KESÄOLKKARI

Multa usein kysytään haluaisinko mä muuttaa takaisin Helsinkiin ja usein muodossa “milloin te oikein pääsette takaisin pääkaupunkiseudulle?”. Kysymyksessä on usein se oletus, että me haluamme takaisin ja että ei tälleen pellon laidassa asuminen voi olla meistä kivaa. En oikeestaan pahastu kysymyksestä, sillä olisin ehkä itsekin ajatellut ennen samoin. Nyt koettuani Kuopion ja Lempäälän voin rehellisesti sanoa, etten kaipaa yhtään Helsingissä asumista. Toki ajoittain tuntuu, että Helsinki-Tampere -välisessä junassa on tullut vietettyä aikaa ihan reippaasti, mutta junailu on kivaa ja meidän asuinpaikka on aivan ihana! Meillä on ihan superkivoja naapureita ja mä rakastan tätä meidän kotia! On kivaa, kun voi vaan randomisti ja ex tempore törmätä naapureihin ja päätyä terassille höpöttelemään pariksi tunniksi, kun lapset leikkii keskenään.

Tää meidän koti ja piha on niin mun suosikkeja, että mä en osaa edes kuvitella muuttoa kerrostaloon tai edes erilaiselle tontille. Rakastan tätä peltonäkymää, rauhaa ja hiljaisuutta ja isoa tonttia, jolla voi telmiä. Perjantaina lämpötilan kivutessa 20 asteeseen päädyimme jahtaamaan Danten kanssa toisiamme puutarhaletkun kanssa pitkin pihaa. Letkun suihkupää oli täydellinen ase, kun alaston pikkutaapero juoksi pitkin suojaisaa pihaa ja kasteli mut päästä varpaisiin. Kikatus oli sydäntä ja korvia hivelevää. Ja kaikki tämä vaan kun hän sattui olemaan vaatteidenvaihdon vuoksi alasti, kun oli päikkäreiden ja pyjamaan kiipeämisen aika. Onnellinen voi varmasti olla minkälaisessa tahansa kotiympäristössä, kunhan se on rakastava, mutta mä saan kokea niin paljon yllättäviä onnenhetkiä täällä meidän pihalla, että en haluaisi tätä vaihtaa missään nimessä. Milloin käperrytään kaikki yhdessä tuonne jättikokoiseen terassisänkyyn, milloin poukkoillaan pitkin pihaa. Kun kesä tulee, muuttuu terassi olohuoneeksi ja olemme enemmän ulkona kuin sisällä. Ainakin sään salliessa.

Mä lähden siitä, että terassin on tunnuttava kotoisalta kuin toinen olohuone. Kasa tuoksuvia kukkia, pehmeitä vilttejä ja ihania rentoja löhöilykalusteita. Muuten terassi on melko lailla valmis, mutta paria asiaa kaipaan tuonne vielä. Ohut päiväpeitto on täydellinen ohut jättiviltti, jolla saa tuosta terassisängystä vielä mukavamman löhöilypaikan ja siellä voi sitten Danten kanssa nukkua päikkäreitä vaikka kuinka usein, jos on lämmin kesä. Ja tuo ihana kori lehdille ja muulle lukemiselle, sopii kuin nenä päähän tuohon meidän terassille.

Me grillataan ihan superpaljon, aina kun säät sallii niin tehdään jotain salaattia ja lihaa tai kasvisvartaita tai jotain kivaa grillissä. Grillin sisällä majailee hyvä essu ja kesäiseen kattaukseen sopii täydellisesti pellavaiset lautasliinat. Meillä on muuten nuo kuvan täplikkäät lautaset Ellokselta ja ne on ihanan pirteät grilliastioiksi. Rakastan syödä ulkona ja kattaa terassipöydän eripari-astioilla ja kauniilla kesäisillä kankailla.

