Huawei Womanity

Ei liene mikään yllätys kellekään, että mä tykkään ihan valtavasti mun Huawein puhelimesta. Jo monta vuotta Huaweita käyttäneenä on vaikea kuvitella paluuta mihinkään toiseen puhelimeen. Töiden puolesta mulla on kilpaileva puhelin, ja no, ei siitä ihan hirveesti oo ollu positiivista sanottavaa. On ollu ilo tehdä Huawein kanssa yhteistyötä, ja pääsinkin taannoin arpomaan teille ihan täydellisen vesipedon paketin.

Se oli vain alkua tälle maaliskuulle, nimittäin mulla on ollut mahdollisuus Huawein kanssa yhteistyössä järjestää Womanity-kuukausi Instagramissani. Nykyisin päivätyötä teknologian alalla tekevänä tekniikan ja teknologian parissa työskentelevien naisten vähäinen määrä on sellainen asia, joka ei ole jäänyt mitenkään huomaamatta ja juuri pari viikkoa sitten oli hieno #surfacethewomen-kampanja, jossa nostettiin esille tätä teknologian alalla olevaa valtavaa kuilua naisten ja miesten määrän välillä. Musta on hienoa olla Huawein brändilähettiläs, sillä naisenakin mulla on hyvin vahva mielipide tekniikasta ja siitä, mitä arjen teknisiltä vempaimilta vaadin. Meidän perheessä itse asiassa minulla on aina hieman “parempi” puhelin, isomuistisempi läppäri ja iso pöytäkone. Tarvitsen työni puolesta tehoja ja monia niitä erityispiirteitä, mitä mun puhelin tarjoaa. On musta aina niin ihmeellistä kuulla, että Huaweita edelleen pidetään hieman miesten puhelimena, “koska puhelin on niin tekninen”. Naisille myydään ruusunkultaista ylihintaista iPhonea ulkonäöllä ja markkinoinnilla, samalla kun teknisesti ylivertaiset laitteet mielletään miesten puhelimiksi. Mä saatan fiilistellä Chanelin laukkuja ja vaaleanpunaisia kukkia, mutta se ei estä mua millään lailla olemasta kiinnostunut myös puhelimeni kameraominaisuuksista, RAMin määrästä ja kaikista niistä teknisistä spekseistä, jotka ymmärrän täysin.

Siks musta on ollu supersiistiä seurata Huawein erilaisia toimintoja niin vaikuttajamarkkinoinnissa, mainoskasvojen valinnassa kuin myös yhteistöissä. Yksi mielenkiintoisimmista on Huawein yhteistyö kirjailija, ohjelmoinnin opettaja Linda Liukkaan kanssa. Linda Liukas on Huawein yhteistyökumppani tekoäly-jutuissa ja joku aika sitten Huawei yhdessä Gigantin ja Linda Liukkaan kanssa järjestivät tekoälyseminaarin nuorille naisille, osana Gigantin eriarvoistumisen vähentämiseen tähtäävää hanketta. Tekoälyseminaarissa oli sata osallistujaa Helsingin ja Espoon Tyttöjen Taloista, jotka kaikki saivat lahjaksi Huawei P Smart 2019 -puhelimen.

Tää lämmitti mun mieltä, koska Tyttöjen Talo -työtä johtava Mari Uusitalo-Herttua kommentoi asiaa erittäin hyvin nyky-yhteiskunnan yhden ongelman kiteyttämisessä:

“Nuorten eriarvoistuminen näkyy valitettavasti yhteiskunnassamme yhä enemmän. Se näkyy myös digitaalisessa eriarvoistumisessa, kun kaikilla perheillä ei valitettavasti ole varaa ostaa välineitä, joilla nuoret pysyvät mukana digitaalisessa kehityksessä. Lisäksi törmäämme usein myös siihen, että tyttöjä ei kannusteta matemaattisille tai teknologisille aloille. Hämmästyttävän useat tytöt kertovat, että heille on jopa koulussa saatettu sanoa, etteivät he siinä pärjäisi; ettei kannata. Ja saatetaan ohjata enemmän hoiva-alalle.”

On ihanaa, että tällaisia yhteistöitä järjestetään, varsinkin kun muistan itse, miten tärkeä osa elämää puhelin oli nuorena. Älypuhelimen tai tietokoneen puuttuessa jää helposti pois sosiaalisesta mediasta, ja usein monet tapahtumat järjestetään Facebook-tapahtumina. Näinkin pieneltä vaikuttava asia  voi olla valtavan iso asia, jos nuori ei koskaan pääse mukaan sosiaaliseen tekemiseen. On myös hienoa kannustaa nuoria naisia digitaalisille aloille. Heitä kaivataan siellä, heille on kysyntää siellä ja on älyttömän tärkeetä, että jokaisella alalla on monipuolisuutta, sillä se lisää luovuutta ja erilaisia näkökulmia. Mä oon ite lähtöisin lähtökohdista, joissa ei ollut mitenkään liikaa rahaa vanhemmilla ja sain ensimmäisen kännykkäni muita paljon myöhemmin ja sekin oli kolmannelle käyttäjälle tullut jo “vanha” malli siinä vaiheessa. Mutta voi miten mä olin siitä onnellinen! On siis ilo arpoa näitä ihania Huawei-tuotteita kaikille, joita ne varmasti ilahduttaisivat kovasti.

Tästä tapahtumasta inspiroituneena halusin hyödyntää Kansainvälisen Naistenpäivän ja järjestää kuukauden ajan viikottaiset arvonnat blogissani. 8.3. starttasin #HuaweiWomanity-kampanjan. Joka viikko on eri teema ja arvontapalkinto, jotka toivottavasti voin välittää ilahduttamaan ihania naisia. Mulla on nimittäin täällä aikamoisen ihania Huawein juttuja odottamassa uusia koteja. Ensimmäinen viikko alkoi voima-teemalla.

Jos ette huomanneet tuota Instagramissani, niin ei huolta. Vielä teillä on aikaa osallistua!

Naiset eivät koskaan ole olleet se heikompi sukupuoli ja nykypäivänä naiset uskaltavat olla avoimesti vahvoja. Mikä naiseudessasi voimaannuttaa? Mikä saa sinut tuntemaan itsesi vahvaksi? Oletko pärjännyt yksin rankassa elämäntilanteessa? Oletko selvinnyt vaikeuksista tai saavuttanut jotakin merkittävää? Kerro se kuvalla Instagramissa! Käytä kuvassa hashtagia #huaweiwomanity ja osallistut kilpailuun! Huomenna klo 20:00 starttaan uuden viikon ja arvon kaikkien tuolla hashtagilla merkittyjen kuvien välillä aivan superhyvät Huawein vastamelukuulokkeet ja 10000 mAh powerbank tuomaan vähän energiaa kuolevaan akkuun. Sekä kuulokkeet että powerbank sopii myös muille puhelimille kuin Huawein puhelimelle. Palkinnon arvo on 145€.

Käykää siis ihmeessä osallistumassa Instagramissa kilpailuun vielä ennen huomista klo 20 ja olkaa hereillä huomenna, kun seuraava arvontaviikko rullahtaa käyntiin 🙂 

3 thoughts on “Huawei Womanity

  1. Mulla on etsinnässä puhelin, missä olis hyvä kamera ja jolla otetuista kuvista saisi teetettyä ihan perinteisiä paperikuvia tai esim hyvälaatuisia kuvakirjoja tai -kalentereita. Nyt mulla IPhone 6, eikä sillä tuo edellä mainittu toimi. Olisiko Huaweista siihen?

Leave a Reply