PESÄNRAKENNUSVIMMA

Mulla on niin kliseinen pesänrakennusvimma, ettei tosikaan. Reissussakin suurempi osa ostoksia oli juttuja kotiin ja haluaisin vaan koko ajan puunata kotia, laittaa vauvanhuonetta valmiiksi ja tehdä kaikkea tähän liittyvää. No, normaali juttu kaiketi tämä, mutta onhan se vähän hauskaakin. Ihan sama vaihe oli Danten raskaudessa ja nyt otan sen vastaan ihan mielelläni.

Tällä kertaa ei tosin oo ihan yhtä paljon tehtävää kuin ennen Danten saapumista. Vierashuone pitäisi muuttaa vauvan huoneeksi, kun pojat ovat ainakin alkuun erillään. Toki vauva nukkuu meidän vieressä kehdossa alkuun, mutta silti tykkään, että on oma huone vauvan tavaroille, missä on hoitopöytä yms. Vähän oon myös miettinyt pitäisikö vaihtaa meidän huoneen ja työhuoneen päittäin, että oltais lähempänä lasten huoneita, mutta mitään sen kummempia muutoksia se ei toisi kyllä muuten kuin että siirretään huonekaluja huoneesta toiseen. Harmittaisi tavallaan “menettää” tämä työhuoneeni makuuhuoneeksi, kun tässä on ihana näköala ja tää on tosi valoisa, emmekä makkarissa pahemmin vietä ikinä valveilla aikaa. Toisaalta, kun vauva tulee, niin ehkä siellä makkarissakin vietetään aikaa sitten hieman enemmän köllien. Voi mennä muuten aika ravaamiseksi sitten tuolta toisesta päästä taloa toiseen juoksentelu. No, oli miten oli, suurensin tässä miesvaltaisessa kodissa nyt pinkkikiintiötä juuri sen verran, että tilasin tuon ohuen ihanan päiväpeiton meille kokeiluun. Siitä jo pari viikkoa sitten kirjoittelin, mutta se jäi silloin vielä tilaamatta tuon reissun takia ja nyt sain sen vihdoin tilattua. Lisäksi tilasin vaaleanpunaiset verhot, jos ne toisi uutta ilmettä makkariin, joka on musta jotenkin tylsän väritön tällä hetkellä.

Olen myynyt Danten pinniksen jo pois, joten pinnis pitäisi hankkia vauvan huoneeseen. Luulen, että tällä kertaa haluan hieman sinisemmäksi vauvan huoneen, kun Danten huone on aina ollut aika beige-harmaa-valkoinen ja sinne on väriä tuonut lähinnä kuvat ja lelut. Nyt haluaisin ehkä vaaleansiniset verhot ja sinisävyisen maton. Tuo kuvioitu tummansininen on jotenkin supernätti ja mietin, että sopisiko se lasten huoneeseen? Vai onko liian arvokkaan ja aikuisen näköinen? Toisi kivasti syvyyttä sinne huoneeseen!

Pyöreä sininen matto on toinen vahva vaihtoehto. Meillä on sama matto beigenä Danten huoneessa (kysytte siitä usein!) ja tykkään siitä tosi paljon. Monipuolinen ja tuo kivasti ilmettä huoneeseen 🙂 Vaaleansininen villamatto tai valkosävyinen villamatto vois kans toimia. Jotenkin tosta syvänsinisestä tykkään eniten. Mitä ootte mieltä? Siinäkin tosin mietin sitä, että jos kerran lentää maitopullo tai puklu, niin onko hirveän hankala, eli olisiko se vaalea helposti pestävä matto kuitenkin helpompi? Toisaalta, en nyt äkkiseltään muista milloin Danten huoneessa ois ikinä läikkynyt mikään 😀

Maton lisäksi toi huone kaipaa oikeestaan vaan jonku seinä/pöytävalon. Pinnis ollaan jo valittu ja muut huonekalut on jo siirretty Danten huoneesta aikanaan. Pimennysverhoja en aio huoneeseen hankki, Dantellakaan ei oo koskaan ollut ja ainakin tähän mennessä poika on nukkunut aina yhtä huoleti niin valoisassa kuin pimeässä. Musta on tosi hyvä, jos lapsi voi nukkua missä valo-olosuhteissa vaan, joten ei nyt ainakaan ehdoin tahdoin ruveta huonetta pikkuisellekaan pienentämään. Valkoiset ohuet verhot tuo huoneeseen musta kivalla tapaa valoa ja tykkään ajatuksena tuollaisista kevyistä verhoista tummemman maton kaverina. Tuo seinälamppu olis ainakin helppo napsauttaa päälle huoneeseen mennessä, mutta mietin alkaisko mua ärsyttää johto siinä. Mä oon ihan johtohullu, ne ärsyttää mua tosi pahasti. Tuo kuplalamppu on jotenkin hurjan suloinen, taidan tilata sen kokeiluun tuonne huoneeseen.

Lasten huoneeseen en sen enempää hankintoja taida vielä tehdä, täytyy nyt tehdä päätös ton maton suhteen. Uuden kesäisen värikkään essun haluan tilata kotiin kun toinen essumme on muuttanut grillin sisälle asumaan ja on ihan rasvaläikissä ja haluan freesin version keittiön. Keittiöpyyhkeitäkin on aika uusia, joten tilaan nää meille nyt kans. Vaaleanpunaisista pyyhkeistä oon vääntäny miehen kanssa kättä jo iät ajat ja nyt vaan päätin lisätä nämä meidän kylppäriin harmaan ja valkoisen joukkoon. Pieni askel kerrallaan 😀

Auttakaa mua hei mattovalinnassa! Onko toi tumma matto just täydellinen vai liian synkeä vauvanhuoneeseen? 

Elloksella on muuten voimassa alennus 395438, jolla saa -30% alennuksen kalleimmasta tuotteesta ja alennus sisältää myös huonekalut! Eli nyt jos on muillakin pesänrakennusvimmaa, toi kannattaa hyödyntää!

3 thoughts on “PESÄNRAKENNUSVIMMA

  1. Tuo tumma matto on kaunis, mutta itse laittaisin sen muualle kuin lastenhuoneeseen. Ääneni menee pyöreälle matolle. 🙂 Mihin pinnikseen päädyitte?

  2. Tumma matto on täydellinen! Ja mitä tulee kysymykseen sopiiko se vauvan huoneeseen, niin päässäni hakkaa vain yksi lause; miksi ei? 😁 Jos tykkäätte siitä, niin silloin se sopii. Ja minusta siinä on kuitenkin jotain lastenhuonemaisuutta, ehkä värinsä puolesta.

  3. Villamatto on osoittautunut lasten kanssa siitä hyväksi, että hylkii likaa. Meillä esim. kuivaksi opettelun aikana pissavahinkoja mattoon tullut ja oon ne pessyt lorauttamalla laimennettua mäntysuopavettä ja hangannut rätillä. Ei hajuhaittoja ja villa mukavan tuntuinen leikkien alla. Meillä toiminut siis tosi hyvin!

Leave a Reply