PUHTIA KEVÄÄSEEN!

*Kaupallisessa yhteistyössä: Puhti

puhti (1 of 1).jpg

Kirjoittelin viime kuussa Puhtista ja sen tarjoamista erilaisista mahdollisista testauspaketeista omaan terveyteen liittyen. Siihen postaukseen tuli ihan mielenkiintoisia kysymyksiä ja ajatuksia ja ajattelinkin palata asiaan hieman tarkemmin, sillä Puhti on taas omassa elämässäni hyvin ajankohtainen.

Eräs toteamus tuohon postaukseen oli pelko siitä, että yksittäisten kokeiden perusteella arvioitaisiin terveydentila ja että maallikon tiedot eivät siihen riitä. Pakko korjata heti tässä tämä ajatus, että yksityiset laboratoriopalvelut olisivat sitä varten. Jos labrakokeissa on jotakin, mikä on viitearvojen ulkopuolella, on erittäin tärkeää hakeutua lääkäriin ja selvittää syyt tälle poikkeamalle, eli varsinaisen diagnoosin tekeminen on lääkärin, ei maallikon tehtävä. Mutta on monia tapauksia, joissa on erittäin hyödyllistä tietää oma terveydentila ihan numeroiden valossa. Mä en esimerkiksi olisi yhtään osannut arvella, että mun D-vitamiinit on ihan päin honkia ilman tuota testiä. Koska mulla on myös ollut ongelmia raudan kanssa, mulle on hyvin tärkeää seurata tuota jos ei kuukausittain niin edes neljännesvuosittain. Ja se käy näppärästi, kun voi itse mennä itselle sopivana aikana kokeisiin tutkituttamaan sen oman rauta-arvojen tilanteen. Ja yksi kätevä tapa käyttää tätä, on tehdä esimerkiksi tuo lääkärin suunnittelema paketti erilaisia testejä, jonka seurauksena saa aika hyvän ymmärryksen omasta terveden yleistilasta. Jos sen perusteella on jotakin syytä huolestua, on helppo mennä lääkäriin valmiiden labrojen kautta sen sijaan, että menee lääkäriin, lähetteellä labraan ja odottelee tuloksia. Varsinkin jos on jostakin syystä kiirettä (reissu tulossa tms.) tai aikataulut labran kanssa eivät mene yksiin.

Tosi mielenkiintoisia ajatuksia oli myös tässä yksityinen / julkinen terveydenhuolto vastakkainasettelussa. Kyllä, Suomessa on todella laadukas terveydenhoitojärjestelmä, mutta siinäkin on puutteita, resurssipulan takia. Voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada julkisella puolella lähetetttä esim. folaatin, ferritiinin ja vitamiinien testaukseen, sillä kuten eräs kommentoida hyvin totesi, potilaitaan hoitava lääkäri teettää ne testit, jotka kokee tarpeelliseksi siinä tapauksessa, kun on jotakin pielessä. Usein myös tuntuu siltä, että monilla jää hampaankoloon se, että julkisella puolella ei saa niitä testejä mitä haluaa.

puhti (2 of 2).jpg

puhti (1 of 2)-2.jpg

Yksityisellä puolella saa jokainen tutkia omaa terveyttään niin paljon kuin sielu sietää. Tarkoitus ei ole etsiä sairauksia, vaan edistää hyvinvointia ja jaksamista. Voi olla, ettei ole mitenkään sairas, eikä ole mitään suuria ongelmia. Mutta tietyt arvot voivat vaikuttaa tosi paljon siihen, miten hyvin arjessa jaksaa.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa joku haluaa tulla raskaaksi ja yrittää saada siihen liittyviä labroja tehtyä, voi julkinen puoli olla aika nihkeä lähettämään kymmeneen eri tutkimukseen. Ja esimerkiksi kun itse olin raskaana, multa mitattiin hemoglobiini, mutta julkisella puolella ei tehty lähetettä ferritiiniin tutkimiseen. Historiastani huolimatta. Juurikin esimerkiksi ferritiinin tutkiminen on rajoitettu terveyskeskuksissa usein. Täällä on muuten ihan mielenkiintoinen juttu aiheeseen liittyen.

