UUDISTUNUT LILY

Heiiiii ja tervetuloa uudistuneeseen Lilyyn ja kevääseen 2019! Olen odottanut tätä uudistusta kuin kuuta nousevaa ja nyt kun Lilyn uusi sivu on lähes valmis, on ilo kirjoittaa kevään ensimmäinen postaus uudistuneelle sivulle. Teille tämä uudistus ei varmasti ole niin merkittävä kuin minulle, mutta vuosia WordPress-tyttönä viihtyneenä tuo lyhyt aikani eri järjestelmässä oli hieman tuskallinen ajoittain. WordPressillä blogin tekeminen on mun mielestä kaikista mielekkäintä ja lisäksi uudistuksen myötä tuli monia kivoja uusia piirteitä.

Mobiililla useimmiten lukeville tämä muutos ei ole ehkä niin selkeä, joskin uusi sivu on hieman paremmin sopiva myös mobiiliin. Yläpalkissa löytyy valikko, mistä pääsette suoraan valitsemilleni sivustoille. Sinne nousee erikseen keittiökommellukset ja reseptit, matkat ja asukuvat sekä sisustusjutut ja arkisto.Lisään sinne myös lähipäivinä sivun, jolta pääsee helposti kaikkiin suosikkipostauksiin. Mobiilissa valikkoa voi vaakasuunnassa selata helposti.

Koneella lukeville suurin muutos lienee sivupalkin poistuminen, mutta samat asiat löytyvät nyt tuosta ylävalikosta.

Molemmilla lukutavoilla blogin postaukset ilmestyvät näkyviin rullana, joten jatkossa ei tarvitse klikkailla kauemmas vanhoihin postauksiin. Vanhat sydämet eivät enää näy, mutta kommenttien pitäisi toimia ihan normaalisti.

Hieman on vielä ulkonäkö ja tietyt tekniset jutut vielä kesken, ja niitä muokataan koko ajan. Bannerikuva ylhäällä tulee olemaan jatkossa myös koneella lukiessa hieman isompi ja pientä hienosäätöä tulee olemaan siellä täällä.

Tiedän, että tällainen uudistus vaikuttaa monin eri tavoin. Joku ei huomaa koko muutosta, toisille tämä voi olla hirveän raju, kun omat totutut toimintatavat pitää opetella uudelleen. Trust me, I get it. Aina kun vaihdan puhelinta, menee kaks viikkoa, että lihasmuisti lakkaa toimimasta kun availen vääriä appeja ja painelen vääriä nappeja 😀 Mut kyllä se siitä. Joillekin tää koko muutos on varmasti ihan yhdentekevä, mutta mulle tää on ainakin ihan mielettömän kiva uudistus. WordPress on mulle tosi “oma” ja porras kirjoittaa madaltuu nyt hurjasti, kun kuvien lisääminen ja kirjoittaminen helpottuu huomattavasti. Lisäksi tämä antaa mulle bloggaajana tärkeitä eväitä. Voin taas blokata häiriköt listalle, josta en näe heidän kommentteja laisinkaan. Tää on pieni, mutta tärkeä juttu, sillä se lisää intoa ja iloa bloggaamiseen. Kommenttien valvonta on taas käytössä, mikä tarkoittaa sitä, että kommentit tulee mun hyväksyttäväksi. Tuntuu, että kommenttien vapautumisen myötä homma ajoittain riistäytyi käsistä, sillä viimeisen 6 kk:n aikana ennen siirtymistäni Lilylle taisin poistaa kaiken kaikkiaan 5 kommenttia, mutta kommentoinnin vapautuessa homma riistäytyi kyllä paikoitellen käsistä.

Kommentoinnin osalta tulee mulle melkeinpä isoin ja tärkein muutos. Jatkossa saan paljon selkeämmin teidän kommentit näkyviin ja pystyn kohdistamaan myös helpommin vastaukseni. Dialogi helpottuu kommenttiosiossa, sillä sisäkkäiset kommentit järjestyvät selkeämmin jatkossa. Pystytte vastaamaan helpommin mulle ja toisillenne. Yritän olla jatkossa mahdollisimman aktiivinen kommenttien julkaisun kanssa, jotta keskustelu ei kärsi vaan pääsette keskustelemaan halutessanne.

Tiedättekö kun on vaikka lempparikengät? Sellaiset hyvät käyttöön ajetut nahkanilkkurit, joissa jalat on kuin pumpulissa ja jokainen askel on helppo ja mukava? Nyt kun on rämpinyt hieman hankalasti istuvissa kengissä muutaman kuukauden, on iso ilo palata tähän tuttuun ja turvalliseen, mulle ahh-niin-sopivaan ja helppokäyttöiseen.

Millainen ensivaikutelma teillä on muutoksesta? Onko jotakin, mikä ilahduttaa/ärsyttää? 

