HIIHTOLOMAN LUKULISTA

*Kaupallisessa yhteistyössä: BookBeat

mungolife (1 of 3).jpg

Oon huomannut viime aikoina kyllästyneeni netissä surffailuun. Usein jos mulla on omaa aikaa, niin vietän sen puhelimen äärellä selaillen niitä näitä. Luen päivän uutiset ja viihdeuutiset, selailen mun some-applikaatiot läpi ja palloilen pitkin eri sivustoja. Viime aikoina se on alkanut tuntumaan jotenkin tosi turhalta ja oonkin ihan kyllästynyt siihen, mitä yleensä puhelimella teen. Jostain syystä oon aina ajatellut, että ne on niin lyhyitä hetkiä, etten niiden aikana ehdi tehdä mitään järkevämpää.

Oon aina ollut sellainen kirjojen lukija, että haluan raivata kirjoille aikaa, vähintään tunnin-pari kerrallaan. Danten imetysaikana ahmin kirjoja, kun sille oli hyvin aikaa, mutta Danten saatua jalat alleen, tuntuu, että mun kirjojen lukeminen on taas vähentynyt. Nyt oon taas ladannut kasan e-kirjoja, joita lueskelen aina pienen pätkän kerrallaan. Junassa matkalla töihin, illalla ennen nukkumaanmenoa. Niinä kaikkina hetkinä, joita oon ennen täyttänyt netissä surffailemalla tai Instagramia päättömästi selaamalla.

mungolife (3 of 3).jpg

Mä saan ihan hirveästi iloa ja energiaa lukemisesta. Siinä pääsee oikeasti poistumaan hieman siitä omasta elämästä, hypätä eri hahmojen mieleen ja olla jossakin ihan eri maailmassa. Varsinkin lomalla tykkään lukea. Australiasta kotiin lentäessämme luin yhdeltä istumalta yhden kirjan. Lapsi nukkui miehen sylissä ja mulla oli aikaa. Nyt ei ehkä ole samalla tavalla mahdollisuutta, kun reissaan lapsen kanssa yksin, mutta kyllä varmasti tuolla reissussa saa varastettua joitakin tunteja ihan vaan lukemiselle. Taapero nukkuu vielä onneksi aika paljon, ainakin 14 tuntia vuorokaudessa, ja se vapauttaa vähän omaakin aikaa. Reissussa ei tarvii miettiä kodin askareita, siivoamista ja muuta sellaista, mikä tarkoittaa, että iltaisin pitäisi aina olla aikaa avata kirja, ottaa kuppi teetä ja rentouttaa oma mieli täydellisesti.

Koska sitä lukeminen mulle on. Rentoutumista. Mulla ei ole fyysisesti kovin raskas elämä, mutta henkisesti… No, mun pää on välillä on kuin inernet-selain, jossa on auki sata välilehteä ja jokaisella tapahtuu jotakin ja jokaiseen pitäisi nopeasti reagoida. Se on aikamoista myllerrystä. Kirjaa lukiessani poistun täysin omasta elämästäni ja sukellan kirjan tapahtumiin. Lukeminen on mulle varmaan sellaista, mitä muille on meditaatio. Henkistä rentoutumista. Ja mikä kätevintä, kirjat kulkee aina mukana puhelimessa. En oo hetkeen ostanut paperista kirjaa, kun luen aina vaan puhelimella kirjoja. Ei tuu tehtyä ylimääräisiä hankintoja, eikä tarvii kirjahyllyä kotiin. Harvoin nimittäin luen samaa kirjaa kahdesti.

Nyt oon ladannut taas BookBeatin omaan kirjastoon useamman kirjan reissun ajaksi. Tällä hetkellä kiinnostaa kovasti..

mungolife (1 of 1)-3.jpgKatherine Pancol – Aina ei tapahdu surullisia asioita 

Oon lukenut kaksi aiempaa Pancolin kirjaa, ja tykkään hänen kerrontatyylistä. Oon tykännyt noista kahdesta aikaisemmasta, ja tää on saanut BookBeatissa vaan 2 tähteä arvosteluissa, joten mua melkein kiinnostaa, että onko kirja huonompi kuin yleensä. Uteliaisuus heräsi heti, tosin kirja on tosi uusi, joten arvosteluja tuskin on ihan hirveästi vielä. Tykkään muuten todella paljon siitä, että BookBeatissa on aina nuo arvostelut kaikkien kirjojen kohdalla. Oon löytänyt useamman uuden mielenkiintoisen kirjan, kun oon kattonut yli 4 tähteä saaneita kirjoja.

Jojo Moyes – Ne, jotka ymmärtävät kauneutta

Mä tykkään tosi paljon Jojo Moyesin kirjoista. Ne on musta hirveän helppolukuisia ja mukavan iisejä. Usein Moyesin kirjat on kuin romcom-leffat, hyvän mielen helppoja tarinoita, joihin on mukava sukeltaa muutamaksi tunniksi ihmettelemään ihmissuhdekoukeroita ja elämään mukana päähahmojen tunteita.

