Dante 2!

Huhhei, Danten synttäreistä on selvitty, itse tehty ilmapallokaari räjäytetty, kakut syöty ja uusi viikko laitettu käyntiin. Jotenkin meillä on selkeesti superhuono tuuri Deen synttäreitä seuraavana päivänä, nimittäin viime vuonna saatiin koko perhe seuraavana iltana norovirus ja tänä vuonna mun oli pakko sunnuntain kunniaksi lähteä hammaslääkäripäivystykseen Hämeenlinnaan asti hammassäryn vuoksi. Pari päivää ennen Danten synttäreitä hiljalleen alkanut hammassärky lähti vielä perjantaina ja lauantaina Buranalla, mutta lauantai-illalla kun käperryin nukkumaan, ei särky meinannut lähteä edes kahdella Burana 600:lla. Niinpä suuntasin hammaslääkäriin kuulemaan sangen ikävän tuomion ja lähdin sieltä takaisin kotiin yhtä viimeistä poskihammasta köyhempänä. Se oli ei-niin-mukava loppu aivan ihanalle viikonlopulle ja tää päivä on mennyt turvonnutta poskea ja kipeää suuta hoitaen. Tähän alkuraskauden kaiken oireiston perään tää ei ollut mikään todella tervetullut lisä. No, pikkuhiljaa pikkuhiljaa. Nyt sit saa syödä kaks viikkoa vaan oikeella puolella suuta ja toivoa parasta, ettei tällä kertaa tuu ongelmia hyytymisen kanssa.

Mutta, ennen kuin sunnuntai vähän pilasi viikonloppufiilikset, niin lauantai oli aivan ihana! Meille oli tulossa Danten juhliin 26 aikuista ja 7 lasta meidän perheen lisäksi, joten hetken hieman jännitti mahtuminen. Onneksi kuitenkin kevään ihanin päivä osui lauantaille, kun ulkona paistoi aurinko koko päivän todella lämpimästi ja oli aivan ihana ilma. Vaikka mittari näytti +13, niin takapihan auringossa tuntui päivä ihan kesäisen +20:lle. Nyt kun katon ikkunasta ulos, tuntuu tuo joltain hallusinaatiolta, mutta kyllä, kaksi päivää sitten täällä oli aivan upeat kelit vielä! Sais jo väistyä toi synkkyys ja joka päivä voisi olla sellainen kuin lauantai.

Äitin ihana iso poika! Saatiin synttärisankarista räpsästyä muutama onnistunut otos ennen vieraiden saapumista ja itse asiassa ehdin jopa ottamaan muutaman kuvan tarjottavista. Muuten kamera ja kännykkä unohtui koko päiväksi ihanassa seurassa. Kuusi tuntia hujahti ohi älyttömän nopeasti ja tuntuu, että kaikkien vieraiden kanssa ei edes ehtinyt kunnolla juttelemaan. Mä rrrrakastan kaikkia juhlia ja on ihanaa, kun nää Deen synttärit on käytännössä alku isolle määrälle juhlia. On tulossa vappua, äitienpäivää, miehen synttäreitä, vanhempieni synttäreitä ja ystävien häitä. Kesän lopulla on vielä omat synttärit ja juuri vähän ennen laskettua aikaani siskoni häät. Pääsee siis juhlimaan ja viihtymään parhaassa seurassa monen monta kertaa.

Dante sai aivan käsittämättömän lahjavuoren ja paraikaa tässä vieressäni mies ja poika kasaavat salibandymaalia. Salibandya pelaava siskoni toteutti pienen pojan haaveen ja tyyppi sai vihdoin omat pikkumailat. Ollaan käyty katsomassa siskon pelejä ja aina on ollut poika ihan into piukeena läimimässä isolla mailalla palloa. Nyt löytyy jos jonkinmoista leluja, ulkoliituja, slibandymailat ja maali, lentopallo, jalkapallo, potkulauta, oma mikkiständi ja ensimmäinen oma pyörä. Ihan mahdoton määrä kaikkea ja poitsu on ollut ihan pyörällä päästään jo pari päivää tässä uusien lelujen maailmassa.