Mä oon edelleen vähän katkera tosta ferritiini-hommasta. Tiivistetysti mun osalta se meni näin:

Olin raskaana ihan superväsynyt. Ensimmäiset 14 viikkoa nukahtelin pystyyn ja nukuin 16 tuntia vuorokaudessa. Mua huimas ja olin superväsynyt. Mulla oli matala verenpaine ja mun hemoglobiini oli 122 ja sitten 117, eli ”normaali”, vaikkakin siis mulle normaali hemoglobiini (näin jälkiviisaana) on 140-150. Kun tuo hemppa oikeesti sukelsi keskiraskaudessa sain rautakuurin, ilman niitä ferritiini-kokeita. Synnytyksen jälkeen imetin useita kuukausia ja mua suositeltiin jättämään rauta pois, sillä se maistuisi kuulemma äidinmaidossa. Kun sitten tuossa viime kesänä aloin huolestumaan oireistani (väsymys, levottomat jalat, rytmihäiriöt yms.) en osannut edes ajatella rautaa, vaan ajattelin väsymystä ja stressiä kunnes ymmärsin, että mulla ei ole mitenkään kovin stressaava elämä ja että ei nää oireet vaan yksinkertaisesti voi johtua siitä.

Hakeuduin lääkäriin, yksityisen puolen yleislääkäriin. Hän epäili vahvasti omia epäilyksiäni, mutta suostui määräämään lähetteen. Se oli oikeastaan jotenkin nöyryyttävää joutua selittämään, että mä haluan nähdä tämän tiedon, sillä olin varma mun historialla, että olen oikean jäljillä. Kun tulos tuli, soitti lääkäri ja kertoi mulle, että kaikki on kunnossa, sillä ferritiinini on 17. (Ferritiini 17 ei todellakaan ole kunnossa. Kantsii muuten lukea Puhtin tietopaketti ferritiinistä). Tästä alkoi pitkä ja kallis prosessi, jossa sain ensin lähetteen yksityiseltä lääkäriltä rautatiputukseen, maksoin 700 euroa siitä lystistä, että sain rautaa suoneen ja sitten elämä ja elämänlaatu ja mielialat parani merkittävästi.

puhti (2 of 2)-2.jpg

puhti (3 of 3).jpg

Se, miksi olen katkera tästä kaikesta, on tämän kaiken turhuus. Mun ei ois tarvinnu olla niin väsyny raskaana. Jos olisin tiennyt ja osannut seurata näitä tärkeitä arvoja, olisin aloittanut rautakuurin ennen kuin kaikki vähäinen rautani meni istukkaan ja vauvalleni. Olisin osannut seurata rautatasapainoa ja sitä, nouseeko rauta. Mun ei olis tarvinnut pelätä toista raskautta ja miten pärjään taaperon kanssa samalla, jos meille tulee lapset melko peräjälkeen. Mun ei olis tarvinnut olla ihan hajalla ja syyttää itseäni ja vähän vihata itseäni ja menettää tosi paljon elämäniloa väsymykselle viime keväänä. Kun sain rauta-arvot nostettua, parissa viikossa elämänlaatuni parani huomattavasti. Olin heti energinen, nukuin hyvin heräämättä napostelutarpeeseen. jalat ei ollut levottomat, rytmärit katosi kokonaan ja kaikki oli normaalisti. Jos olisin tiennyt tällaisten palvelujen olemassaolosta silloin joskus, olisin käynyt testaamassa kaikki tärkeät arvot jo raskausaikana. 

Mä oon se tyyppi, joka käy raskausaikana varhaisultrassa ja 3D-ultrassa ja joka tekee kaiken ”ylimääräisen”, koska saan mielenrauhan ja tiedän, mitä voin tehdä, jotta voisin mahdollisimman hyvin. Ja tää on vaan yksi esimerkki siitä, mihin tällaisia palveluja on hyvä käyttää. Hyvä esimerkki on se, että hammaslääkärin tarkastusta suositellaan 1-2 vuoden välein tehtäväksti ja auto katsastetaan säännöllisesti. Miksei sitten omaa terveyttä?