Gail Honeyman – Eleanorille kuuluu ihan hyvää

Tää on ollut lukulistalla jo pidempään, mutta en oo ehtinyt tarttumaan tähän kunnolla. Aloitin kerran, luin vähän matkaa ja se jotenkin unohtui. Muistin sen taas vähän aikaa sitten ja nyt aion lukea sen kyllä loppuun. Kirja on saanut niin paljon kehuja, että haluan antaa sille kunnon mahdollisuuden 🙂

Arne Dahl – Rajamaat ja Sydänmaa

Mä oon aina se tyyppi, joka kattoo Criminal Mindsia ja menee sitten nukkumaan tutisten peloissaan ja hälytyksen toimivuutta varmistellen 😀 Ehh. Mä myös luen aika paljon jännäreitä, jonka jälkeen nään sarjamurhaajia varjoissa, enkä uskalla sammuttaa valoja. Mutta pakko silti lukea 😀 Oon lukenu ajan tasalle kaikki mun suosikit rikosromaanisarjoista, ja nyt ajattelin aloittaa uuden. Oon lukenut joskus aiemminkin pari Arne Dahlin kirjaa, ja oon tykännyt. Tosi usein ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset kirjailijat on sellaisia, joiden parissa viihdyn, joten uskon, että tämäkin tempaa mukaansa. Ja mikä parasta, tästä on jo kaksi kirjaa BookBeatissa, eli jos jään koukkuun, saan seuraavan annoksen heti perään 😀

Clare Mackintosh – Anna minun olla

Mä inhosin Mackintoshin Annoin sinun mennä -kirjaa. Inhosin lähinnä sen takia, kuinka raskas tarina se oli pienen pojan äitinä lukea. Mutta silti tykkäsin kirjasta ja kiinnostuin kirjailijasta. Nyt aihekin on sellainen, joka ei ehkä aiheuta niin paljon pelottavia ajatuksia, että voin lukea sen hieman levollisemmin mielin.

mungolife (2 of 3).jpg

Mitä hyviä kirjoja te ootte lukeneet viime aikoina? Jakakaa hyviä kirjavinkkejä mulle ja muille! Huomenna alkaa sopivasti hiihtolomakausi, joten monilla on nyt varmasti tiedossa reissua ja hieman lisää vapaa-aikaa, joten kirjoja ehtii lukemaan taas paremmin.

Tiesittekö muuten, että BookBeatiin saa nykyään perhetilin? Käyttäjätiliin voi liittää uusia profiileja, ja samaa tiliä voi käyttää peräti viisi eri käyttäjää samanaikaisesti. Kirjoja voi kuunnella samaan aikaan ilman, että ne keskeytyy ja jokainen profiili näkee vain omat kirjat. Se on superkätevää, koska me miehen kanssa käytettiin alkuun yhtä tiliä, kun ei oltu varmoja, tuleeko tätä hyödynnettyä. Nopeasti huomattiin, että tuleehan sitä, ja hankittiin omat tilit. Perhetili tuo sillai selvää säästöä, että normaali käyttäjätili maksaa 16,90 €/kk, mikä on sekin vähemmän kuin yksi kirja eli mun mielestä todellakin edullinen, mutta tuo uusi profiili käyttäjätilin rinnalle on 4,90 € lisää, joten huomattavasti edullisempi. Jos siis luette pariskuntana tai perheenä paljon kirjoja, kannattaa tsekata tuo mahdollisuus.

BookBeat tosiaan maksaa 16,90 € kuussa. Mun lukijat pääsevät tutustumaan BookBeatiin kuukauden ajan ilmaiseksi, sillä koodilla mungolife uudet lukijat saavat kuukauden veloituksettoman kokeilun 🙂 Jos ette siis vielä ole BookBeatin käyttäjiä, niin nyt kannattaa ehdottomasti liittyä 🙂

7 thoughts on “HIIHTOLOMAN LUKULISTA

 1. Olen lukenut tuolta listalta ton Eleanorille kuuluu ihan hyvää. Mun mielestä oli ihan hyvä, mutta ehkei nyt ihan niin yllätyksellinen, mitä luvattiin. Lukiessa sitä tuli mieleen, että siitä voisi tulla ihan hyvä elokuva. Vähän sellanen Bridget Jones synkemmissä vesissä. Ajattelin ehdottaa sulle lukulistalle Saara Turusen Rakkaudenhirviötä.

