Sweetheart

   

Pari kertaa mun kuvissa on vilahtanut mun uusi Steamlinen käsimatkatavara ja oon saanut siitä niin paljon kyselyjä, että oli ihan pakko esitellä se vähän kokonaisvaltaisemmin täällä blogin puolella. Mä törmäsin joskus Lontoon vuosinani superkauniisiin (ja superkalliisiin) matkalaukkuihin Selfridgesilla. Ne jätti lähtemättömän vaikutuksen, mutten edes muistanut niiden merkkiä myöhemmin. Sittemmin jossain Instagramin syövereissä törmäsin samannäköisiin matkalaukkuihin noin puolitoista vuotta sitten ja jäin ihastelemaan niitä. Ihastelin ja ihastelin näitä Steamlinen laukkuja, kunnes vihdoin tämän vuoden alussa uskalsin tilata tuon vanity-kokoisen laukun. Se ei mennyt ihan maaliin, sillä pari päivää myöhemmin sain viestiä Steamlinelta, että kyseinen laukku on valitettavasti tilapäisesti loppunut ja että he ovat palauttaneet maksuni. Voi perhana, että se ärsytti. No ei siinä mitään. Vihdoin laukkuja tuli heinäkuun alussa lisää ja minähän olin heti kärppänä paikalla.

Steamline ei itse asiassa ole juuri se kyseinen merkki, jota jäin ihastelemaan aikanaan Selfridgesilla, vaan luulen sen olleen Globe-Trotter. Kauhistellessani Steamlinen hintaa ekan kerran, googlailin merkkiä tarkemmin ja silloin törmäsin johonkina artikkeliin, jossa Steamlinea verrattiin “säästö”-versioksi tuosta Globe-Trotterista. En meinannut uskoa, että tuo on se “halvempi” versio 😀 No, joka tapauksessa tilasin tuon vanity-kokoisen laukun, sillä en ollut ihan varma paljonko olen laukkuihin valmis sijoittamaan ja onko ne oikeesti hintansa väärti. Tuo pienin tuntui kaikista monikäyttöisimmältä, koska ajattelin, että se toimii hauskasi laukkuna arjessa. Laukku tuli tällä kertaa perille asti, mutta pari päivää myöhässä suunnitellusta aikataulusta. Ei siinä, en olisi asiaa huomannutkaan, mutta yritys korvasi sen oma-aloitteisesti meilillä pahoitellen ja mukavalla alennuksella seuraavaan ostokseen. Kävi itse asiassa siis tosi hyvä tsägä, koska jäin miettimään tätä tilatessa tuota käsimatkatavara-kokoista matkalaukkua myös.

Olen ollut tälle aivan myyty! Tää on niiiiiin kaunis ja tosi laadukas! Oon käyttänyt käsilaukkuna jo muutaman kerran ja nyt on mukana Kreikassa käsilaukkuna. Yhdessä sen käsimatkatavara-kokoisen matkalaukun kanssa, jonka laitoin viikko sen jälkeen kuin tämä vanity saapui. En valitettavasti ehtinyt ottamaan sen parempia kuvia vielä tuosta isommasta, mutta se on hyvin samanlainen kuin tämä pieni. Mä päädyin kaikista malleista Sweetheart-malliin, joka on musta hurjan kaunis! Tuo ihana kukallinen vuori vaan kruunaa koko kauneuden. Meillä on yleensä matkalaukut varastossa, ettei vie tilaa kotona ja harvoinhan nuo matkalaukut kovin kauniita on. Nää Steamlinen matkalaukut on niin ihania, että ne toimii sisustuselementteinä kotona. Pienempi majailee mulla laukkuhyllyn vieressä, ja isomman sijoitan varmaan työhuoneeseen “lehtipöydän” tapaisesti.

