Vauva, kyytinne on valmis!

Kaikki alko tosi viattomasti. Etsin seisomalautaa Dantelle vauvan rattaisiin, päädyttiin uusimaan vaunut kokonaan. Sellasta.

Meillä on lapsilla 2,5 vuoden ikäero ja ollaan pohdittu tosi paljon meidän vaunuja ja sitä, miten lasten kanssa liikuskellaan jatkossa. Toisaalta Dante on vielä pieni ja moni on ehdotellut meille tuplarattaita. Mä oon hylännyt järjestäen nää vaihtoehdot, vaikka niitäkin on monia. On päällekkäisiä, on pitkiä malleja, joissa lapset vastakkain ja on leveitä, joissa on vierekkäin. Kaikki niistä vaikuttaa mun mielestä suoraan sanottuna vaan isolta ja hankalalta, varsinkin meidän käyttötarpeisiin. Tällä hetkellä menee helposti monta päivää, ettei käytetä rattaita ollenkaan ja jos käytetään, niin matkarattaita ainoastaan. Ensimmäinen 2-3 kk liikutaan varmaan aika hyvin niin, että olen yksin kahden lapsen kanssa rattailla liikkeellä kovin pitkiä etäisyyksiä ja sitten Dante kolkutteleekin jo kolmea ikävuotta. Mitä pidempään asiaa pohdittiin, sitä vakuuttavammin päädyttiin siihen, että mennään meidän edellisillä vaunuilla ja hankitaan niihin hyvä seisomalauta. Varsinkin kun meillä on sellainen juoksulenkkeily/pyöräilykärry, jonka kanssa voi lenkkeillä vaikka niin, että Dante istuu siellä ja vieressä on vauva turvakaukalossa, jos nyt on ehdottomasti päästävä pelkästään rattailla pidempi matka jonnekin kahden lapsen kanssa. Asutaan kuitenkin sen verran syrjemmässä, että veikkaan meidän talven liikkuvan aika paljon autoilla lasten kanssa tai sitten koko perheenä, jolloin tarvittaessa Dantelle voi ottaa vaikka matkarattaat mukaan toisen vanhemman työnnettäväks.

Katselin seisomalautoja lastentarvikeliikkeissä ja oikeestaan mikään meidän vaunuihin yhteensopiva ei vakuuttanut ihan hirveesti. Raskausryhmässämme joku kyseli Cybexin Priameista ja mä klikkailin niihin ihan mielenkiinnosta. Ja sit kävi “Cybexit”. Sama mitä kävi turvakaukalon kanssa ja myöhemmin turvaistuimenkin kanssa. Meillähän oli MaxiCosin kaukalo (josta en niin välittänyt) ja kun saatiin kokeiluun kaverin Cybex Cloud Q aikanaan, olin aivan myyty. Palaan noihin autovälineisiin omalla postauksellaa, keskityn nyt kerranki vaan yhteen asiaan. Kävi tosiaan niin, että klikkailin Cybexin Priameihin ja harakka sisälläni rakastui tuohon ruusukultaiseen runkoon. Kävin itseni kanssa kuitenkin tiukan keskustelun siitä, että me emme yksinkertaisesti tarvitse uusia rattaita, sillä meillä on jo pätevä kulkuväline vauvalle. Ja silti eksyin ihailemaan näitä Ratinan Wauvaan, ihan silleen esteettisistä syistä. Oli muuten aika kohtalokas reissu, koska poistuin sieltä tietäen, että meille tulee Priamit.

Makuasioista ei sovi kiistellä, mutta mun mielestä nää on maailman kauneimmat rattaat, piste. Mut se itsessään ei ois riittänyt syyksi hankkia näitä. Kun katselin näitä näin toisella raskauskierroksella, olin huomattavasti valistuneempi kuin viimeksi ja tiesin, mitä kipupisteitä ja mitä ajatuksia mulla oli edellisistä vaunuistamme. Ensimmäisenä hurmasi ulkonäkö. Seuraavana ja vahvemmin hurmasi käyttöominaisuudet. Antakaas kun kerron lisää.

+ Yksikätisyys & käytännöllisyys

Priamit on yksinkertaisesti sanottuna sellaiset, että niitä voi käyttää pelkästään yhdellä kädellä. Memory-napit vaunukopan reunoilla painetaan alas ja nostetaan koppa ylhäältä yhdellä kädellä. Asento on ergonominen ja koppa on helppo nostaa silloinkin, kun siellä on vauva ja sen kantaa vähän kuin turvakaukalon.

Aisan keskellä olevat kaksi nappia määräävät koko Priameita, ja ne saa kasaan sekunneissa yhdellä kädellä.