 2. Rakastan lukemista, mutta aina ei oo tarpeeksi aikaa istua sen fyysisen kirjan kanssa. Kiitos siis, että oot suositellut BookBeatia! 1,5 vuotta sitten käytin tuon ilmaisen kuukauden kokeilun, kun äänikirjat oli pitkään jo kiinnostanut, mutta kaks viikkoa tuntu liian lyhyeltä ajalta saada kunnollista käsitystä siitä, tykkäänkö kuunnella vai en. Kuukaudessa tuli selväksi, että kyllä tykkään ja sen jälkeen oon ollu tyytyväinen palvelun maksava asiakas:) Ihan loistavaa kun sillonkin, kun en pysty istumaan lukemassa kirjaa voin silti kuunnella niitä, ja esim. siivoominen on tälleen huomattavasti mukavampaa. Musta on myös ihanaa kun BookBeatissa on niin hyvä valikoima englanninkielistä kirjallisuutta, kun se on se, mitä kaipaan. Tuo Eleanor Oliphant oli musta ihanan erilainen kuin mikään, mitä oon aikasemmin lukenut. Viime aikoina kirjoja, joista oon tykkännyt ihan tosi paljon on ollut
  Yaa Gyasi – Homegoing (tai Matkalla kotiin), joka kertoo yhden suvun kahden haaran melko erilaiset tarinat;
  Michelle Obama – Becoming (tai Minun tarinani), vaikka muuten en kovin suuri elämäkertojen lukija ookaan niin tää oli tosi hyvä, etenkin äänikirja, jonka lukee Michelle itse;
  Farida Abbas – The girl who beat ISIS (tai Olin Isisin vanki), kamala tarina, mutta myös tosi koskettava kirja;
  Philip Pullman – La Belle Sauvage: The book of dust (tai Vedenpaisumus), jos fantasia kiinnostaa niin tästä tykkäsin, vaikka onkin enemmän nuorten kirjallisuutta.

  Tällä hetkellä menossa on The seven husbands of Evelyn Hugo, joka ainakin tähän mennessä vaikuttaa hyvältä, ja myös Yuval Noah Hararin Sapiens, joka on tosi mielenkiintonen ja hyvin kirjotettu. Vanhemmista suosikeista pakko mainita vielä J.K. Rowlingin Paikka vapaana, josta tehty minisarja oli myös hyvä:)

  1. Täältäkin yksi ääni Michelle Obaman kirjalle! Todella mielenkiintoinen, mukaansatempaava ja myös inspiroiva kirja!

 3. Kaikki nuo alarivin kirjat on luettu. Kaikista tykkäsin kyllä. Ne jotka ymmärtävät kauneutta oli ehdottomasti Jojo Moyesin paras kirja. En niistä aiemmista kauheasti oo välittänyt, mutta tästä tykkäsin, koska rakastan kun kirja pomppii kahden aikakauden väliä. Clare Mckintosh onnistuu kyllä aina tekemään sen yllättävän käänteen. Vaikka tuossakin kirjassa selviää aika äkkiä tosiasiat niin silti kaikki ei ookaan vielä siinä.

 4. Näistä en ole lukenut yhtään mutta Clare Mackintoshin kirjat ovat lukulistalla! Viime aikojen omia kirjasuosikkeja ovat olleet:
  – Jojo Moyes Elä rohkeasti (Still Me). Päätösosa “Kerro minulle jotain hyvää” kirjoille. Must read jos on tykännyt aiemmista!
  – Josie Silver Ole minun (One day in December). Ihana romanttinen kirja helppoon lukemiseen
  – Mariette Lindstein Ehdoton valta. Lahkoelämästä kertova kirja. Todella mukaansatempaava ja hyvä!
  – C.J Tudor Liitu-ukko. Hyvä, nopealukuinen ja otteessapitävä jännäri.
  Pitää vielä mainita suosikki trillerikirjailijani Tess Gerritsen, Erica Spindler ja Karin Slaughter, joilta voin suositella kyllä mitä tahansa teosta ja on varmasti hyvä ja jännä!

 5. Vau mikä palkinto! Olishan tuo ihan mahtava reissussa! Lisäks toinen tilanne missä tarvitsen tuota on se, kun koiran kans on toinen käsi kiinni hihnassa ja haluaa samalla saada kuvan kuivassa tai märässä ympäristössä. Yhdellä kädellä kuvan ottaminen on haasteellista, koska puhelimet on niin isoja. Ton puhelimen avulla sais laadukkaat kuvat ja kotelo suojais sitten luuria, etenkin uimassa tai vaikkapa kunnon sateella. 🙂

 6. Puhelin ja vesikotelo olisivat täydellinen kombo pian 1v. vauvan touhujen kuvaamiseen. Menoa ja meininkiä riittää arjen touhuissa, joten puhelin ottaa osumaa. Vauvauinnissa ja kylvyssä roiskuu, mutta siitä huolimatta näitäkin touhuja olisi kiva kuvata.

Leave a Reply