LUPAUKSIA LUPAUKSIA

*Kaupallisessa yhteistyössä: Lindauer

Newyear (1 of 1).jpg

Mietin tossa muutama päivä sitten, että on hieman erilainen uuden vuoden aatto. Sit totesin, että erilainen alkaa olla mulle se normaali tapa viettää vuoden vaihtumista. Viime vuonna vuosi vaihtui Dubaissa, sitä edeltävänä Lontoossa. Tänä vuonna se vaihtui lentokoneen kyydissä, mutta juhlistimme vuoden vaihtumista jo edellisenä iltana. 

Nuorempana vihasin aina uuden vuoden juhlintaa. Pakkobileet keskellä talvea. Kylmää, pimeää, ärsyttävää. Nyttemmin oon tykästynyt vuodenvaihteen juhlintaan, sillä se on melkein aina syy olla ulkomailla. Joulun välipäivät tarjoo mukavan muutaman lomapäivän, joiden ympärille rakentaa loma. En tietty voi sanoa mitään, mutta veikkaan, että me tullaan tulevaisuudessakin ihmettelemään seuraavan vuoden ensihetkiä jossakin muualla kuin kotona.

Newyear (13 of 13).jpg

Newyear (10 of 13).jpg

Newyear (3 of 13).jpg

Newyear (4 of 13).jpg

Newyear (5 of 13).jpg

Tänä vuonna vuoden vaihtuminen tuntui jotenkin erityisen vahvasti. Elämäni nopein vuosi ihan oikeasti päättyi jo ja seuraava alkoi. Uudet mahdollisuudet, uudet haasteet, uudet ilot. Mä tykkään vuodenvaihteesta just sen takia, että se on aina uusi mahdollisuus, puhdas kanvas, jolle alkaa maalata. Mä en oo viime vuosina enää tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia enkä tehnyt tänäkään vuonna. En oo vihannut itteäni ja piiskannut salille laihtumaan tai kielikurssille uutta kieltä oppimaan. Oon lähinnä miettinyt, mitä edelliseen vuoteen on kuulunut ja miten muuttaa asioita, jos olen halunnut muuttaa niitä. Oon pyrkinyt enemmän miettimään sitä, mitä haluan kehittää itsessäni, kuin mitä haluan muuttaa. Tietyllä tapaa tykkään uudesta vuodesta, sillä se on jokavuotinen henkinen tilinpäätös. Ja tuntuu, että nykyään jää aina plussalle. Siksi mä oon varmaan tykännyt viettää joulukuun viimeistä. Olo on ollut hyvä, onnistunut.

Usein tuntuu, että tammikuu on vähän kiree kuukausi. On tipatonta, on laihdutuskuuria ja kuntokuuria. Mä en tosiaan oo luvannut mitään moista, mutta yhden asian lupasin. Entistä enemmän aion keskittyä siihen, että olen onnellinen. Keskityn iloisiin asioihin ja hyviin asioihin. Mulla on sellainen kalenteri, jossa jokaiselle päivälle on oma sivu. Oon päättänyt alkaa kirjoittamaan joka päivä siitä, mikä tekee iloiseksi sinä päivänä. Aion keskittyä niihin hetkiin, jotka on hyviä ja kirjoittaa ne ylös. Vois kuvitella, että seuraavan tilinpäätöksen kohdalla tuntuu ihanalta, kun lukee kalenteria taaksepäin.

Newyear (6 of 13).jpg

Newyear (7 of 13).jpg

Newyear (8 of 13).jpg

Newyear (9 of 13).jpg

Bloggaajana usein uskoa koetellaan ja päivittäin tapahtuu asioita, jotka saa haluamaan jäädä vellomaan noissa vähän nihkeemmissä jutuissa. Moni satuttava kommentti voi jäädä mieleen paljon enemmän kuin ne lukuisat positiiviset. On ihan itse päätettävä, ettei anna tilaa sille negatiiviselle ja keskittyy positiivisiin asioihin. Bloggaamisessa, elämässä, kaikessa. Mun 2019 lupaus on siis vaan ja ainoastaan positiiviseen keskittyminen.

