Päiväkotiin valmistautumista

“Muistattehan nimikoida lapsen vaatteet”. Päiväkodin ohjeistus varavaatteiden ja no, kaikkien lapsen vaatteiden, suhteen on harvinaisen selvä. Dante aloittaa jo ihan pian päiväkotiarjen kolmepäiväisellä viikolla ja suunta käy aivan ihanaan päiväkotiin, jossa Deen ryhmässä on meidän ystävämme kaksi lasta, eli Danten kavereita ja päiväkoti vaikuttaa kaikin puolin tosi kivalta ja ihanalta. Dante ei tutustumiskäynnillä halunnut lähteä sieltä, minkä otan hyvänä merkkinä. Toki olen varautunut kaiken maailman ongelmiin ja kiukkuun ja itkuun tottumisvaiheessa, ja olen stressannut ja huolinut hirveän montaa asiaa päiväkotiuralla. Samalla kun aivoni pursuavat uutta infoa siitä, mitä kaikkea lapselle pitää pakata mukaan ja miten toimitaan, meillä olis noin triljoona pientä vaatekappaletta ja tavaraakin, mitkä pitäisi nimetä. Ei voida olettaa, että hoitajat keskittyvät siihen kellä on minkäkin värinen ja kokoinen paita, vaan hoitajien tehtävänä on siellä varhaiskasvattaa ja huolehtia lapsista eikä siitä kaikesta tavaramäärästä. Vaikka ryhmä ei ole iso ja lapsia ei ole paljon ja hoitajat varmasti oppivat jokaisen lapsen lempilelun nopeasti, niin nimikoinnille on monta syytä. Tavarat eivät mene sekaisin, lapsella on oikeat tarvikkeet silloinkin jos ne on eksynyt väärälle hyllylle, eikä tule väärinkäsityksiä vanhempien välillä. Meilläkin tilanne tulee olemaan melko usein se, että yksi vie ja toinen hakee ja voi olla, että hakijalla ei ole mitään tietoa, mitä lapsella olikaan päällä päikkyyn mennessä. Niinpä se nimi siellä takissa tai hupparissa tai vaikka vesipullossa on aika hyvä varmistus.

Onneksi yksi asia oli tosiaan tehty helpoksi ja se oli tämä nimikointi. Sain mahdollisuuden kokeilla Ikioma Nimilappu Oy:n nimikointitarroja ja otinkin tuossa vähän aikaa sitten projektiksi nimikoida Danten tavarat ja vaatteet. Tää oli melkeinpä lapsellisen helppoa, mistä tämä äiti oli kyllä enemmän kuin kiitollinen.

Nimilaput tilataan Ikioma:n verkkokaupasta ja ne tulevat kirjeenä kotiin muutamassa päivässä. Valikoima on valtava ja tarrat voi suunnitella juuri omaan makuun mieleiseksi tai käyttää valmista pohjaa. Löytyy Disneyta, Frozenia ja Muumeja ja vaikka mitä suosikkihahmoa tai sitten voi käyttää jotakin omaan makuun sopivaa väriä, fonttia ja kuviota. Dante tykkää koirista ja pingviineistä ja sinisestä, joten sillä mentiin. Vaaleansinisiä tarroja hauvalla ja vaaleansinisiä silitettäviä lappuja pingviinillä. Kaikissa simppelillä fontilla Danten nimi.

Tarrat tuli tosi nopsasti ja päästiin askartelemaan niitä vaatteisiin koko porukalla. Mä tilasin kahdenlaisia tarroja, koska ne palvelevat hieman eri tavoin. Helpoin vaihtoehto on ihan tarrat, jotka kiinnitetään pesulappuun/kokolappuun. Nämä käyvät niin vaatteisiin, kenkiin, vesipulloihin kuin mihin tahansa. Puhdas pinta ja lappu kiinni siihen. Tarrat kestää 60 asteen konepesun, joskaan en ole niitä siinä koskaan pessyt, sillä käytetään max 40 asteen pesua vaatteille. Astioissa tarrat kestävät niin uunin kuin pakastamisen ja astianpesukoneen. Danten pullo on käynyt jo muutaman kerran pesussa ja kyllä kestää. Tarrojen laittaminen on nopeeta ja helppoa ja ne pysyvät tosi hyvin kiinni. Tarran pinta ja koostumus on erilainen kuin tavallisessa tarrassa, se on hiukan venyvä ja se todellakin takertuu kiinni.

Silitettävät nimilaput on hippasen haastavampia, mutta itse asiassa yllättävän iisejä kiinnitää. Riittää, että lapun asettelee haluttuun kohtaan, suojaa sen mukana tulevalla silikonipaperilla ja painaa ihan hetken silitysraudalla. Tiukassa on ja pysyy. Tää versio kestää vaikka 100-asteisen pesun, mutta mä en halunnut näitä niinkään sen takia, että haluaisin alkaa keittelemään Danten vaatteita 😀 Monissa vaatteissa on vähän nihkeet pesulaput tai niitä ei ole ollenkaan tai ne on sivussa ja haluan leikata ne pois, ettei ne kutita lasta. Niinpä voi olla vähän haastetta keksiä, mihin sen lapun laittaisi kiinni. Silitettävä nimilappu kiinnittyy mihin tahansa kankaaseen, eli esimerkiksi vaikka pehmeän pörröiseen haalarin sisäkankaaseen tai vaikka pehmoleluun. Ja jos onnistuu hukkaamaan ton silikonipaperin, niin eipä hätää, leivinpaperi ajaa aivan saman asian.

Tarroja tulee setissä 120 kappaletta ja yksi setti nimitarroja maksaa 18,95€. Disney-aiheiset yms. tarrat kustantavat 19,95 €/ setti. Silitettävät nimilaput ovat samanhintaisia. Meille tuli nyt 120 kpl molempia ja luulen, että nämä riittävät hetkeksi 😀 Kätevää, kun niitä on kaapissa ja aina uudet vaatteet käyttöön otettaessa voi laittaa tarrat vaan kiinni. Ei tulisi mieleenikään räplätä jonkun kangastussin kanssa ja onhan nää paljon nätimpiä käytössä, eikä tarvitse pelätä värin leviämistä, pesukoneeessa kestämistä tai mitään muutakaan.

Yksi päiväkotiin valmistava tehtävä siis suoritettu. Jes! Vielä kun lapsen aamurytmin muuttaminen aikaisemmaksi ja muut vastaavat menisi yhtä helposti 😀

Jos teillä on pieniä päikkyyn tai kouluun menijöitä, niin kurkatkaa mun Instan puolelle, siellä on nimittäin arvonta, jossa näitä Ikioman tuotteita on arvottavana!

Leave a Reply