PERJANTAIN PARHAAT : KORUT

korut (3 of 14).jpg

Ajattelin aloittaa uuden postaus-sarjan, Perjantain parhaat. Tässä ajattelin esitellä jollakin aiheella aina sen hetken parhaita. Matkakohteita, ruokia, vaatteita ja vaikka sisustusjuttuja. Ajattelin aloittaa koruilla, sillä niistä mun on ollut tarkoitus kirjoitella jo pidempään. 

Mä rakastan koruja ja mulla on lähes aina koruja. Korujen tyyli on vuosien varrella muuttunut tosi paljon. Tykkään vähän sirommista ja naisellisista koruista nykyään ja se on iso muutos nuoruusvuosiin. Kuka muistaa mun Guessin kettingin, joka mulla oli AINA kaulassa joskus vuosina 2008-2012? Ei tulisi mieleenikään sellainen nyt, mutta silloin se oli lempikoruni. Tykkäsin isosta kellosta, isoista koruista ja sormuksista ja siitä pirun kettingistä, joka oli mun ehdoton suosikki. Pidin myös noihin aikoihin paljon nahkaisia ja leveitä koruja ranteissa ja tunsin itseni alastomaksi ilman ranteita täynnä jotain killuttimia. Tavallaan edelleen tykkään tuosta tyylistä ja välillä mietin, että harmi kun on tylsistynyt tässä vuosien varrella näin paljon. Mutta sitä kai se ikä teettää. Nykyään tykkään tosi paljon siroista, pienistä ja ohuista koruista. Mulla ei oo ihan hirveesti arvokoruja, ja niitä harvoja käytän itse asiassa tosi harvoin. En pysty perustelemaan itselleni tuhansien eurojen koruja, koska oon haka hävittämään ja hajottamaan. Pidän siis yleensä hopeakoruja ja sellaisia “edullisempia” pukukoruja. 

korut (1 of 14).jpg

korut (2 of 14).jpg

korut (8 of 14).jpg

1. Kihla- ja vihkisormus

No tietenkin mun kihla-ja vihkisormus on mun suosikkeja. Mulla on platinaiset sormukset timanteilla. Halusin sirot ja kapeat sormukset, joita voi halutessaan pinota. Ja kihlasormukseen toiveenani oli emerald cut halolla. Nyt kun sormukset on sormessa olleet yli pari vuotta, oon ehkä vielä rakastuneempi niihin kuin ennen. Rakastan rakastan rakastan sitä miten painottomalta nää tuntuu ja miten ihanan helpot ne on arjessa. Ei jää kiinni, ei raavi, ei paina. Huollan näitä pesemällä ne kerran viikossa Fairylla ja superpehmeällä hammasharjalla ja kiilto on aina kuin uudessa sen käsittelyn jälkeen. Oon tykännyt hulluna platinasta, sillä tää ei oo vaihtanut yhtään väriä ja on edelleen kuin uusi. 

korut (4 of 14).jpg

2. Thomas Sabon rannekorut

Se lähti jostakin yhteistyöstä, jossa sain rannekorun ja valita muutaman Karma-pallon. Nyt mulla on 29 helmeä, 22 hopeista ja 7 ruusukultaista neljällä eri ketjulla. Moni varmasti tunnistaa nää, sillä nää on näkyny mulla asukuvissa melkein aina. Tykkään näistä aivan hulluna. Nää on niiiiiin yksityiskohtaisia nää helmet ja ne on tosi kauniita. Omia suosikkejani on mieheltäni poikamme syntymän kunniaksi saadut vauvajalat, helmi simpukassa, maapallo, tuo maailman yksityiskohtaisin kilpikonna ja ruusukultainen infinity-helmi, jossa on vaaleanpunainen sisus. Mutta rehellisesti sanottuna tykkään näistä kaikista 😀 Tykkään leikkiä näillä ja vaihdella niiden järjestystä ja paikkoja nauhoissa ja sekoitella mitä näitä pidän keskenään. Suurin osa näistä mulla on ollut jo pidempään, mutta nuo ruusukultaiset on uusia. Näitä Karmoja oon saanut paljon lahjaksi ja niitä on tullut kerättyä pikkuhiljaa, mutta nyt kun Thomas Sabon liike meni kiinni Itiksessä ja kaikki tuotteet oli -50%, ostin nuo kaikki ruusukultaiset kerralla, sillä olin niitä miettinyt jo pitkään.

korut (5 of 14).jpg

korut (6 of 14).jpg

korut (7 of 14).jpg

Nää on siitä hauskoja, että joka helmellä on oma merkitys ja musta on hauska lueskella niitä. Käytän näitä Karma-koruja aina, joka päivä ja niiden kanssa usein myös tuota helmikorua Sabolta, jossa on kiinni tuo rusetti-charm. Mun nuo korut on osa jo useamman vuoden vanhoja ja ne on silti erinomaisessa kunnossa. Oon noi ketjut välillä pessy Fairyllä ja hammasharjalla ja hieman myös kiillottanut hopealiinalla. Hyvin lähtee kaikki kertynyt lika ja sitähän on vuosien aikana kertynyt, kun koru on ollut kaikkialla rantaa myöten. 