Hehkutan vielä kerran tuota meidän mattohankintaa. Tilasin joku reilu kuukausi sitten Ellokselta tuon kuvan maton ja oon tykännyt siitä ihan hirveästi! Se piristää tuota terassia tosi paljon ja on ihanan pehmeä, kun mä kuljen tuolla terassilla koko ajan paljain jaloin. Se tuo myös todella sellaisen kotimaisen fiiliksen tuohon. Kukkia löytyy joka puolelta terassia, niin amppeleista kuin maljakoista ja ruukuista. Elloksella on aivan ihania sivupöytiä terassille! Mun suosikkeja on nää kaksi. Pyöreä matala pöytä on ihana sohvaryhmän keskelle (vähän harmittaa nyt, että ostin tuon neliön, sillä tuo pyöreä olisi kivempi, mutta näillä mennään) ja tuo korkea bambumainen pöytä oikein huutaa kaunista kukkaa päälleen johonkin sohvaryhmän viereen 🙂

Pienillä kauniilla sisustusesineillä saa terassin omannäköiseksi. Mä rakastan hieman sekavaa eriparityyliä, jota on meillä niin kotona kuin terassilla ja erilaisia ihania sistustusesineitä on tarttunut matkan varrelta vaikka kuinka paljon mukaan. Parhaat on sellaiset, jotka toimii niin pihalla kuin ulkona 🙂

Tuo ihana pöytäliina sopii terassipöytään erinomaisen hyvin, kaunis kannu toimii niin kukkamaljakkona kuin kastelukannuna. Ihania saviruukkuja löytyy Ellokselta myös joka lähtöön, näistä tykkään eniten valkoisesta peikonlehti-maljakosta ja saviruukusta. Ihanan jotenkin aitoja ja koruttomia.

Koodilla 460008 saa muuten nyt Ellokselta -40 % kalleimmasta ostoksesta (sekä Elloksen oma brändi, että muut brändit tietyin poikkeuksin). Alennus ei koske huonekaluja, mutta paljon muuta siihen kuuluu. Kantsii hyödyntää, sillä esim. matot kuuluvat alennuksen piiriin.

Joko te ootte muuttanu terassille käytännössä asumaan? 🙂 Miltä meillä näyttää, viihtyisittekö? 🙂 

15 thoughts on “KESÄOLKKARI

 1. Ihanan näköistä! Pidättekö tyynyja ja vilttejä ulkosalla koko ajan? Tuntuu että ne menee heti jotenkin nuhjuisiksi kun ilmassa on kosteutta. En kyllä itsekään jaksa aina kerätä yöksi sisälle 😀 oliko teillä tuo terassi kokonaan katettu? Mattoa olen miettinyt myös terassille, mutta huolettaa sen kastuminen sadesäällä…

  1. Kiitos 🙂 Nooojoo, vähän sääennusteen mukaan. Meillä on pari katettua kohtaa tuolla terassilla, niin sinne heitetään, jos vähän kosteaa tai sitten sisälle/lämminvarastoon, jos on ihan hirveen märkää. Nuo huonekalujen tyynyt kestää musta tosi hyvin, mutta sitten nuo koristetyynyt ja viltit toki pitää suojata ajoittain 🙂 Mut yöks ei kyllä kerätä, enemmän säätiedotuksen mukaan. Ja jotenki tuntuu, että esim. viime vuonna Lempäälässä sato hirmuvähän, ei niitä kovin montaa kertaa joutunu roudaamaan sisälle 🙂

 2. Ihanalta näyttää teidän terassi ja piha! Ihan käytännön kysymys kuitenkin heräsi, kun en ihan noista kuvista hahmota, että onko teidän terassi katettu…miten siis toimit kun sataa? Ja tosiasiahan on se, että Suomen kesässä sataa. Mä oon tosi huono roudaamaan tavaraa takapihalta sisälle sateensuojaan, ja se sitten aiheuttaa sen, että meidän terassi on kovinkin yksinkertaistettu. Ootko ratkaissut tämän ongelman jotenkin?

