Vappukattaus

*Viini kaupallisessa yhteistyössä Torresin kanssa

Huh, vappu tuli ja meni, mutta mulla näköjään venähti tää vapun juhlinta vähän 😀 Todellisuudessa neljän päivän vapaat hujahti kuin sekunnissa ja keskityin lähinnä aikaan perheeni kanssa. Vappuilot päättyi vähän rauhattomaan yöhön, ku pikkumiehelle on tulossa poskihampaat ja eilinen aamu meni lähinnä kaverin kanssa torkkuessa. Anoppi tuli katsomaan pikkuista eilen ja löysin itseni istumasta anopin seurassa vielä puoleltaöin höpöttämässä tyttöjen juttuja, kun mies oli lyhyellä työmatkalla ja pois kuuntelemasta 😀 Oon tehnyt viime aikoina aina tietoisia valintoja, että blogi ei mene koskaan perheen tai läheisteni edelle ja vaikka postaustaukoa tulisi päivä tai pari, en edes mieti blogia silloin kun mulla on seuraa. Sit onkin aina parin päivän jälkeen hirveesti intoa palata blogin äärelle. Mun piti itse asiassa julkaista asukuvat tänään, mutta koska meidän vappukattauksesta tuli niin paljon kyselyjä ja lisätietotoiveita Instagramissa, päätin jakaa siitä ensin hieman kuvamateriaalia.

Mä panostin aika simppeliin ruokaan vappuna, ja kruununa oli yksisarviskakku, jonka kanssa halusin vähän revitellä. Ei sekään nyt ihan 100 % suoritus ollut, mutta söpö silti.

Menulla oli:

Tonnikala-piirakka
(tämä ohje muokattuna, oon viime aikoina tehnyt sen niin, että kolmen sipulin sijaan on 1,5 sipulia, ja piirakan teen leveämpään mutta matalampaan vuokaan. Kaunis tuo ei ole vieläkään, mutta niin hyvää, että aina on luottoruoka tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

Kylmäsavulohi-peruna-parsasalaatti

Chiansiemenleipää

Vihreä salaatti melonilla, serranon kinkulla ja vuohenjuustolla 

Kakkua ja munkkeja

Vina Esmeraldaa ja kotitekoista simaa

Tästä tuli eniten kysymyksiä ja tää on ehkä helpoin ikinä tehdä.

TARVITSET: 

Vihreää parsaa
Varhaisperunoita
Kirsikkatomaatteja
Salaattisekoitusta
Creme fraichea
Balsamicosiirappia
Lämminsavulohta

Keitä varhaisperunat ja niiden ollessa lähes kypsiä, lisää joukkoon vihreää parsaa. Keitä vielä n. 3 minuuttia, ja kaada vesi pois joukosta. Sekoita joukkoon voita.

Sekoita erilliseen kulhoon n. 1/2-1 purkki creme fraichea (sen mukaan paljonko perunoita ja parsaa, mulla oli n. 10-12 varhaisperunaa ja yksi paketti parsaa ja laitoin vähän vajaan purkillisen). Lisää joukkoon taateli-balsamicosiirappia (löytyy mm. *täältä ja todella hyvin varustetuista ruokakaupoista). Jos tuota ei löydy, käy perus-balsamicokin. Mä laitoin silmämääräisesti n. ehkä puoli desiä. Lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä ja mausteita mielen mukaan (mulla ikiluotto parmesaanisuola). Sekoita. Kaada peruna-parsan joukkoon ja sekoita. Laita pohjalle salaattisekoitus, lisää päälle perunaparsa-sekoitus ja kruunaa lämminsavulohella ja tuoreilla kirsikkatomaateilla.

Vihreän salaatin teen aina samalla pohjalla ja sitten täytteet tulee mielen mukaan.

TARVITSET: 

Salaattisekoitus
Paprikaa
Avocadoa
Kirsikkatomaatteja
Hunajamelonia
Parmankinkkua tai Serranon kinkkua
Vuohenjuustoa (ei vuohenmaitojuustoa)

Oliiviöljyä

Kaikki ainekset sekaisin ja oliiviöljy salaattikastikkeeksi.

