PIKKUJOULUN DRINKKI-IDEOITA

*Kaupallisessa yhteistyössä: Lindauer ja Torres viinit

pikkujoulut (12 of 16).jpg

Huhhei, täällä on matkapakkaukset ihan vaiheessa ja tässä mä istun ja otan vähän happea ja yritän saada aivoja toimimaan. Mitä tarvii kuukauden reissulle mukaan? En tiedä, mut tonttulakit pakkasin ainakin. Onhan joulumme tänä vuonna Australiassa. Yks juttu mikä tässä reissussa harmittaa on se, että reissun aikana jää muutamat pikkujoulut käymättä. Työpaikan ja ystävien. No, kaipa niitä on ensi vuonnakin! 🙂  Toisaalta pidettiin pienet pikkujoulut meillä tuossa menneenä viikonloppuna ja niihin tein muutamia kivoja pikkujouludrinkkejä, joiden ohjeet ajattelin jakaa teidän kanssa, nimittäin osa niistä onnistui ihan sikahyvin! 🙂 

pikkujoulut (11 of 16).jpg

pikkujoulut (15 of 16).jpg

JOULUSANGRIA (vaikeusaste 1/5)

Tarvitset: 
Tavallista glögiä
Kirkasta appelsiinimehua, tuoreena appelsiinista puristettuna mieluiten 
Sangre de Toro -punaviiniä

Oon kirjoittanut Sangre de Toro -punaviineistä mm. täällä ja täällä. Kyseessä on siis Torresin 5,5% vahvuiset viinit, joita saa ruokakaupoista. Tosi kätevää, kun ruokaostosten ohessa ei tarvii mennä Alkoon. Tää punaviini on varmasti hieman liian kepeä isommille punacviinien ystäville, mutta mä tykkään tästä ihan sikana glögin kanssa! Ja kun joukkoon sekoittaa hieman appelsiinimehua, saa ihan superjouluisen ja herkullisen alkumaljan 🙂 Koristele siis lasi kookoshiutalein (pyöritä reuna ensin vedessä tai sitruunamehussa ja sitten kookoshiutaleissa) ja annostele 2/5 glögiä, 2/5 Sangre de Toro -punaviiniä ja 1/5 appelsiinimehua. Tää Sangren punaviini toimii erinomaisesti glögiviininä, ja mikä parasta, koska tämä on vain 5,5%, voi sitä juoda parikin drinkkiä humaltumatta! 🙂 

Tää kyseinen viini on muuten aivan erinomainen aloitus punaviinien tutustumiselle, jos haluaa pikkuhiljaa opetella punkkuja. Ei ole liian vahva tai tanniininen, vaan tosi kevyt ja marjaisa. 

pikkujoulut (2 of 16).jpg

pikkujoulut (3 of 16).jpg

pikkujoulut (1 of 16).jpg

JOULUSKUMPPA (vaikeusaste 1/5)

Lindauer Blanc de Blancs -skumppaa
Vaaleeta glögiä (mä tykkään Marlin glögistä)
Koristeluun puolukoita tai karpaloita, kanelitankoa ja kookoshiutaleita

Mä oon useampaan kertaan kirjoittanut tästä mun lempiskumpasta eli Lindauerin Blanc de Blancista, joka on tosi ihana skumppa talven juhliin. Jos haluaa tehdä hieman drinkkimäisen alkuskumpan vaikkapa pikkujouluihin, joulupöytään tai itsenäisyyspäivän viettoon, niin tästä saa tosi helpon drinkin, kun pyörittelee kookosreunan skumppalasiin ja annostelee skumpan ja vaalean glögin 50-50 suhteessa. Puolet skumppaa, puolet glögiä. Voitte lukea lisää tästä skumpasta mm. täällä.  Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut valmistetaan samppanjamenetelmällä ja sen maku on todella raikas ja sitruksinen. Toimii erinomaisen hyvin ihan ilman mitään muutakaan yksinään, mutta vaalean glögin kanssa on kanssa ihan mieletön yhdistelmä! 🙂

pikkujoulut (10 of 16).jpg

pikkujoulut (8 of 16).jpg

pikkujoulut (9 of 16).jpg

JOULUMOJITO (vaikeusaste 3/5)

Sangre de Toro -punaviiniä
Minttua 
Ruokosokeria 
Jäitä
Granaattiomena 
Vadelmia
Glögiä 
Lindauerin Blanc de Blancs skumppaa

Tää on mun suosikki!