Yksikätisyys toimii myös itse rungon kanssa, nimittäin kahvaan sijoitetut kaksi nappia mahdollistavat sen, että yhdellä liikkeellä aisa painetaan alas ja toisella vaunut taitetaan kasaan. Menee 3 sekuntia ja runko on litteänä ja valmiina auton takakonttiin. Aisaa voi nostaa vaikka kuinka korkeeksi yhdellä napin painalluksella. Jarru, aisan säätö, kaikki toimii kuin unelma.Yksikätisyys pätee myös istuinosan kallistuksissa ja kasauksessa. Istuimen korkeus on muuten suunniteltu täydellisesti niin, että se on täydellinen standardikorkuiselle pöydälle, eli ravintolassa tms. lapsi yltää rattaissa hyvin syömään tarvittaessa. Ja nehän oikeesti pysyy pystyssä itekseen kasattuna, joten ne kulkee helposti mukana myös vähän täydemmässä bussissa tai junassa. Ainiin, ja näissä saa päälle kaksipyörätoiminnon, jolloin niitä voi käyttää vain isojen takapyörien varassa, esimerkiksi jos se on helpompaa tietyssä maastossa.

Memory-napit: Paina nappia, nappi jää pohjaan, nosta koppa yhdellä kädellä ilmaan ja kanna kuin turvakaukalo. Sama pätee istuinosaan.

+ Renkaat

Meillä oli jo ennen järeet pyörät vaunuissa, mutta nää on ihan eri tarina. Jousitetut pyörät on ku unelmat liikkeessä. Menee tiheässä ruohikossa, sorakivillä, mukulakivillä ja vähän rämeikössäkin huoleti, mutta tuntuu höyhenenkevyeltä asfaltilla. Nää rullaa eteenpäin kuin unelma. Renkaat on myös erittäin helppo lukita halutessaan, toisin kuin edeltäjissämme. Kysyin Wauvassa renkaiden takuusta jos niille käy jotain. Myyjä ei osannut vastata asiaan, koska ei oo kuulemma kuullut, että ikinä kävisi mitään. Näin parin kuukauden kokemuksella en oikeastaan ihmettele.

Renkaat lähtee myös todella helposti irti tarvittaessa, jolloin rungon saa entistä pienempään tilaan esim. autossa. Myös etupyörät menee lukkoon todella helposti ja vaivattomasti, mikä on hyvä juttu hankalammassa maastossa.

+ Laatu

Sen vaan tuntee Priameissa ihan kaikessa. Kaikki on mietitty ja hiottu loppuun ja kaikki on niin viimeisen päälle suunniteltu ja toteutettu, että ei ole mitään poikittaista sanaa. Rungon viimeistely on kätevää ja helppokäyttöistä. Iso kori alhaalla menee magneetilla kasaan, kun siellä ei ole mitään, eikä lerppaa tyhjänä. Koriin mahtuu hirveesti tavaraa ja iisisti vaikkapa meidän matkarattaat. Vaikka silmät puolitangossa taittelisi runkoa, se menee just eikä melkein oikein ja vie tosi vähän tilaa, koska menee niin litteäksi ja vaunut tottelevat käyttäjää kuin ajatuksen voimalla.

Tilava tavarakori menee auki helposti ja kasaan magneetilla, eli riittää kun sitä hieman hellästi tuuppaa jalalla kasaan.

Vaunukoppa on ihan omaa luokkaansa. Ensinnäkin, sen saa halutessaan helposti litteeksi. Meillä on valtava auto, joka on hankittu just lapsiperheen arkea silmällä pitäen sillä ajatuksella, että sinne mahtuu koko elämä ja vähän päälle. Mutta, nää vaunut mahtuu koppineen päivineen meidän Kirppuun, kaksipaikkaiseen pikkuautoomme. Vaunukopan saa napsautettua kasaan, jolloin se ei vie autossa juurikaan tilaa. Memory-napit käsittelin jo yllä, mut näissäkin laatu on ihan mieletön. Napsahtaa selkeesti ja kunnolla, mutta on huomaamattomat ja toteutettu kauniisti sivussa. Noi patjat on niin pehmoiset ja laadukkaan oloiset, että itsekin haluaisin kiivetä koppaan nukkumaan. Panorama-ikkuna mahdollistaa sen, että vauva voi maata rattaissa vaikka masullaan ja tuijotella ulos ja lämpimällä vaunuja pystyy tuulettamaan aika tehokkaasti tämän avulla. Kankaat tuntuu ylellisen laadukkaalle, vaunukoppa on tehty supersuojaavaksi tuulelta ja viimalta isolla kuomullaan enkä enää edes keksisi mitä tuossa voisi enää tehdä paremmin.

“Panorama”-ikkuna, jolla saa tuuletettua ja avattua vauvalle näköalaa enemmän.

Nää patjat on aivan älyttömän pehmeät, paksut ja mukavantuntuiset. Patjat on 100% puuvillaa.

Vaunut pysyy pystyssä taitettuna tarvittaessa (kätevää esim. bussissa tai junassa) ja taittuva vaunukoppa menee helposti ihan pieneenkin autoon. Meidän kaksipaikkainen avoauto oikeassa alakulmassa, yläkulmassa iso maasturi. Vaunukopan taittuminen käy helposti mekanismin avulla, mutta se on tosi järeästi paikallaan aukinaisena.  

Kaikessa mihin koskee, tuntuu viimeistely ja laatu, joka on ihan ensiluokkaista. Jopa niinkin pieni asia kuin sadesuojat. En käyttäny edellisissä vaunuissamme kertaakaan, koska se oli musta tosi ärsyttävä, liimaantu itteensä ja oli hankala pukea päälle. Tässä tää on kuin silkkiä ja liukuu vaivatta paikalleen.