Vappubrunssin valkkariksi valikoitui tuttu ja turvallinen Viña Esmeralda. Kirjoittelin viinistä jonkin verran viime kesänä, mm. täällä ja täällä ja molemmat viinit ovat olleet mulla suosikkeina siitä asti, varsikin tuo valkoinen. Tää on varsinkin kesällä ihan meidän ykkösviini. Oon tässä talven aikana pitänyt kaksi eri kertaa viinimaistelun kavereille ja muiden viinien aina jakaessa mielipiteet, tämä on AINA sellainen, joka saa kaikilta vähintään 9/10 pistettä. En oo juottanut tätä vielä kellekään, joka ei olisi tästä tykännyt. Vappuna ystäväni maistoi tätä ensimmäisen kerran ja heti tuli tutut kysymykset. “Mitä tää on?” ja “Onko hirveän hintaista?”. Eilen anoppini nappasi heti kuvan pullosta ja kysyi saako Suomesta. Saa Suomesta, suurimmasta osasta Alkoja, on muscat-gewürztramineria ja maksaa n. 11 euroa. Mulle ihan supervarma viini jos pitää tarjota isommalle porukalle ja okei, oma ehdoton suosikkini valkkareista. Menee ihanasti kasvisten ja kalan kanssa, ehdottoman ihana aasialaisten ruokien kanssa ja just tällaiseen salaatti/pikkusuolainen -kattaukseen ihan täydellinen viini. En voi tarpeeksi lämpimästi suositella.

Ja jälkiruoka… Munkkeja en jaksanut alkaa paistelemaan vaan ostin suoraan kaupasta, mutta kakku oli tehtävä. Panostin koristeluun ja tein kakun todella helposti mokkapala-pohjasta. Yksi pellillinen mokkapaloja, joista leikkasin kaksi ympyrää ja kolmas suoraan vuokaan. Mokkapalat on superhelppo tehdä, ne onnistuu aina satavarmasti ja ne on ihanan pehmeitä eikä yhtään kuivia, joten toimii erittäin hyvin kakussa.

Ympärillä oleva kreemi on voikreemiä ja koristelu on tuorejuusto-kermavaahto-piparminttu -täytteellä tehty neljällä eri värillä.

En oo ihan täysin tyytyväinen tuohon. Silmät on liian pitkät ja Danten iloksi tekemäni sateenkaari (se tykkää katella mitä puuhaan keittiössä) sivussa on ihan turha, eikä tuo koristelukaa mennyt ihan nappiin, ensi kerralla haluan tehdä harjan hieman selkeämmin. Mutta, ensimmäiseksi unicorn-kakuksi tällaiselle ihmiselle, joka ei oo koskaan juurikaan pursotellut mitään ja on ihan aloittelija sokerimassojen kanssa, oon ihan tyytyväinen. Tykkään tästä leivontaharrastuksesta vaikken ookkaan mikään luonnonlahjakkuus, mutta pääsen tekemään käsilläni ja leipomaan ilokseni ja se riittää mulle 🙂

Voisin ensi kakkua tehdessäni tehdä vaikka kohta-kohtaisen ohjeen mokkapalapohjaan ja siihen miten mä koristelen kakut 🙂 Pian on itse asiassa ihan syytäkin taas leipoa, kun miehellä on synttärit 🙂

Skål ihanalle brunssille hyvässä seurassa 🙂

Miten teidän vappu meni? 

Psst! Julkaisen teidän vastaukset tuohon kehityskyselyyn huomenna. Oon tarkoituksella pantannut niitä, koska oon halunnut, että jokainen vastaa puhtaasti fiiliksen mukaan eikä inspiroidu muiden vastauksista 🙂 

6 thoughts on “Vappukattaus

  1. Heii, sitten kun teet tota kakkupostausta niin tällasena toisena kotileipurina ois kiva tietää millasia välineitä sulla on käytössä. Varsinkin esim. noi pursotusvälineet ja miten tyytyväinen oot niihin.

  2. Hei,
    Näin insta storista kuvan, jossa sun poika oli jakkarassa seisomassa toisen pojan kanssa. Jakkara näyti turvallista ja takaa oli ns. “Portti”, ettei lapset kaadu. Mistä sellasen saisi? Kiitos.

    1. Se on Suomen Voimistelutuotteen, Pikkuapulainen nimeltään. Mun ja ystävän kokemus asiakaspalvelusta oli vähän jännä, ei mitään yhteydenottoa yms eikä mitään vastausta kun laitoin viestiä että voisin mielellään hakea kun on lempääläinen yritys. Niin ei mitään vastausta, tuli 3 vk päästä tilauksesta ihan ykskaks kotiovelle 😀 mutta itse tuote tosi hyvä, siinä on just tollanen nostettava selkätuki ja Dante rakastaa kiipeillä siinä ja seisoo kattomassa kun äiti tekee ruokaa. Kallis, mutta käytössä hyväksi todettu 🙂

  3. Sun kakut on kyllä ihan mielettömiä ja kaikki tarjoilut aina muutenkin! Olis mahtavaa jos sulta sais tilata kakkuja rahaa vastaan 😀

Leave a Reply