Aurinkomatkalle!

Meidän EI pitänyt mennä enää mihinkään reissuun ennen vauvaa. Tuon Euroopan tourin piti olla meidän viimeinen isompi reissu puoleen vuoteen ja tarkoitus oli nauttia kesästä Suomessa. Niin siinä kuitenkin kävi, että nää kotiinpaluukelit Suomen heinäkuussa oli niin masentavat, että en kestänyt ajatusta tällaisesta kesästä kokonaisuutena. Mitä se tämä on, että joutuu kerrospukemaan lapsen heinäkuun puolessavälissä kun lämpömittari näyttää +13? Puhallettava uima-allas makaa varastossa ja ulos ei oo mitään asiaa shortseissa. Eilen oli kiva päivä kun ei tarvinnut takkia, mutta tänään on taas synkkää ja pilvistä. Maanantaina olin ihan maani myynyt, koska mä odotan aina kesää koko muun vuoden ja kun säät on lähes syksyiset heinäkuussa, alkaa hiipimään todella suuri harmitus. Kun mulle näiden mielentilojen keskellä tarjoutui lähteä perheenä reissuun heti elokuun alusta, ei tarvinnut kovin kauaa miettiä ennen myöntävää vastausta.

Toki Suomessakin voi kelit vielä parantua, mutta en laske sen varaan kyllä nyt tätä koko kesää, niinpä me suunnataan perheen kanssa kolmen viikon päästä Kreikkaan viikoksi rantalomailemaan. Selvitin vakuutusyhtiöstä, että raskaudenkaan puolesta ei ole mitään esteitä lähteä ja hypin ympäri kotia varausvahvistuksen ilmestyttyä sähköpostiin. Ja nyt en malta odottaa! Yleensä me ollaan tosi omatoimisia matkaajia. Otetaan lennot itse, valitaan hotelli tai muu majoitus ja järjestetään kaikki itse. Nyt tehdään toisin ja lähdetään pakettimatkalle nauttimaan helppoudesta, täysihoidosta ja hyvästä säästä. Kun nyt lähden reissuun reippaasti yli raskauden puolenvälin pienen lapsen kanssa, kuulostaa “kaikki valmiina”-paketti erittäin hyvälle. Vähän on myös sellainen kutina, että tässä lähivuosina kun lapsia on enemmän kuin yksi ja lomajärjestelyt aina hieman haastavampia kuin nuorena sinkkuna, niin tällainen pakettimatkailu Euroopassa tulee olemaan meidän ykkösvalinta. Ja kohteitahan Euroopassa riittää!

Meidän oli itse asiassa kesän alussa tarkoitus lähteä Kreikkaan. Tai no itse asiassa, meidän oli tarkoitus lähteä sinne jo viime vuonna, kun kyselin teidän vinkkejä Kreikkaan. Se sitten jäi muiden reissujen alta. Nyt kun helleaaltoisessa Pariisissa katseltiin kotimaan sääennusteita, naureskelin miehelle, että mä oon niin valmis häipymään viikoksi Kreikkaan, jos tää menee oikeesti näin. Ja niinhän me nyt vihdoin tehdään! Kreikka on vielä kohteena meille hieman tuntematon, ollaan oltu vaan Ateenassa ja Santorinilla. Nyt mennään teidänkin paljon kehumalle Rodokselle viikoksi Aurinkomatkojen pakettimatkalle. Oon vilkuillut koko viimeisen vuoden Aurinkomatkojen pakettiratkaisuja Finnairin pistetilini ollessa aika hyvällä tolalla, mutta jotenkin se on aina vähän jäänyt meidän vähän erikoisten matkasuunnitelmiemme tähden. Nyt halusimme helpot suorat lennot, jonkun mahdollisimman ihanan majoituksen, missä viihtyy lapsen kanssa koko päivän ja mahdollisimman helpon ja lapsiystävällisen kohteen.