+ Istuinosa

Tää ei ole välttämättä markkinoiden kaunein istuinosa, mutta my God tää on kätevä. Tämä menee täysin vaakatasoiseen asentoon, niin, että meidän 95-senttinen pikkumies mahtuu nukkumaan siinä huoleti tällä hetkellä. Pieni ja kevyt istuinosa onkin ihan supertilava ja lapsi viihtyy siinä erittäin hyvin vielä näin melkein 2,5-vuotiaana. Mikä parasta? Sitä ei tarvii nostaa pois vaunuja taitellessa. Nää kääntyy kasaan näppärästi, yhdellä kädellä ja parilla napinpainalluksella yhdessä tuon istuinosan kanssa. Ja vie tilaa ihan vaan muutaman sentin enemmän kuin pelkästään rungon taittelemalla. Halleluja.

Tuossa yllä rattaat on istuvassa asennossa, puolimakaavassa ja täysin makaavassa. Melkein metrin mittainen lapsi mahtuu kevyesti nukkumaan tuolla päikkärit ihan kunnon vaakasuorassa asennossa. Kuomun saa auki isoksi, mikä tuo tosi reippaasti peittävyyttä. Sekä istuinosassa, että vaunukopassa on taiteltava tuulensuoja, jota on helppo virittää haluamaansa asentoon ja vaunukopassa ei oikeastaan tarvii vaunuverhoa lainkaan, koska suojia saa nostettua ja laskettua tosi kätevästi niin, että niiden väliin jää ehkä 5 cm rako. Myös istuinosan taittelu käy yhdellä kädellä yhdestä vivusta ja istuinosa nousee memory-nappien avulla yhdellä kädellä.

+ Seisomalauta

Jos ruusukultainen runko jousitetuilla renkailla ja kaikilla näppärillä toiminnoilla ei vielä olisi myynyt mulle noita vaunuja, niin seisomalauta olisi sen tehnyt. Nimittäin tässä on paras mun kokeilema seisomalauta. Iso, muttei pyöri jaloissa. Vakaa ja hyvin eteenpäin liukuva. Dante mahtuu seisomalaudalla seistessään aisan “ali” tuonne vaunukopan luokse, jolloin voi katsella vauvaa, mutta ennen kaikkea ei ole mun tielläni seisomalaudalla, vaan pääsen kävelemään lähellä aisaa enkä hankalassa asennossa. Tilaa on hyvin seistä, eikä lauta heilu yhtään.

Kun lapsi tulee kyydistä, nousee lauta pois tieltä itsekseen nauhamekanismin ansiosta. Tää oli itse asiassa hauska. En tiedä minne tungettiin meidän käyttöohje, kun seisomalauta toimitettiin, ja laitettiin tää kokeilun vuoksi kerran kiinni näihin kun mentiin kauppaan. Mietin ja ihmettelin, että miten se nousee sieltä (asia oli demonstroitu Wauvassa) enkä millään keksinyt. Tässä vaiheessa Cybexin tuotteiden tuntemista oon jo ymmärtänyt sen, että jokainen asia on loppuun harkittu, joten tässäkin on varmasti joku selkeä homma. Pyöriteltiin tota narua ja ihmeteltiin. Naurettiin toisillemme, että me ollaan vaan liian tyhmiä. Puolen tunnin päästä mieheni koki älynväläyksen ja asensi seisomalaudan oikein. Ja kyllä, se nousee nätisti pois häiritsemästä heti kun lapsen paino nousee pois sen päältä.

+++ Esteettisyys

En voi olla kirjoittamatta tästä. Mä oon tosi esteettinen ihminen ja käyttöesineissäkin rakastan sitä, jos laadun ja toimivuuden lisäksi ne käyttöesineet on kauniita. Ja en vaan tiedä kauniimpia rattaita. Näissä on ruusukultainen runko. RUUSUKULTAINEN. Jousitukset on ruusukultaa ja detaljit kaikin puolin niin kauniita. Kankaassa ei ole ylimääräisiä saumoja, patjat on ylellisen näköisiä ja toi nahkaviimeistely? No se kruunaa kaiken. Kun vauvan kanssa vaunuja käyttää jokaikinen päivä, niin ei se kyllä miinus ole, että joka käyttökerralla on vaan fiiliksissä siitä, että noi on vaan niin kauniit. Vitsailin miehelle, että meidän on ehkä pakko hankkia lisää lapsia ihan vaan sen takia, että näitä sais käyttää pidempään 😀 En usko, että voisin kyllästyä näihin yhden lapsen aikana. Ihan kaikki noista jousituksista tuohon vöiden kiinnikkeeseen on vaan niin kauniisti toteutettu.

Jos jossain asiassa on tehty kompromissi esteettisyydessä, siihen on joku erittäin käytännöllinen syy. Esimerkiksi näissä kuvissa vilahtaa istuinosassa hieman hopeista sisävuorta. Vuori pitää paremmin lämpöä vaunujen sisällä talvella ja samalla heijastaa aurinkoa ja lämpöä kesällä pois.