Tän päivän positiivinen juttu? Tää jetlagin aiheuttama aamuvirkkuus on ihan super! Mä oon nyt päättänyt ruveta aamuvirkuksi ihan kokonaispäiväisesti. Dante heräs hetkellisesti aamulla 4:50 ja mä en saanut enää unta. Palloilin tunnin sängyssä ja sit nousin. Kun kello oli 10, olo oli kuin se olisi jo 14 ja olin saanut hirveästi tehtyä. Koko päivän on ollut vaan positiivista se, kuinka vähän kello on ja kuinka paljon on jo tehnyt. Taidan ottaa tavaksi! Katsotaan kauanko kestää, oon nimittäin aina ollut todellinen yövirkku ja kaikki ennen 9 heräämiset on aina ollu tuskallisia. Nyt tuntuu tosi iloiselle, aikaansaavalle ja hyvälle. Ehkä mä saan itseni käännettyä aamuvirkuksi tässä 2019 aikana.

 

Newyear (11 of 13).jpg

Newyear (12 of 13).jpg

Newyear (1 of 13).jpg

Newyear (2 of 13).jpg

 

Pari uuden vuoden lupausta mä voisin leikkimielisesti tehdä myös. Lupaan kehittää mun leivontakykyjä ja kokeilla uusia juttuja. Ja lupaan kokeilla viineissä asioita mun mukavuusalueen ulkopuolelta. Voisin jatkaa samojen viinien juomista hamaan kuolemaan asti, mutta kun maailmassa on paljon erilaisia makuja, on hölmöä käyttää koko elämä vaan samoihin. Ja kokeilematta voi jäädä moni ihastus hyllyyn.

Rehellisesti on myönnettävä, että kun Lindauerilta kertoivat, että on tällainen puolimakea skumppa tulossa, en oikein halunnut uskoa, että se ois mun viini. Kuivien viinien ystävä on kuitenkin käännytetty, ja tykkään tästä Lindauer Special Reserve Cuvee Richesta ihan superpaljon! Kirjoitin siitä postauksen täällä, jos se on mennyt ohi. Makea ja hedelmäinen Cuvee Riche oli mun tän vuoden vuoden vaihtumisen juhlistamiseen löytynyt viinivalinta ja hyvä olikin. Hauska miten ton skumpan makeuden voi melkein nähdä noista laseista, kun on melkeen ruusukultaista tuo skumppa. Meidän UV-juhlinnassa pöytä oli katettu lähinnä herkuilla ja siihen kaveriksi tuo makea Cuvee Riche sopi tosi hyvin. 

Tästä oppii vaan sen, että aina kannattaa kokeilla uusia juttuja! Ja tavoitteena on tehdä juuri sitä vielä vuoden 2019 aikana edellisvuosiakin enemmän.

Mitä te lupasitte tänä vuonna?

Psst! Kiinnostuneille tiedoksi, Lindauer Special Reserve Cuvee Richeta on saatavilla jokusista Alkoista ja se on Alkon tilausvalikoimassa, eli sieltä löytyy 🙂 

5 thoughts on “LUPAUKSIA LUPAUKSIA

 1. Hei, pakko kommentoida blogiasi pitkään seuranneena, että viime aikoina tuntuu että todella moni postaus liittyy viineihin. Olisi mukava välillä lukea muitakin yhteistyöpostauksia tai esimerkiksi asupostauksia jne. Toki teet niin kuin itse parhaaksi näet, mutta uskon etten ole ainut joka on kiinnittänyt huomiota samaan asiaan. Syksyllä oli hirveästi mielenkiintoisia postauksia, mutta nyt koen että nämä Alkon tms. firman kanssa yhteistyössä tehdyt viinipostaukset vievät ehkä liikaa huomiota ja sisältö jää hieman yksipuoliseksi.

  1. Harmi kuulla, että ajattelet näin, eihän tässäkään postauksessa viinistä ollut kuin pieni pätkä kun muuten oli paljon muitakin ajatuksia. Riippuu tietty siitä, lukeeko mun postauksen kokonaan vai tekeekö oletuksen kaupallisen yhteistyön maininnan kohdalla. Toki tässä on ollut juhlakausi, ja olen tehnyt erilaisia kattaus- ja pikkujouludrinkkiehdotuksia, ja se on myös varmasti korostunut sillä, että muutoin blogin postaustahti on ollut hiljaisempi sen takia, että olin lomalla. Koen vaan asian niin, että mun ajatukset vaikkapa Gold Coastista ja sen muuttumisesta on ihan yhtä ajankohtaisia tammikuussakin, kun taas pikkujouludrinkki-vinkit tai uuden vuoden skumppasuositus ei ole. Mulle myös hyvä ruoka ja viineihin tutustuminen tosi tärkeä ja mielenkiintoinen harrastus, joten tulee kirjoitettua siitä, mistä tykkää 🙂 