Oon saanu hirveen monta viestiä Instagramissa niin tästä kakusta kuin tuost ilmapallokaaresta ja siitä, saisko näistä ohjeita.

Mä aika vauhdilla väsäsin tarjottavat ja ilmapallokaaren perjantaina, ettei lauantaina tarttis stressata ennen juhlia, joten mitään väliaikakuvia ei valitettavasti ole.

Synttäreiden teema oli sininen (Danten lempiväri, valitsee aina kaikesta “sini”, oli kyseessä sitten Hakkarainen, muovilasi tai -lautanen tai paita) ja sinisen lisäksi Dante rakastaa jäätelöä, joten inspiroiduin tästä löytäessäni jonkun kuvan Instagramissani. Tässä lasten kakussa oli sisällä suklaakakku neljässä kerroksessa, ja väleissä vadelmia ja vaniljatuorejuusto-kondensoitu maito -sekoitusta. Kakku itse asiassa levisi tyylikkäästi sen takia, että suklaakakku oli todella mehukkaan kostea, mutta ei hätiä mitiä. Kasasin koko homman takaisin vuokaan elmukelmun sisään ja laitoin pakastimeen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen laitoin yhden kerroksen voikreemiä ja laitoin takaisin pakkaseen. Sitten kun voikreemi kovettui noin vartissa, käänsin kakun ympäri ja laitoin toiselle puolelle voikreemiä ja taas pakastimeen 😀 Ihan hyvä kikka, jos kakku tuntuu hajoovan käsiin. Mulla on usein tapana onnistua “hyvin” kakussa siinä, että se on kivan kostea ja siinä on hyvä suuntuntuma, mut helppoa sitä ei aina ole saada pysymään kasassa. Onneksi voikreemi jähmettyy tosi nopsasti, niin homman sai vielä korjattua. Vaaleansinisen voikreemin päälle tuli tummansininen suklaadrippi ja mulle ominaiset “more is more” -koristeet 😀 Kysyin mieheltä jossain vaiheessa koristelua, että mitäs hän on mieltä, onko tarpeeksi koristeita. Vastaus oli “niitä koristeita oli liikaa jo eilen” 😀 Mä tykkään överikakuista. Noi jätskit on muuten tosi helppo tehdä! Puikkojääteköt on puikkomuottiin tehdyt cake popsit helpoimman kautta, eli murskasin dominokeksejä ja sekoitin joukkoon tuorejuustoa. Sitten muotissa pakastimeen. Kun muotti oli jähmettynyt, niin päälle sulatettua ja värjättyä suklaata ja koristeet. Hyviä ja helppoja. Toi jätskipallo on samasta massasta pyöritetty pallo, joka on jähmettynyt kans pakkasessa ja sitten pyöräytetty suklaassa.

Suklaan kanssa pitää muuten olla tarkka, että käyttää oikeanlaisia elintarvikevärejä, jottei niissä ole vettä, joka voi pilata sulatetun suklaan koostumuksen. Ja jos tuntuu siltä, että suklaa ei sula ihanan juokevaksi, niin lisäämällä ihan vähän rypsiöljyä, saa sitä koostumusta helposti hieman juoksevammaksi.

Mulla on myös usein ollut vaikeutena saada sininen väri onnistumaan hyvin, sillä usein voipohjaiset tai esim. mantelijauhopohjaiset macaronit on helposti kellertäviä, mikä taittaa sitten sinisessä turkoosiin. Jostain luin vähän aikaa sitten vinkin, että värjäyksessä kannattaa aloittaa lisäämällä joukkoon ihan pikkuisen violettia, joka taittaaa keltaista pois ja sitten voikin lisätä sinistä, joka pysyy mukavan taivaansinisenä. Mun oli tarkoitus tehdä ihan sellainen baby blue -kakku, mutta koska mulla oli vaan tuollaisia hieman vihertäviä nonparelleja, päädyin tällaiseen hieman turkoosiin taittavaan. Tuosta suklaadripistä kuitenkin näkee, miten helposti värin saa ihan siniseksi, vaikka valkosuklaakin on sulatessaan hieman kellertävää.

