksaisi. Jos siis oltais otettu kivikomposiittia. Laminaatissa on sekin hyvä, että sen voi helposti vaihtaa, jos tulee vaikka viiden vuoden päästä sellainen tilanne, että haluaa jotain uutta tai vaihtaa ilmettä tai jos keittiö joutuisi kovalle kulutukselle. Oon jotenki oppinu tykkää laminaatista, kun se on niin kestävä ja “helppo”. Näissä kuvissa tuo meidän taso ei pääse yhtään oikeuksiinsa, se on aivan upea livenä! Ollaan just miehen kanssa fiilistelty sitä koko ajan nyt kun se on käytössä. Siinä on röpelöinen elävä pinta, niin se on aivan ihanan helppo, kun siinä ei kaikki pölyhiukkaset ja muruset näy heti ja käy silmään ja se on jotenkin todella raikas 🙂 <3

   Saumauspalvelusta en ole 100 %, mutta melko varmasti uskon sellaista saavan. Mulla on mies niin törkeän pedantti tyyppi, että luotin hänen kättensä jälkeen 😀 Mulle oli vaan ehdoton ei, ettei tasoon tule ylimääräisiä saumoja (vanhassa keittiössä oli juurikin tuon saarekkeen koon takia), ja ne ärsytti älyttömästi 😀

 4. Tiedän niin tuon tunteen. Meillä on kolme keittiöremppaa takana ja joka kerta on ahdistanut. Ensiksi on ihan selvät sävelet millainen siitä tulee, sitten epäröin ja kyseenalaistan valintani. Käyn läpi eri vaihtoehtoja ja teen suunnitelmia ja loppujen lopuksi mennään alkuperäisellä suunnitelmalla. 😄
  Varsinkin keskeneräisenä tuntuu ettei tästä tullutkaan kuin piti, mutta kun on valmista niin aina ollaan oltu onneksi tosi tyytyväisiä.
  Tähän nykyiseen sain kauan haaveilemani kivitason ja integroidun kahvikoneen. 😍
  Innolla odotan teidän lopputulosta!

Leave a Reply