Heinähattu ja kiilakorkotossu

Okei, oon vähän ulalla siitä, miten täällä pitäisi pukeutua tällä hetkellä. Aamulla näytti säätiedotus +14-16 ja sadetta Helsinkiin ja sit laitoin jalkaan nilkkurit ja puin päälle mekon, huivin ja ohuen takin. Ja roudasin takkia ja huivia koko päivän ja manasin niitä nilkkureitakin. Aurinkokin paistoi koko päivän. Siis kiva vaan, mut ois se kiva pystyä varautumaan moiseen. Huominenkin näyttää vielä sangen mukavan kesäiseltä keliltä, eli täytynee nauttia tästä nyt vielä. Oon tosi innoissani koko ajan pukeutumassa kaikkiin kesämekkoihin, johtuen myös siitä, että mitkään housut ei enää ole mukavat. Tässä raskaudessa maha on kasvanut tosi oudosti, sillä se on paljon pienempi kuin Danten kanssa. Olen toki itse valmiiksi noin viisi kiloa painavampi kuin Danten kanssa alkuraskaudessa, mutta toisaalta kiloja tässä raskaudessa on tullut paljon vähemmän. Ja maha on sellainen, että voin vielä nukkua mahalteni, mutta yritän välttää sitä, että kierähtäisin mahalle. Niinpä käytän muodottomia säkkejä (joita toki käytän myös ei-raskaana) ja elän lyhyillä helmoilla ja kivoilla kengillä. Vielä olisi kolmisen kuukautta tätä. Toivottavasti kun tää kesä starttailee vähän hitaasti, niin se myös alkaisi silleen rytinällä kohta ja kestäisi syyskuun loppuun asti. Koska tältä mä haluaisin näyttää joka päivä kun miltä näytin tuossa ennen lähtöämme eräässä helleasussa.

Ostin pellavaisen kesämekon Losista ja se oli yksi ainoita ostoksiani. Niinkin villistä paikasta kuin Zarasta on tämä. Oli pakkomielle saada hattu matkaan pään suojaksi kun unohdin omani kotiin ja ajattelin Zaran olevan varma ostopaikka. Niinhän se olikin, mutta mukaan tarttui hatun lisäksi myös mekko. Oon ollut tohon mekkoon hurjan tyytyväinen ja tiedän, että sille tulee käyttöä varmasti senkin jälkeen kun sitten raskaus on ohi ja masu tiessään. Jotenkin tämä yhdistelmä, jossa pellavamekon kaverina oli hellehattu ja kiilakorot oli musta ihanan kesäinen ja rento. Rakkauteni kiilakorkoihin kasvaa joka vuosi ja nämä H&M:n kiilakorot ovat tämänhetkiset suosikkini. Tässä Euroopan reissussamme ostin itse asiassa Tory Burchulta alesta ihanat toiset kiilakorot näiden kaveriksi, eri värissä, mutta nämä on aina suosikkini. Valkoiset rusettikengät on tosi mukavat jalkaan. tosi käytännölliset ja hyvät käytössä ja taisi maksaa aikanaan ehkä 30 €. En ikinä osta kenkiä Hennesiltä, mutta nää on kyllä ajanu asiansa erinomaisesti laadun puolesta.

Mua vähän harmittaa, että missattiin käytännössä kokonaan meidän omien pionien kukintakausi. Oon tässä reilun kuukauden pitänyt kotona koko ajan pioneja, mut totta kai meidän pionipuskat päätti kukkia juuri kun oltiin reissussa. Mä rakastan pioneita ja ne on mun lemppareimmat kukat. Harmi, että ne on superkalliita ja vieläpä sillai hankalia, että niitä ei oo saatavilla kuin ehkä kaksi kuukautta vuodessa, hyvällä tuurilla. Mun suosikkeja on Dr Alex Flemingit (kuvassa) ja Sarah Bernardit, ja niitä meillä on kotona aina kun mahdollista. Omakotitaloasumisen miinuspuoli on kyllä se, että aina loman jälkeen on hirveä määrä hommaa. Kukat pitää nyppiä, nurtsia yleensä vähintään trimmata ja hoitaa kotihommat muutenkin kuntoon. Tätä kirjoittaessa mies pesee autoja pihassa ja mun on tarkoitus mennä nyppii amppelit ja ruukkukukat kuntoon postauksen jälkeen. Rakastan sitä, että pihalla on paljon kukkia ja marjapensaita, mutta kyllä tuo piha työtä teettää. En tosin vaihtaisi. Mieheni haaveena oli aina omakotitaloasuminen vaikka mä oon aina mieltänyt itseni kaupunki-ihmiseksi ja vierastanutkin jopa ajatusta. Nyt kun oon ollut pari vuotta omakotitalossa, vaikea on kuvitella tästä luopuvansa. Nytkin Benji temmeltää tuolla takapihalla jonkun lelun kanssa ja Danten sain juuuuuuri paimennettua sisälle kun alkoi tuuli käymään vähän kylmäksi. Helppoa kyllä lapsiperheenä asua näin pellon reunassa, vaikka aikaavievää tämä aina välillä on. Toisaalta talvella ei tarvii tehdä ihan hirveesti mitään 😀

