Kodin kevätfreshaus

Tällä hetkellä kun tasapainoilen Danten kotihoidon, päivätyön ja bloggaamisen välillä, yleensä viikonloppuihin jää aikamoinen määrä blogijuttuja ja yritykseni juttuja tehtäväksi. Kirjanpidot, yhteydenpidot ja muut pitää jättää yleensä rauhallisempiin päiviin, joita tuntuu olevan lauantai- ja sunnuntaiaamut. Tilanne on väliaikainen, ja siihen on pian tulossa muutoksia, joten en ole ollut asiasta mitenkään kovin uupunut. Nyt kuitenkin päätin tyhjentää koko viikonlopun ohjelmani kaikesta töihin liittyvästä ja aloitin perjantai alkuillan siivoamalla koko kodin lattiasta kattoon. Pojat oli temppukerhossa ja ruokakaupassa, mä jammailin pitkin kämppää, siivosin ja fiilistelin kaikkea keväistä. Vaihdoin esille vaaleimmat ja värikkäimmät keittiöpyyhkeet, otin esiin vaaleammat kesäiset pellavalakanat ja tein ihanan juustolautasen ja raikkaan salaatin illalliseksi. Keväthän tulee vaikka se pitäisi runnoa väkisin tän Suomen säätilanteen tajuntaan. Mä oon sitä mieltä, että nyt on korkea aika jo alkaa tulla aurinkoisia päiviä, jolloin voi nauttia terassilla istumisesta. Ja kun valoa riittää jo lähes iltaan asti, niin ykskaks kaikki villaviltit ja kynttilät tuntuu vähän tunkkaiselta ja kaipaan kotiimme kaikkea vaaleaa ja ihanaa 🙂

Keräilin Ellokselta pientä inspislistaa samalla kun laitoin pari juttua kotiin tilaukseen. Yläkuvassa näkyvät marmoritarjotin ja kannu meiltä jo löytyykin ja ne on aivan ihania esineitä keittiöömme. Marmoritarjotin toimii niin juustolautasena kuin kahvi- ja herkkutarjottimeksi sänkyyn viikonloppuaamulla. Nää on ollu mulla jo jonkun aikaa ja kuvissaki vilahdellut aika paljon, joten voin kyllä lämpimästi suositella. Nyt heitin pari jo todella heikossa kunnossa ollutta leikkuulautaa roskiin siivousvimmassani ja tilasin tilalle tuon kauniin vaalean puulaudan ja ihanan pirteän korallinpunaisen essun piristämään keittiörupeamia. Hankin myös meille vihdoin kunnon juustoveitset illanistujaisiin, oon nimittäin aina manannut meidän huonoja juustoveitsiä.

Nää yläkollaasin kaikki tuotteet löytyy muuten täältä.

Meillä on ollut jo pitkään Elloksen tumma helmalakana ja aina mä ihastelen vaaleita helmalakanoita. Nyt vihdoin pistin tilaukseen tuon romanttisen röyhelöisen helmalakanan, sillä haluan tuon tumman kesäkaudeksi varastoon odottamaan. Meillä on itse asiassa aina sängyssä helmalakana, koska meillä on aika korkea jenkkisänky ja sinne alle mahtuu säilöön hyvin mm. talvitakit ja muut kausivaatteet. Sen saa kaiken helposti piilotettua kauniilla helmalakanalla. Tuo vaaleanpunainen pellavasetti meiltä jo löytyykin (miehen suureksi harmiksi) ja mä voisin elää vaan pellavalakanoissa koko kesän. Ne on täydellisen viileät aina kesähelteillä ja rakastan pellavan tuntua iholla. Mulla ois hirveä into laittaa myös kylppärin värimaailma uusiksi, mutta en ole saanut sitä vielä itselleni perusteltua. Meillä on tosi laadukkaat pehmeät pyyhkeet, joita ollaan käytetty jo ainakin kolme vuotta ja ne on edelleen kuin uudenveroisia. Pyyhkeissä on sekaisin Ellosta ja Balmuiria, enkä voi varsinaisesti sanoa, että niissä olisi mitään sen kummempaa laatueroa. Balmuirit on paksumpia ja enemmän mun makuun, Elloksen on hieman ohuempia, mistä mieheni vuorostaan tykkää. Paksut ei kuulemma kuivaa. En voi ymmärtää. Nyt ois ihan hirvee hinku tuoda kylppäriin jotain ihanaa pastelliväriä, kuten minttua, mutta taidan olla tässä sentään järkevä ja pitäytyä niissä meidän tylsän toimivissa tummanharmaissa. Jotain väripilkkua tuo meidän kylppäri kyllä tarvii.