18 thoughts on “UUDISTUNUT LILY

 1. Oi mun mielestä tää on selkeä kun tuolta ylhäältä etsiä ton aihealueen! Puhelimella luen lähes aina ni en kai muuta huomaa 😅 ja kauniita kuvia tässä ❤️

 2. Lilyn postaukset ei nyt jostain syystä päivity Bloggeriin ollenkaan, en siis tiennyt uudesta postauksestasi ennen kuin törmäsin Instagramissa kuvaasi, jossa mainitsit tästä.

 3. Etenkin mobiililla selatessa postausten väleihin ja keskelle sijoitetut mainokset ovat ärsyttäviä ja häiritsevät lukemista, mutta se on varmaankin asia, johon et voi juuri vaikuttaa. Ymmärrän kyllä, että mainoksia on, mutta niiden sijoittelu ja määrä on tuskastuttava. Aiemmassa versiossa itsellä kesti kuitenkin aina muutama sekunti sivulle saapumisen jälkeen että pääsin skrollaamaan sitä alaspäin, sillä sivu “pysähtyi” siksi aikaa että yläosan iso mainosbanneri latautui. Nyt tämä ongelma on ainakin poistunut.

 4. Hyvältä näyttää! 🙂 Jotenkin näin lukijana tykkään kyllä useimmiten blogeista, jotka on WordPress-pohjalla. Se on jotenkin niin käyttäjäystävällinen ja visuaalisesti muita kivempi. Lilyn mainokset on kyllä välillä TODELLA valtavia, isompia kuin tuo varsinainen sisältökentän leveys on, mutta tosiaan taitaa johtua Lilystä minkä kokoisia mainospaikkoja myyvät. :/

 5. Ihan mahtavaa että postaukset ovat taas kokonaisuudessaan heti luettavissa. Vanhassa pohjassa jäi monta postausta luketatta, koska en kerta kaikkiaan jaksa klikkailla niitä erikseen auki. Hyvältä näyttää muutenkin, paljon “siistimpi” kokonaisuus kun entinen 🙂

 6. Nyt on huippu arvonta! Uudelle puhelimelle olisi tarvetta, kun nykyisessä akku ei kestä paria tuntia pidempään. Lisäksi tässä on suunnitteilla häät ja häämatka, joissa hyvällä kameralla oleva puhelin vois olla suurena apuna 🙂

 7. Uuden puhelimen hommaaminen olisi ajankohtainen, entisessä näyttö halki. Tämä puhelin on ollut haaveissa, ja tulisi kyllä tarpeeseen. Huawei on nykyinenkin puhelin ja tykännyt olen kovasti. Lisäksi lasten kanssa touhutessa tuo veden kestävyys olisi todella hyvä plussa. Pystyisi rennommin mielin antaa lastenkin katsoa puhelinta tarvittaessa ilman pelkoa siitä, että puhelimen löytää kohta vesimukista 😀

  1. ja tuli siis vahingossa väärään postaukseen tämä kommentti 😀 apua, raskausaivot tekee tehtävänsä taas.

 8. Mielestäni yksi hyvä puoli on se, että sivu latautuu nyt paljon nopeammin kuin ennen! Tuntui, että vanhalla sivulla kesti aina kauan latautua, ja että se saattoi latautua jopa kahteen kertaan (jos ehti rullata vähän alaspäin ennenkuin sivun lataaminen oli valmis, sivu saattoi palata takaisin yläreunaan..). Tosi pieni juttu, mutta tämä on ärsyttänyt itseäni todella pahasti; ja mielestäni kaikilla laitteilla, joita olen käyttänyt, on ollut sama ongelma. Hyvä päivitys mielestäni kaiken kaikkiaan. 🙂

 9. Mun vanha puhelin jumittaa niin paljon, että uudelle olisi käyttöä. Kevään Kroatian-reissussa olis hauska koittaa altaassa ainakin tuota koteloa.

 10. Semmoinen huomio että IE ei näytä lataavan vanhoja postauksia ollenkaan, sivu pysähtyy nyt tuon Finnair-postauksen alla näkyviin kommentteihin. Mozilla ja Safari lataavat alle vanhemmat postaukset ongelmitta.

 11. Lähden toukokuussa Nykiin ja juuri tämä kyseinen puhelin on haaveissa. Lisäksi mökkeilen paljon, olisi kiva kuvata meren alla 🤩

 12. Vasta ekan jutun olen ehtinyt uudistuksen jälkee kirjoittamaan, mutta huh, todellakin helpottaa elämää! Vanha olikin aivan kökkö, ja aiheutti usein mielipahaa ja tuskastumista. Ohjelmassa tuntuu vielä olevan hieman säätöä, kuvakin rupesi eilen nykimään holtittomasti jostain syystä laatiessani juttua, mutta nyt on joka tapauksessa taas motivaatio kohdallaan jatkaa lilyssä! Olisi ollut tyhmää jättää ihana yhteisö vaan käyttömukavuuden haasteiden takia!❤ paulina

Leave a Reply