  1. Kiitoksia 🙂 Ei ole kokonaan katettu, tuo kohta missä on palkit, ei ole katettu ja sitten missä sänky majailee on avoimessa tilassa. Sen tosin saa työnnettyä pyörillä hieman taaksepäin, jolloin se on katoksen alla 🙂 Me ei olla haluttu kattaa enempää ku tykätään tosta avaruudesta ja avoimuudesta. Itse asiassa mä kuvittelin jotenkin, että Suomen kesässä sataisi enempi, mutta Lempäälässä oli ainakin viime vuonna ihan hurjan kuiva kesä 😀 Että samanlaista odotellessa 😀 No ei, meillä on yleensä melkeen aina joku kotona, kun molemmat ajoittain etäillään ja täällä on mummu tai lapsenvahti päivisin, niin jos sataa, joku roudaa juttuja suojaan. Tossa sohvaryhmän vieressä on myös tollanen megaiso varjo, joka avataan sateensuojaksi, ja sinne alle mahtuu koko sohvaryhmä. Terassi on katettu silleen hassunmallisesti, että sohva jää katoksen alle, tuolit on avoimen perkolan alla.
   Mä oon ratkaissut tän sillä, että katon aina seuraavan päivän säätiedotuksen ja laitan juttuja suojaan jos tuntuu, että on tosi märkää. Harvoin niitä oikeesti joutuu roudailemaan ja kun on iso lämminvarasto, niin ne saa sit sinne, jos on oikeen tosimärkää useamman päivän 🙂

 3. Siis aivan ihana terassi ja näkymä! Onko teidän terassi lasitettu ? Vitsi odotan itse, että pääsen laittamaan meidän parvekkeen täyteen kesäkukkia. On muuten jännä kuinka ihmiset olettaa, että Helsinkiin tulisi ikävä. Me ollaan myös juuri muutettu sieltä pois ja heti ensimmäisen viikon aikana multa kysyttiin “nooh joko on ikävä Helsinkiä?” Ja ei muuten ole ollut vielä kertaakaan. Oon niin tyytyväinen meidän uuteen ihanaan kotiin ja rauhallisempaan asuinympäristöön, etten enää voisi kuvitellakaan palaavani Helsinkiin.Ymmärrån kyllä toisten ajattelutavavan koska itekkin ajattelin samoin vielä muutama vuosi sitten. Elämä kuitenkin vie ja tilanteiden muuttuessa sitä alkaa arvostamaan ihan erilaisia asioita.

  1. Kiitoksia, mä rakastan tuota myös 🙂 Ei oo lasitettu. Kun tähän muutettiin, mietittiin lasitusta, mutta joko ois pitäny laittaa koko valtava terassi lasien taakse (toi terassi jatkuu molemmille puolille kuvien ulottumattomiin, ja meidän makkarin eteen tulee toinen syvennys yms. Se olis vaatinu myös katoksen jatkamista ja perkolan purkamista ja viistoon laittamista ymsyms. Ois se ollut tehtävissä, mutta haluttiin ensin kokeilla vuosi ilman, ja rakastetaan niin paljon tota avoimuutta ja avaruutta ilman laseja, että ei olla haluttu sitä lasitusta tehdä. Meillä on lisäksi todella suojaisa etuterassi ja terassi jatkuu käytännössä koko talon ympäri, osittain katettuna, eli tällä ollaan haluttu mennä 🙂
   Ja tosiaan, en mäkään sitä huonolla ota, kun joku tuota kyselee ja ihmettelee, sillä itse ajattelin varmaan ihan samoin ennen. Mutta kyllä se avartaa aika paljon kun kokeilee uutta ja mä rakastan tätä meidän naapurustoa ja kotia niin paljon, että mieluummin junailen eestaas Helsinkiin aina kun on tarve 🙂

 4. Kaunis terassi!Kivasti sisustettu ja totta toinen olohuone.
  Meillä on 17neliön lasitettu partsi. Sitä on ihana sisustaa.Tänä vuonna vielä tarkemmin, kun sattui kahdet juhlat heti tähän toukokuulle.Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen 🌺

  1. Oi, ihanan kokoinen 🙂 Mä en ees tiedä minkä mittainen toi meidän terassi on, kun menee käytännössä yli puolen talon ympäri 🙂 Siellä on niin ihana olla, kun on hyvin saanu laitettua, on kukkia ja kivoja sisustuselementtejä 🙂

 5. Todella viihtyisä terassi. Ei ihme, että viihdytte kotona hyvin.

  Itseäni tällä hetkellä nyppii suunnattomasti toi siitepölyn määrä. 15 min ulkona ja kaikkialla pientä keltaista kerrosta, ygh. Miten teillä, suojaatko kamoja jotenkin vai oletteko onnekkaasti siitepölyttömällä alueella?

