Viisuja & Verkkareita

Mä rakastan spontaaneja juttuja! Mut toisaalta mä rakastan myös suunnitelmallisuutta. Tää on sellanen ikuinen ristiriita minussa. Mä rakastan suunnitella ja järjestää ja organisoida, mutta samalla mä rakastan asioita, jotka järjestyy vähän silleen itekseen. Niinkuin esimerkiksi tämä päivä. Vanhempani olivat käymässä aamupäivän ja illaksi pojat menee Hoplopiin ja meillä keräännytään naisten voimin fiilistelemään viisuja. Tää tuli vähän silleen spontaanisti. Käytiin naapureiden kanssa kävelyllä yksi päivä ja juteltiin viisuista ja kun kaksi meistä on viisufaneja ja yksi -noviisi, päädyttiin sitten järjestämään tällainen “menneiden vuosien parhaat viisut” -illan. Kun vielä rakas ystävä ilmoitti aamulla ykskaks, että on Tampereella ja olisi suunnitelmien muututtua aikaa treffata, muutaman viestin jälkeen ilta muuttui Viisuja & Verkkareita -illaksi. Nachoplate on puolivalmiina odottamassa ja oma Top10-lista on valmiina.

Parasta.

Monille tulee todella suurena yllätyksenä, että mähän oon siis ihan hirvee Euroviisu-fani, tai kuten naapurini nauroivat, viisunörtti 😀 Muistan sijoituksia ja biisejä tosi monen vuoden takaa ja katon joka vuosi viisut, jos vaan mahdollista. Joskus parikymppisenä viisukuumeni hellitti hetkellisesti, mutta taas tässä on viime vuodet menneet aika tiiviisti toukokuun yksi lauantai ympyröitynä kalenteriin etukäteen.

Me ollaan katottu Euroviisuja mun perheen kanssa ihan junnuvuosista. Muistan 1994 viisut, joten ainaki 25 vuotta alkaa olla takanapäin. Nykyisin alan fiilistelee viisuja jo huhtikuun puolella ja suunnittelemaan viisustudioita. Yleensä tosin skippaan semit, koska haluan saada täyden elämyksen sillon pääiltana. Nyt tosin kun Suomen finaalipaikka on mun mielestä vähän isompikin kysymysmerkki, niin ajattelin katsoa viisut jo tiistaina.

Jotenki mulla on sellanen kutina, että tänä vuonna tulee olemaan hyvät Euroviisut. Mun lempivuodet tähän asti on ollu 2005 ja 2016. 2016 oli ihan paras vuosi ikinä, kaikki siinä rokkas, paitsi valitettavasti mun mielestä aivan sysipaska voittajabiisi, joka tuskin olisi menestynyt ilman poliittista sanomaansa. Ei, en ole vieläkään päässyt yli 😀

Rehellisesti sanottuna, mun top10 lista on muuttunut top20-listaksi, ja siellä on aika monta edustajaa vuodelta 2016.

Palataan siihen ihan just. Mut niin, tää vuosi.. Suomen viisuedustajan ja biisin suhteen on vähän kaksjakoiset fiilikset. Kun Daruden nimi kerrottiin, olin aika fiiliksissä, koska ajattelin, että nyt tehdään jotain makeeta. Mut sit tuli ne kolme biisiä. Ahmmm, okei. Not a fan. Look Away oli mun mielestä kokonaisuutena paras, sillä Release Me:ssä oli kieltämättä hieman oudosti samankaltaisuuksia samannimisen Agnesin biisin kanssa. Supermanissa (Shuperman) vihasin sitä lausumista, eikä biisikään toiminut. Look Away voisi olla hyvä. Valitettavasti mä en oo kovin kikseissä tästä Daruden feataajasta, Sebastian Rejmanista. Don’t get me wrong, Rejman on mun mielestä yks Suomen kuumimpia (ulkonäöllisesti) muusikoita ja osaan edelleen ulkomuistista pari Giant Leapin biisiä. Jotenkin tässä hän ei vaan mun mielestä toimi. Ehkä vika on UMK:n äänentoistossa, mutta ääni tuntuu riittämättömältä kuiskinnalta ja jeesus mun tekee pahaa joka kerta kun kuulen sen lausumisen “Lukuveiiiii”. Yngh. No, tällä mennään. Sinänsä mitä oon Suomen harkkoja Tel Avivissa seurannut, niin mun mielestä tää esitys ei vielä vakuuta. Ensinnäkin, viekää nyt perhana joku Sebulta ne sen nahka-farkut pois. Silmiin sattuu. Mut toiseksi, ja olennaisemmin, MISSÄ on kuutio? Ai että mä mietin UMK:n esityksen aikaan, että sit ku se mimmi “kaatuu” siellä ja on siellä vedessä, niin vitsi olis makeeta, kun siellä viisuissa se nousis sieltä ihan märkänä vetää sen lopun. Se olis ollu HUIKEE. Mut ei. Meidän kuutio on nyt joku 20 cm korkee pikkukoroke. Asia kunnossa. En tiedä oikeen mitä sanoa, mut onhan se vähän kumma, että Suomen esitys on yks taustalla tanssiva mimmi, leveessä haara-asennossa 80 % biisistä seisova Sebastian Rejman valokeilassa ja jossain lavan takana Darude leikkimässä paikallaan, sillä eihän viisuissa soiteta mitään oikeesti 😀 Perin eriskummallista, enkä lähtis lyömään vetoa kyllä jatkopaikasta.

