Valinta kahden timantin väliltä & Los Angeles snapshots

Sain tuossa noin kuukausi sitten kokeiltavakseni Huawein uusimman puhelimen, P30 Pron. Lokakuussa olin Lontoossa Huawein lanseerauksessa, josta käyttööni jäi Huawei 20 Mate Pro, johon olin hurjan tyytyväinen. Mun mielestä edellisestä mallista (Huawei Mate10 Pro) harppaus oli valtava ja tykkäsin tuosta liukuvärjätystä kaunokaisestani, mutta kun kuulin hieman speksejä tästä uusimmasta kamerasta, oli mun pakko saada tämä kokeiluun myös.

Haluan ihan tähän postauksen alkuun hieman ottaa kantaa tämänhetkiseen Huawein ympärillä pyörivään kohuun. USAn ja Kiinan väliseen kauppasotaan liittyen on USA laittanut boikottiin Huawein (vedoten vakoilusyytöksiin, joihin liittyen ei olla löydetty yhden yhtä todistetta) ja tämä on tietenkin herättänyt kuluttajissa, myös itsessäni, kysymyksiä. Mun kysymys on lähinnä siinä, että kai saan jatkossakin maailman parhaan puhelimen, eikä Huawein tuottaminen lopu.

Tämä on ihan vain minun mielipiteeni, enkä puhu nyt mitenkään Huawein puolesta. Mä itse suhtaudun kaikkeen tällaiseen puheeseen vakoilusta hyvinkin skeptisesti ja myös aika avoimesti. Ensinnäkin, uskon että jokainen laite tai palveluntarjoajakin, “vakoilee” jonkin verran. Ei se vaadi kovin korkeeta havainnointikykyä huomata, että Instagram tarjoaa tiettyjä tilejä, Facebook tarjoaa tiettyjä mainoksia ja Netflixit sun muut tekee koko ajan analyysiä katsomistavoista. Uskon, että myös jokainen puhelinmerkki, läppäri ja konsoli kerää jotakin tietoa, jota käytetään markkinointitarkoitukseen. Tämä herättää kuluttajissa hirveästi pelkoja, mikä on musta tavallaan hieman outoa. Ei mulla oo ainakaan puhelimessani mitään sellaista, mikä olisi jotenkin kamalaa, jos se tulisi esille. Kirjoitan ajatuksistani tähän liittyen kokonaisen oman postauksen pian, mutten lähde nyt enempää jaarittelemaan asiasta tähän postaukseen liittyen. Se, mikä mua kuitenkin naurattaa tässä koko vakoilufarssissa on se, että “Innocent until proven guilty” -mantraa lateleva USA on nyt teilannut Huawein syytöksillä, joihin ei olla löydetty mitään todisteita. Varsinkin kun jenkkien oma Apple on tunnettu siitä, että liikesalaisuuksiin vedoten ei päästä edes tarkastajia tarkastamaan tehtaidensa työoloja.

En valitettavasti voi seurata tätä uutisointia kovin neutraalisti, sillä jokainen varmasti ymmärtää mikä tässä on taustalla. Huawei ohitti Applen älypuhelinmyynneissä viime vuonna ja heti alkoi mylly pyöriä sillä puolella, jolla halutaan tuhota nimenomaan Huawein brändiä. Samaan aikaan maailmassa ollaan valmiita siirtymään 5G-verkkoihin, joissa Kiina ja Huawei on vahvoilla ja muita edellä monella tapaa. 5G-verkoissa on valtavan isot rahat kiinni, ja tää koko USAn aloittama rumba liittyen Huaweihin tuntuu musta siltä, että kun ei pärjätä omin avuin ja teknologioin, niin ripustetaan kovimman kilpailijan jalkaan paino pitämään heidät aloillaan. Varmasti moni kuluttaja on merkkiuskollinen, mutta itse en oikeastaan koe olevani kovin merkkiuskollinen puhelimen tai läppärinkään suhteen. Valitsen aina sen kaikista parhaimman laitteen, joka antaa mulle parhaat ominaisuudet. Ja juuri siksi valitsen Huawein. Koska se on paras.

