HULLU PESÄNRAKENTAJA

Huhhhhh mikä päivä! Eilen säädin keittiössä vielä puoliltaöin ja tänään aamulla sain hirveän inspiraatiotulvahduksen vaihtaa kotonamme huonekalujen järjestystä ja vaikka mitä. Kaikki alkoi hyvin viattomasti. Katsokaas kun meillä oli sellainen vaaleanpunainen IKEAn Söderhamn-sohva vierashuoneessamme ja hetken asiasta miehen kanssa väännettyä päädyimme siihen, että ostetaan siihen vaan uudet, vaaleanharmaat kankaat, kun muistelin, että Söderhamneihin voi vaihtaa verhoilun milloin vaan. En vaan löytänyt niihin tyynyihin verkkokaupasta kankaita myynnissä ja totesin, että EI SITTEN. (Eräs IG-seuraajani kuitenkin osasi kertoa, että niitäkin saa. Sitten kun olin jo sopivasti tehnyt kunnon tuhot kotona.)

Mä oon ollut rehellisesti sanottuna vähän harmistunut siitä, että mies oli niin ehdoton sen suhteen, ettei pojan huoneeseen tule vaaleanpunaista sohvaa. Ja kun mä koko ajan vähän samalla myös koin, että tuo sohva on massiivinen siinä huoneessa, jos sinne tulee lisäksi kaikki muut vauvanhuoneen jutut, nyt kun se muuttuu vierashuoneesta vauvan huoneeksi. Joten miehen ollessa sopivasti töissä päätin aloittaa pienen projektin. Siirsin työhuoneestani pois nojatuolin ja rahin, siirtelin lipastot ja peilit ja muut pois tieltä ja anopin avustuksella roudasin sohvan työhuoneeseen. Ja sitten alkoi huonekalutetris.Valkoinen ihana nojatuolimme muutti olkkariin kun sieltä muutti keinuva nojatuoli lapsen huoneeseen. Tetristelin hetken niin vauvanhuoneessa kuin työhuoneessa ja tästä inspiroituneena myös olkkarissa ja ykskaks kaikki loksahtikin paikalleen.

Tiedättekö ku miehet on aina niin vastentahtoisia siirtelemään huonekaluja? Ja mielikuvituksettomana ihmisenä mä haluan nähdä kaiken sillai niinkuin “paikallaan”ja kokeilla hieman eri puolilla. Anoppi oli hommaan erinomaisen hyvä apu, koska itsekin tykkää vaihdella huonekalujen paikkaa. Niinpä täällä pyöriteltiin ja hinkattiin ja loppujen lopuksi saavutettiin kolme uudistettua huonetta, jotka kaikki on superkivoja ja joihin upposi peräti 0 euroa muutoksiin. JA kotiin myöhemmin tullut mieskin oli kovin tyytyväinen, vaikka saikin heti kotiin tultuaan käteensä porakoneen ja käskyn ripustaa peili seinälle.

Tästä inspiroituneena päätin myös suorittaa ikuisuuden roikkuneen projektin, eli siivota meidän lämminvarasto ja maalämpöhuone, jotka oli kuin pommin jäljiltä. Neljä tuntia uurastin siellä ja sain kaiken järjestykseen, siististi ja helposti saataville. Oon niiiiin tyytyväinen. Oon myös ihan loppu ja skidisti iskiasvaivainen tän projektini jälkeen, mutta ai että miten tyydyttävää on saada tehtyä tällaisia isoja projekteja, jotka on vieneet kuukausia mielessä jo tilaa ja joihin ei oo vaan saanu itseään suunnattua. Siis oikeesti. Sieltä varastosta löytyi mm. laatikollinen 2 vuotta sitten vanhaksi mennyttä siideriä. En tajua miten, kun ollaan asuttu tässä alle 2 vuotta 😀 Ja kaikkea muutakin hyvin jännittävää. Onneksi myös esim. paljon pakkaustarvikkeita, joita sain eteenpäin poismuuttavalle naapurille. Manasin kyllä itseäni aika perusteellisesti ton siivouksen ajan, nimittäin MIKSI mä oon kokenut säilyttää osaa noista asioista? Ja nyt siellä olis vielä varmaan joku 5 IKEA-kassillista kirpparikamaa, joka pitäis repiä sieltä esille ja myyntiin. Nyt on ihanaa rojahtaa työhuoneen sohvalle (paitsi että laitoin istuintyynyjen kankaat just pesuun, koska vielä ei ihan riittänyt puuhastelu :D) ja nauttia auringonlaskun valossa lukemisesta hetken aikaa.