Ikuinen gloria Lordille 😀

Mä oon henkilökohtaisesti sitä mieltä, että Suomessa olis viisupotentiaalisia esiintyjiä, mut kukaan niistä tuskin haluaa lähteä tonne pyörimään YLEn järkkäämänä. Jos ois Ruotsin tai Venäjän koneisto, niin ehkä sitten. Menestymispotnetiaalia olis mun mielestä Sunrise Avenuella ja Poets of the Fallilla, noin niinkuin ekana mieleen tulevista. Sunrise Avenuesta digataan jo valmiiksi Keski-Euroopassa ja Samu Haberin persoona saisi varmasti hyvää huomiota ennen viisuja. Sopis viisuihin. Poeets of the Fall on toki mun yksi henkilökohtaisia suosikkibändejäni muutenkin, mutta kyllä tuollainen Marko Saareston 100 % puhdas englannin lausuminen, falsettiin puhtaasti nouseva basso-baritoni ja teatraalinen esiintyminen olisi aika kiva nähdä Suomea edustamassa. Unelma, joka ei kyllä PotFin kohdalla tule IKINÄ varmasti tapahtumaan 😀 Mut hei, a girl can dream 😀

En ymmärrä miksei viisubiisi voisi olla juuri tullut Daruden Hide, joka on mun mielestä miljoona kertaa parempi ku Look Away. Mut makujuttuja. Toivottavasti yllätyn, aina voi käydä mitä vaan.

En oo IHAN hirveesti kattonu kaikkia biisejä vielä ennen viisuja, sillä oon halunnut jättää yllätyksen itselleni, mutta tällä hetkellä mun suosikki on kyllä Italia. Soldi on soinut mulla Spotifyssa jo viikon ajan ja mä niin fiilaan. En ymmärrä sanoista tuon taivaallista eikä Mahmoodin ääni oo ihan mun suosikki, mut joku tossa biitissä. Love it.

Vahva voittajaveikkaus tähän mennessä kuulluista on mulla Sveitsin biisi, jossa on just sellanen viisumeininki. Se on myös sellanen biisi, jonka kuvittelen soimaan ympäri Euroopan terasseille ja baareihin. Islannin Hatarin Hatrid mun Sigraa mä vihasin syvästi ekan kerran kun näin siitä pätkän, mutta sitten kuuntelin sen muutaman kerran ja tykästyin itse asiassa. Ei mun musaa muuten, mut teknisesti kaikin puolin erittäin laatukamaa. Ennakkosuosikki Hollannista en välitä. Viron edustajaa katson ja kuuntelen mielelläni ja todella uteliaana odotan Venäjän vetoa. Kahden välivuoden jälkeen Lazarev on palannut kisoihin ja kiinnostaa mitä tästä saadaan aikaiseksi. Biisi ei musta ole yhtä hyvä kuin viimeksi ja 2016 lavashow oli niin mieletön, että vaikee kuvitella, miten siitä vedeetään paremmaksi. Mulle Lazarev on 2016 moraalinen voittaja, sillä mun mielestä urheiluun ja musiikkiin ei kuulu politikointi, tai no ei ainakaan Euroviisujen kaltaiseen kisaan, jossa se on jopa kiellettyä. Mun mielestä se 2016 Ukrainan voitto on edelleen ihan fiasko, mut minkäs sille voi. Lazarev on mun mielestä ihan superhyvä laulaja, jolla ääni todellakin kantaa. Tää Scream ei kuitenkaan oo mun suosikkibiisi biisinä pelkästään, vaikka laadukas kappale onkin. Ehkä odotin jotain vähän erilaista.

Katsotaan katsotaan, tänä vuonna päätän mun voittajasuosikin vasta Grand Finalin aikaan, koska se on aina se paras fiilis ja aika sille valinnalle. Onneksi mun toinen viisuhullu naapuri on jo printannu meille pisteytyskortit ja muistiinpanokortit. I love my neighbours 😀

No mut entä mitä tänää kuunnellaan?

