MAAILMAN HELPOIN KAKKU

mungolife (1 of 4).jpg

Tein tuossa joku aika sitten ihan sikahyvän vähän terveellisemmän kakun tyttöjen iltaan ja ajattelin jakaa sen ohjeen teidän kanssa nyt kun ystävänpäivä on ensi viikolla, jos joku tästä inspiroituis. Eihän tää siis mitenkään terveellinen oo sinällään, mutta terveellisempi ku mun kakut yleensä 🙂 

Kakku on myös raakakakku, jota ei tarvitse paistaa yhtään. Tää on maailman helpoin tehdä, jos löytyy blenderi, vatkain ja piirakkavuoka. Nopsasti räpsätyt kuvat ei nyt tee tälle oikeutta, mutta olkoot.

POHJA: 
100 gr kuivattuja viikunoita 
100 gr kuivattuja aprikooseja 
kourallinen manteleita 
pari ruokalusikallista kookoshiutaleita 
ruokalusikallinen pellavansiemeniä 
1 rkl kookosmannaa

TÄYTE: 
1 prk maitorahkaa (2dl) 
100 gr tuorejuustoa 
100 gr mascarpone-juustoa 
väriainetta 
1 tl vaniljasokeria 
2 dl kuohukermaa 

KORISTELU: 
Oman mielen mukaan, mä käytin vähän kaikkea mitä kaapista löyty 😀 

mungolife (2 of 4).jpg

mungolife (4 of 4).jpg

Laita 5 liivatelehteä likoomaan kylmään veteen.

Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla tai käytä irtopohjaista piirakkavuokaa. Laita kaikki pohjan ainekset blenderiin ja sekoita sileäksi (saa olla pientä pähkinänpalasta yms. sattumaa). Painele piirakkavuokaan ohuesti ja noin kaksi senttiä reunoja pitkin. Laita jääkaappiin jäähtymään. 

Vatkaa kuohukerma kermavaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarpone, tuorejuusto ja maitorahka sekä ripaus pinkkiä väriainetta. Tai minkä tahansa väristä haluatkaan kakusta. Liuota liivatteet pieneen määrään lämmintä vettä ja lisää se joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli. 

Koristele kun jähmettynyt oman mielesi mukaan. 

Toi pohja oli mun mielestä ihan sairaan hyvää ja teen tätä varmasti jatkossa erilaisin täytevariaatioin 🙂 Tosta pohjasta tuli mieleen lähinnä joku raakapatukka, joihin oon ihastunut, joten jatkossa tuun kokeilee tätä cashewlla ja macadamia-pähkinöillä. 

mungolife (3 of 4).jpg

Siitä vaan kokeilemaan, jos tuntuu yhtään omalta jutulta! Jos teette ohjeen mukaan, niin kertokaa oliko hyvää! 🙂 

7 thoughts on “MAAILMAN HELPOIN KAKKU

 1. pohja kuulostaa hyvältä <3 täyte ei kyllä varmaan hirveästi maistu millekään?? tai siis aika perus juustokakun täyte ilman sitä päämakua eli marjaa, suklaata tms. siinä mielessä jännän kuuloinen ohje. Ainakin päältä kaunis kakku :)!!

  1. No itse asiassa kun toi pohja on aika makurikas ja makea, niin tuollainen tosi kevyt täyte toimi siinä musta hirveen hyvin 🙂 

  2. Testasin kakkua viikonloppuna illanviettoon ja mietin sitä jääkaappiin laittaessa, että mitähän tästä mahtaa tulla kun päällinen on niin “mauton”. Ensimmäisellä lusikallisella olin tosi epäluuloinen. Vaikka täyte ja pohja ei kumpikaan itsekseen ole mikään kummoinen makuelämys (itselle nuo raakapohjat ei ole yleensä suurta herkkua), niin ne sopii todella hyvin yhteen! Pohja on niin täynnä makua ja melko makea, että päälliseen ei kaipaa välttämättä sen enempää. Tein osin koristelun ja osin varmuuden vuoksi kakun rinnalle vadelmakastikkeen. Se toimi kivana lisänä jos kaipasi jotain “ytyä” kokonaisuuteen. Meinaan tehdä tuon nyt viikonlopuksi brunssille heti uudestaan, toimii varmaan hyvin raskaan mättämisen jälkeen vähän kevyempänä ja muka-terveellisenä jälkkärinä 😀

 2. Näyttää ja kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy ottaa ohje ylös kun itselläkin on pian tyttöjen iltaa tiedossa.
  Koristelusi ovat aina älyttömän kauniita, sinulla on kyllä tyylisilmää monella saralla!

 3. Uskomattoman kaunis kakku! Oon muutenkin ihastellut aina näissä ruoka- ja kattauspostauksissa sun esteettistä silmää, kuinka kauniita asetelmia ja leivoksia teet. 🙂

 4. Kokeilin tätä kakkua, kuulosti ja näytti niin kauniilta. Sulla on tosiaan lahjakkuutta ja silmää koristeluun! 🙂 Sua varmaan kiinnostaa kokemukset, niin asiaan: lisäsin täytteeseen sokeria ja vadelman makua, koska olin aluksi epäluuloinen. Mutta hyvän makuinen kakku tuli sitenkin ä, ens kerralla tekisi mieli kokeilla passionhedelmästä makua täytteeseen ja desi sokeria oli kans hyvä juttu. Ohjeesta muuten puuttui liivatelehdet, mainittiin ekan kerran vasta valmistus vaiheessa. Ja pohjan taputtelu oli tuskaa, ennenkuin tajusin käyttää toista leivinpaperia, jonka päältä taputella taikina sileäksi. Muuten taikina oli niin tahmainen, että jäi käsiin koko ajan kiinni eikä pysynyt vuoassa. Ehkä vaikutti se, et tein pohjan sauvasekoittimella, koska en omista blenderiä 🙂
  Mutta kiva ohje, hauska soveltaa ja koristelemiseen lainasin paljon sinulta inspiraatiota. Kiitos reseptistä!
  P. S. Ohjeita olisi kiva saada lisää, oon tehnyt joskus myös menestyksellä mungoronssit sun ohjeella.

Leave a Reply