Niinpä me lähdetään yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa Rodoksen Lindokselle, Kiotarin alueelle. Me valitsimme majoitukseksi Rodos Princessin, joka näyttäisi olevan aika erinomainen taaperon kanssa reissatessa. On vesiliukumäkiä, taaperoallas ja ranta. Lindos vaikuttaa aivan ihanalta ja supersuloiselta alueelta ja asiakkailta arvio hotellista on ollut 4.6/5 mitä tulee lomaan lapsen kanssa. Kuulostaa erittäin lupaavalta! Viikko ei siivoomista, ei ruoanlaittoa, ei säätämistä, ei minnekään kiirehtimistä. Hyvää ruokaa, lämpöä ja kiireetöntä ulkona oloa ja loputtomia vesileikkejä. Lentoajat on alle 4 tuntia suuntaansa, mikä on just täydellinen aika, lapsi ei ehdi yhtään tylsistymään. Kuulostaa kaikin puolin täydelliseltä meille juuri tähän tilanteeseen ja tähän kesän kaipuuseen. Ei, mulle toi ulkona oleva +14 ei ole mikään kesä.

Musta on tosi mielenkiintoista lähteä nyt pakettimatkalle, sillä olen ollut sellaisella viimeksi muutama vuosi sitten ja sitä ennen joskus 18-vuotiaana. Jotenkin nuorena aikuisena on tullut aina rakennettua itse palikoista kokonaisuus ja sitten vastannut itse mahdollisista ongelmia ja pettymyksistä. Nyt tilanne on kuitenkin vähän eri, ja siksi odotan innolla, miten kaikki menee, kun voi heittäytyä lomamoodiin oikeesti täysillä jo Helsinki-Vantaalla ja palata sieltä sitten kun kone laskeutuu takaisin Suomen kamaralle. Aurinkomatkat oli mulle hirveän miellyttävä yhteistyökumppani tähän matkaan, koska se on 100 % suomalainen yritys, joka on myös Suomen vastuullisin ja luotetuin matkanjärjestäjä. Lennot lennetään Finnairilla, mikä on ehdottomasti plussaa ja loman lentojen hiilidioksipäästöt voi kompensoida tuolla Push for Change -ohjelmalla. Aurinkomatkoilla on oma vastuullisuusohjelma, jolla pyritään minimoimaan matkailun ilmastovaikutuksia ja toiminnassa huomioidaan ja kunnioitetaan ihnisoikeuksia kaikessa toiminnassa. Aurinkomatkojen ohjelmistosta ei esim. löydy eläinretkiä, oppaiden työasustet on tehty kierrätetystä materiaalista ja koko henkilökunta on suorittanut vastuullisen matkailun koulutukset. Jos siis haluaa suomalaisen matkanjärjestäjän, joka panostaa sekä vastuullisuuteen että asiakaspalveluun, niin Aurinkomatkat on tätä kaikkea.

Me ollaan aika kokeneita matkustajia, mutta hieman kokemattomammalle matkustajalle tällainen paketti on varmasti aivan lyömätön, kun Aurinkomatkojen suomenkielinen palvelu on tukena 24/7 ja suomenkieliset oppaat ovat apuna aina. Oon jo ihan into piukeena katellut retkivaihtoehtoja ja tutkinut Kiotaria, Lindosta ja Rodosta alueena

Nyt täytyy siis ehtiä käymään lääkärissä hakemassa todistus siitä, että raskaus on sujunut ongelmitta, pakata mukaan uikkarit ja SPF50-aurinkorasvat sekä kaikki mahdollisen vesilelut ja lähteä vuoden huolettomimmalle lomalle. Ei paljon pääse nyppimään nyt pilviset kylmät kesäpäivät, kun tiedän, että meillä on edessä ihana viikko täydellistä kesää Kreikan auringossa. Toki voi olla, että tästä Suomenkin kesäkelit paranee, mutta on reissussa silti niin erilaista! Mulle Suomessa on aina liian kylmä uida ja jotenkin tuollainen altaalla/rannalla hengailu, uiminen ja Välimeren herkut tuntuu nyt erittäin ihanalta idealta viimeiseltä lomalta ennen vauvan saapumista.

Onko muita, jotka on luovuttanut kesäsäiden suhteen ja varannut matkan jonnekin palmujen alle? Ja hei, kaikki vinkit Rodoksesta ja Lindoksesta otetaan mielellään vastaan! 🙂 

15 thoughts on “Aurinkomatkalle!