Noooo, ainaki nää. Mä yritin laittaa näitä järjestykseen, vaikka vaikeaa se oli. Biisin lisäksi mun mielestä aina vaikuttaa paljon se lavameininki, eli tässä on huomioitu kokonaisuudet. Klikkaa biisin nimeä, niin pääset videoon 🙂

1. Sergey Lazarev – You Are The Only One

Okei okei, tässä painaa se vääryys, että mun mielestä tämän olisi kuulunut voittaa 2016. Toki sinä vuonna oli mun mielestä erinomaisia muita biisejä, mut tää on musta aina ollut tosi vaikuttava. Silloin 2016 tää oli mun mielestä jo heti vahva voittajaehdokas, mutta oon kuunnellu tätä nyt kolmen vuoden aikana useesti ja edelleen tykkään ja koko ajan enemmän ja enemmän. Ja toi screenihomma. Kesti hetken tajuta muuten toi. Ja siis se on muuten suomalaisten tekemä, Go Finland! 😀 Äänestäjien ykkönen, eli mulle 2016 moraalinen voittaja.

2. Loreen – Euphoria

Katoin tossa vähän aikaa sitten kaikki viimeisen 20 vuoden voittajat. Euphoria nosti karvat pystyyn, se oli niin vahva, niin erilainen ja vaan biisinä sellainen, joka kestää aikaa ja on mun mielestä edelleen ihan superhyvä.

3. ZOE – Loin d’ici

Mun tää lista on itse asiassa kunnon kielikylpy. Laulan tätä aina korkeelta ja kovaa autossa itekseni, vaikka sanoista osaan lukioranskalla ehkä 5%. Ei anneta sen häiritä. Mä tykkään aina kun lauletaan omalla kielellä (tosin tää oli Itävallan edustaja, joka lauloi ranskaksi), mut anyway. Tykkään varsinkin kun biisi vedetään kahdella kielellä, kuten tässä esimerkki  jäljempänä. Siinä tulee Euroopan monimuotoisuus vaan niin kivasti esille, ja Euroopassakin on niin ihania kieliä.

4. Yohanna – Is It True?

Tää jäi Rybakin viulusatuilun jalkoihin (not a fan itse asiassa, vaikka ikimuistoinen se toki oli), mutta oli mun mielestä ehdottomasti paras biisi sinä vuonna. Ihana Yohanna, ihana biisi.

5. Shiri Maimon – Hasheket Shenishar

Mä rakastan Shiri Maimonia. Se on jo 14 vuotta ollut yks mun ulkonäöllisiä mega-girlcrusheja, yhdessä Blake Livelyn kanssa that is. Upea nainen ja mielettömän hyvä biisi. Jos ton kroppan saisi, niin ei varmaan harmittaisi ihan hirveesti. Upea.

6.Frans – If I Were Sorry

Tää on soinu ton kolmosen kanssa kaikista eniten mun soittolistoilla. Ihan supehyvä biisi, joka jäi a) poliittisen vallankäynnin alla pimentoon 2016 ja b) oli isäntämaan biisi, eli ei ehkä senkään takia menestynyt sen kummemmin. Rakastin tota eleetöntä esitystä, ihanaa laulajapoikaa ja tää biisi toimii mulle 100 %.

7. Polina Gagarina – A Million Voices

Toi mimmi ja toi show on niin kaunis, että itsessään jo se vaikuttaa. Toi mekko, toi valo, toi kaikki. Love it. Ja tuo ääni ♥ Olin sitä mieltä 2015, että tää oli parempi kuin Månsin Heroes, mutta on Heroes jotenki viisumaisempi ja siinäkin oli tosi veikee show. Plus, oon tyytyväinen, että Ruotsi vei, ne oli niin mielettömän hyvin järjestetty ne 2016 viisut. Tää 2015 top3 oli musta mielettömän kiva, sillä kolmanneksi jäänyt Italia oli aivan älytön tänä vuonna.

8. Minus One – Alter Ego

Rokkibiiseistä mun mielestä parhaita mitä on nähty Euroviisuissa. Tykkään tosta biisistä, tosta ton kundin äänestä ja jotenkin se oli hirveen hyvä veto siellä 2016 finaalissa.