Kaikkien näiden erityisominaisuuksien lisäksi näihin saa vieläpä talveksi etupyörien sijaan sukset kiinnitettyä. Kyllä, sukset. Ei oo vielä käyttökokemusta, niin en sano asiasta vielä mitään, mutta enpä oo nähny markkinoilla muita moisia. Suoraan sanottuna, ainoa mitä mulle tulee mieleen näistä, mikä voisi olla vielä parempaa ois se, että nää työntäis itsensä. Oh but wait! 😀 Nää ei sitä tee, mutta Cybexiltä tuli just maailman ensimmäiset “sähkövaunut”, eli ePriam. Jep, luitte oikein. Jatkossa Priameita saa siis sähkominaisuuksin, jotka mm. hidastavat rattaita alamäessä, auttavat työntämisessä ylämäessä ja vaikeassa maastossa. Ei, rattaat eivät rullaa karkuun jatkossa sähköpotkulaudan vauhdilla, vaan älykkäät sähköominaisuudet helpottavat käyttöä ja toiminto toimii vaan tietyissä vauhdeissa ja jos toiminnon laittaa päälle.Toiminnon saa päälle jalalla nappia painamalla. ePriamit lanseerattiin juuri ja olisin kovasti halunnut olla paikalla Tukholmassa viime viikolla, mutta toi typerä keuhkoputkentulehdus esti mun matkan täysin. Käykää kattomassa video ja toiminnot Cybexin sivuilta jos kiinnostaa, on aika cool! ePriamit tulee markkinoille ens kuussa ja on jokusen satasen kalliimmat kuin Priamit.

Mä oikeesti mietin tosi pitkään miten saan miehen suostumaan ostamaan uudet vaunut, kun meillä on jo toimivat kotona. Turha huoli, se näki nää kerran ja oli aivan yhtä fiiliksissä. (Voitte ihan itse arvata kuka meillä näitä yleensä taittelee autoon :D) Jotenkin kun meillä on kaikki vaatteet ja muut vielä Dantelta vauvalle, niin ei tuntunut ees pahalta sitten tehdä yhtä tällaista uutta isompaa hankintaa. Olikin ihan mieletön onni, että Cybexillä oltiin kiinnostuneita yhteistyöstä näiden tiimoilta, sillä nämä olisi tulleet meille joka tapauksessa.

Mä yritin miettiä ihan tosi lujasti sitä, mitä näissä vaihtaisin tai tekisin toisin. Yksi ainoa “miinus” mulle tuli mieleen. Juomatelineen paikka oli mun mielestä ensin vähän outo, kun se tulee tohon vaunukopan viereen kiinni, eikä mihinkään siihen omien käsien ulottuville. Ihmettelin vähän ja mietin, voinko olla vaan niin hölmö, etten osaa kiinnittää sitä johonkin oikeaan paikkaan. Kävin taas Wauvassa kyselemässä. Ihan oikein on, mutta en vaan ajatellut tarpeeks pitkälle. Toi on nimittäin sellaisella korkeudella, että äiti yltää siihen helposti, mutta niin yltää myös istuinkopassa istuva taapero, istuessaan kummin päin vaan. Aivan. Mä ihan oikeesti tunnen itseni välillä tyhmäksi näiden käyttäjänä, kun näissä on mietitty kaikki mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi.

Priameja saa erivärisinä ja niissä on perusvärien lisäksi tarjolla kauniita kuoseja. Mä halusin ihan vaan mustat, koska näissä toi ruusukulta pääsee ihan eri tavalla oikeuksiinsa. Runkoja saa myös kromisena ja täysmustana halutessaan. Meillä on näissä vaunukoppa ja istuinosa, mutta välivaihtoehtona on myös Lite Cot -koppa. Siitä ei ole kuin hipelykokemuksia, kun mentiin tällä perinteisellä setillä, joka tuntui meille sopivimmalle. Hintaa yhdistelmällä runko + istuinosa + vaunukoppa on n. 1500 €. Omien kustomointien perusteella hinta elää hieman, tuo ruusukulta on esimerkiksi muita hippasen kalliimpi.

Meillä kun on Cybexin turvakaukalo myös, niin yhdistelmä on erittäin helppo, mutta Priameihin saa adaptereita muillekin kaukaloille. Joskin en voi tarpeeksi suositella tota Cybexin Cloud Z-kaukaloa, jos haluaa oikeasti erinomaisen hyvän kaukalon.(Kirjoitan Danten istuimesta ja vauvan kaukalosta omassa postauksessa, ettei tämä mene aivan liian pitkäksi 🙂 )

Mä en malta odottaa, että pääsen käyttämään näitä ihan vaunukopan kanssa urakalla. Ollaan tässä nyt pari kuukautta sitten nämä kasattu ja käytetty kauppareissuilla ja muuten vaan, Dante on päässyt totuttelemaan seisomalautaan ja viihtynyt istuinosassakin jo jonkin verran. Saa nähdä tuleeko riita, kun tajuaa, että nää on vauvan 😀 No, toisaalta tuo viihtyy niin hyvin seisomalaudalla, että ehkä vauva saa majailla ihan rennosti tuolla vaunukopassa.