Mutta niin, kannattaako nyt hankkia Huawein puhelin? Se on jokaisen oma valinta. Kuten on uutisoitu, Jenkki-firmat eivät saa jatkossa toimittaa komponentteja tai ohjelmistoja tai appeja Huawein käyttöön. Tämä tulee varmasti vaikuttamaan Huawein tulevaisuuteen, JOS tähän mennään. Ja tässä haluan myös korostaa tuota JOS-sanaa, sillä siirtymäaika on syksyyn asti ja tässä välissä ehtii varmasti tapahtumaan paljon. Huawei on jo aloittanut oikeustoimet asiassa ja veikkaan hyvin vahvasti, että tässä tulee kaikenlaista vielä ennen kuin nämä viralliset päätökset menevät kunnolla toteutukseen. Se, missä kuitenkin moni media on lähtenyt laukoille, on uutisointi tämänhetkisistä tilanteista. Jos tämä tilanne tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa, niin se ei tule vaikuttamaan näihin puhelimiin, jotka on jo asiakkaiden käsissä tai kaupan hyllyissä. Näistä on lisenssit jo ostettu ja maksettu ja ne tulevat palvelemaan kyllä jatkossakin. Tämä tämänhetkinen hässäkkä vaikuttaa nimenomaan tuleviin malleihin, jos mihinkään, ja sikäli ei tarvitse pelätä sen oman puhelimen kohtaloa nyt tai jos on harkinnassa esim. tämä P30 Pro, niin senkään suhteen ei ole mitään huolta.

Mutta niin, miten tämä eroaa edeltäjästä, eli Huawei Mate20Prosta? Noin 85% ei mitenkään. Molemmat pelittää vauhdikkaasti ja tehokkaasti, ilman tökkimistä ja jökkimistä. Molemmat on nopeita, ei kaadu ja akut kestää ja kestää. Molemmissa on tosi pitkänmallinen näyttö, mikä on superkätevää ja molemmissa on näytöissä mahtava resoluutio (Tässä Mate20Pro on piirun verran edellä, vaikka mä en varsinaisesti pahemmin havaitse eroa samaan aikaan samaa kuvaa katsomalla. Hienosti toistaa värit ja kaiken molemmat näytöt.) Kun vertasin oman iPhone 8:n ja Huawein näyttöjä, niin kokoero on valtava, vaikka itsessään puhelin ei ole juuri isompi. Tässä on vaan hyödynnetty tuo koko laitteen pituus.

Helppokäyttöisyystoiminnot rokkaa molemmissa ja molemmissa on langaton nopea lataus ja kaunis ulkomuoto. Se 15 % ero tuleekin oikeastaan kamerassa. Jos puhelimelta haluaa tehoja, parhaan mahdollisen näytön ja muut herkut, niin Mate20Pro on erinomainen valinta. Jos taas kamera on se juttu, mikä on puhelimessa tärkeintä, niin sitten kantsii ottaa tämä P30Pro. Itse asiassa stillikamerassa ero ei ole valtava Mate20Prohon. Kuvat on hippasen parempia ja varsinkin pimeässä / sisällä kuvat on selkeästi asteen parempia. P30Prossa on hieman enemmän ominaisuuksia kamerapuolella ja tekoäly on mun mielestä hieman nopeampi ja syväterävyys hieman parempi. Molemmat on superhyviä, mutta jos olis pakko valita, niin P30Pro on parempi valokuvissa. Se isoin ero tulee kuitenkin ehdottomasti videossa! Ensimmäistä videota kun kuvasin P30Prolla, oli pieni “mitä hittoa?!” -hetki, kun se kameran liike meni kuin jossain kameran ajossa ja kaikki videot on tosi paljon terävämpiä ja näyttää oikeesti ihan videokameralla kuvatuilta. (Mun IG-storyissa on muutama esimerkki 🙂 Oon niiiiin paljon fiilistellyt nyt videokuvaamista, koska tää on ihan mieletön! Mä kuvaan varmaan 80 % tällä hetkellä puhelimella, koska en vaan jaksa ottaa järkkäriä. Jälki ei aina ole parempaa, vaan ajoittain puhelin nappaa paremmin kokonaisuuden kuvaan. Ja kun puhelin on aina mukana, aina helposti käsillä ja säätää itse kaikki asetukset, niin se on niiiin helppo! Toki kuvaan edelleen myös järjestelmäkameralla, mutta niin paljon vähemmän kuin ennen.

