3 x jääteetä hellekeleihin

*Kaupallisessa yhteistyössä Nordqvist 

Kirjoittelin jo mun teerakkaudesta talvella, mutta kesän ollessa täällä, ajattelin palata hieman asiaan. Nimittäin kesään täydellinen juoma löytyy yleensä kaikilta jo valmiina kaapista. Mä lipitin koko nuoruuteni kaupasta ostettavaa jääteetä, mutta viime vuosina oon joka kesä tehnyt tosi paljon jääteetä kotona. Ihan sen takia, että se on helppoa, kotona tehtynä saa parempaa ja se on ekologista. Kesäkuumalla tulee hirveästi ostettua juomia kaupasta, vaikka oikeesti herkulliset kesähellejuomat saa helposti ja halvalla tehtyä kotona! Ja itse asiassa nyt kun viikonloppuna on ylppäreitä ja valmistujaisjuhlia, niin kotitekoinen jäätee on ihan superhelppo ja -nopea tarjottava esim. alkoholittoman boolin korvaajaksi.

Mä en jotenkin kesällä tuu juoneeks yhtään lämpimiä juomia vaan enemmän koko ajan haluan kylmää juotavaa, mutta samalla tää mun teeaddiktio on sillä tasolla, että teestä ei voi luopua koko kesäksi 😀 Jäätee on siis todellinen pelastaja!

Mulla olis pari ihanaa ohjetta kesäiseen jääteehen näistä Nordqvistin Luonnon Tee-teepusseista ja lehtiteestä. Mulla on ollut näitä kotona koko kevään ja oon kokeillut aika paljon kaikkia erilaisia yhdistelmiä 🙂 Nordqvistin Luonnon Teet on pakattu ja maustettu Suomessa ja jokaisesta myydystä tuotteesta ohjataan kolme senttiä Suomen luonnonsuojeluliitolle, joten nämä teet ovat todella eettinen hankinta. Varsinkin kun kyseiset teet ovat luomua ja pussiteet Reilun Kaupan teetä. Hyvän juoman lisäksi saa myös hyvän mielen. Lisää voitte lukea esim. Tuosta mun edellisestä postauksesta. 

Wiekas greippijäätee (2 l)

Wiekkaassa on makuna puolukkaa ja greippiä ja se on mun suosikkitee tällä hetkellä!

6-8 teepussia Nordqvist Wiekas -teetä tai 8 tl lehtiteetä
1,75 l vettä
2 greippiä
1 sitruuna
(Hunajaa tai sokeria)
(Toffee- / karamellisiirappia)

(Pakastepuolukoita, -karpaloita ja minttua)

Tarkista, että pakastimessasi on jäitä. 

Purista 1,5 greipin mehu sitruspuristimella. Hauduta tee kuumassa vedessä, ja sekoita joukkoon sokeria tai hunajaa makeuttamiseksi, jos pidät makeasta. Mä tykkään makeuttaa hunajalla teen, mutta sokeri käy yhtä hyvin. Yhtä kaikki, muista sekoittaa makeuttaja kuumaan veteen, silloin se sulaa teen joukkoon, toisin kuin jääkylmän teen joukkoon. 

Anna teen hautua 3-5 minuuttia ja sekoita kunnolla. Kun tee on huoneenlämpöistä, sekoita joukkoon puristettu greippimehu ja siirrä tee jääkaappiin jäähtymään. 

Teen jäähdyttyä, sekoita joukkoon puolikas greippi pilkottuna, puolikas pilkottu sitruuna ja vähän mintunlehtiä halutessasi. Lisää joukkoon jäitä ja tarjoile. 

Loistava kikka on kaataa kylmän teen joukkoon ja päälle hieman karamelli- / toffeesiirappia. Meillä on esim. Caramel -kahvisiirappia, joka antaa kivan viimeistellyn sävyn jäätee-lasilliselle. Nää voi tarjota niin booliastiasta kuin kauniina drinkkeinä kesäbrunssilla. Viimeistele pakastepuolukoilla tai -karpaloilla halutessasi. 