Esimerkiksi tuo Raskautta suunnittelevan terveystarkastus on sellainen, joka sisältää 31 testiä, jotka kertovat tärkeitä tietoja niin folaatista, ferritiinistä kuin esim. Glukoosista ja B12-vitamiinista. 118 euroa maksava testipaketti tuo varmasti joka euron arvosta tietoa niin omasta terveydentilasta kuin myös siitä, missä on parantamisen varaa. Puhtin sivuilla on ihan hurja määrä kaikkea tietoa ja jokaisen testin kohdalla tuloksissa on tietoa kyseisestä arvosta ja viitearvot. Kun vertaa vaikkapa jonkun yksityisen lääkäriaseman labratuloksiin, niin nämä ovat selkeitä ja kertovat juuri sen, mitä pitääkin eikä oo vaan kasa lyhenteitä ja numeroita. Jos testejä ottaa usein tai säännöllisesti on helppo seurata tietyn asian etenemistä, sillä testitulokset näkyvät yhdellä grafiikalla sitä mukaa kun tuloksia tulee lisää.

puhti (1 of 3).jpg

puhti (2 of 3).jpg

Kaiken lisäksi Puhti on tosi helposti saatavilla, sillä kumppanuuslaboratorio Synlabin tuotteita on 27 eri paikkakunnalla ja tulokset on valmiita on aina seuraavana päivänä, myös lauantaina. 

Nyt mulla onkin mahdollisuus antaa kolmen seuraajani päästä tutustumaan hieman palveluun. Onko juuri sulla tarvetta tsekata jotakin arvoja? Puhtilla on useita valmiita tuotepaketteja, joilla voi selvittää omaa terveydentilaa. Suunnitteletko raskautta? Urheiletko paljon? Oletko kasvissyöjä? Mitä juuri sinä haluaisit testata omassa terveydessäsi vai haluaisitko vaan tehdä yleisen terveystarkastuksen? Arvon yhdessä Puhtin kanssa kolme vapaavalintaista testipakettia. Arvontaan osallistut kertomalla, mitä haluaisit testata ja minkä testipaketin ottaisit Puhtin tarjoamista vaihtoehdoista. Voit tutustua vaihtoehtoihin täällä.

Arvonta-aikaa on torstai-iltaan (7.2.) asti!

Psst! Ja hei, Puhtin uutiskirjeen tilaajille on tarjolla 10 % alennus tilauksista! 🙂 

209 thoughts on “PUHTIA KEVÄÄSEEN!

 1. Vuosia kasvissyöjänä enkä ikinä ole arvoja tarkastanut niin ehdottomasti haluaisin tuon kasvissyöjän paketin ! tulisi tarpeeseen 🙂

 2. Hei!

  Ottaisin liikkujan paketin.

  Kävin jokin aika sitten Puhtilta ottamassa tuon, ja minulle oli jotkin arvot yli/alle viitearvon. Haluan siis seurata tilannetta.

 3. Tuo Terveystarkastus-paketti kuulostaa sopivalta. Olisi kiva tietää, johtuuko jatkuva väsymykseni sisäisistä tekijöistä vai vain ulkoisista.

 4. Valitsisin tuon “perus” terveystarkastuksen. Kaikkien aikojen stressisyksy ja -talvi meneillään lopputyön, töiden etsinnän, muuton ja muiden mullistusten ja kiireiden keskellä, joten väsymys on ollut ajoittain kova ja olen sairastellut paljon tavallista enemmän. Olisikin siis hyvä nähdä, ovatko arvot, esimerkiksi juuri ferritiini kohdillaan vai onko vastustuskyvyn heikkeneminen ja väsy vain korvien välistä peräisin…

 5. Itse haluaisin liikkujan terveystarkatuksen tai sitten Puhti- terveystarkastuksen. Pitkään olen miettinyt, kuinka mielenkiintoista olisi saada tietää onko jotkut arvot viitearvojen ulkopuolella!