Tän koko homman voi siis tiivistää niin, että mä halusin vaaleanpunaisen sohvamme pitää ja tein sen mahdolliseksi. Se vaati pientä iskiasta ja järkyttävää väsymystä, mut ehkä nyt voin vinkua jalkahieronnan mieheltä, kun olen ollut niin aktiivinen 😀

Saako muuten jo mennä ostamaan pinniksen? Ihan totta? Ihan hirveä hirveä hirveä hinku saada tota vauvanhuonetta edistettyä. Mies jarruttelee, typerä tyyppi. Miten niin muka on enemmän siirrettävää sitten maalauksen tieltä ja sitäkään ei kuulemma voi aloittaa ennen kuin on kesäloma.?! Joskus tuollainen miehen täydellinen järkevyys ja logiikka on ihan sanonko mistä. Varsinkin kun itse käy jollain hormonikierroksilla ja mielessä on vaan pinnispinnispinnis ja ehkä hieman myös arkkupakastin 😀 Tää mun hulluus varaston siivoomista kohtaan johtuu myös mun arkkupakastin-pakkomielteestä. Meillä on täysikorkea pakastin keittiössä, mutta integroitu kun on, niin on vähän kapea ja musta sinne ei mahdu tarpeeksi (ei kai kun siellä on jotain seittemää eri jäätelöä ja tuhat kiloa marjoja aina…) ja nyt kun tulee taas maitoralli vauvan kanssa, niin haluan, että keittiön pakastimessa on pari hyllyä ihan vaan varattu meijerituotannolle. Oon tänään googlannut niinkin olennaisia asioita kuin “kapea arkkupakastin” ja “ihmesienen ominaisuudet”. Oon niiiiiiin masentavan kalkkistunut kotiäiti nykyään. Tästä vielä muutama vuosi ja varmaan värilajittelen muovikasseja siistiin riviin. Toivottavasti tää on joku ohimenevä raskaushulluus. Mulla on nimittäin valmiina jo melkein koko sairaalakassi ja lapsen huoneessakin kaikki jo valmiina ja laitoin just pesuun kehdon lakanatkin. Ja vielä olis about 13 viikkoa tätä lystiä tässä vielä odoteltavana 😀 Taidan vielä täydentää tätä mun todella tylsältä kuulostavaa pirttihirmupäivää perkamalla 2 kg mansikoita jääkaappiin valmiiksi. Koska mä ostin USAsta sellaisen mansikanperkaja-laitteen. Ihan totta. Ostin tupperwareja ja laitteen, jolla saa helposti perattua mansikat. Losista. Minä. Ei helvetti, mitä Kuopio, Lempäälä ja ikä on tehnyt mulle?!