Maailman helpoimpien donitsien ohjeen voisin jakaa vielä ennen pääsiäistä, sillä ne on tosi helppo tehdä  ja voisin tehdä niitä vaikka ensi viikonlopuksi taas. Tällä kertaa nekin olivat sinisiä, mutta näiden kanssa voi kyllä ihan loputtomasti leikkiä väreillä. Pääsiäiseksi taidan tehdä jonkun ihanan värisuoran 🙂

Cupcakeissa on pohjalla suklaakinuski-cupcakesit ja päällä voikreemi-tuorejuusto-mascarpone -täyte eri väreissä. Näistäkin voisin tehdä pääsiäisversiot blogiohjeisiin 🙂 Aikuisten kakku (hölmö jako sinänsä, koska kaikki söi vähän kaikkea) oli rahka-juustokakku, jossa oli vadelma-valkosuklaa rahkaa ja vaniljatuorejuustoa ja pohja on dominipohja. Tätä voisin tehdä miehelle synttärikakuksi ensi kuussa, niin siihenkin tulee sitten aikanaan ohje blogiin.Mä tykkään tehdä rahka-tuorejuuto -kakkuja, ne ei oo ihan niin jotenkin painavia kuin juustokakut.

Ja tosta pallokaaresta kyseltiin paljon. Valitettavasti en siitäkään sen kummempaa ohjetta tehnyt, kun miehen kanssa se väsättiin. Ensinnäkin, suosittelen pallojen hankkimista etukäteen ihan reippaasti. Mä tilasin parista eri paikasta palloja, koska sekä isoja, että ihan pieniä palloja oli vaikea löytää tietyissä väreissä. Toiseksi, suosittelen täyttölaitetta 😀 Me saatiin onneksi naapurilta lainaan, se helpotti tota hommaa ihan saakelisti, koska eihän tota kukaan ois jaksanu tehdä muuten. Täytettiin ensin viisi isoa palloa ja ihan sikana keskikokoisia ja pieniä. Meidän olkkarin lattia oli perjantaina yks pallomeri ja Dante pyöri aivan onnessaan niiden keskellä. Me ruvettiin vaan tekemään noita ilman mitään sen kummempaa ohjeistusta, tietty visio muodosta vaan mielessämme. Rönsyilevä ja epäsymmetrinen, eli just sellainen kuin mistä mä tykkään. Me tehtiin niin, että pidettiin koko ajan sellaista pidempää kahden siimalangan “keskiosaa”(ei siis koko kaaren mittaista, vaan n. 2 metriä alkuun ja aina kun se alkoi lyhenemään, niin pidennettiin sitä sitomalla lisää siimaa. Me käytettiin ton tekemiseen pelkästään 0,5 mm siimaa. Ihan ohuinta en suosittele, menee varmaan mukavasti kädet siinä hommassa rikki. Me tehtiin tuota niin, että kiinnitettiin aina 3 keskikokoista palloa yhteen ja sitten sidottiin siihen “pääsiimaan”. Pieniä palloja ei ensin tehty ollenkaan, vaan tehtiin koko kaari isoista ja keskikokoisista palloista. Sitten viritettiin kaari seinälle ja kiinniteltiin noita pikkuisia kiinni myös kolmen ryppäissä. Itse asiassa, monet noista pienistä ei edes ole sidottu kiinni, vaan painettu vaan väleihin, joissa ne pysyi hyvin.