 6. No tämähän tuli sopivaan hetkeen! Olen jo tässä tovin katsellut Puhti.fi -sivuja, kun minua hirveästi kiinnostaa mitauttaa itsestäni monen monta testiä. Raskauksien aikana olen syönyt Thyroxinia kilpparin vajaatoimintaan, kun arvot ovat olleet huonot. Mutta ikinä en ole saanut reseptiä lääkkeeseen raskauden jälkeen, vaikka arvoni ovat olleet ihan viiterajalla. Lääkärini vain tuumasi että kilpirauhasen vajaatoiminta on vain kummitussairaus joka on ihmisten korvien välissä.. Vaikka minulla oireetkin ovat.
  Nyt olen ollut kuukauden ketogeenisellä ruokavaliolla, joka on terapeuttinen ruokavalio ihmiskeholle. Tahtoisin nyt mennä mitauttaan uudestaan kilppariarvot, ovatko parantuneet ja mitä kolesteriarvot ovat, kun nyt ruokavalioni koostuu 70% päivän makroista rasvoista. Myös kaliumin, natriumin ja magnesiumin haluaisin mitauttaa, kun tähän ruokavalioon kuuluu erityisen tarkasti nämä elektrolyytit. Puhti.fi sivuilta rakentaisin oman testipaketin, johon ottaisin kaikki tarvittavat mitä olisi hyvä tietää tämän ruokavalion takia.

 7. Mua kiinnostaisi testata urheilijalle suunniteltua pakettia. Urheilen paljon ja mulla on viimeisen vuoden aikana ollut ongelmia sekä palautumisessa että vastustuskyvyssä. Olen käynyt julkisella puolella terveyskeskuslääkärillä, mutta kertaakaan oireitani ei ole oikeasti selvitetty. Haluaisin nähdä itse testitulokseni, sillä olen ottanut asioista aika paljon selvää. Näin opiskelijana ei ole varaa itse tälläistä toteuttaa, joten olisi ihan mahtavaa voittaa! 🙂

 8. Moikka, mulla kans ollut väsymystä raskausaikana (ei mitattu ferritiiniä, mutta hemoglobiini meni alas puolivälissä niin söin lyhyen rautakuurin), sitten pitkä imetys (6kk täysimetys + sen jälkeen yli vuosi imetystä) ja silti heti muutama viikko synnytyksen jälkeen alkoi säännölliset kuukautiset. Nyt työterveydessä kun mitattiin ferrit ensimmäistä kertaa ne oli 17.
  Ottaisin Puhti-palveluista kasvissyöjän terveystarkastuksen, sillä haluaisin tsekata myös B-vitamiinit.

 9. Tuo liikkujille tarkoitettu paketti kiinnostaisi superkovasti! Olen pitkän väsymysputken jälkeen saanut itseni takaisin liikkumaan aktiivisesti, ja nyt esimerkiksi palautumiseni tilasta olisi kiinnostavaa saada tietoa ihan labra-arvoilla. Lisäksi syytä lienee mainita se, että minusta on otettu pian 26-vuotisen elämäni aikana kerran labrat, joten ehkä jonkinlainen vuositarkastus olisi ihan tarpeen muutenkin…

 10. Ferritiini ja d-vitamiini kiinnostaisi erityisesti nykyisessä vauvavuoden väsymystilassa. 🙂 Ottaisin Puhti-terveystarkastuksen.

 11. Tuon liikkujan paketin, sillä siinä on kaikki tarpeellinen. Viimeksi mitattu verenkuvaa vuosia sitten ja olisi hauska verrata arvoja nyt kun on harrastanut liikuntaa noin triplamäärät siihen verrattuna ja tietenkin tarkistaa onko kaikki kunnossa.

 12. Liikkujan terveystarkastus. Työterveydessä ei suostuta mittaamaan esim. B12, joka kiinnostaa paljon, koska ferritiini on 28ug/l. Folaatit kiinnostelee kanssa. Olisi kiva saada yleiskuvaa omista vitamiini -ja hivenaineista.