9. WigWam – In My Dreams

Kuuluu kategoriaan “Euroviisujen oudot” 😀 Mut oikeesti hyvä biisi!! Mä oon kuunnellu tätä vieläki, näin 14 vuotta myöhemmin 😀 Että niin. Näköjään tää “You are the only one” -teema iskee muhun 😀 Kasarifanina fiilaan 😀

10. Freddie – Pioneer

Olipa vaikea valinta, kun näitä ois toinen kymmenikkö helposti 😀 Mut otin tähän loppuun ihanaa mieskarkkia lauantai-illan kunniaksi. 2016 viisujen finaalissa muistaakseni numerolla 5 tai 6 tjsp esiintynyt Freddie oli musta varma voittaja, kunnes näin loppuviisut. Mut jäi silti mieleen 😀

Australian Dami In – Sound of Silence, Sveitsiä edustanut virolainen Vanilla Ninja – Cool Vibes, Azerbaijanin Aysel & Arash – Always, Ruotsin Måns Zelmerlöw – Heroes Conchita Wurst – Rise of the Phoenix, Il Vole – Grande Amore on mun mielestä kans tuolla korkeella mun lemppareissa. Erityismaininta vielä ehdottomasti 2016 kisoista vielä

11. Francesca Michielin – No Degree of Separation

Ei jotenkin siinä paljoudessa heti ehkä erottunut mulle tarpeeksi, mutta kuuntelen tätä edelleen aika paljon ja tykkään ihan tosi paljon.

12. Michal Szpak – Color of Your Life 

Tää oli musta jotenkin tosi hyvä jo silloin ja siinä kyllä harmitti, kun Szpak sai tosi paljon ääniä katsojilta, mutta naurettavat 7 pistettä tuomaristolta oli kyllä ihan oikeusmurha. Taisivat jättää koko biisin huomioimatta.

Nyt verkkarit päälle, Sofiaa vastaan juna-asemalle ja sitten Viisuja! Ahh, parasta.

Onko muita viisufaneja siellä? Mikä teidän lemppari on? Oliko tässä joku niistä? 🙂 

11 thoughts on “Viisuja & Verkkareita

 1. Tässä oli tosi monta mun suosikkia, listaan lisäisin vielä itse Elina Bornin & Stig Rästan Goodbye To Yesterday sekä Marija Šerifovićin Molitva 😍

  Ja oon niin samaa mieltä Poetsista, Markon ääntä on vaan pakko rakastaa. Plus se mieletön lavakarisma. Taisin muuten vilaukselta nähdäkin sut Circuksessa Poetsin keikalla, oot kyllä mielettömän kaunis! 🙂

 2. Stig Rästan & Elina Bornin Goodbye to yesterday on ihan mun all time fav!! Pyörii aktiivisesti mun spotifyn soittolistalla vieläkin. Muistan, kuinka se koko esitys sai mulle kylmiä väreitä ja Viro olikin mulle 2015 euroviisuvoittaja heittämällä 😀

 3. Täällä kans yksi hullu euroviisufani! 😀 Loreenin euphoria on kyllä kaikkien aikojen paras! Saan kans joka kerta kylmät väreet kun kuuntelen sitä. Ja sitä pystyy kuuntelemaan vuodesta toiseen. Tämä look away ei muakaan vakuuta, ihan OK, mutta laulaja voisi vähentää haara-asentoa, on ihan kaksinkerroin koko ajan. Ja se kuutio takas.

 4. Mun suosikkeja on ollu mm. Euphoria, Helena Paparizou: My number one ja Mihai Taistariu: Tornero, mut listaa vois jatkaa ties kuinka pitkälle 😀 Tän vuoden viisuista odotan aika tasasia, koska taso ei mun mielestä oo kovinkaan järisyttävä. Voittajasuosikki on Sveitsi 🙂 Nii ja toivon et Suomi ois finaalissa, mut vähän pelkään kyl et semifinaaliin jää.

 5. Mun suosikit on (tietysti) Lordin lisäksi vuoden 2008 Georgiaa edustajan kappale Peace will come sekä 2013 vuoden Norjan edustaja kappaleella I Feed You My Love. En ihan jokaista kilpailua ole seurannut, satunnaisesti. Mun mielestä ihan hauskaa lauantain ajanvietettä 😀
  Suomessa osataan tehdä raskaampaa ja melankolista musiikkia ja sitä pitäis hyödyntää myös Euroviisuissa.

 6. Hei! Muistelen että sulta tuli joskus mm-kisojen alla ihan postaus aiheesta, kerroit vähän mielipiteitä pelaajista ja joukkueesta. Tykkäsin aikoinaan tuosta postauksesta, kiinnostaisko tehdä tämän vuoden joukkueesta samanlainen arvio? 🙂 ps. Mukavaa äitienpäivää!

 7. Itse boikotoin Euroviisuja tänä vuonna Israelin tekemien ihmisoikeusloukkausten takia eli en aijo katsoa vaikka yleensä Euroviisuja on kiva katsella.

Leave a Reply