Nää on niin ihanan yksityiskohtaiset, että voisin tuijotella näitä ja ihastella uusia tällaisia tuntitolkulla 😀 Superhelppo lahjaidea myös, ainakin mieheni tykkää hyödyntää tätä 😀 

korut (2 of 4).jpg

korut (11 of 14).jpg

korut (1 of 4).jpg

3. Chanelin rintaneula(t)

Tuo helmirintaneula on ollut mulla nyt pari vuotta ja tykkään siitä mahdottoman paljon. Se on ollut niin pannassa, paidassa, takissa, huivissa, pipossa ja missä ikinä kiinni. Se on musta tarpeeksi arkinen arkikäyttöön, mutta kimalluksen ja helmien vuoksi sopii myös juhlaan. Ja sillä saa kivan yksityiskohdan moneen eri tilanteeseen 🙂 Tykkään hirveesti kun tuo väri on shampanjakulta, eli sopii sekä hopeaan, että kultaan kun taittaa väriä vähän erikoisesti. Näissä kuvissa ehkä sellainen aidoin perusväri, mutta ulkona näyttää helposti hopeiselle.

Uusin näistä koruista on tuo hopeinen Chanelin rintaneulani, jonka hankin taannoin. Tää on musta ihana, ja erityisesti sopii arkiasuihin hyvin! Mulla on itse asiassa yhteensä neljä Chanelin rintaneulaa, mutta nää kaks on mun tänhetkisiä suosikkeja. Tykkään isoista, vähintään 4 cm leveistä rintaneuloista, jotenkin rintaneuloissa the bigger the better, toisin kuin muissa koruissa 🙂 

korut (10 of 14).jpg

4. Efva Attlingin P+ korut

Nää korvikset mulla useimmiten on korvissa. Rakastan näitä korviksia, oon tykännyt siitä asti kun ne ensi kerran näin tuttavan korvissa. Sain onneksi nämä mieheltäni lahjaksi ja olen pitänyt niitä onnellisena aina siitä asti. Samaan sarjaan kuuluvaa riipusta pidän ajoittain myös, vaikka oon vähän huonompi käyttämään kaulakorua kuin rannekoruja ja korviksia. Mulla itse asiassa hukkui näistä toisesta korviksesta jotenkin mystisesti tuo tähtiosa, mutta Efva Attlingilta onneksi sai ostettua vain yhden tällaisen! Hallelujaa, sillä nää on ihan mun lemppareimmat korvikset! 

korut (4 of 4).jpg

5. Thomas Sabon kaulakoru 

Sain mieheltäni ekaksi joululahjaksi tämän korun Thomas Sabolta ja se on melkein aina mulla kaulassa. Suihkussakin 😀 Aina kun mä otan tän pois kaulasta, niin hukkaan sen jonneki ja sit etin sitä ihan paniikissa, joten oon vaan tyytyny pitää sitä lähes aina kaulassani. Tykkään tästä hullun paljon, se on musta aivan superkaunis, mutta toki myös tärkeä sen vuoksi, että se oli ensimmäinen lahja mieheltäni. Näppäränä tyttönä en näköjään ottanut omaa kuvaa siitä, eli tihrustelkaa siitä sitten 😀 

Myös tuo Thomas Sabon karttapallo-koru on yksi suosikkikorujani, jota pidän yleensä varsinkin kesällä tosi paljon. Muodostaan huolimatta kyseessä ei ole helisevä bola-koru, vaan se on ihan ontto pallo. Vaikkei kyseessä olekaan bola-koru, niin äärimmäisen mieluisa oli vauvana Dantelle, se hypisteli sitä aina 🙂 

korut (3 of 4).jpg

6. Lempparit rihkamat

Molemmat on muistaakseni Zarasta, molemmat on ihania! Noi isot helmipallot on molemmat hajonnu kertaalleen. Ei sinänsä ihme, toisena niistä kerroista eräs nimeltämainitsematon taapero heitti korviksen huoneen poikki (kiitos rakkaani), mutta onneksi tämän erään monsterin isi liimasi sen kuntoon pikaliimalla. Palmut on ihan suosikit aurinkolomilla, palloja pidän muutenkin paljon 🙂 

Mikäs näistä on eniten teidän mieleen? 

8 thoughts on “PERJANTAIN PARHAAT : KORUT

  1. Kiva kuulla 🙂 Noita Thomas Saboja on saanut mun mielestä tosi heikosti alesta. Salkari-nettikaupassa on kaikesta -20 % ja siellä oli noita ja sit Helsingin Thomas Sabon omat liikkeet meni kiinni, en oo ihan varma onko se Stadin vielä auki, niin niillä oli kaikki – 50%, mä satuin osumaan sinne Itikseen oikeaan aikaan 🙂 
    

  1. Tuun tekemään näitä nyt perjantaisin vähän eri jutuista, kengistä varmasti lähiaikoina ja mekoista täytyy katsoa 🙂 Kiitos ideasta! 🙂 

 1. Kirjoitat alussa, ettet pysty perustelemaan itsellesi tuhansien eurojen koruja, koska olet haka hävittämään ja hajottamaan.

  Miten kuvailisit tässä tapauksessa eroa esimerkiksi arvokkaiden käsilaukkujen ja korujen välillä? Eikö myös laukkuja ole mahdollista hävittää tai hajottaa?

  Sekä laukkuja (tai muita arvokkaita tuotteita) että koruja voidaan pitää “sijoituksina”, kuten itse olet aikaisemmissa postauksissasi laukkuja kuvaillut. Miksei korujen ostaminen ole siis perusteltua?

 2. Chanelin rintaneulat on aikalailla täydelliset haaveilen Chanelin korviksista, mutta ehkä vielä joskus. Ajattelen kaikkea arvokkaampaa ehkä jonkinlaisena sijoituksena, koska ei puhuta pikkurahoista. On ne vaan sen arvoisia sitten kun ne saa itselleen.

Leave a Reply