 13. Oi mikä arvonta, tulisi todellakin tarpeeseen! Varmaankin valitsisin tuon liikkujan paketin, vaikuttaa aika kattavalta. Viime aikoina on ollut kyllä veto sen verran poissa, että olen kanssa miettinyt vähintäänkin tuon ferritiinin mittauttamista, ja eipä nuo vitamiinien- jne hivenaineiden mittauskaan pahitteeksi olisi…

 14. Minua kasvissyöjänä kiinnostaisi tietää tarkemmin millä tolalla vitskut ja rauta ovat. Lisäksi imetän, joten osaisin sitten paremmin kiinnittää huomiota tarpeellisiin ravintoaineisiin:)

 15. Mä oon sairastanut 20 vuotta anemiaa enkä oo ennen sun postauksia kuullutkaan koko ferritiinistä! Ehdottomasti kävisin sen mittauttamassa ainakin

 16. Itse lähtisin testauttamaan hemoglobiinia, ferritiiniä ja D- vitamiinia. Erityisesti kiinnostaa ferritiini, hemoglobiini näyttää 110, ja on ollut pitkään matala, mutta ferritiinit taas on yli 300 eli todella reilusti yli viitearvojen. Tähän ei ole kukaan oikein osannut vastata, ja lisäselvityksiä on ollut vaikea saada (YTHS), joten yleinen terveydentila olisi mukava päästä tarkistamaan 🙂

 17. Ottaisin perus terveystarkastuksen, ois tosi mielenkiintoista tietää näin imetysaikana ovatko esimerkiksi vitamiinivarastot ja kilppariarvot kunnossa.

 18. Hei, toivoisin että jatkossa hieman pohtisit tämän tyyppisten asioiden mainostamista blogissasi syvällisemmin. Julkinen terveydenhuolto on tarkoitettu potilaita, ei asiakkaita varten. Tämän luokan itsensä tarkkailu ei ole järkevää, ellei koko lystiä pysty itse myös kustantamaan(mihin varmasti itse kykenet, mutta suurin osa ei). On täysin absurdia käydä maksamassa(melko kalliit, mind you) testipaketit, minkä jälkeen todeta että yksi arvo onkin pielessä, ja maallikkona itse ymmärtämättä, että sillä ei välttämättä ole mitään merkitystä kokonaiskuvan kannalta, juosta julkisen puolen lääkärille tukkimaan jo tukossa olevaa systeemiä yksittäisten labratulosten arviointia varten. Mikäli on selkeästi oireita, niin tämä on tietysti asia erikseen(silloin tosin kannattaakin jo hakeutua ihan lääkärin vastaanotolle suoraan). On hyvin surullista nähdä, miten nykyaikana lääkärien asiantuntijuutta nakerretaan tällä tavalla, ja kuvitellaan, että itse muutaman minuutin googletutkinnon jälkeen jollakin tasolla kykenisi oikeasti ymmärtämään edes näiden lab.kokeiden tulkinnasta yhtään mitään, puhumattakaan siitä että miten maallikko arvioi mitkä kokeet oirekuvan perusteella olisivat tarvittavia. Haluaisin vielä korostaa, että on syytä hoitaa ja selvittää oireita, ei yksittäisiä laboratorioarvoja, kokonaisuus ratkaisee. Pahimmassa tapauksessa vaikeasti oireileva ihminen fiksoituu itse ottamiin lab.kokeisiin niin paljon ettei oikeasta hoidosta tule yhtään mitään.

 19. Valitsisin tuon liikkujan terveystarkastuksen. Olisi tosi mielenkiintoista saada vähän tarkempaa tietoa omasta terveydentilasta, vaikka mitään suurempia ongelmia itsellä ei onneksi ole ollutkaan. Näillä testeillä saisi hyvän yleiskatsauksen asiaan ja varmistuksen siihen että oma palautuminen ja kaikki arvot on kunnossa. Tästä saisi myös varmasti hyvän vertailupohjan tulevaisuutta varten, jos joskus jotain ongelmia terveyden kanssa sattuisi tulemaankin.

