Raikkaana kesäjuhliin

Kuten kirjoittelin vähän aikaa sitten, toukokuu tuntuu olevan yhtä juhlaa. On äitienpäivää, mieheni synttäreitä, vanhempieni synttäreitä ja tähän kuuhun mahtuu tänä vuonna myös yhdet häät. Juhlamekkoja saa olla pukemassa usein, kun on kerta juhlan aihetta ja taas saa olla hikoilemassa lämpiminä kesäpäivinä keinokuituisissa juhlamekoissa. Vai tarviiko sittenkään?

Blogimaailmassa aika usein tulee sellainen fiilis, että uusia vaatteita tulee koko ajan lisää, eikä vaatteiden elinkaari ole kovin pitkä. Tilanne on ollut sellainen myös omalla kohdallani, mutta viime aikoina olen vähentänyt ostamista ja pyrkinyt löytämään pitkäaikaisia hankintoja. Laadukkaita, aikaa kestäviä ja sellaisia, jotka miellyttävät silmääni. Varsinkin juhlavaatteissa mulla on ihan selkeät omat suosikit, joita käytän juhlasta toiseen kyllästymättä. Itse asiassa juhlat on usein syy vetää tietty mekko niskaan ja tuntea itsensä prinsessaksi. Mulla on monta mekkoa, jotka on kestäneet käytössä jo vuosia, lähes vuosikymmenen. En suinkaan ole enää ihan samankokoinen kuin 20-vuotiaana, ja olen muutaman mekon käynyt jopa ompelijalla hieman suurentamassa. Laadukkaat juhlavaatteet eivät useimmiten ole sieltä halvimmasta päästä, joten olisi jotenkin tosi surullista pitää niitä vain kerran ja sitten jättää kaapin perukoille. Samasta syystä myin mun häämekon heti häiden jälkeen. Se ansaitsee enemmän käyttökertoja. 

Multa kysellään tosi usein mun vaatehuollosta. Rehellisesti sanottuna mä pesen muuta kuin perusvaatteita ja alusvaatteita tosi harvoin. Tuuletan, poistan tahrat ja nyppyyntymiset yms. Mä kohtaan usein myös kysymyksen “no entä jos hikoilet?”. Tosiaan, mitä jos kesäjuhlissa on päällä hieman arempi kolttu, jossa on helmiä tai silkkiä? Sitä ei niin vaan heitetä 40-asteiseen koneeseen pyörimään. Toki pesulat hoitanee hommansa, mutta ei sekään usein kankaalle hyvää tee. Musta tuo hikoilukysymys on aina hassu, koska en muista yhtäkään vaatetta, joka ois mennyt yhtään pilalle hikoilun vuoksi. Mä oon tosi tarkka käyttämistäni deodoranteista ja siitä, että mulla ei oo vaatteissa hikiläiskiä. Se ois jo käytössä tosi inhottavaa, saati jos vielä lempparein vaate menis pilalle. Niinpä oon jo yli viisitoista vuotta käyttänyt saman merkin deodorantteja ja antiprespirantteja ja viime vuodet mun valinta on ollut kaikenvärisille vaatteille sopiva NIVEA Black & White Invisible -tuoteperheen dödöt.

Juhlavaatteissa on aika usein juuri sellaisia materiaaleja, jotka hikoiluttavat puuvillaa ja luonnonmateriaaleja enemmän, sillä juhlavissa mekoissa ja asuissa on helposti paljon keinokuituja. Kesäjuhlissa saattaa vierähtää monta tuntia tanssimassa tai auringossa hikoilemassa ja silloin on kyllä koetuksella myös se juhlavaate. Viime kesänä juhlittiin yhtiä häitä +33 asteen helteessä. Avoselkäisessä mekossani selkäni oli koskettaessa aivan märkä, mutta kainaloni eivät tuntuneet hetkeäkään hikiseltä. Ja häiden jälkeen tuuletin mekon kylmänä päivänä terassilla ja poistin pienen viinitahran. Se on kuin uusi, odottamassa seuraavia juhlia. 

En koskaan arastele valkoisia vaatteita, en pelkää keinokuituja, enkä pelkää hihattomia mekkoja. Mä inhoan sellaisia kliseisiä deodoranttimainoksia, missä kaikki on ihanaa ja kävellään kainalot kohti taivasta. Mutta kyllä mun ihan ehdottomia luottotuotteita arjessa on hyvä deodorantti, tai itse asiassa antiprespirantti. Meikkien suhteen mä oon tosi liberaali ja käytän useita eri merkkejä. Mutta deodoranteista oon käyttänyt samaa tuoteperhettä oikeesti ala-asteela asti. Nivean dödöt on tullu mun elämään jo tein-iässä ja pysyneet. Käytin vuosikausia Nivean Pearl and Beauty -deodoranttia, mutta vaihdoin sen myöhemmin NIVEA Black & White Invisible Fresh deodoranttiin. Mä tykkään itse asiassa kaikista eniten aina roll-on dödöistä, mutta en täysin vastusta spray-tuotteita. Itse asiassa jos on tullut hikoiltua hieman reippaammin esim. kesällä, spray-deodorantti on mun mielestä aivan ihana sellainen viilentävä ja raikastava kun sitä voi laittaa minne vaan kropalle. Tuo Black & White on ollut mun valinta tuon alkuperäisen Pearl & Beautyn yli senkin takia, että se on tosiaan näkymätön. Ei jätä mitään tahroja vaateisiin. Vaikka päälle vetäisi mustan topin heti dödön laittamisen jälkeen, ei siihen tule niitä valkoisia rantuja. 