Tarvikkeina tuohon on tosiaan vaan 0,5 mm siimaa iso rulla ja sitten palloja eri sävyissä, mä käytin vaaleansinisiä, valkoisia, hopeanharmaita ja tummansinisiä. Ne löyty aika helposti ja ne sai hyvin sopimaan yksiin. Danten yks suosikkihetkiä tais olla eilen kun poksauteltiin palloja rikki 😀 Käsipumpulla noiden täyttämiseen ois menny varmaan aika kauan silläkin, meillä oli onneksi tosiaan lainassa sähkökäyttöinen sellainen “paina nappia” -versio, jossa pallo täyttyi sekunnissa ja isokin pallo ehkä kolmessa sekunnissa. Eniten aikaa meni siihen, kun pallot kieputti kiinni. Täytettiin kaikki pallot kaksistaan anopin kanssa noin tunnissa ja miehen kanssa tehtiin tuo kaari noin 1,5 tunnissa, välissä kävin pelastamassa kakkua voikreemi-pakastus -tempulla. Kiinnitettiin kaari siimalangalla kolmeen eri kohtaan ja hyvin pysyi, vaikka Dante ajeli päin sitä tuolla autollaan useamman kerran. Ehdottomasti sanoisin, että jos ekaa tekee, niin kahden hengen homma. Mies piti kaarta paikallaan ja mä sijoittelin palloja sinne ja kiristin niitä kiinni.

Oon oikeesti yllättynyt, kuinka tosi helppoa toi olikaan!

Sellaiset siniset juhlat tällä kertaa. Saa nähdä mikä on ensi vuonna teemana ja mitä kreisiä sitä silloin keksii kokeilla 😀

Ahh, mä järjestän juhlien järjestämistä! Muita sekopäitä juhlajärjestämisen kanssa? 😀 

23 thoughts on “Dante 2!

 1. Mää näin instassa nuo kans ja mietinki, että ois kiva saada tarjottavista ohjeita. Myöskin salaateista. Onnea Dantelle! 🙂

 2. Aivan mielettömät tarjoilut koristeluineen, oot tosi taitava! 🙂 miten jaksoit noin paljon tehdä ja näperrellä aika yksityiskohtaistakin työtä? 😀

 3. Kommentti ei liity postaukseen, mutta halusin silti kysyä opiskeluun liittyvää juttua. Lähes 10 vuotta sitten pääsin suoraan lukiosta kauppikseen, mutta keskeytin ekan vuoden jälkeen. Maailma ja reppureissailu vei mennessään silloin. Nyt aikuisempana on alkanut kauppatieteet kiinnostamaan ihan eri tavalla ja olen miettinyt jopa hakea sinne uudelleen. Muistin että säkin lopetit aikoinaan oikiksen ja opiskelit Lontoossa toisen tutkinnon. Onko sun ajatus oikeustieteen opiskelusta muuttunut nyt kolmekymppisenä? Ootko koskaan ajatellut hakea sinne uudelleen? En tiedä miksi asiaa kysyn mutta itse vähän kadun omaa keskeyttämistäni ja kiinnostaa tietää mitä joku toinen samantyyppisen tilanteen läpikäynyt tästä ajattelee.
  Onnea Dante 2 v !:)

  1. Jos et ole opinto-oikeudestasi aikoinaan luopunut, niin sinun ei välttämättä tarvitse hakea uudelleen, vaan voi olla, että voit jatkaa aikaisempia opintojasi. Kannatta kysyä asiaa omasta yliopistosta 🙂

 4. Sun leipomukset on mielettömän hienoja! Ylipäätään jaksan ihailla sitä määrää erilaisia reseptejä, joita olet postannut, oli ne sitten kakkuja tai ruokia. Sinulla tuntuu aina kuplivan mielessä uusia ideoita 🙂

 5. miten sä oot niin taitava KAIKESSA mitä teet!!? 😱 😍 kiitos mukavasta blogistasi, ja onnea uudesta tulokkaasta!❤