 20. Ottaisin tuon kasvissyöjän terveyspaketin, koska oon ollut kasvissyöjä/vegaani jo monta vuotta ja ikinä ei oo mitään tutkittu.

 21. Minä valitsisin, raskautta suunnittelevan terveystarkastus- paketin. Toinen lapsi olisi meille todella toivottu, mutta vielä ei ole toive käynyt toteen pitkästäyrityksestä huolimatta.

 22. Ottaisin tuon perusterveyspaketin. Viimeisistä teksteistä on aikaa ainakin tuo 10 vuotta ja ferritiini kiinnostaisi kovasti, kun urheilen paljon ja kasvissyöjäkin olin.

 23. Missä Synlabissa kävit ottamassa kokeet? olen yrittänyt etsiä tietoa ja kokemuksia Tampereen Synlabeista, onko niissä leppoisat ja mukavat hoitajat yms? Aiemmin kävin Citylabissa mutta sieltä sain niin kamalat mustelmat käsiini kun hoitaja oli kiireinen ja kovakourainen.

 24. Valitsisin liikkujan terveystarkastuksen. Minulla on ollut raudan ja d-vitamiinin kanssa ongelmia. Kärsin raudanpuutteesta ja d-vitamiinitasoni on ollut ihan liian matala. Lisäksi olen alkanut liikkumaan paljon aiempaa enemmän ja rankemmin, joten olisi varmasti ihan hyvä ottaa tuollainen kunnollinen terveystarkastuspaketti, jotta tietäsi paremmin missä mennään. Saisin varmasti enemmän liikunnasta irti, kun osaisin huomioida paremmin mahdolliset puutokset.

 25. Valitsisin liikkujan terveystarkastuksen. Minulla on ollut raudan ja d-vitamiinin kanssa ongelmia. Kärsin raudanpuutteesta ja d-vitamiinitasoni on ollut ihan liian matala. Lisäksi olen alkanut liikkumaan paljon aiempaa enemmän ja rankemmin, joten olisi varmasti ihan hyvä ottaa tuollainen kunnollinen terveystarkastuspaketti, jotta tietäsi paremmin missä mennään. Saisin varmasti enemmän liikunnasta irti, kun osaisin huomioida paremmin mahdolliset puutokset.

 26. Valitsisin liikkujan terveystarkastuksen. Minulla on ollut raudan ja d-vitamiinin kanssa ongelmia. Kärsin raudanpuutteesta ja d-vitamiinitasoni on ollut ihan liian matala. Lisäksi olen alkanut liikkumaan paljon aiempaa enemmän ja rankemmin, joten olisi varmasti ihan hyvä ottaa tuollainen kunnollinen terveystarkastuspaketti, jotta tietäsi paremmin missä mennään. Saisin varmasti enemmän liikunnasta irti, kun osaisin huomioida paremmin mahdolliset puutokset.

 27. Olisi kiva testata arvot perus terveystarkastuspaketilla! Haluaisin tietää vitamiinien ja muiden arvojen tilan kropassani ja auttaa niiden ylläpitoa Väsymystä on ollut ilmassa, joten olisi hyvä tarkistuttaa onko jotkin arvot pielessä!

 28. Rakentaisin oman paketin 🙂 Mulla on myös raudanpuutetta ja käyn tietyin väliajoin ottamassa verikokeita. Kallista touhua, joten tää helpottais vähän!

 29. Haluaisin Puhtin terveystarkastuksista kasvissyöjän testipaketin. Olen nyt noin vuoden ollut kasvissyöjänä ja vähän tämä on vielä harjoittelua ja haluaisinkin tietää onko elimistöni saanut kaikki tarvittavat vitamiinit kasvissyöjän ruokavaliosta. Ferritiinin mittaus kiinnostaa myös koska olen ollut pitkään väsynyt ja minulla on keskittymisvaikeuksia – eivät helpota opiskelijan arkea yhtään.