NIVEAn dödöissä on mun mielestä tosi mieto ja raikas tuoksu, eikä sitä käytössä edes erota. 48 tunnin antiprespiranttisuoja kuulostaa lähes mahdottomalta, mutta toisaalta mä en oo varmaan ikinä mennyt kahta vuorokautta ilman suihkua tai lisäämättä dödöä. Mulle deodorantti on ihan samanlainen aamun perusasia kuin kosteusrasva kasvoille. Vaikken oo koskaan laittanut NIVEA Black & Whitea äärirajoille, se ajaa mun mielestä erinomaisesti asiansa normaalissa päivässä, jolloin haluaa raikkaan ja hajuttoman fiiliksen koko päiväksi. Luottotuote niin arjessa kuin juhlassa. 

NIVEA on ylipäätään merkkinä sellainen, jonka tuotteita on paljon mulla käytössä. Käytän sitä legendaarista Nivean sinipurkkista voidetta laukkujen huoltoon ja mun dödöt on poikkeuksetta Nivean. Niitä saa helposti joka paikasta, ne on tosi edullisia ja ne todellakin ajaa asiansa. Hyvä tuoksu, hyvä suoja, ei likaa eikä lähmää. 

Ja oikeesti, mikä on pahempi juhlatunnelman latistaja ku jorata jotain övereitä tanssimuuvseja ja huomata kiva pikku hienhaju, joka lähtee itsestä? Ja miltä hei haisee keinokuituisen mekon kainalot bileillan jälkeen, jos dödö on pettänyt? Yhh. Nuo keinokuitukankaat on vielä sellaisia, että se hienhaju ei edes lähde niistä, vaikka kuinka pesis ja pesettäis, jos se oikeen tarttuu siihen. Siksi paras tapa on ennakoida. Mäki vedän helposti kesämekon päälle kalliimman nahkatakin, ja en olis kyllä hirveen onnellinen, jos siitä tulisi pahanhajuinen. Varsinkin nyt raskausaikana mun hajuaisti on niin herkistynyt, etten kestä ollenkaan hienhajua. Se on ihan mun inhokkihajujani röökin hajun kanssa. Oman hyvän tuoksun ja hyvän olon (kuinka nahkeeta on, kun tuntee, että kainalot on hikiset, yhh) lisäksi hyvä deodorantti on ihan ehdoton suosikkivaatteiden tai juhlavaatteiden pitkälle elämälle. Muutamalla eurolla saa ostettua lisävuosia lempimekolle tai pitää sen jälleenmyyntiarvon aika paljon korkeampana. Ei kukaan halua keltakainaloista hienhajuista mekkoa. 

Paras asuste juhlaan? Hymy. Okei, kauniit korvikset on kans aika jees 🙂 

Paras tyyli tähän kesään ja jokaiseen kesään? Itsevarmuus, se menee kaiken kanssa. On paljon helpompi olla itsevarma, kun tietää, että tuoksuu hyvälle eikä kainalot ole laikukkaat.

NIVEA Black & White -tuoteperheen tuotteet on muuten dermatologisesti hyväksytty eikä ne sisällä etyylialkoholia. Mun suosikki on tämä vihreäkorkkinen NIVEA Black & White Invisible Fresh Deo, joka on just niin hellävarainen, että vaikka tätä laittaisi vastasheivatuille kainaloille, tuntuu se lähinnä miellyttävältä. 

Onks muita, jotka on jo toista vuosikymmentä NIVEAn deodoranttien vakkarikäyttäjiä? Mulle tän tuoksu on jotenkin sellainen tuttu ja turvallinen, ympäri maailman mukana kulkenut ja vuosia osana minua ollut. Onko teillä jotain tällaisia arkisia ykköstuotteita?

Ja hei, roll-on vai suihke? Me väitellään tästä aina ja ikuisesti systerin kaa, se on suihkeihminen, mä valkkaan aina ton palleron 🙂 

4 thoughts on “Raikkaana kesäjuhliin

  1. Käyttäisin mielelläni Niveaa, jos pystyisin. Lisäksi Nivean hinnat miellyttäisivät. 🙂 Oon kuitenkin yli 10 vuotta käyttänyt vain Tripple Dryta, mikä on itselle tarpeeksi tehokas antiperspirantti. Sitä laitetaan iltaisin, ja kun siihen on oppinut, aamulla dödön laittaminen tuntuu kauhealta (oon joskus koittanut). Tripple Dryta ohjeistetaan käyttämään iltaisin, jolloin teho on paljon parempi. Samaa kikkaa kannattaa koittaa vaikka Niveankin dödöillä. 🙂

  2. Kyllä Nivealle, olen koko ikäni käyttänyt Niveaa monessakin tuotteessa. Esimerkkinä voisi olla meidän suvun kolmen ikäpolven naiset, joiden ihonhoidon, puhtauden ja raikkauden salaisuus on Nivean tuotteet. Hinta-laatusuhde on lyömätön.

  3. Mäkin tulin kommentoimaan, että jos kainalot kostuu ihan märäksi niinku mulla niin Triple dry auttaa. Sitä ei tartte laittaa ees joka päivä ja muulloin yleensä Rexonan white/black versiota. Tätä Niveaa otin kokeiluun kun oli tarjouksessa 🙂 ja roll on. Oon aatellu, että se on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin aerisolipurkki.

Leave a Reply