Ja hei jeeee, meidän viimeisin “remppaprojekti” on valmis! Kun oltiin RaKissa Danten kanssa, mies hyökkäsi vihdoin remppaamaan meidän pukeutumishuoneen. Meillä on sellainen erikoinen kulma talossa, jossa on pukeutumishuone, kuraeteinen, kodinhoitohuone ja kylppäri silleen kaikki kytköksissä. Pukeutumishuone on meidän makkarin ja märkätilojen välissä ja siellä on pesupaikka ja isot vaatekaapit. Siellä pesupaikalla oli entisten asukkaiden jäljiltä mun mielestä ihan superrumat kuviokaakelit yhtenä tehosteena, ja ne on ollut lähtölistalla iät ajat. Mies repi ne irti, maalasi seinät, vaihtoi uuden peilin ja kaapit samanlaisiksi kuin meidän pikkuvessassa ja muutenkin viimeisteli tilan nyt todella kauniiksi. Ahhhh, remppahommat on nyt tehty. Ainakin ennen kuin saan päähäni jotain projektia. Sinne tilaan kaipaisin kyllä nyt jotain mattoa piristämään vielä tunnelmaa. Tuollainen mintunvärinen on kyllä ihana, mutta toisaalta en tiedä onko se kuinka aikaa kestävä vai kyllästynkö siihen heti. Ihana se ainakin on! 

Huomasin sisustussivuja selaillessani, että mulla on jälleen hirveä rakastuminen puuterinvaaleanpunaiseen ja persikan-vaaleanpunaiseen. Mun koti näyttäis about tolta, jos ei ois miestä torppaamassa kaikkia hyviä ideoita. Jos jossain me ollaan asioista eri mieltä, niin sisustusväreistä. Sen mielestä siis tummanvioletti on kiva sisustusväri. Yäks. Mä haluaisin kaikkialle vaan jotain hempeitä pastellivärejä, se vihaa ajatustakin. Mä niin toivon että meille tulee joku kaunis päivä tyttölapsi, niin saan vetää sen huoneen överivaaleanpunaiseksi ja voin muuttaa sinne asumaan ite 😀 Tosin nyt inspiroiduin niin kovin näistä, että ehkäpä voisi maalata mun toimistonseinän yhden sivun hempeän persikkaiseksi. Hmmm, food for thought. Näistä ehdoton suosikki on tuo ihana kylpytakki ja tikattu päiväpeitto! Kaikki nuo vaaleanpunaiset tuotteet löytyy täältä.

Miltä teidän sisustusfiilikset näyttää näin keväällä? Onko ihan pastellihuurut silmillä vai päinvastoin? Ja onko näistä Elloksen tuotteista jotain suosikkeja? 

4 thoughts on “Kodin kevätfreshaus

  1. Ootko tehnyt jonkun linjauksen, että et näytä teidän kodin sisustusta? Usein näissä sisustuspostauksissa kun ei ole teiltä kuvia. Ois kiva nähdä sisustustyyliäsi kotona, mutta toki ymmärrän, jos et kotiasi halua näyttää. Tyydyn sitten näihin inspiraatiokuviin 😀

    1. En itse asiassa oo tehny mitään sen kummempaa linjausta. Toki kotimme on myös mieheni ja poikani koti, joten en jotenkin koe oikeaksi sitä ihan hirveästi esitellä 🙂 Mutta jotain sisustuspostaus-ideoita mulla on itse asiassa lähiajoille, niin voisin kyllä muutaman postauksen tehdä ihan meidän kodista 🙂

  2. Vitsi, ihan kauhea hinku pois pienestä opiskelijayksiöstä, että voisi sisustaa kunnolla! Tänne nykyiseen kämppään ei ihan kauheasti voi tavaraa ostaa, kun muuten on joka paikka täynnä jotain. Onneks aina voi kuitenkin haaveilla! 🙂

Leave a Reply