Isoa matkalaukkua en välttämättä lähtisi ostamaan tästä sarjasta, sillä ruumassa matkalaukkuja kohdellaan vähän niin ja näin ja kulumaa niihin tulee aina, vaikka kuinka nätisti kohdeltaisiin. Mutta, näin kässäri-kokoisena reissaan mielelläni näiden kaunokaisten kanssa. Mun siinä pienessä matkalaukussa on samanlaisesta kuosista kuin tuo vuorikangas tehty suoja”pussi” joka on siis sellainen päällevedettävä kangas, joka hylkii vettä ja suojaa tuota laukkua. Valko/beige nahkainen matkalaukku on varmasti melko hazardi, jos sitä ei pysty suojaamaan, mutta tää suojakangas toimii erittäin hyvin! Ujutetaan vaan päälle ja tarranauhalla pohjasta kiinni. Ei paljon pelottanut sijoittaa laukkua hattuhyllylle tai auton takakonttiin, kun se on täydellisen suojassa. Tiedättekö miten nautinnollista on, kun on joku tuote, missä kaikkea on ajateltu? Kun viimeistely ja kaikki on vimpan päälle? Näiden kanssa tulee just se fiilis, kun kaikki on mietitty, matkalaukut on tosi visuaalisen kauniita mutta samalla toimivia ja lisäksi esim. tuo matkalaukku liikkuu tosi kivasti ja kevyesti.

Tää hankinta osui sillai mukavasti hyvään saumaan, että meidän edelliset kässärit alkoi vähän yksi toisensa jälkeen hajoamaan. Itse asiassa mun suosikki kässäri levisi käsiin Euroopan reissumme lopuksi, eikä sitä oikein edes saa korjattua. Nyyh. No, ehkä tämä korvaa sen! Mielenkiinnolla odotan näiden kestävyyttä ja samaan aikaan pohdiskelen erittäin tarkkaan uuden ison matkalaukun hankintaa. Oon niin pettynyt viimeaikaiseen Samsoniten laatuun, että ei tosikaan. Ennen mun ihan luottolaukut ei vaan pelaa enää niin kuin olettaa voisi tuossa hintaluokassa ja noilla lupauksin. Mun kahdeksan vuotta vanhat Samsonitet toimii edelleen hyvin ja on kasassa, mutta niissä pitäisi käydä vaihtamassa renkaat. Mä itse asiassa lahjoitin ne eteenpäin äidilleni jokunen vuosi takaperin, kun sain uudet matkalaukut. Tällä hetkellä meillä on turkoosi isoin Samsonite ja harmaa nahkakoristeltu isoin Samsonite. Alkuun erittäin laadukkaalta tuntuneet laukut on nyt alkanu brakaa siihen malliin, että menee usko. Tuo uusin on ehkä kaksi vuotta vanha ja se pysyy tällä hetkellä kasassa pyhälä hengellä ja yhdellä vetskarilla. Siitä on hajonnut about kaikki mahdollinen (paitsi renkaat) ja ne taittopuolen “palat” on lähteny irti yks kerrallaan. Euroopan reissulta tultiin takaisin niin, että tuo pysyi kasassa pelkällä vetskarilla, eli nuo eivät olleet sivuja enää tukemassa. No, eilen siitä lähti hitto vielä toinen vetskarivedinkin irti (laukku ei ollu mitenkää megatäynnä ja ihan normaalisti se avattiin) ja tässä reissussa ollaan yhden vetskarin ja vetimen varassa. Koko matkalaukku pitää avata siis ympäri koko matkalta, kun on vaan yks toimiva vetskaripuoli ja sehän tarkottaa, että tuo on käytännössä kahdessa osassa.