 2. Vitsi, ois mahtavaa kun sais itsestäänkin käännettyä edes arjeksi aamuvirkun, kun tämän hetkisen työn vuoksi klo soi jo ennen kuutta. Ja armoton väsymys aina herätessä. Sitten ihan puhki duunin jälkeen eikä huvittais tehdä mitään, mutts illasta sitä sitten kummasti virkistyyy. Jos keksit miten se tehdään, kuulen mielelläni lisää 😀 Ois ihanaa jos ehtis vaikka kirjotella/meditoida tai muuta sellaista edes viitisentoista minuuttia aamuisin, mutta tällä hetkellä se ei oo onnistunut aamu-unisuuden ja iltavirkkuuden vuoksi. Mutta voisin itse ainakin yrittää kehittää hommaa siihen suuntaan että aamut ois mahdollisimman rauhallisia (yleensä lähden joka aamu järkkykiireessä töihin) laittamalla illalla kaikki valmiiksi aamua varten mitä voi.

  Olen kanssa huono lupailija, koska olen kokemuksen kautta oppinut että ne aiheuttaa itselle monesti enempi stressiä ja pahaa mieltä jos lupaukset ei pidäkään, mitä järkeä siinä? Ajattelin sen sijaan nyt tammikuun alussa pohtia asioita mitä haluaisin saada tänä vuonna aikaan hyvässä mielessä, ja just tosta kehittymisnäkökulmasta, semmoisesta lempeästä näkökulmasta, ilman pakkoja tai kieltäymyksiä. Ehkä kirjoitan itselleni mitä toivoisin vuodelta pääpiirteittäin jos se kirkastaisi mieleen niitä kaikkein oleellisimpia juttuja.

  Tahdon sanoa sinulle Anna vielä, että kärkkäistä vastauksistani huolimatta joihinkin mielipiteisiisi, toivoisin että dialogia voisi käydä näistä mielipideasioista puolin ja toisin, ilman että toisen näkemystä ei edes haluta ymmärtää. Ja siis puhun itsestäni tässä myös. En halua luoda negis fiilistä blogiisi, mutta mielestäni mielipidekirjoituksiin voi myös kommentoida eriäviä näkemyksiä? Vai mitä itse ajattelet tästä?

  Pidän blogistasi ja monesti sitä luen,vaikka ajoittain olen hyvin eri mieltä joistain asioista kanssasi. Olen pohtinut että aina ei tarvi olla samaa mieltä, mutta kommentoidakaan ei kaikkeen ole pakko ja voisin miettiä tarkemmin miten eriävät näkemykseni ilmaisen ilman että saat kuvan että olen ”vihaaja”. Sellainen en ole, enkä sellaiseksi halua tulla. Blogissasi on niin paljon hyvää ja positiivista, että siksi aina sitä tykkään lukea, vaikka joskus olen pohtinut että kannattaako jos itselle tulee huono fiilis ja sinulle jostain kommenteistani.

  Pahoittelen jos olen kommentoinut ilkeästi, vaikka tarkoitukseni on ollut tuoda joihinkin juttuihin erinäkökulmia ja dialogia. Jos et toivo sellaista niin lopetan sen. Mutta oikein ihanaa vuotta teille! Toivotaan että se on meille molemmille paras tähän astisista. 🙂

 3. Kiitos vaan, nyt haluan itsellenikin tuollaisen kalenterin minulla on A4-kalenteri viikkonäkymällä, koen sen parhaaksi siinä perinteisessä kalenterimielessä, mutta lisäksi voisi tosiaan olla tuollainen sivu / päivä -kalenteri, johon keskittyisi kivoihin ja hyviin juttuihin sekä niihin onnistumisiin päivittäin. Haluaisin nimittäin pitää päiväkirjaa enemmänkin, mutta jotenkin se tuntuu vaivalloiselta, en vielä oikein osaa edes eritellä syytä siihen.

  En oikein tee lupauksia, mutta tavoitteita olen asettanut jo useamman vuoden ajan. Tänä vuonna haluan jatkaa viime vuonna hyvin alkanutta suurempaa kirjojen kulutusta lukumielessä ja lisäksi sanan “panosta” käyttöä vähän kaikessa. Tykkään joissain asioissa mennä matalasta aidanrakosesta, tämän muistaminen korottaa panoksia lisäksi Hanna V:n blogissa oli todella hyvät kuusi kysymystä, joita haluan pohtia ja päivittää vuoden mittaan!

Leave a Reply