 1. Oi, ihanaa matkaa teille!:) Kyllä on alkuheinäkuu ollut aika kolea. Meillä sattui kyllä poikaystävän kanssa hyvä tuuri, kun juuri se kaikkein lämpimin ja ihanin päivä sattui eilen meidän mini Aulangon-lomalle, oli ihana pelailla minigolfia, nauttia ulkoilusta järvenrannalla ja syödä jätksiä terassilla.
  Mutta Rodoksella varmasti lämpöä riittää, itse en ole siellä käynyt, mutta kuullut paljon hyvää. Odotan siis innolla postauksia sieltä. Superihanaa, että teille tarjoutui tuollainen mahdollisuus, nauttikaa, olette sen ansainneet!<3
  Ida
  Kotona kaupungissa -blogista

 2. Rhodos mennään 21.7 mun 60v. Neljäs kerta. -80 pääsin Ylioppilaaksi eka kerta. Sitten kahden lapsen kanssa, sitten neljän kanssa ja viimeinen viiden lapsen kanssa. Nyt puolison kanssa kahdestaan. Vanha kaupunki. Helppo liikkua. Takuu varma aurinko. Ystävällisiä ihmisiä. Hyvää ruokaa. Rannalla makoilua. Kivoja reissuja esim. pienellä laivalla Faliraki. Tuskin maltan odottaa! Kohta se on.

 3. Oon niin samaa mieltä siitä, että ei tätä kesäksi voi kyllä kutsua, vaikka kalenteri heinäkuuta näyttääkin. Täällä hieman pohjosemmassa voi yhden käden sormilla laskea ne päivät, kun lapset on voinu päästää pihalle shortseissa ja t-paidassa. Mut ei oo kauheasti harmittanut, muutaman päivän päästä me nimittäin lennähdetään lämpimään kolmeksi viikoksi. Sitten ei palele, kattelin 10 päivän sääennustetta ja ei se alle +30 asteen näyttänyt menevän. 🙂

 4. Oi ihanaa! Me lähetään miehen kanssa Lokakuun alussa viikoksi myös Rhodoksen Lindokseen Kiotarin alueelle! (: mennään myös aurinkomatkojen kautta ja ystävien suosituksesta hotelliksi valikoitui Mayia Exclusive Resort & Spa. Ei malttais yhtään odottaa! Mut ihana ko saa sit vähän lämpöä ja aurinkoa ko alkaa tosissaan syyskelit. Ihanaa lomaa teille! ((:

 5. Mä jotenki arvasin ettei Suomessa voi olla kahta kuumaa kesää peräkkäin joten varasin jo talvella melkeen koko kesäksi reissut, että varmasti pääsee lämpöön. Tällä hetkellä kaakkois-aasiassa kiertämässä taaperon ja miehen kanssa. Ja aikasemmin oltiin yli kk kiertää Eurooppaa. Olis kiva kyllä kesälläkin olla Suomessa mutta ite tarviin sen lämmön ees jossain vaiheessa vuotta. Ihan tyytyväinen, että ollaan kesällä reissussa yli 3kk yhteensä.

 6. Suosittelen lämpimästi käymään Symin saarella, jos Rodokselle suuntaa. Sinne pääsee laivalla, olikohan laivamatka noin 2 tuntia, jos en väärin muista. Todella idyllinen pieni kylä, ehdottomasti yksi kauneimmista paikoista, missä oon käynyt. 🙂

 7. Kyllä, samoin aatoksin. Tämä ei ole kesä. Reilu viikko enää lähtöön! Viikoksi Kreetalle myös Aurinkomatkojen kautta, eka kerta vuosikausiin kun ostin paketin. Minoa Palaceen, jolla 5 tähteä, odotan lämpöä ja rentoa menos puolihoidossa, niin ei tarvitse rampata ravintoloita etsimässä. Ihanaa lomaa teille!

 8. Ollaan tyttökavereiden kanssa oltu joskus vuosia sitten Rodoksella, koska etittiin mahollisimman halpaa matkaa. :’D En tykännyt suomituristien ja suomibaarien määrästä. Eikä oltu ees pahimpaan sesonki aikaan. Tulipahan nähtyä, mutta ei kiitos toiste.

  Viime talvena varattiin reissu Kreetalle ja elokuussa lähdetään ja ai että kun odotan! Lämpöä ja lomaa, jota ei ole ollut kunnolla kahteen vuoteen.