Onko Cybexin tuotteet ja Priamit teille tuttuja?

40 thoughts on “Vauva, kyytinne on valmis!

 1. Moi!

  Harkinnassa toivottavasti pian alkunsa saavalle vauvalle on ollut Stokken Trailzit ja nyt ilmeisesti nämä. Asumme pienellä paikkakunnalla ja lenkkimaastot olisivat niin asfaltilla kuin hiekassa, mahtavatkohan pelittää miten ja etenkin lumessa? Epäilen, ettei saada Stokkeja meidän autoon mitenkään.

  1. Hiekassa ja soralla nää rullaa hyvin, lumessa ei tosiaan olla päästy testaamaan, mutta en usko että on hankaluuksia. On kevyemmät kuin Trailzit heittämällä työntää ja rullaa paremmin. Kasaan taipuu aivan eri tavalla ja meillähän oli Trailzien kanssa Mazda CX-5
   Mahtu siihen, mut muuta sinne ei juuri mahtunutkaan mukaan. Se vaunukoppa on iso. Tää on aivan yhtä tilava kylläkin. Tän plussa on myös paljon parempi liikuteltavuus, Tralzissa pitää nostaa sivuilta kaksin käsin. Kyllä mä näistä ottaisin Cybexit, tai no, otinki 😀 vaikka myös Trailzit on todella hyvät rattaat, nämä vaan mun mielestä paljon paremmat vielä 🙂

   1. Sama homma täällä viime vuonna; sama ikäero kuin teiän lapsilla eikä hommattu tuplarattaita. Vanhempi lapsi oppinut hyvin kävelemään pitempiäkin matkoja. Istuisi varmaan vieläkin rattaissa jos olis ollu mahollista; mielestäni lasten ei tarvitse istua rattaissa vaan olla liikkeessä mieluummin.

 2. Täällä vaunukaupoille lähtö on vielä edessä, mutta näitä vaunuja oon katsellut jo jonkin aikaa. Myös trailzit oli harkinnassa, ja pohdin että pitääkö muihinkin vaihtoehtoihin enempi tutustua, mutta ei ehkä enää tämän postauksen jälkeen tarvitse muita vaunuja harkitakkaan! 😀 Ja tosi kauniithan nuo on, ulkonäköön myös ensin ihastuin!

  1. Ne on kyllä upeat! Suosittelen käymään ihan vaunukaupassa, rullailla, kokeilla, availla ja kasailla. Saada sellaista näppituntunmaa 🙂

 3. Mitä mieltä olet tai oletko tutkinut tarkemmin silvercross vaunuja? Niitä on näkynyt monessa ruotsalaisessa blogissa. Ihana toi ruusukulta😍

  1. Oon vähän niitä kattonu, en livenä, ja ei nyt ihan tullut mitään suurta pakkomiellettä tutustua, niin en tunne sen tarkemmin 🙂

 4. Täällä on yksi, joka rakastui kyseisten vaunujen ulkonäköön ja toimintoihin. Valitettavasti nyt vaunuja 7 viikkoa käyttäneenä täytyy todeta, että ne ovat olleet todellinen pettymys rungon osalta. Vasen takarengas ei kulje suoraan, vaan muljuu hieman puolelta toiselle ja esimerkiksi kaupassa tasaisella alustalla aiheuttaa pomppimista. Lisäksi runko heiluu todella epämääräisesti, jos vaunuja kääntää vasemmalle, tuntuu kuin joku paikka antaisi periksi.. Valitettavasti ei kyllä hinta-laatusuhde ainakaan meidän mielestä näissä vaunuissa kohtaa. Cloud Z -kaukalolle täytyy kyllä antaa iso peukku ja telakan kääntöominaisuudelle!

  1. Toi ei kyllä kuulosta normaalille, niim ihmettelen hieman miksi ette oo reklamoinut tuotetta? Tuo ei oo normaalia ja vaunuissahan on takuuta? Meillä 2 kk käytön jälkeen ei muuta kuin positiivista sanottavaa ja noi sun kuvailut ei kuulosta lainkaan sille miten vaunujen tulisi käyttäytyä käytössä 🙂

 5. Vaunuista ei ole kokemusta, muutakuin että näitä Priameja kaupassa hiplattiin. Ja tuntui tosi ihanilta, päädyttiin sit kuitenkin toisiin.

  Kaukalo sen sijaan oli meillä Cloud Q ja nyt istuin Sirona S, molemmat huippuhyviä! Kaukalolle oikeastaan miinusta vaan siitä, että mun mielestä vöiden kiristys oli jotenkin tosi jäykkä. Oli vaikea vetää vyö ihan loppuun asti, kun istuin oli aikuiseen nähden vinottain. Ja kaukalo lisäksi tosi painava tietty jykevä myös. Eikä me kauheasti kaukaloa kannettu muutenkaan, paitsi autosta sisälle.

  Sironassa ehkä hieman häiritsee se, että tuoli hieman heiluu esim möykkyisellä tiellä. Tämä varmaan johtuu siitä pyörivästä jalustasta, mutta olisi kiva että se olisi vähän jykevämpi (vaikka ei se siitä mihinkään irtoa :D). Kääntyvä istuin taas saa miljoona lisäpinnaa, en koskaan ikinä enää halua ei-kääntyvää!