Mulla on ihan järkyttävä pesänrakennusvimma ja huomenna aion siivota meidän varastot, käydä vauvanvaate-kasat läpi, repiä esiin varastosta mun kirpparikamat ja laittaa kirpparia pystyyn viimeistään viikonlopun aikana. Lasken päiviä siihen, että mies on lomalla ja voidaan maalata vauvan huone ja kasata pinnis. Puran tätä suurta pesänrakennusvimmaa siivoamalla ja selvittämällä meidän kauhuvarastoa kun en pääse ihan vielä vauvan huoneen kimppuun. Itse asiassa mulla on ihan hirvee tohina ja into puuhailla, mutta samalla tuntuu, että tänään on virta jotenkin ihan vähissä. Oon jaksanut hirveän hyvin tän keskiraskauden ja ollut tosi energinen. Reissussa tuli käveltyä sellainen 10-15 km joka ikinen päivä, silloinkin kun lämpöasteet lähenteli neljääkymppiä. Jotenkin se ei ees tuntunut missään, korkeintaan vähän liitoskipuina illalla hotellilla. Mutta tänään oon ollut jotenkin ihan loppu, vaikka mulla oli vapaapäivä. Kävin ripsihuollossa ja kynsihuollossa ja näin ystävää lounaan merkeissä. Olipas rankka päivä siis. Ja silti oon ihan superväsynyt. Kai tää kuuluu asiaan. Oon vaan niin tottunut siihen, että tässä raskauden toisella kolmanneksella oon ollut tosi energinen ja ajoittain voisin unohtaa olevani raskaana, ellei maha olisi hieman isompi kuin normaalisti ja vauva monottelisi jatkuvasti. Tää meidän pikkuinen on kaikesta päätellen samanlainen vauhtihirmu kuin isoveljensä, ainakin liikkeiden määrästä päätellen on aikamoinen aktiivinen kaveri masussa mukana.

Oon onneks saanut nukkuu aika hyvin tässä kuumasta kelistä ja raskaudesta huolimatta. Samat ongelmat vaivaa tälläkin kertaa kuin viimeksi, eli se, että haluaisin koko ajan kierähtää vatsalleni ja sitten säikähdän sitä unen läpi ja ravaan vessassa. Yritän juoda aina tasaisesti päivän aikana, mutta silti mulla on iltaisin ihan järkyttävä jano koko ajan. Eli herään vessaan yön aikana aina vähintään kaksi kertaa ja välillä jopa viisi tai kuusi kertaa. Ja lisäksi herään yöllä ihan järkyttävään janoon. Siihen ei paljon auta sipaisu vettä, vaan mulla on ihan sellainen olo, kuin suuni olisi kuiva kuin Sahara. Ja tätä tää on. Herään janoon, herään pissalle 😀 Mut yllättävää kyllä, silti mielestäni nukun yllättävän hyvin. Viime yönä en jotenkin saanut nukahdettua hirveän helposti tän ravailuni jälkeen ja muutenkin nukuiin vähän liian vajaan yön kun innostuin katsomaan Netflixiä illalla. Niinpä sain heti tuta sen voinnissa. Saa nähdä miten tää tästä jatkuu, toivottavasti saa jatkossakin nukkua hyvin.