  1. Mä kans mietin monesti Annan kohdalla että miten voit / jaksat olla noin täydellinen? Oon aika uus lukija ja oon aika usein miettinyt tätä. Ja tää ei tosiaan oo mitään kuittailua, vaan ihan vilpitön ihaileva kysymys 🙂

   Koti kuin sisustuslehdestä, ihana lapsi, ilmeisen onnellinen avioliitto, paljon vaativia töitä ja lisäksi jaksat olla huoliteltu ja tyylikäs <3 Itse olen jo pelkästään vauvan kanssa äitiyslomalla aivan räjähtäneen näköinen koko ajan kun en vaan jaksa 😀

   Mutta siis keep up the good work!

 6. Ootko koskaan harkinnut leipurin ammattia? Oot nimittain todella taitava! 🙂 Sun pitais perustaa oma jalkkari business tai jotain, takuulla ostaisin sulta leivoksia 🙂

 7. Okei, voinko palkata sut järkkäämään meidän pikkuneidin 1v synttärit? 😀 niin ihanan näköistä kaikki! Kiitos inspiraatiosta 🙂

 8. Sininen on niin alikäytetty väri ruoassa,että se oikein maksimoi säväyksen kun katsoo näitä luomuksia. Etenkin mansikat näyttävät niin kiinnostavilta!

  Täytyy kysyä tuosta buranasta, jota kerroit ottaneesi hammassärkyyn. Vielä viime vuonna ibuprofeeni oli raskausaikana kiellettyjen listalla, ainakin meidän neuvolan mukaan. Onko tähän tullut muutos?

  1. Kiitos! Ja ei varmaan virallisiin ohjeisiin oo tullu muutosta. Mulla ei tehoo panadol hammassärkyyn yhtään, niin lääkärin luvalla mahdollisimman lyhytaikaisesti ja pienellä annoksella Buranaa. Vikalla kolmanneksella Buranaa ei saa ottaa.

  2. Ibuprofeenia ei suositella ekan ja vikan raskauskolmanneksen aikana, siinä välissä sitä voi (harkiten ja tarpeen mukaan jos parasetamoli ei auta tarpeeksi) käyttää lyhytaikaisesti, pienimmällä vaikuttavalla annoksella mieluiten kertaluontoisesti. Etenkin vielä jos lääkäri on sen tarpeelliseksi nähnyt. Vaikka erityisesti lääkkeiden käytöstä ollaan yleisesti raskauden aikana kauhean huolissaan niin ei ole tarkoituksenmukaista että odottava äiti joutuu kärsimään kovista kivuista.

   T. Valmistuva farmaseutti

 9. Nää sun leipomukset on niin upeita! Ja sit sanot, että nopeesti väsäsit, ja kaikki näyttää silti olevan ihan viimesen päälle hienoja. Tekisi mieli kysellä kaikki yksityiskohdat sun käyttämistä väriaineista ja millä pursotat ja mistä kaikki leivonnaisten koristeet ja ja ja ja..! Eli mielenkiinnolla odotan seuraavaa leivontapostausta. Vinkit ja inspiraatio tulee tarpeeseen 1 & 4-vee synttärien järjestäjälle!

 10. Aivan ihanannäköistä! Mulla menis varmaan 10h kakkuun ja toiset 10h koristeluihin, tosin en ookkaan mikään leipuri 😁

 11. Hei, mikä tuossa pallokoristeessa toimitti sitä kaaren virkaa? Eli mihin kaareen sijoitte ne siimat palloineen? Ihana idea ois itekki tehdä oman lapsen syndeille, mut tuota en tajunnut 🙂 Upeilta näyttää myös tekemäsi herkut!

 12. Hei! Ihanat juhlat olet järjestänyt! Tuo ilmapallokaaren rakentaminen alkoi tuntua kiinnostavalta haasteelta. Mistä ostit ilmapallot?

Leave a Reply