  Kaikkiaan siis ollaan oltu tosi tyytyväisiä Cybexin tuotteisiin. Kaikissa kai aina jotain parannettavaa olisi.

  1. Aijaa, jännä! Me rakastettiin niitä ystävän Cloud Q-kaukaloa ja lainattiin joka reissuun. Nyt meillä on Cloud Z ja Sirona Z Dantella. Mitä tarkoitat, että aikuiseen nähden vinottain? En ymmärrä? Z:ssa on pyörivä telakka, onko Q:ssa myös? Z on myös hieman kevyempi kuin Q, niin en oo kokenu sitäkään hankalaksi. On se hieman painavampi kuin esim. meidän Maxi-Cosi, mutta ymmärtäähän sen, kun siinä on se makuumekanismi 🙂 Ja hei, jos teillä on se vielä käytössä, suosittelen Cocobelt-vyötä siihen! Auttaa kantamista ihan eri tavalla 🙂 Mä en keksi oikeen Cloudissa parannettavaa, ellei se nyt olisi vielä kevyempi, mikä lienee mahdottomuus, jos haluaa sen olevan silti turvallinen ja kun siinä on se makuumekanismi 😀

   Sirona on meillä kans tullut tänä kesänä Concordin tilalle, ja toi “heiluminen” on tuttua. Sehän ei varsinaisesti heilu, vaan siitä tulee sellanen vaikutelma just sen pyörivän telakan kanssa. Se kääntyvyys on kuitenkin niiiiiiiin helppoa, D pääsee ainakin helposti itse kiipeemään sinne. Ja ne magneetit sivuissa pitämässä vöitä on näppärä pikkulisä, kun jätkän saa oikeesti tuoliin kaivamatta sieltä mitään 😀 Tykkään nyt kun D on isompi, että Sirona on hieman matalampi ja leveämpi, niin tyyppi mahtuu tosi hyvin. Se istuin on oikeesti tosi tilava, verrattuna moneen muuhun. Ja meille ainakin tosi kätevää, kun niissä on Cloud Z:n kanssa sama telakka. Jos vaikka vaihdetaan, että yksi menee isin kanssa ja toinen äitin kanssa, niin ei tarvii telakoita koko ajan siirrellä, vaan riittää, että yks telakka on yhdessä autossa ja toinen toisessa. Ja sit jos on molemmat samassa autossa, niin laittaa kumpaan vaan on kätevämpi siinä tilanteessa siirtelemättä. Esim. yksin ajaessa haluan pitää lasta pelkääjän paikan takana, kun silloin tarvittaessa pysähtyessä yllän itse sinne. Sitten taas pelkääjän paikalta on helppo yltää vauvan luokse, jos ollaan koko perhe autossa, jos vauva on kuskina olevan miehen takana. Pieniä juttuja, mut ylimääräinen vekslaaminen jää pois.

   1. Se taitaa olla juuri Qloud Q ja Z ero, että toi W ei pyöri. Eikä mene telakatkaan päikseen. Eli meidän piti nyt tohon Sirona S tuoliin ostaa myös uusi telakka. Tietysti kun oltaisiin tajuttu ajatella vähän pidemmälle vauvan syntyessä, niin oltaisiin varmaan ostettu se Z ja sitten nykyiseen Sironaan ei olisi tarvinnut erikseen telakkaa.

    En osannut ekan lapsen kohdalla tuolloin tätä ajatella, mutta toisaalta sitä pohdittiin että ei haluttu vielä vauva-aikana lyödä lukkoon sitä, että seuraavakin istuin olisi Cybexin. Sitähän firma tietty haluaisi😏 Kun ei voinut tietää tuolloin, mikä meille nyt taaperon kanssa sopii, mitä ominaisuuksia arvostetaan, minkä mallinen lapsi on nyt jne. Että siinä mielessä ei mitenkään kaduta, ja säilytetään nyt kuitenkin sekä telakka että kaukalo, niin jos toinen lapsi tulee niin saa vaikka toiseen autoon☺️

    Ja se “heiluminen” on siis tosiaan varmasti sen telakan pyörimisen syytä, mutta vähän häiritsee se räminä välillä 😄 mutta se joka suuntaan kääntyminen on ihan huippu, myös takapenkillä istujaa kohden oon kääntänyt kun joskus laitoin parkkiksella laastarin lapsen naamaan, niin ei tarvinnut irrottaa tuolista haavan paikkailua varten. Ja meillä muuten lapsi alkoi viihtyä autossakin eri lailla kun päästiin kaukalosta, kun toi Sirona on tosiaan niin tilava. Ja saa hienosti myös makaavampaan asentoon, kun lapsi nukahtaa.

    Kiitti vinkistä tosta vyöstä kaukaloa varten, täytyy pitää mielessä jos (toivottavasti!) tulee jatkossa vielä kaukalolle käyttöä ☺️

 6. Täällä ei ole lasta, eikä ole muutamaan vuoteen vielä näköpiirissäkään, mutta saanko ostaa tällaset vaunut nyt jo varastoon?! Nää on ihan superkauniit! 😀 On kyllä mahtavaa, kun löytää erinomaisen käyttöesineen, joka on vielä esteettisesti hyvin miellyttävä.