Pakko sanoa, että ollaan esikoisemme kanssa päästy niin helpolla, että nyt on vasta alkanut pelottamaan seuraava vauvavuosi. Dante oli jo vatsassa hirveän vahvalla omalla kellolla varustettu. Se möyräs aina aamut ja illat, oli rauhallinen päivisin ja antoi mun nukkua öisin. Synnyttyään päästiin tosi helposti kiinni vuorokausirytmiin ja hän heräili jo alkuun yöllä lähinnä vaan syömään. Poika on kohta 2 vuotta ja 3 kk ja edelleenkään ei olla jouduttu valvomaan yhtäkään yötä sen takia, ettei Dante nukkuisi (ellei nyt lasketa aikaeroväsymyksiä). Kipeänäkin hän on nukkunut hyvin ja ollaan kyllä saatu nukkua vanhempinakin. Nyt oon alkanut pelkäämään, että mitä jos toinen ei olekaan samanlainen yksisarvinen nukkumisen suhteen 😀 Arvostan kyllä jokaista vanhempaa, joka jaksaa vuosia huonoilla yöunilla. Ite on tullut valvottua ajoittain ihan omaa tyhmyyttä tai muista syistä ja sitten on pitänyt olla väsyneenä äiti. Se on aika kuluttavaa, koska lapsen energisyys ja into ei katso sitä, onko äiti ihan lopussa vai ei.

Toisaalta vanhemmuus on kyllä opettanut sitä omien rutiinien ja yöunien tarkkailua ja itsestä huolta pitämistä ihan eri tavalla. Paljon viljelty happy wife happy life on varmasti totta jollakin tasolla, mutta myös well slept parents, happy life on aikamoinen mantra meillä. Vähintään toisen on saatava täydet yöunet, jotta arki rullaa hyvin. Toisaalta, tällä hetkellä Dante nukkuu sellaisia 11-12 h yöunia, että siinä kyllä ehtii vanhemmatkin nukkua tarpeeksi vaikka siivoilisi tai puuhailisi iltaisin jotain muuta. Aion nauttia tästä nyt niin pitkään kuin mahdollista, sillä risaiset yöt tulevat varmasti olemaan arkeamme taas syksyllä. Nyt on akkujen lataamisen aika ja esimerkiksi tänään en aio yhtään syyllistää itseäni siitä, että rentoilevasta vapaapäivästä huolimatta makaan sohvalla puoliraatona ja odotan vaan sitä, että pääsen miehen kainaloon imetystyynyni kanssa 😀

    

ZARA mekko
ZARA hattu
ZARA korvikset
H&M kengät
SHOPBOP laukku

Olipas sekava väsynyt postaus. No, siinä nyt ainakin juuri tämän hetken kuulumiset ja ajatukset päällimmäisenä mielen päältä. Nyt voisin mennä kehittää jotain iltapalaa autonpesijälle ja lapselle ja sitten unten maille.

En oo muuten pitkään aikaan tehnyt mitään sellaista ostosten esittelypostausta, mut nyt reissussa tuli tehtyä muutama hankinta ja mietin, että haluaisitteko nähdä mitä Euroopasta tarttui mukaan? Muutama kiva alelöytö tuli tehtyä ja voisin ne ihan omana postauksena vanhojen hyvien aikojen hengessä esitellä 🙂 

Ja mitä tykkäätte tästä kesä-asusta? 

14 thoughts on “Heinähattu ja kiilakorkotossu

 1. Onpas jotenkin aivan sairaan ihania kuvia! 😍 Näytät upealta ja koko asetelma ja fiilis vaan huokuu kaikkea kaunista 😊

  Ostostenesittely ois tosi kiva, vaikkapa sitten vanhojen hyvien aikojen kunniaksi 😁

  1. Kiitoksia 🙂 Kiva kuulla, iteki tykkäsin näiden tunnelmasta 🙂 Ja kiva tietää, että ostokset kiinnostaa 🙂

 2. Ihana asu ja kengät erityisesti! Haluisin pölliä sun kenkävaraston 😀 Tuntuu, ettei itsellä koskaan ole asuun sopivia kenkiä, vaikka kenkiä melko paljon löytyykin.

  1. Haha, kiitoksia 🙂 Nää on harmi kyllä jo pari vuotta vanhat, eli ei välttämättä ihan samoja löydy hirveen helposti, mut onneks noi on nyt niin “trendijuttu”, että samantyyppisiä saa kaikkialta 🙂