Wiisas jääteedrinkki (2 l)

Tästä on alkoholillinen versio, tai alkoholiton versio, ja jokainen voi käyttää oman makunsa mukaan 🙂 

6-8 teepussia Nordqvist Wiisas -teetä tai 8 tl lehtiteetä
2 appelsiinia
1,6 dl vettä alkoholilliseen tai 1,9 dl
1 lime
Mansikoita
Minttua
3 dl Cointreauta tai 1,5 dl mango-makusiirappia
2 dl giniä
(Hunajaa tai sokeria)

Hauduta tee kuumassa vedessä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kuten yllä on kuvattu. Makeuta halutessasi hunajalla tai sokerilla veden ollessa kuumaa. Sekoita huoneenlämpöiseen teehen gini ja Cointreau tai mangosiirappi. Siirrä kannu jääkaappiin jäähtymään. Ennen tarjoilua lisää joukkoon paloiteltu lime ja appelsiini, sekä hieman mansikoita ja minttua. Tarjoile jäiden kanssa jääkylmänä! 

Wehreän omenainen jääteedrinkki (2 dl)

(Alkoholillinen tai alkoholiton) 

6-8 teepussia Nordqvist Wehreä -teetä tai 8 tl lehtiteetä
1,7 dl vettä alkoholilliseen versioon ja 1,5 dl alkoholittomaan
2 dl  De Kuyper omenalikööriä
TAI
5 dl omenamehua
5 limeä
1 vihreä omena
Minttua
(Hunajaa tai sokeria)


Hauduta tee kuumassa vedessä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi kuten yllä on kuvattu. Makeuta halutessasi hunajalla tai sokerilla veden ollessa kuumaa. Sekoita huoneenlämpöiseen teehen omenamehu tai omenalikööri sekä kolmen limen mehu. Siirrä kannu jääkaappiin jäähtymään. Ennen tarjoilua lisää joukkoon 2 paloiteltua limeä ja 1 paloiteltu omena, sekä hieman minttua. Tarjoile jäiden kanssa jääkylmänä! 

Koristeluun suosittelen lämpimästi kukkia, luonnonkukkia erityisesti, jotka sopivat kesään ja ovat edullisia 🙂 Ja illanistujaisten nautintojuoman kaveriksi vaikkapa raikas mansikka-raparperipiirakka! 

Kun jääteetä tekee 2 l varastoon, siitä riittää hyvin pariksi päiväksi yhdelle, mutta silloin suosittelen tekemään kerralla vain n. 1 l jääteetä kerralla, sillä jäätee on parasta tuoreena. Ohjetta voi muokata hieman sen mukaan tykkääkö vahvasta teen mausta vai ei, ja hieman sen mukaan, miten iso porukka on teetä juomassa. 

2 litran jääteedrinkkien satsi riittää mun mielestä hyvin n. 3-4 hengen porukalle illaksi, mutta suosittelen tekemään ehkä jopa tuplamäärän, jos on pitkä ilta tai ihmisiä hieman enemmän. Mä pullottelen ton yleensä tavallisiin lasipulloihin ja sitten koristelen kannuun siirtäessäni ennen tarjoilua, ettei hedelmät pääse vettymään pahasti. 

Ainiin, ja ennenkuin alkaa tehtailemaan jääteetä, kannattaa muistaa tehdä reippaasti jäitä pakkaseen! 

Mun suosikki on ehkä toi vihreä jääteejuoma, mut nää on kyllä kaikki omalla tavallaan ihan superhyviä. Parasta just kuumiin hellepäiviin ja pitkiin iltoihin terassilla!

Ihanan raikkaita kesäisiä teehetkiä! 🙂

4 thoughts on “3 x jääteetä hellekeleihin

  1. Vitsit minkä näköstä, saanko tulla sun piknikille? 😀
    Kiitos resepteistä, nää menee ehdottomasti testiin kun oon jo pidemmän aikaa miettinyt itsetehtyä jääteetä. Tää postaus tuli ku tilauksesta. 🙂

Leave a Reply