  1. 😀 😀 No sanopa muuta! Mä oon ihastellu näitä nyt kohta koko kesän ja mietin välillä, että toivottavasti halutaan vielä kolmas lapsi 😀

  2. Täysin sama ajatus, että Anna osaat kyl kirjottaa niin hiton hyvin, että mietin vaunujen ostoa vaikken oo edes raskaanakaan. 😀 😀

   1. Hahaha, no älkää nyt sentään 😀 Mut sit jos on ajankohtaista, niin tähän on hyvä palata 😀 Mä toivoisin, että tällaisia väline-esittelyjä (kattavasti) ois Suomessakin enemmän, koska se oikeasti helpottas tosi paljon omaakin päätöksentekoa, jos tietyistä asioista voisi kysyä ja tietyistä saisi suoraan tietoa kysymättä ja ne esineet käsiteltäisiin siitä näkökulmasta, joka sopii esim. Suomen olosuhteisiin 🙂 Toivottavasti nää mun postaukset antaa sitä mun seuraajille 🙂

  3. Täälläkin yksi, joka miettii jinxaanko koko vauvantekotouhun jos hommaan varastoon vaunut 😀 Aivan ihanat ja kätevän kuuloiset, täytyy pitää nämä mielessä jos ja kun onnistutaan jossain vaiheessa tekaisemaan ihminen!

   1. Onnea yritykseen! 🙂 <3 En suosittele hankkimaan vaunuja etukäteen, jos tuleekin vaikka tuplaylläri ja oikeesti tarvii tuplat 😀 Näin kävi yhdelle tutulle nimittäin 🙂 Ja se on ihana sit raskaana purkaa tätä hössötystä kaikkeen tollaseen 😀 Näitä saa sitten varmasti, on ollut jo hetken markkinoilla ja tuskin poistuvat, kun keräävät nyt aika vahvasti suosiota 🙂

 7. Meillä on ollut samaiset vaunut käytössä maaliskuusta asti, mutta en ole tiennyt, että vaunukopan saa kasaan!! 🤯 miten se siis tehdään? Harmi, että sain tietää vasta nyt, koska kohtahan me jo vaihdetaan ratasosaan. Entä mitä tarkoitit tuolla taitettavalla tuulensuojalla, jonka saa vaunukoppaan ja ratasosaan? Onko se siis jokin irrallinen tuulensuoja vai tarkoititko tuota härpäkettä, joka taittuu tuonne kuomun alle? Välillä olen nimittäin kaivannut enemmän suojaa auringolta, mutta vaunuverho on kyllä pelastanut! Ratasosaan kaipailen myöskin enemmän aurinkosuojaa varsinkin silloin, kun istuin on täysin makaavassa asennossa (ollaan vauvan kanssa käytetty jo istuinosaa muutaman kerran täysin makaavassa asennossa).

  1. Mielestäni vastasin tähän jo, mut jonneki se katos 😀 Toivottavasti ei nyt tuu kahdesti. Mutta siis, jos nostat sen patjan vaunukopasta, niin siellä on ne sellaiset rautaiset jutut molemmin puolin, joista lähtee sellaiset nauhat, joita vetämällä ne metallit lähtee lukituksesta ja vaunukoppa menee kasaan. Vaikee selittää, mutta me kun ite kasattiin nää laatikosta, niin tajuttiin se siinä 🙂 Ja sit ne jalat, joilla kiinnittyy tohon itse ratasosaan, niin ne saa taitettua sinne kopan alle vaan painamalla niitä sisäänpäin.

   Ja tuulensuoja siis se härpäke, jonka saa taitettua esille tai piiloon sinne kuomuun. Se on pienen oloinen, mutta esim. vaunukopassa kun nostaa tuulensuojan ja laskee ton härpäkkeen, niin väliin jää ehkä se 5 cm? Toki jos haluaa kokonaan peittoon, niin vaunuverho. Ja jos katot tota kuvaa missä on kolme eri asentoa istuinosan kanssa, niin huomaatko kun vikassa on isompi kuomu? Se aukeaa sieltä vetskarista, oothan sitä kokeillu? Sillon se on kyllä tosi peittävä, varsinkin puolimakaavassa. Noihinhan saa siis myös varjon, mut ite en oo suuri fani sen käytölle, joten mennään näillä ja tarvittaessa vaunuverholla, vaikka toi istuinosan kuomu on avattuna musta ihan megaiso 😀

 8. Mahtavaa, että Priamit saa lisää julkisuutta ja toivon mukaan tulevat vielä suositummiksi. Ne kun ovat selkeesti maailman parhaimmat vaunut! Meillä on ollut Priamit 1,5 vuotta, enkä ole kertaakaan katunut ostosta. Ja ihanat noi uudet värit! Meillä toinen lapsi on haaveissa ja sitä vaan olen miettinyt, että miten seisomalauta toimi jarrun kanssa kun sehän jää sinne alle? Vai onko jarrulle edes tarvetta sillon kun taapero siinä seisoo?