Ainiin, välissä sentään muistin ottaa vastaan opiskelupaikan ja ilmoittauduin jo ekalle vuodelle! Jaiks! Mä kirjoitan siitäkin lähipäivinä oman postauksen 🙂 Oli nimittäin aika kummallinen olo täydennellä kalenteriin orientaatioviikon aikatauluja tänään 🙂

Kiinnostaisko teitä muuten mun ajatukset siitä, mitä sairaalakassiin kannattaa pakata mukaan? Näin viime kerrasta viisaastuneena? Ostospostaus sai sen verran kannatusta, että toteutan sen ASAP. Jos vaikka ottais huomenna tavoitteeksi, ettei päätä alkaa siivoo ulkovarastoo tai jotain muuta kivaa pikkuprojektia sitten 😀 

Mä otan lähipäivinä kuvia näistä meikäläisen saavutuksista ja kirjoittelen lisää sisustusasialla. Nyt en jaksa evääni nostaa, saati kameraa 😀 So worth it, on nimittäin erittäin hyvä mieli!

10 thoughts on “HULLU PESÄNRAKENTAJA

 1. Joo täällä sama, kauheesti haluisin vaihtaa sisustusta ja mies jarruttelee.. vaikka ite lupasin kaiken siirtää!!, mut ei … salaa siirsin sängyn yksin ilta, ku mies oli poikien illassa ;D vähä tuli motkotusta, mutta loppujelopuks hän tykkäsikin , haha ;D

 2. Sairaalakassi postaus kiitos! Ja pikaisesti jos saa toivoa 😂 Eilen äippäpolilla käyneenä, vajaa 3vkoa laskettuun ja ne enteili että poitsu vois tulla etuajassa, kun merkit kuulemma sen mukaiset. Kysymys kuului, että onhan sairaalakassi pakattu… öö on mulla vauvalle 5 eri väristä/laista bodyä, lasketaanko se? Ei kuulemma 😂 Itelleni ostin just toissapäivänä ensimmäisen imetyspaidan, mutta liivejä ei ole enkä tiedä mitä pakkaisin edes sairaalaan mukaan. Huomaa varmaan että esikoinen tulossa, kun niin ulapalla kaikesta 🙄🙈

 3. Loistava postaus 🙂
  Mut voitko kertoa enemmän siitä mansikanperkaajasta? Ihan oikeesti. En oo koskaan kuullutkaan. Ja älä rasita itseäsi kuitenkaan liikaa vaikka pesänrakennus on parasta 🙂

 4. Laita vaan postausta tulemaan sairaalakassista, ja vaikka muista vauvahankinnoista. Itsellä ensimmäinen raskaus menossa, niin kiinnostaa. 🙂

 5. Kyllä kiitos postaus sairaalakassista! 🙏🏻Odotan esikoista tässä naapurikaupungin puolella ja tarvisin käytännön vinkkejä siitä mitä sinne kassiin oikeasti tarvii 🙀 esim: montako vauvanvaatekertaa?

 6. siis oon varmaan ihan kauhee ihminen, mut mulle jäi niin kunnittelemaan toi että mies sai porakoneen käteen heti ku tuli töistä, niin pakko kysyä, että osaatsä itse käyttää porakonetta? 😀 aaaaaa krää toivottavasti tää nyt ei kuulosta vittuilulta mutta oon aidosti hämilläni 😀

  1. Osaan mä joo, ja kasata huonekaluja yms. ja tykkäänki sellaisesta yleensä. Käytän meidän työkaluja ihan mukavasti, vaikken fanita remppahommia, yms. mikä meillä kuuluu miehen tekemisosastolle. Mutta en halua kannatella 6kk raskaana painavaa melkein 2m peiliä itekseni seinän mittaisesti mallatakseni korkeutta ja sit et voisin kiipeillä sinne poraamaan ja ripustelemaan. Plus että mies on tosi paljon tarkempi, eikä se peili tuu vinoon tms. ku jaksaa mittaa tuhat kertaa ja mä en 😀

 7. Heippa! Sairaalassa ei tarvii paljo mitään mun mielestä🙈 Noin niinku loppujen lopuksi. Paitsi herkkuja 😎 ja laturi ja toilettihommat 😁 Ja kotiinlähtövaatteet itelle ja vauvalle. Ai niin ja luettavaa. No, olihan tossa jo vaikka mitä.

Leave a Reply