Väreillä valkoista

         

Törmäsin joskus apteekissa veikeän värisiin hammastahnoihin, jotka kiinnittivät huomioni. Jäin tutkimaan näitä ja päätin ostaa kokeiluun. Miltä kuulostaisi omenan tai vesimelonin makuinen hammastahna?  Mä kiikutin kassalle pinkin hammastahnatuubin, joka lupasi olla sopiva karkin rakastajalle. Ihastuin tuotteeseen niin paljon, että on todellinen iloni päästä tekemään kaupallista yhteistyötä blogissani näiden tuotteiden tiimoilta. Kyseessä on nimittäin Curaproxin valkaisevat Be You -hammastahnat, joita löytyy useita eri makuyhdistelmiä. Mä ostin heti ensimmäisenä vaalenapunaisen putelin apteekista ja ihastuin epä-hammastahnamaiseen makuun, tämä pinkki on nimittäin sellainen, mikä maistuu lapsuuden veismeloni-purkalle höystettynä mentolilla. Yleensä hammastahnoissa ei oo ihan hirveesti makuvaihtoehtoja, vaan yleensä maut on minttuisia ja sellaisia, no, hammastahnamaisia. Nimimerkillä viime raskaudessa yksi ainoista oksettavista asioista oli tavallinen hammastahna 😀 Eikä se taida ees olla kovin erikoista, kun hammastahnat oikeesti harvemmin on kivan makuisia.

Be You -hammastahnoissa on kuusi eri makuyhdistelmää, ja ne sisältää ksylitolia, yrttejä (echina, harpagojuuri, centella) ja B5-vitamiinia, mutta ne ei vuorostaan sisällä mikromuoveja tai natriumlauryylisulfaattia. Tuote on myös 100 % vegaaninen. Tämä ei suinkaan ole pelkästään herkullisen makuinen hammastahna, vaan se on kaikin puolin loistava tuote, sillä se vahvistaa kiillettä ja auttaa vihlontaan, sisältää fluoria (950 ppm) ja hydroksyyliapaattia, jotka suojaavat hampaita hyvin ja lisäksi pomeranssiuute torjuu haitallisten bakteerien muodostumista. Kirsikkana kakun päällä tuote valkaisee hampaita samalla, käyttäen glukoosioksidaasiin perustuvaa entsymaattista valkaisumenetelmää.

Huhh, mitä tämä kaikki siis tarkoittaa? No sitä, että hammastahna valkaisee, tai ennemmin kirkastaa, hampaita luonnollisesti ja kiillettä vaurioittamatta. Ei tällä itselleen sellaisia Hollywood-hampaita saa hinkattua, mutta tällä saa hyvin ylläpidettyä sitä, ettei hampaat pääse kellastumaan ja arkikäytössä tää on ihan superhyvä tuote. Tahna ei vaurioita kiillettä hankaavilla ainesosilla, vaan poistaa värjäytmiä hampaista entsyymien avulla. Mä en esim. pysty käyttämään jytyjä valkaisevia tahnoja tai hampaidenvalkaisutuotteita, koska mulla vihloo ihan mahdottomasti hampaita aina valkaisu. Nää hammastahnat sopii myös vihloville hampaille, sillä niissä on paljon hampaita suojaavia ainesosia. Hammaslääkäriliitto muuten suosittelee aikuiselle 1450 ppm fluoria sisältäviä hammastahnoja, joten tämä 950 ppm voi herättää kysymyksiä.  Curaprox Be You -hammastahnat sisältävät fluoria tosiaan sen 950ppm. Hammastahnoissa on kuitenkin fluorin lisäksi 15 000 ppm hydroksyyliapatiittia (nanopartikkeli), mikä toimii tahnassa fluorin kaltaisesti suojaten hampaiden pintaa. Curaprox katsoo, että hammastahnojen sisältämä fluorimäärä (950ppm) yhdessä hydroksyyliapatiitin kanssa (15 000ppm) antavat riittävän suojan hampaille, jolloin korkeamman fluorimäärän käyttö ei ole perusteltua. Lisäksi hydroksyyliapatiitti remineralisoi kiillettä ja auttaa vihlontaan sulkemalla avoimia dentiinikanavia. Tuote sopii siis päivittäiseen käyttöön ja antaa riittävän suojan hampaille.