  Kyllähän tää Suomen kesä on nyt vähän masentava. Olishan se ihanaa, että olis lämmintä nyt, kun valoisaa aikaa on niin paljon. Elokuussa alkaa taas illat sitten olemaan pimeämpiä jo. No edes alkukesä oli lämmin. 🙂

 9. Ihanaa reissua! Me oltiin kaksi vuotta sitten Lindoksella häämatkalla. Yleensä ei panosteta hotelleihin juurikaan, nyt oli mukava ottaa hotelli missä oli uima-allas, oma ranta-alue ja kaikki herkut. Vielä silloin meillä ei ollut lasta joten k-18 hotelli oli kiva valinta.
  Lindos oli mukava paikka, mielestäni ei ollut liikaa hässäkkää mutta silti tarpeeksi kierreltävää (pysyteltiin siinä ravintola/kauppa-alueella). Rannoista ei ole kokemusta, yhdessä käytiin kääntymässä mikä oli jyrkän mäen alla.
  Rodoksella käytiin yhtenä päivänä ja siellä olisi ollut enemmänkin nähtävää kuin mitä kerkesimme kävellä. Helppoja ja mukavia kohteita. Lämpöä ja nähtävää riittää!

 10. Ollaan kanssa siskon kanssa lähdössä parin viikon päästä Rodokselle, ihan Rodoksen kaupunkiin 🙂 Varattiin loma jo kesäkuun puolella ihan vaan sellasessa löllöilymielessä (viime vuodet on ollu sellasia kaupunkilomia ja ääretöntä käppäilyä ympäriinsä), mutta nyt oon kyllä niiiin super tyytyväinen että varattiin kun nää Suomen kelit on aivan äärettömän suuri vitsi 😀

 11. Meidän esikoinen on nyt parina päivänä todennut mulle spontaanisti, ettei tämä ole mikään kesä 😅
  Miehen kanssa lähdetään reilun viikon päästä Krakovaan ja siellä pitäisi olla kesäkeli sentään. Täytyy laittaa harkintaan syksylle lomareissu lämpöön myös lapsien kanssa 😄

 12. Haha Nyt tulee aivan aiheeseen liittymätön kysymys mutta onks sulla mitään neuvoa tähän asiaan kun vaikka snappaan tai viestittelen pojan kans niin se tuntuu tosi luontevalta ja kivalta muttakun sitten kun pitäis mennä / mennään siihen tapaamisvaiheeseen niiin tavallaan lukkiudun alan jännittää helvetisti ja keksin aina syitä miksenn pysty nähä? Mutta siis viestittely sujuu kivuttomasti ja se luonnistuu paremmin mut näkeminen on jotain ylitsepääsemätöntä… mikä olis neuvoks, auta pliis, koska siis haluaisin kyllä tosi paljon nähä niitä mut tää jännitys on niin suurta…:( en tiiä mitä pitäis tehä

 13. Olen varma että tulette nauttimaan matkasta Aurinkomatkojen matkalla! 10vuotta matkatoimistovirkailijana ja kaikkea on nähnyt ja kuullut 🙈 suosittelen kiertelemään Lindoksen pikkukujia, kiipeämään ylös Acropolisiin. Kalithea Springs on ihana, samoin kannattaa käydä Anthony Quinn Baylla. Rodoksen vanhankaupungin muureilla kiertely on must! Tsampika rannan luota nousee rappuset luostarille mistä on ihanat näköalat. Rodini Parkin vesiputoukset on myös kivat. Fourni ja Lardos Beach….ym ym! Auto alle ja tutkimaan. Rodos on paljon enemmän mitä moni kuvittelee

 14. Laivalla retki Rodokselta Symin saarelle oli ainakin omasta mielestäni ihana. Yksi kauneimpia paikkoja maailmassa, joita olen nähnyt. Hyvää ruokaa ja upeat maisemat.

 15. Lindoksessa on todella kuuma, siihen kannattaa varautua. Se on laaksossa, joten lämpö jotenkin ”pakkautuu” sinne. Eli jos nyt jostain syystä sattuis pilvinen tai viileämpi päivä (joo, tiedän, epätodennäköistä 😄), niin se kannattaisi valita Lindoksen retkelle. Ihana paikka kyllä, ehdottomasti käymisen arvoinen!

Leave a Reply