AIKAINEN ISÄNPÄIVÄ

*Kaupallisessa yhteistyössä: Masi-viinit

isanpaiva (18 of 18).jpg

Onnistuttiin sitten jotenkin tänä vuonna sopimaan Isänpäiväksi hirveästi menoa ja meininkiä, joten ei ehditä juhlistamaan asiaa sen kummemmin sunnuntaina. No, ei se mitään (kuulemma). Omaa isääni ehdin näkemään onneksi sunnuntaina, mies taas saa isänpäivälahjansa sitten tuolla talvilomareissullamme. Sopii kuulemma erittäin mainiosta. Materiaa on aivan liikaakin, joten elämys ja kokemus on aina lahjalistan ykkössijalla. Halusin kuitenkin järjestää miehelle pienen mukavan hetken isänpäivän kunniaksi ja päätin yllättää sillä pari päivää aiemmin latoen iiiiiiison herkkulautasen ja hakemalla Alkosta ihanan vähän arvokkaamman punaviinin. Mieheni tykkää punaviinistä valkkaria enemmän, toisin kuin minä, mutta onneksi punkkumakumme on melko pitkälti yhtenevä, joten oman maun mukaan menin. Masin viinit on yleensäki ollu meidän mieliin, hääviininämmekin oli Masin Campofiorin, joten sille osastolle suuntasin tälläkin kertaa. 

Viimevuotinen isänpivälahja oli astetta machompi, arvokas rokkaava viskipullo. Tällä kertaa oli kyllä tarjolla aika sokerikuorutteista vaaleanpunaista höttöä, joka oli kaikkea muuta kuin macho. Tuntui olevan kuitenkin kovasti mieleen. 

isanpaiva (7 of 18).jpg

isanpaiva (13 of 18).jpg

isanpaiva (2 of 18).jpg

isanpaiva (10 of 18).jpg

Mä rakastan tehdä jälkiruokalautaseksi ison juustolautasen, joka yleensä ryöpsähtää vähän isommaksi herkkulautaseksi. Juustoja, marjoja, suklaata ja vähän ilmakuivattua kinkkua ja salamia. Tietenkin viikunahillon ja punaviinin kanssa. Tällä kertaa en alkanut kakkua tekemään, mutta jotain pentä piti pyöritellä keittiössä ja tein miehelle suklaasydämiä itse. Mä tykkään tosi paljon valkosuklaasta, mies taas tummemmasta. Niinpä tein sydämiä, joissa on molempia ja joukossa sellaisia popping candyja. Tiedättekö niitä, jotka poksuu suussa pitkään syömisen jälkeen? Vähän lapsekkuutta tähän elämään, sillä onhan isänpäivä vahvasti lapseen liittyvä juhlapäivä. Vielä vähän suihkittiin Danten kanssa yhdessä niihin syötävää kultaa. Koska onhan isi aika kultainen 🙂 

Lapsi teki kortin kerhossa, ja hieno kortti olikin! Kädenjälki pienellä suloisella kortilla ja ihan omin käsin pientä piirtämistä kynällä. Isi oli aika liikuttunut. Ukkikin saa oman kortin ja oman isänpäiväviinin viikonloppuna kun mennään moikkaamaan. 

isanpaiva (17 of 18).jpg

isanpaiva (11 of 18).jpg

Mä rakastan juustolautasia ja niitä on sen verran paljon näkynyt blogissa, että multa usein ksyellään niistä. Mä tykkään aika sellaisita pehmeänmakuisista vuohenjuustoista, ehkä vähän jytymmistäkin (sellaisista, joita oma isäni nimittää jalkahikijuustoiksi), mut lähes aina vähintään 3/4 lautasen juustoista on vuohenjuustoa. Cheddarin puolelta oon löytänyt uuden suosikin, valkosipuli-cheddar Jukolan Juustolta on superhyvää! Tykkään vuohenjuustoista, joissa on välimeren yrttejä, aurinkokuivattua tomaattia tai oliivia. Samat maut goudassa toimii kanssa. Puutarhurin vuohenjuusto ja no, oikeastaan kaikki vuohenjuusto on mun mieleen. Jos haluaa alkaa tutustuu juustoihin, suosittelen Stockan Herkkua (tai mikälie sen nimi nykyään on) tai jotain kauppahallien juustokauppoja. Siellä voi ihan reilusti pyytää saada maistaa eri juustoja ja siellä osataan aika hyvin suositella aloittelijalle eri makuja. Mä ainakin tykkään just, että saan maistaa pienen palan, niin tiedän, mitä oon ostamassa. Ettei mee useempi euro hukkaan, jos en tykkääkään. Noissa on myös vähän eri tarjonta yleensä ja löytyy kaikkea eri vaihtoehtoa, esim. vaikka kookosjuustoa (sikahyvää!). Jos ei lähellä oo Herkkua tai kauppahallia, isojen ruokakauppojen hyllyssä olevat Juustoportin juustot ja Cittarin hyllyn Chevrette on aika varmoja ja hyviä vuohenjuustoja. Chevrette on itse asiassa koko meidän perheen suosikki. Kaveriksi viikunahilloa, ja on kyllä maailman paras jälkkäri! 