Ainiin, P30 Prossa on isompi muisti kuin Mate20 Prossa, joten tähän mahtuu enemmän kuvia. Mullahan niitä on tällä hetkellä 28 000 (ehhhh…), ja puhelin on about puolillaan 😀 

Nää kaikki Los Angelesin kuvamme on otettu puhelimella, Huawei P30 Prolla eikä niitä ole editoitu. Oon niin tyytyväinen vuodesta toiseen siihen, mitä Huawei tekee puhelimille, että mua kyllä ärsyttää tää koko case USA vs. Kiina, koska en osaa kuvitellakaan vaihtavani kilpailijalle. En vaan usko, että sieltä löytyy tarpeeksi hyvää kilpailijaa. On sille syynsä, miksi nämäkin puhelimet on voittaneet ties mitä palkintoja ja lähinnä nokitelleet toisiaan (Mate 20 Pro vs P30 Pro) kilpaillessaan parhaan puhelimen paikasta. Odotan kyllä mielenkiinnolla mitä tuleman pitää ja nautin kyllä siihen asti täysillä tästä mun mielestä heittämällä markkinoiden parhaasta puhelimestani 🙂

Ja okei, yhdessä asiassa P30 Pro on musta parempi. Se on musta niin käsittämättömän nätti tässä liukuvärjätyssä vaaleassa värissä (Kristalli), että vielä kuukauden kohdalla vingahtelen välillä ilosta kun tää on niin nätti ja toistaa kauniisti valot ja heijasteet milloin vaaleanpunaisena milloin liilana milloin vaaleansinisenä. Ihana pastelliunelma!

Sain taannoin arpoa Huawei P30-puhelimen, mutta nyt siihen on uusi mahdollisuus 🙂 Nimittäin ensi maanantaina 17.6. Suomessa alkaa punasävyisen Auringonnousu -värin myynti P30 Pro -mallista.  Samalla Huawei aloittaa kivan kesäkampanjan, jossa Huawei P30- tai P30 Pro -puhelimen ostaja saa kaupan päälle Huawein langattomat kuulokkeet (Free Buds Lite), joiden arvo on 129 euroa. Puhelimen lisäksi arvonnan voittaja saa myös nämä kuulokkeet!

Arvontaan pääsee osallistumaan kommentoimalla tähän postaukseen sitä, mikä on omasta mielestä puhelimen tärkein ominaisuus? Mulle se on kyllä ehdottomasti hyvä kamera ja hyvä akunkesto. Entä teille? Arvontaan osallistuu kaikki 16.6.2019 klo 23.59 asti tulleet kommentit 🙂

643 thoughts on “Valinta kahden timantin väliltä & Los Angeles snapshots

 1. Tärkeimpiä ominaisuuksia puhelimessa ovat ehdottomasti akun kesto ja hyvä kamera, jolla tallentaa hetkiä arjen keskellä. 😌

 2. Tärkein on se kamera, siksi käytössä Huawei p20. Akunkesto on myös tärkeä ja se, ettei puhelin ole täynnä turhia sovelluksia, joita ei saa pois ilman että koko vehje menee sekaisin. Eli ei kiitos samsungia enää.

 3. Ehdottomasti tärkeimmät ominaisuudet akunkesto ja hyvälaatuinen kamera! Todellakin haluan tuon saman puhelimen, kuvat näyttää niin kirkkailta ja selkeiltä eikä oo “pikselimössöä”!