Tykkään näissä Steamlineissa tuosta vetskarittomasta mallista hurjasti ja se mun edellinen suosikkikässäri oli myös vetskariton, sellainen napsautettava malli. Nyt oon katellut sillä silmällä Rimowaa isoksi matkalaukuksi, mutten enää tiedä mihin luottaa. Noi kalliiden merkkien matkalaukut on niin perhanan hintavia, että haluaisi oikeasti sellaisen 10-15 vuotta kestävän matkakumppanin. No, kyllähän noi Samsonitet saa kaiketi korjattua, kun niissä on aika pitkät takuut, ja toki yritän saada ne korjattua, mutta ärsyttää niin paljon, ettei voi luottaa tohon kestämiseen yhtään. Onko teillä jotain matkalaukkuvinkkejä? Mikä on oikeesti kestävä, kevyt ja hyvä? 

Ja mitä tykkäätte tästä Steamlinen pikkuvanitysta ja Instagram-kuvassani vilahtavasta samanlaisesta matkalaukusta? Eikö oo aika herkullisia? 

9 thoughts on “Sweetheart

  1. Minulla ja miehelläni on molemmilla Rimowan alumiiniset laukut ja ollaan oltu niihin tyytyväisiä. Kolhuja toki on tullut mutta ovat kestäneet todella hyvin ja mm. renkaat ovat vielä kymmenen vuoden jälkeen kuin uudet.

    Käsimatkalaukkuna meillä on tällä hetkellä Samsoniten laukku, joka on ihan ok, tosin se laukku ei joudu niin koville matkustettaessa. Haaveilen kyllä Rimowan vastaavasta, mutta hinta on kyllä melkoinen (yli 800€), joten täytyy vielä harkita sitä.

  2. Meillä on käytössä ainakin 10v vanha Rimowa. Tosi hyvä. Lommoa on tullut ja kulumaa, mutta niin kaikkiin tulee. Samsonitestä ei kokemusta 🙂

  3. Kannattaa katsoa uusi laukku ennen matkaa esim. American tourister ja Delsey matkalaukut ovat kestäneet käytössä noin 1-3 vuotta. Riippuen siitä miten paljon matkustelee, jos vähän/harvoin voivat varmasti kestää paljon kauemminkin kun kulutusta on vähemmän. Nyt pitäisi myös olla hyviä kesätarjouksia. Kannattaa katsoa laukku jossa on kovat pyörät, ei sellaiset ihan pehmeää muovia olevat ne on vanhoissa laukkumalleissa ja niihin kun osuu pikkukivet pyörät kulahtavat nopeasti

  4. Voi että, just hommattiin Samsoniten matkalaukku. Toivottavasti kävis laadun suhteen parempi tsägä kuin teillä 🙏 On tosi ärsyttävää että asioiden laatu huononee ja kama muuttuu kertakäyttöisemmäksi (mutta hinnat pysyy samana tai kalliimpana) tällaisina aikoina kun pitäs just panostaa laatuun jotta tavara ei päädy kaatikselle 😒

  5. Meillä myös Rimowan alumiinilaukut. Ovat olleet noin 15 vuotta käytössä, joten lommoja löytyy, mutta muuten pelittävät hyvin. Plussaa myös se, että oman laukun bongaa suht helposti laukkuhihnalta, kun noita alumiinisia ei ole niin paljon kuin esim. mustia ja sinisiä.

  6. Meiltä särkyi vanha, pienempi laukku Rhodokselle mennessä, juuri renkaan kohdalta. Kts Marmariksestakin laukkuja, mutta päätettiin tulla sillä takaisinkin. Hihna yli ja kesti. Ehkä ei kannata Finnairille olla yhteydessä, on niin vanha. Toisaalta isompi laukku on vanhempi ja ei kun toimii.

  7. Olen kokemattomampi matkustaja, ja pari kertaa on tullut vastaan täysi kone ja suoranainen vaatimus laittaa käsimatkalaukku ruumaan. Kuinka siinä tilanteessa toimisit; voiko noista “pakottamisista” kieltäytyä (siis jos on noin upea laukku)? Oma laukkuni on niin huono, että ilmaiseksi ruumaan on ollut vain hyvä asia 😉 hyvää lomaa!

Leave a Reply