  Terkuin Jenna

  1. Joo, aika kotihiiriä ollaan kesälläkin, kun ei malta lähteä 😀
   Aivan jäätävä siitepölymäärä tällä hetkellä meilläkin.
   Pestiin eilen terassi, niin meni 30 min, oli samannäkönen. Piiskataan noita kankaita / tyynyjä ja huuhdellaan muuten. Odotetaan, että tää loppuis pian 😀

 6. Ihana terassi ja piha, niin kaunista!! Vaikka itse olen paatunut stadilainen, niin en minäkään tuollaisesta pois vaihtaisi! Saat tehtyä kaikesta niin kodikkaan näköistä! 😍

 7. No onhan tuo näkymä nyt ihan täydellinen, en mäkään kaipaisi vastapäistä kerrostaloa jonka ikkunasta näkee mitä naapuri katsoo tv:stä😅
  Onneksi ei tarvi itsekään enää asua niin.

  Ja ihana terassi!❤️

 8. Aivan ihanan näköinen. En mäkään tuolta poistuisi! 😀

  Tuli mieleen tosta kun sanoit teidän oleskelevan tosi paljon ulkona, että miten suojaat Danten auringolta? Lähinnä et onko teillä esim lempparia aurinkorasvaa tms? Meillä käytössä tällä hetkellä sunpron fysikaalinen. Siis kukaan ei kertonut mulle et tää on yks stressaavimpia asioita vanhemmuudessa haha! 😂 Me suojataan pääasiassa vaatteilla ja hatuilla, mut kyl niiden lisäks saa ihan kunnolla rasvata posket, kämmenselät niskan ja kaulan yms. Tuntuu et kaikki on keväästä syksyyn sellasen tahmeen aurinkorasvan peitossa, eikä se pirulainen lähde edes kunnolla suihkussa 🙈

  1. Haha, me käytetään itse asiassa Nivean lastenrasvaa. Levittyy hyvin, on korkea kerroin ja on helppo levittää suihkepullosta. Dee tykkää. Suojataan usein sillä, että sillä on uv-puku, jos on tosi aurinkoinen päivä ja lippis päässä tai sitten just teepaita ja shortsit ja sit rasvaa kunnolla käsissä, jaloissa, kasvoissa ja niskassa ja lippis AINA päässä. Meillä on Nivean Protect & Sensitive rasva (SPF 50+ myös Suomessa), joka ei tahmaa yhtään mun mielestä, kokeile sitä! 🙂 Mut paras on se, ettei ole aivan liikaa suorassa auringossa (meillä on toi varjo ja teltta yms.), ei saa kuivua, eli paljon vettä ja sit tosiaan hatut ja lippikset yms. Meillä on järkkymätön linja lippiksen suhteen, että jos ei oo lippistä, ei saa olla ulkona, piste. Onneks tykkää siitä tosi paljon.

   Deellä on myös onneksi tosi sellanen “helppo” iho perintönä isältään tai mun isältä, että se ei onneksi olisi herkkä palamaan, vaan on sellanen, että spf50-aurinkorasvasta ja sen semimaanisesta käytöstä huolimatta sillä on jo ruskettuneet jalat ja sen ihonväri on ympäri vuoden sellanen aika päivettynyt. Onneksi sen takia, että luulen, että sitten pojan kasvaessa, joskus ala-asteikäisenä yms. remutessa se ei varmasti ihan näin kiltisti anna rasvata itsensä 😀

Leave a Reply