Murskaa hieman jäitä. Laita lasin pohjalle teelusikallinen ruokosokeria ja pieni kourallinen granaattiomenan siemeniä sekä minttua. Murskaa morttelilla granaattiomenat ja mintut ruokosokerien joukkoon lasin pohjalle. Kaada joukkoon samassa suhteessa glögiä ja Sangre de Toro punaviiniä, kunnes lasi on n. 3/4 täynnä. Lisää sitten joukkoon Lindauerin skumppaa ja koristele mintuin, vadelmin ja granaattiomenin ja halutessasi kanelilla ja tähtianiksella! Ihana jouluinen drinkki, joka maistuu superhyvälle!

pikkujoulut (6 of 16).jpg

pikkujoulut (7 of 16).jpg

pikkujoulut (5 of 16).jpg

JOULU”TOTI” (vaikeusaste 3/5)

Vaaleaa glögiä 
Sangre de Toro -valkoviiniä 
Kookoskermaa 
Vichyä 
Pipareita 
Kanelia 

Ahh, tää on se, miltä talvi maistuu mun mielestä 🙂 

Heitä blenderiin samassa suhteessa Sangre de Toro -valkoviiniä, kookoskermaa ja vaaleaa glögiä. Esim. 3 dl jokaista. Sitten lisää joukkoon pipareita tuplasti tämä määrä (esim. 6 tässä tapauksessa). Mä käytän ohuita Annas-pipareita, paksuissa pipareissa puolita ohje. Lisää joukkoon makusi mukaan kanelia. Hurauta blenderillä ja lisää viimeisenä joukkoon hieman vichyä. 

Tää drinkki ei pysy hirveen kauaa nättinä, vaan menee kerroksittain, niin, että vaahto nousee päälle ja alle jää vaan läpinäkyvää juomaa. Tarjoile siis heti 🙂 Koristele kanelilla, tähtianiksella tai mielesi mukaan piparmintulla ja havulla. Kookoskerma ja pipari on superhyvänmakuisia yhdessä, kokeile ihmeessä! 

Tuo Sangre de Toron valkkari on muuten yks meidän käytetyimpiä viinejä. On oikeesti tosi hyvä valkoviini ja parasta on, että se on siis saman vahvuista kuin siideri käytännössä, eli sitä voi juoda sellainenkin, joka humaltuu herkästi. Ja löytyy ruokakauppojen hyllyistä aika hyvin jos vähänkin isompi kauppa. Erinomainen hintalaatusuhde ja tosi monipuolinen!

pikkujoulut (14 of 16).jpg

Sange de Torot löytyy tosiaan ruokakaupoista ja Alkoista ja ne on noin kympin pintaan hintasuositukseltaan. Lindauerin Blanc de Blancs taas on Alkossa aika hyvin saatavilla hyllytavarana ja kustantaa noin 15 €. Erinomainen skumppavaihtoehto joulupöytään tai uudeksi vuodeksi tämä! 

Mä muuten kokeilin myös sellaista yhdistelmää, jossa oli granaattiomenamehua ja Lindauerin skumppaa ja se oli ihan sairaan hyvää! Kaiken kaikkiaan glögit ja viinit on niin loistava yhdistelmä, että niistä saisi varmaan moneen eri pikkujouluun sopivan drinkin! Näistä mun esimerkeistä Joulumojito vaatii yksittäiseen lasiin valmistamisen juuri ennen tarjoilua ja Joulutotin pitää tehdä juuri ennen kuin se juodaan. Jouluskumpan saa helposti valmisteltua pyöräyttäen lasit kookoshiutaleissa valmiiksi ja sitten vaan kaatamalla kaikkiin laseihin ensin vaaleaa glögiä ja sitten perään skumppaa ennen kuin juomille on tarve. Sangria on emäntäystävällisin versio, sillä sen voi tehdä jääkaappiin valmiiksi booliastiaan tai kannuun jo kauan ennen kuin vieraat ovat ovella 🙂 

pikkujoulut (4 of 16).jpg

pikkujoulut (13 of 16).jpg

Mikä näistä toimisi teille? Ja joko ootte tutustunut näihin Sangre de Toro -viineihin tai Lindauerin Blanc de Blancsiin? 

7 thoughts on “PIKKUJOULUN DRINKKI-IDEOITA

  1. Oi ihania ohjeita! Glögi on yksi asia mitä joulukaudessa odotan eniten, joten nää vinkit otin talteen! Ja noi miedot viinit on niin jees, ei pääse vahingossa humaltuun vaikka maistelis yhden kaikkia 🙂

  2. Toi Joulu-toti on varmaan ihana. Ja seuraavaksi sitten kaikki muut. Tosi hyvännäköisiä drinkkejä baarimestari Anna on loihtinut iloksemme. Hyvää matkaa ja Joulua Teille!

  3. Moikka! Jätin sulle viestin sähköpostiin liittyen instagram-storyysi, saattoi mennä myös roskapostiin. Olisi kiva jos lukisit sen, mutta en odota vastausta sille.

  4. Höh eikö sulla tänä vuonna oo mitään joulukalenteria? 🙂 Rantapallon kalenterisivu näköjään toimii edelleen

  5. Ooh, kuulostaa hyvältä! Nyt tulee vain valinnan vaikeus mitä valitsisi viikonloppuisiin pikkujouluihin testailtavaksi! 😀 Ehkä pitää testata useampaa kun on niin herkullisen kuuloisia vaihtoehtoja!

  6. Oli pakko palata kertomaan, että selätin valinnan vaikeuden maistelemalla tänään sangriaa ja huomisen pikkujouluihin on skumppa-ainekset odottelemassa 😀 Sangria on ainakin aivan ihanaa, en malta odottaa huomisen testailuja! <3
    Ihanaa matkaa sinne lämpimään!

Leave a Reply