Mut niin, ne maut. Mun ehdoton suosikki on vihreä Explorer, joka on vihreän omenan ja aloen maku-yhdistelmä. Se on aivan IHANA! Lisänä maussa on piparminttua ja mentolia. Pinkki Candy Lover, eli vesimeloni on toinen suosikkini. Muistatteko lapsuuden sellaiset vesimelonin makuiset Hubba Bubbat? Tää on ihan samanmakuinen! Näiden lisäksi sininen Daydreamer (karhunvatukka ja lakritsi) on myös mun suosikki! Sekä sinisessä, että pinkissä on myös mentolia.


Tykkään myös Rising Starin virkistävästä greipin ja bergamotin yhdistelmästä ja oranssin Pure Happinessin persikka ja aprikoosi on kans ihana ja tosi pirteen makuinen! Ainoa, josta en välitä on tuo piunaienn Challenger, eli gin tonic + persimon. Se on mulle jotenki stydi. Mut nää on vähän kuin hajuvesiä, jokaiseen makuun sopiva yhdistelmä löytyy!

Näitä löytyy muuten sellainen matkapakkaus, jossa on kaikki kuusi pieninä kokoina ja se onkin aika hyvä aloituspaketti, jos näihin haluaa tutustua, nimittäin siinä pääsee helposti maistelemaan jokaisen. Kuuden 10 ml kokoisen pikkupakkauksen (sis. harjan) paketti maksaa 18,90 € ja siitä riittää kyllä hetkeksi jos toiseksi.

Hammastahna on siitä jännä, että se “alkaa” suussa makeana ja sellaisena tosi makurikkaana ja pienellä viiveellä mentoli (ja joissain mauissa piparminttu) vahvistuu harjaamisen aikana sieltä taustalta. Jälkimaku on tosi fresh, eikä imelä tai makea. Ekalla harjauskerralla mut yllätti se, miten pitkään harjaamisen jälkeen suu tuntu raikkaalta ja sellaiselta minttuiselta. Huomattavasti pidempään kuin mun edellisestä hammastahnasta. Tahnoissa on värikkäitä mentolihelmiä, jotka raikastavat suun ja ainakin mulla on aina jotenkin sellainen olo, että hampaat ois putsattu jotenki superhyvin, kun näitä on käyttänyt.

Useimmiten käytän sähköhammasharjaa, mutta reissatessa mulla on mukana ihan perushammasharja. Hammastahnan mukana tullut hammasharja oli niin miellyttävän tuntuinen tuttavuus, että oli ihan pakko hieman selvittää lisätietoja siitä. Kyseessä on sikäli erilainen hammarharja, että siinä on yli 5000 erikoisohutta harjasta, jolla saa tosi tehokkaan harjaustuloksen, joka on kuitenkin tosi hellävarainen. Mä esimerkiksi tarviin ultra soft-hammasharjan normaalisti, mutta se ei tunnu putsaavan tarpeeksi. Curaprox-hammarhajojen harjakset on just ihanan tuntuiset, kun ne ei ole yhtään liian kovat, mutta samalla harja jättää tosi puhtaan tuntuiseksi suun, eikä herkätkään ikenet vuoda ainakaan mulla. Harjaspää sopii kaikille.
Pakko myös sanoa, että rakastan näiden värikkäitä pakkauksia! Ihanan jotenkin pirteitä ja tyylikkäitä!

Suosittelen kokeilemaan, jos ette vielä ole näihin törmänneet. Mun Instagramin puolella on myös nyt tämännäköisen paketin arvonta, jos haluatte päästä kokemaan tätä ja aktiivihiilellä valkaisevaa hammastahnaa! Käykää tsekkaamassa @mungoanna arvonta, jos kiinnostuitte!

Näitä myy mm. Yliopioston Apteekki ja Sokos ja sieltä voitte tsekkailla lisää tuotteista, jos kiinnostuitte 🙂

Oletteko kokeilleet vielä näitä? 