 4. Mun mielestä tärkeintä puhelimessa on kaunis ulkonäkö (tämän kriteerin tuo Huawei täyttääkin!) ja se, että akku kestää pitkään. Myös järjestelmän helppokäyttöisyys on todella tärkeää. Itse en ole vielä Huaweita päässyt kokeilemaan, kun opiskelijabudjetilla ei ole uuteen puhelimeen varaa 🙂

 5. Kamera on ehdottomasti puhelimen tärkein ominaisuus! Toisella sijalla on musiikin kuuntelu. Rehellisesti sanoen inhoan tehdä asioita jatkuvasti puhelimella, kuten lukea siitä tai kirjoittaa sähköposteja. Ehkä se on vain tottumiskysymys, mene ja tiedä, onneksi on myös läppäri.
  Jos puhelimessa on huippuhyvä kamera, paljon muistia, pitkä akunkesto ja riittävät tehot appien pyörittämiseen, niin olen onnellinen. Kaunis ulkonäkö on plussaa ja hyvät kuulokkeet ihan must. Huawei on kyllä tehnyt vaikutuksen – vaikka oma vanha Honor seiskani pyörii enää lähinnä höyryillä ja universumin tomulla ja kuolee yhden kuvan editoinnin jälkeen, on se silti ollut paras tähänastisista luureistani. 🙂

 6. Mulle puhelimessa tärkeintä on juuri nämä sun mainitsemat muisti ja kamera. Otan paljon kuvia ja tälläkin hetkellä oma Samsungini valittaa muistin loppumista.

 7. Tärkeintä puhelimessa on kamera! Pienen poikani koko ensimmäinen vuosi on taltioitu kännykän kameralla ja jatkossakin päivittäin tulen ottamaan kännykällä kuvia.

 8. Akunkesto! Tosin oon innostunu kuvailee pikku videoita lomilla joten kamerakin rupeaa kiinnistamaan uudella tapaa

 9. Tärkeimpiä ominaisuuksia puhelimessa ovat minulle hyvä kamera sekä helppokäyttöisyys,myös pitkä akunkesto on plussaa. Huawei puhelimet on mun suosikkeja ja haaveilen tästä uudesta pro mallista… Toivottavasti arpaonni suosii. 🙂

 10. Mulle on kyllä myös kamera ja akun kesto tärkeimmät ja sitten helppokäyttöisyys kanssa vaikka kyllä kaiken ajan kanssa muutenkin oppii 🙂 nätti puhelin on kyllä!

 11. Mielestäni tärkeimpiä puhelimen ominaisuuksia ovat kestävä akku, hyvä kamera ja kätevä käyttää.

 12. Nyt kun esikoisen ensimmäisiä hetkiä ja uusia opittuja asioita tulee taltioitua päivittäin niin kamera on noussut ykköseksi! Tykkään että kameran saa nopeasti esille ja jos se itse vielä tekee tarvittavia muokkauksia niin avot! Muuten puhelimen tulisi olla helppokäyttöinen ja akun kesto riittävä ☺️

 13. Mulle tärkeimpiä ominaisuuksia puhelimessa on ainakin hyvä akunkesto! Arvostan myös hyvää kameraa, helppokäyttöisyyttä ja kivaa ulkonäköä 😊

 14. Ehdottomasti se akun kesto, ja puhelimen sujuva perustoimivuus!
  Varsinkin nyt kun nykyinen puhelin ei enää lataa akkua kunnolla, on helisemässä sen kanssa kun ei voi luottaa akun kestoon.Onkin korkea aika siirtyä laatupuhelimiin, niin on turvattu olo 🤗

 15. Vau mitä kuvia! Tulee matkakuume katsellessa.

  Itselleni tärkeimmät ominaisuudet puhelimessa ovat juurikin kamera, sillä kuvia tulee otettua päivittäin, enkä jaksa enää läheskään joka reissuun pakata raskasta järjestelmäkameraa mukaan, kun puhelimen kamerallakin pärjää tätä nykyä vallan mainiosti. Akunkesto, käyttönopeus ja tallennuskapasiteetti tulevat seuraavina, turhauttaa jos jokin noista ominaisuuksista uupuu.

 16. Mulle puhelimessa on tärkeintä akun kesto, kamera ja helppokäyttöisyys. Ja ulkonäkö kyllä myös 😀 Nykyinen puhelin on myös Huawein ja kovasti olen siitä tykännyt.