 30. Raskautta suunnittelevan paketti kiinnostaa eniten ja on ajankohtainen. D-vitamiinipitoisuus ja veren folaattipitoisuus kiinnostaa erityisesti 🙂

 31. Itselläni on aika alhainen hemoglobiini, eikä ferritiiniarvoani ole koskaan mitattu. Puhti-terveystarkastus tulisi siis tarpeeseen.

 32. Tavoitteellisesti treenaavana liikkujan terveyspaketti olisi todella mielenkiintoinen! Erityisesti paljon puhutut ferritiiniarvot olisi mahtava tietää, sekä d-vitamiini arvot.

 33. Olen ollut nyt pari vuotta vegaani, joten kasvissyöjän terveystarkastus kiinnostaa! Haluaisin tietää etenkin onko vitamiinit hyvällä tasolla ja kyllä se ferritiinikin kiinnostaa!

 34. Mua kiinnostaisi tuo kasvissyöjän paketti! Haluisin myös tietää mitkä mun d-vitamiinitasot nykyään on, sillä pari vuotta sitten ne oli suomalaiselle hyvin epätyypilliseen tapaan todella koholla. Enpä ole sen jälkeen d-vitamiinilisää syönyt ja olisi kiva tietää tuottaako mun kroppa sitä tarpeeksi ihan itsekseen.

 35. Liikkujan terveystarkastus olisi itselleni hyvinkin sopiva paketti 😉 Täytyypä muutenkin tutustua sivustoon enemmän!

 36. Ottaisin liikkujan testipaketin – harrastan paljon liikuntaa, ja kropan tasapainon tsekkaus auttaisi varmasti ravintopuolen suhteen niin että osaa lähteä korjaamaan mahdolliset puutetilat jotta treeni kulkee jatkossakin 🙂

 37. Tästä Puhti-palvelusta olenkin lukenut, kuulistaa erittäin hyvältä. Tämmöset testit tulis mulle tarpeeseen sillä oon viimeisen reilun 3 vuoden aikana ollut joko raskaana tai imettänyt, imetän edelleen 8kk ikäistä pikkuistani. Lisäksi syön lähes vegaanisesti ja harrastan pitkän matkan juoksua.

 38. Raskautta suunnittelevan testipaketti olisi ajankohtainen ja kiinnostaisi kovasti tuo ferritiini arvo kun välillä on väsymystä ja muuta oiretta.

 39. Puhti-terveystarkastus tulisi tarpeeseen! Olen suunnattoman väsynyt kolo ajan ja kroppa tuntuu raskaalta. Haluaisin voida paremmin, kaikin tavoin.

 40. Hei! Ottaisin joko raskautta suunnittelevan tai urheilijan testipaketin. Olen urheillut monta vuotta säännöllisesti ja välillä tuntuu kuin tuloksia ei tulisi, joten olisi mielenkiintoista tietää liikunnan/palautumisen kannalta tärkeitä asioita. Toisaalta suunnittelemme mieheni kanssa raskautta, joten myös tämä testipaketti kiinnostaa, sillä haluaisin optimoida raskauden aikaansaannin ja turvallisen lapsen alkukehityksen. 🙂

 41. Kun luin sun tarinaa raskausajan oireista aloin miettimään myös omaa ferritiiniarvoa. Minulla on kaksi raskautta lyhyen ajan sisällä, pitkä imetys ja toinen vielä täysimeryksellä. Oma olo kuin eläisi jossain unen ja valveen rajamailla, olen toki ajatellut kaiken tämän johtuvan huonosta nukkumisesta, raskaasta elämäntilanteesta ja oman elämän puutteesta. Levottomat jalat, rytmihäiriöt ja aivosumu. Voihan kaikki toki johtua myös raskaasta vauva- ja taaperoarjesta mutta kävisin ehdottomasti mittauttamassa oman ferritiiniarvon. Kiitos kun kirjoitat avoimesti omista kokemuksista.

 42. Kasvissyöjänä ois hyvä kyädä testaas arvot. Muutenkin ollut viime aikoina super väsynyt, niin osi mielenkiintista nähä vaikuttaako jotkut arvot siihen

Leave a Reply