  1. Joo, tää oli mulleki yks lisäsyy tehdä kattava postaus. Tuntuu, että tosi moni valitsee tietyt rattaat, koska niissä on markkinointi purrut ja monet helmet jää tietyllä tapaa vähemmälle huomiolle. Ja sit ite ainaki ihmettelen tiettyjen vaunujen suosiota kun on niin paljon parempiakin vaihtoehtoja kaikkineen. On siis ilo mainostaa näitä, koska oli meille ehdottomasti parhaat!

   Seisomalaudan kanssa saa hyvin painettua jarrun, vaikka muksu on kyydissä! Postauksen tokassa kuvassa näkyy aika hyvin kun se jarru näkyy sieltä Danten jalkojen etupuolella. Dee ei kyllä oo vielä onnistunu sitä ikinä vahingossa painamaan, eli ei se siellä sillai oo, että taapero sitä pääsis hallitsemaan, mutta äiti saa sen kyllä päälle sitten itse tarvittaessa 🙂 Mä en oikeestaan käytä jarrua kuin jos ollaan pysähdyksissä ja tarvii irrottaa vaunuista siksi aikaa, ja silloin yleensä toi vauhtihirmu haluaa jo alas ja tekemään jotain, mutta toimii siis vaikka ois kyydissä 🙂

 9. Nää postaukset tulee loistavaan saumaan, kiitos näistä 🙂 Odotan puolivälissä toista ja ikäeroa lapsille tulee 2 v 4 kk. Samoilla linjoilla, että tuplia ei hankita vaan päätettiin myös hankkia seisomalauta. Meillä on ihanat ja hyväksi todetut Emmaljungat, mutta melkein syöksyin vaunukauppaan kun näin nämä teidän, aivan upeat!

  1. Kiitoksia! 🙂 Nää on kyllä upeat, vaikka ymmärrän että upgreidaaminen on vähän hölmöäki jos on pätevä peli, mutta no, aina ei oo niin rationaalinen tämäkään pää 😀

 10. Moikka! Meillä on nyt ollut käytössä priamit reilu 6kk. On kyllä ollu tosi hyvät! Kulkee superhyvin eri maastoissa, jopa lumessa! Jokainen tuttava kehuu aina, kun kokeilee työntää rattaita 😀 Puolivahingossa päädyttiin ostamaan ja usein puhutaan et paras vauvavuoden ostos 😀 Seuraavaks hankitalistalla Cybex eezy s twistit matkarattaiks.

  1. Mahtava kuulla, että toimii hyvin lumella, mutten yhtään ihmettele. Sen verran kevyesti rullaa nimittäin muilla alueilla, että ois outoa jos kovin tökkis lumella. Mua kiinnostaa kovasti ne sukset kans, pakko kokeilla niitä sitten talvella 🙂
   Meillä on onneks jo tosi hyvät matkarattaat, mutta Eezyt näyttää kyllä tosi hyvältä kanssa, joten jos ois tarve uusille, mä varmaan kans noita haluaisin testata. Eli on varmaan aika hyvä hankinta nekin! 🙂

 11. Itselläni nämä vaunut – ja juurikin ruusukultaisina ❤️ Allekirjoitan tekstisi täysin. Rattaat ovat ehdottomasti hintansa väärti. Itse tilasin vaunut kylläkin Saksasta, jolloin säästin hinnassa noin 350 euroa.

 12. Hyvännäköiset vaunut! Meillä 2,5kk tytär, mutta itse en oikeastaan kattonut muita kuin tupliks saatavia vaunuja. Haluttais toinen lapsi melko pienellä ikäerolla (jos vaan mahdollista) ja tällöin ajattelin, et ne tuplat vois olla kätevät. Valittiin sit Bugaboon donkey2, koska en halunnu mitään päällekkäisiä ja noi mahtuu tuplina kumminki standardi-kokoisista ovista. Valinnanvaraa olis ollut varmaan hurjasti enemmän, jos en ois halunnut tätä mahdollisuutta!😊

 13. Hei! Kommentoin tähän vanhaan postaukseen, koska tilaamamme Cybex Priamit saapuivat juuri ja odottavat kesällä syntyvää esikoista kyydittäväksi. 🙂 Olisi hienoa, jos ehdit jossain vaiheessa kirjoittaa kokemuksia kyseisistä vaunuista nyt pidemmän käytön jälkeen joko vastaamalla tähän tai erillisessä postauksessa. Kiitos jo etukäteen ja ihanaa kevään jatkoa!

 14. Nää on kyllä edelleen super ihanat. Jos suunnittelet myyntiä 6 kk sisällä (ehkä et vielä 😁) tai turvakaukalon myyntiä niin olisin kiinnostunut 😊

 15. Heippa!
  Koitko ratasosan epävakaaksi kun 2.5 vuotias siellä makoili? Kippasko vaunut siis suuntaan tai toiseen eturenkaiden ollessa pienet? Ystäväni huomautti, että heillä oli tätä ongelmaa oralin vaunujen kanssa.

Leave a Reply