 17. Kiitos postauksesta, sun tekstejä on aina ilo lukea. Jaksat panostaa yksityiskohtiin, kuten tässäkin tapauksessa :).
  Mulle ehdoton ominaisuus on hyvä akunkesto. Viime aikoina myös vesitiiveys ja kosteuden sieto ovat nousseet hyvän puhelimen ominaisuuksiksi.

 18. Akun kesto on mulle se tärkein. Voin ostaa lankapuhelimen, jos haluan pitää puhelintani latausjohdon päässä koko ajan… Mutta kyllä laadukas kamera tulee tiukasti kakkosena. Se on korostunut etenkin nyt äitiyden myötä, kun tavaraa on kannettava mukana usein jonkun verran enemmän kuin ennen plus käsiä tuntuu yhtäkkiä olevan jotenkin vähemmän kuin ennen. Järkkäriä ei vaan tule kannettua enää mukana.

 19. Tärkeintä minulle on akun kesto ja tarpeeksi tehokas prosessori. Näiden jälkeen tulevat kamera ja muisti.

 20. Laadukas kamera ja netin nopeus! Kaikki puhelimet kun eivät pysty hyödyntämään wifin koko nopeutta. Kaunis ulkonäkökään ei varsinaisesti haittaa 🤩

 21. Tärkeimmät ominaisuudet puhelimessa ovat kirkas ja laadukas näyttö, puhelimen kevyt paino sekä hyvä kamera. Akunkesto on aina plussaa, mutta ei minua toisaalta haittaa latailla puhelinta hetken aikaa iltaisin tai vaikka työpäivän aikana, kun työpuhelin on itselläni kuitenkin erikseen (siinä tosin sitten onkin maailman huonoin akunkesto…)

 22. Kyllä kameran lisäksi myös itsellä tuo akunkesto on todella merkittävä juttu! Aiemmin iPhonessa akku oli ihan surkea ja hyytyi kylmyydestä – eli esimerkiksi kesäöinä, jolloin oli vaan vähän viileä! Käytettävyys on myös merkittävä juttu, mikä vähän jännitti Androidiin siirtyessä, mutta oli ihan turha pelko.

 23. Itselleni tärkeimmät ovat akun kesto ja muistin määrä. Kamera kanssa tärkeä mutta tuntuu että muisti aina täynnä kun tulee otettua niin paljon arjesta ja lapsista kuvia😊

 24. Tärkein on pikalataus, sitten tulevat näytön ominaisuudet (värit, kirkkaus yms.), kamera ja akunkesto.

 25. Kännykässä tärkeintä on munkin mielestä ehdottomasti kamera! Ihana tallentaa kaikki muistot kännykkään, ja juurikin huippulaatuisina. Niitä on ihana sitten katsella vuosien varrella 🙂 Täällä myös Huawei-tyttö, tästä pari vuotta vanhasta P20 puhelimesta alkaa pikku hiljaa puhti loppumaan, P30 Pro olisi sille täydellinen seuraaja 🙂

 26. Ai miten hyviä kuvia!

  Mulla on nyt käytössä Samsung ja olis hauskaa päästä testaamaan Huawei.

  Tärkeintä puhelimessa on muistin määrä, että sinne mahtuu varmasti kaikki 🙂

 27. Tärkeimpiä asioita puhelimessa ovat riittävä muisti, selkeä ja toimiva käyttöliittymä sekä kamera.

 28. Hyvä kamera ja hyvä akun kesto myöskin. Ja toki se, että puhelimessa riittäävästi tilaa niille kaikille kuville 😊

 29. Ehdottomasti hyvä akunkesto sekä hyvä kamera 🙂
  Itselläni tällä hetkellä Apple ja mielelläni kokeilisin jotain muuta välillä!

 30. Vaihdoin ajat sitten iPhonesta Huawein luuriin juuri kameran takia, ja ei ole tarvinnut katua vaihtoa! Oon tyytyväinen edelleen ja käytän puhelinta järkkärin rinnalla ja tilalla jatkuvasti. Huawein kamera on vaan niin mieletön <3

 31. Hyvä kamera, tehokkuus ja helppo käytettävyys ovat itselleni tärkeimmät ominaisuudet puhelimessa. Plussaa ulkonäöstä ☺️

Leave a Reply