 3. Hei Anna!
  Kysyit mielipidettä ostosten esittelyyn. Minä sanoisin, että en ehkä haluaisi nähdä esittelypostausta. Perusteluni on se, että vasta muutama päivä sitten uutisotsikoissa pyöri maailman luonnonvarojen ylittyminen taas aikaisemmin kuin viime vuonna. Ehkä koen, että sellainen postaus ei ole välttämättä tarpeellinen, ihmiset kyllä ostavat ja kuluttavat muutenkin.
  Kuitenkin myös ajattelen, että varmaan nämä hankinnat tulevat näkymään jollain tavalla meille lukijoille päivän asujen muodossa? Ja ajattelen myös, että sulla on inspiroiva tyyli ja asukuvia olen akna tykännyt katsella.
  En tiedä onko ajatukseni ristiriitaiset, mutta ne olivat nyt tällaisia.
  Kaikkea hyvää ja kaunista heinäkuuta🤗

  1. On tää mun mielestä kieltämättä todella omituista ja ristiriitaista ajatusmaailmaa 😀 Tai siis kaupallinen lifestyleen ja myös muotiin keskittynyt blogi, ja sitten siihen ei pitäisi tehdä kaupallista sisältöä tai ostosesittelyjä tai muuta koska luonnonvarat? En ihan hiffaa, että miksi tällaista sitten lukee? Rehellisesti sanottuna oon myös aivan korviani myöten täynnä luonnonvaroista ja ympäristöstä jauhamista, kun näillä asioilla, kuten yksityishenkilön jotkut reissuostokset tai edes lennot, ei ole mitään tekoa loppuviimein tässä asiassa. Ne on vaan pisara valtameressä ja se valtameri pitää ottaa haltuun kovemmin keinoin. Enkä mä ymmärrä miten mun Euroopan ostokset sais ihmisiä kuluttamaan lisää, kun ei niitä edes hirveän helposti saisi mistään 😀
   Mitä tulee hankintojen näkymiseen niin toki ne näkyy sitten myöhemmin varmasti asukuvissa, mutta sitten käy aina sama, eli kun kysytään mistä jokin on, niin “se on jo pari vuotta vanha” on vastaus, joka ei auta yhtään. Itse koen, ettei blogien pitäisi ketään tekemään turhia hankintoja, vaan auttaa valinnoissa inspiraatiolla niin, ettei tule tehtyä puolikivoja hankintoja, jos löytää inspiraationa juuri sellaisen tuotteen, josta haluaa nauttia pitkään. Ei luonnonvarat ja ympäristö ole syy lopettaa kaikkea kulutusta, sitten tulee aika paljon muita ongelmia. Turhaa kulutusta jokainen voikin sitten osaltaan vähentää, ja esimerkiksi itse olen vähentänyt hyvinkin paljon.

   Kaikkea hyvää myös sinulle 🙂

   1. Varmaan olisi kannattanut jättää kommentti kirjoittamatta…
    Sanon vielä, että sun blogi on aina ollut mun lempiluettavaa, on edelleen.
    Saan sun asuista ja kuvista ja teksteistä inspiraatiota ja hyvää mieltä, siksi tätä olen seurannut lähes alusta asti. En enkä sen kaupallisuuden takia tai siitä huolimatta ole jättänyt pois luettavista.
    Ehkä itselleni sitten on riittänyt, että asukuvien yhteydessä on ollut tieto, mistä tuote on hankittu, eikä erillistä ostosten esittely-postausta jää silloin kaipaamaan.
    En tarkoittanut aiheuttaa pahaa fiilista sulle tai sinänsä syyttää mistään.
    Itsekin totesin jo, että ajatukseni vähän ristiriitaisilta kuulostaa.

 4. Näytät tosi onnelliselta näin raskausajalla :). Kauniita kuvia muutenkin aina. Olisi tosi kiva lukea ostoksista. Mukava, kun jaksat tehdä monipuolisia postauksia. Mielelläni olen seurannut tätä blogia juuri sen takia.

 5. Ihanan kesäinen asu. Onnellisuus välittyy kuvien myötä. Kiva olisi nähdä ne matkan ostokset🌺🌸

 6. En ole edes tullut ajatelleeksi, että pioneja on erilaisia 😀 Vaikka totta kai on! Itse raaskin ostaa niitä lähinnä Lidlistä edullisesti. Viimeksi olivat todella upeita, aina eivät avaudu niin hienosti kuin kukkakaupan.

  Ihanaa kesää sinulle!

 7. Mun puolesta ei tarvi esitellä ostoksia, skippaan aina sen tyyliset postaukset. Voin toki selata tämänkin ohi, jos sellaisen muut haluaa😄 Luen sun blogia kaiken muun kuin vaatteisiin/muotiin liittyvän sisällön vuoksi, se osuus kuitenkin kiinnostaa.

Leave a Reply