Ja juuston kaveriksi punaviini. Vaikkei ois punkun suurkuluttaja muuten, niin ahh, kunnon punaviini on ihan paras juuston kanssa. Yleensä mun viinivalinnat on siinä 10-20 €:n välillä, mutta näin juhlatilanteissa kurottelen yleensä sinne ylähyllylle. Masilta löytyy Masi Costasera Amarone Classico, joka on tällaiselle Amaronejen ystävälle ihan paras valinta. 2012 vuoden viini on todella täyteläinen ja täynnä makua, ja se on niin kauniissa pullossakin, että on täydellinen lahja isälle tai kenelle tahansa. Tää toimii superhyvin naudan tai lampaan kanssa, sillä on vahva punaviini, mutta toimii myös superisti juustojen kanssa. On vähän kirsikkainen, vähän rusinaien ja suklainen viini, joten tuo just kaivattua täyteläisyyttä juustojen kaveriksi. Viinilehdeltä viini on saanut viisi tähteä ja luokan “tyylikäs huippuviini” ja sitä nimenomaisesti on suositeltu suolaisten kovien juustojen kaveriksi, eli tosiaan, täydellinen juustolautasen kanssa. Ja jotenkin mun mielestä tällainen täyteläinen punaviini ja vuohenjuusto on vaan ihan parhaita kavereita. 

isanpaiva (3 of 18).jpg

isanpaiva (5 of 18).jpg

isanpaiva (8 of 18).jpg

isanpaiva (4 of 18).jpg

Jos kaipaatte ihanaa nautiskeluviiniä isänpäivän viettoon tai lahjaksi isälle, niin tällainen kannattaa nyt kerätä Alkosta mukaan, sillä viini tulee tällä hetkellä tuollaisessa ihanassa puulaatikossa. Kuin luotu lahjaksi! 

Joko ootte valmiita isänpäivään? 

8 thoughts on “AIKAINEN ISÄNPÄIVÄ

  1. Ne on mixi Prismaa ja Ikeaa 😀 oon verhoryppynatsi niin noi toimii! Valkoset ja liilat Prismasta, hatmaat Ikeasta 🙂 

  1. Eipä ala. Hyvät juustot ja viinit on aina pop! Vastaan siihen mitä kysytään, juustolautasesta aina kysytään 🙂 mistä haluaisit lukea? Vai haluatko vaan huudella jotain negatiivista aina ku mahdollista? 

   1. Mielestäni ihan perusteltu kommentti ja onhan noita juustot tarjottimelle -juttuja ollut aika useita, kuten varmaan itsekin tiedät. Ihan vaan yhteistyökumppaniakin ajatellen voisi olla jotain uutta/muuta. Mutta tietty helppo ja nopea tehdä juttu noin. Ikävä, jos taas koet tämän kommentin negatiiviseksi.

 1. Miten teit nuo suklaasydämet? Ihan vaan sulattelemalla jotain leivontasuklaata muotteihin + tietty mukaan noi poksu-karkit. 🙂

 2. Nuo teidän juustolautaset on aina niin herkullisen näköisiä! Ja tuo Jukolan valkosipulicheddar on kyllä älyttömän hyvää, todella valkosipulinen kylläkin eli pitää tykätä tosissaan valkosipulista! 😀 Toimii myös esim. pizzan päälle raastettuna tuomassa makua! Itse rakastan cheddaria, ja sen lisäksi lautaselle tuntuu päätyvän lähinnä lampaan- tai vuohenmaidosta tehtyjä juustoja. Eivät kyllä ulkonäöllisesti ole yhtään noin herkullisesti kasattuja vaikka kuinka yrittäisi päästä tuollaiseen “huolettomaan runsauteen” 😀

  Silmään pisti myös ihana jättineuleviltti, haaveilisin itsekin moisesta mutta pitäisi löytää harmaana tai viiinpunaisena! <3

Leave a Reply