9 thoughts on “Väreillä valkoista

 1. Moikka! Pakko kommentoida, että mulla ei ollut aikaisemmin ollut yhdenyhtä reikää, mutta puoli vuotta tuota black is white tahnaa käytettyäni niitä oli tullut 5. Olin tuosta järkyttynyt ja yhdessä hammaslääkärin kanssa ihmeteltiin, kunnes tajuttiin johtuvan tuosta tahnasta. Eli en käyttäisi pelkästään noita tuon alhaisen fluoripitoisuuden vuoksi.:)

  1. 5 reikää puolessa vuodessa kuulostaa todella HClta, eikä selitykseksi kyllä voi mun mielestä olla pelkästään vähempifluorinen hammastahna. En toki ole hammaslääkäri. Mun herkästi reikiintyvät hampaat, joiden kanssa on paljon ongelmia ollu, ei keräisi kyllä tuota määrää reikiä 10 vuodessakaan ja oon käyttäny nyt Curaproxia joku 8kk, eikä oo tullu yhden yhtä reikää eikä pari alkavaakaan ole pahentunut tms. Vanhoja ongelmia on jouduttu paikkaileen niin paljon hammaslääkärissä, että näitä hampaita on kuvattu ja tutkittu viime aikoina todella paljon.
   Ite ehkä selvittäisin asiaa vielä tarkemmin, en nimittäin pureksimatta nielisi tuota, miten 5 reikää tulee tollasessa ajassa, se kuulostaa megapaljolta kyllä, huolestuttavalta kieltämättä.

  2. Huolestuttavan nopealla tahdilla tullut reikiä. Itselläni on lapsuudesta asti ollut hypoplastia, mikä tarkoittaa, että mm. kalkki ei imeydy normaalisti ja kynnet sekä hampaat ovat heikompia. Reikiä on ollut lukematon määrä, mutta siinä monesti kestää pari vuotta ennen kuin alkunsa saanut reikä tulee esille.Yleensä niitä ilmaantuu yksi, max kaksi kerralla ja parin vuoden välein. Jos puolen vuoden sisään on tullut 5 reikää, olisin jo aika huolissani siitä mistä se johtuu. Vaikka harjaisi puoli vuotta hampaita pelkällä saippualla tuntuisi tuo määrä silti hurjalta. Toivottavasti selviää! En usko että on pelkästä hammastahnasta kyse.

 2. Suomen hammaslääkäriliiton fluorisuositukseen vaikuttaa myös asuinalueen käyttöveden fluoripitoisuus. Suomessa käyttöveden fluoripitoisuus on suurelta osin alhainen, minkä takia hammaslääkäriliiton suositus 1450 ppm:stä on todella tarpeellinen. Hydroksyyliapatiitti ei korvaa fluoria.

 3. Siis mun mielestä hammastahnat maistuu ”hyvältä” 😂 jos mulla on esim paha olo tai oksettaa niin hampaiden pesu tavallisella pepsodentilla parantaa oloa! Tulee niin raikas olo suuhun. Sen vuoksi en tykkäisi käyttää makuhammastahnoja. Tässä oletan, että ovat samantyyppisiä kuin makupurkatkin eli jää jälkimaku 🙂

 4. Onko kuvat otettu hotellissa, studiossa vai kodissa? hieman ihmettelen miksi monet tuotteet on laitettu niin fiinisti lasipurkkeihin esille oliko vain kuvausta varten vai päivittäistä elämää varten? oletko tarkoituksellisesti ottanut sisustustyyliisi vaikutteita juuri hotelleista?

  1. Tuo on kyllä ihan meidän makkarin viereinen pukeutumistila, joka on rempattu ihan oman maun, eikä yhdenkään hotellin mukaan 😀 ja kyllä meillä ihan arkielämässä asuu vanulaput ja -puikot lasipurkeissa, ollu jo vuosia enkä oo kyllä yhessäkään hotellissa nähnyt tuollaisia. Siinä ei oo mitään fiiniä, vaan ne on siinä kätevästi saatavilla pussien sijaan. Pitäiskö niiden siis olla rumissa pakkauksissaan pitkin tasoa? 😂

   1. Mikä tuo hoten kommentti oli? 😂 Mää oon nähny monillakin vanupuikot ja topsupuikot lasisissa purkeissa ja ihan kotona. 🙂 Jos itekki enemmän käyttäsin eikä ois kaapeissa piilossa niin ennemmin myös nätteihin purkkeihin laittasin, entä niissä rumissa paketeissa.

 5. Pakko mennä ostaan tollanen testipaketti! Mulla on myös raskauden ajan ollut ongelmana, että ainoa oksennusrefleksin aiheuttava asia on normaali hammastahna ja oonki käyttänyt lasten tahnaa, mikä ei ole hampaille hyväksi! Ihan paras vinkki, kiitos!

Leave a Reply