Vappusuunnitelmia ja skumppasuositus vappuun

*Kaupallisessa yhteistyössä Lindauer

Ihan alkuun… KIITOS valtavasti kommentteihinne eiliseen postaukseen. Niitä tuli lähes 250 jo nyt, ja oon ollut ihan hölmistynyt teidän palautteesta. Niin lämmintä ja ihanaa palautetta, mitä en oo vielä ees kokonaan saanut luettua ajatuskella läpi. Ajattelin, että harva jaksaa tuota tehdä kun oli aika pitkä, mutta herrajumala, TE OOTTE AIVAN MAHTAVIA!

Täällä voidaan jo paremmin, Dante ei oo enää kipeä, toinen päivä jo kuumeetta, joten varovainen toivomus olisi, jos tää meidän sairastelu olis jo vihdoin ohi. Mä nimittäin niiiiiiin odotan tänä vuonna vappua! Meidän pääsiäinen meni ihan ketuiksi, kun mä olin kipeenä just neljä päivää siinä ja sitten siitä viikko eteenpäin ja vietettiin laadukkaasti muutama päivä kaikki yhessä noroviruksen kourissa. Niinpä nyt kun miehellä on neljä päivää vapaata, niin suunnitelmissa on kaikkea ihanaa ja rentoa, tosin myös ihan asiaa kuten aidan laittaminen pihalle ja terassin laittaminen kesäkuntoon muutenkin. Metsästyksessä grilli ja lämpölamppuja sekä pari pikkujuttua.

Ja tietenkin vapunviettoa! Viime vuoden vappu oli ihana, kun vietimme sen lautapelejä pelaten ystävien kanssa ja tänä vuonna ohjelma on samantyyppinen. Mä yleensä inhoan kaikkia pakkojuhlia, kuten vappua, juhannusta ja uutta vuotta, mutta nyt otan sen täydellä innolla ja ilolla vastaan!

En ehkä näe meitä tänä vuonna hirveästi pyörimään minnekään keskustaan, vaikka ehkä pistäydytäänkin jossakin. Enemmän odotan hyvää ruokaa, juomaa ja perheenä yhdessäoloa. Ja siis ainakin aaton aion mennä sieltä, missä aita on matalin ja tarjottavana tullee olemaan samaa kuin mitä tänään, kun vähän vietettiin vappua etukäteen perheen kanssa. Kun me lapset ollaan jo kaikki aikuisia, niin kaikilla on omia menoja ja ei aina päästä viettämään perheen kanssa aikaa, niin tänään otettiin vähän sellainen etukäteisvappu 🙂 Samansuuntaista menua lienee meillä myös maanantaina, eli sushia ja skumppaa ja jotain herkkuja!

Skumpasta puheen ollen, mun vappuskumppasuositus on Lindauerin rosé -skumppa! Kun pullon kyljessä on Vuoden paras kuohuviini 2018 -tarra, en tiedä kaipaako se hirveästi lisää selitystäkään sinänsä 🙂 Mä kirjoittelin Lindauerin Blanc de Blancs -skumpasta täällä (ja pidän siitä btw edelleen ihan valtavasti) ja nyt kun on kevät ja kesä jo mielessä, on myös pakko suositella tätä vaaleanpunaista yksilöä. Lindauer Rosé Brut ei oo se ihan halvin skumppa (13,50€), mutta ehdottomasti joka euron arvoinen. Varsinkin jos vappumenulla on kalaa/kanaa, kermaista pastaa ja/tai salaattia. Meillä kun sushi on aika yleistä juhlaruokaa, jos ei ehdi itse tekemään kunnolla, niin siihen tää on ihan täydellinen! Rasvainen kala ja tää sopii hyvin yhteen, mutta samalla tää sopii ihanasti myös kaikkien makeiden herkkujen kanssa. Ja sopii ihan tuollaisenaan seurusteluviiniksi. Mä rakastan noita Lindauerin tyylikkäitä pulloja ja nää kuivat skumpat on kyllä ehdottomasti mun mieleen. Vaaleanpunaiseen puettu tumma pullo on juhlava ja tyylikäs ja sopii kauniisti vappukattaukseen.

Lindauer Roséssa on hieman marjaisa maku, jossa ihana pitkä jälkimaku. Uusi-seelantilainen viini on sekoitus chardonnayta ja pinot noiria, ja yhdistelmä on mun mielestä ihan täydellinen, aromikas mutta ei hyökkäävä. Mikä parasta, tää sopii mun mielestä hyvin vapun “ainoaksi” viiniksi. Jos ei siis jaksa miettiä ruokia ja mätsätä koko ateriaa, niin mun mielestä tää toimii erinomaisesti vähän kaikenlaisten ruokien kanssa. Mä itse asiassa tunnetusti tykkään roseesta grilliruoan kanssa, joten jos sitä on menulla, suosittelen silti kokeilemaan vaaleapunaista tumman sijaan vappuhulinoissa 😉

Skumppaa menee varmasti tänä vappuna hyvinkin maltilla, kotioloissa ruoasta ja juomasta nauttien, mutta simaa saattaa mennä silleen, että ihan kesäkunnossa ei olla sitten ensi viikolla 😀 Mä rakastan kotitekoista simaa ja oon jo ottanut varaslähdön vappuun, nimittäin paraikaa on toinen satsi simaa jo tulossa ja ajattelin ehtiä tekaisemaan vielä yhden 😀

Mä sain mun reseptin simaan ystävältäni ja hän on löytänyt sen Kinuskikissalta, joten enpäs jaakaan reseptiä, vaan linkkaan suoraan lähteeseen 🙂 Mä teen kaiken muuten samalla tavalla, käyttäen kahta sitruunaa, paitsi mä pidän ensin tuota vuorokauden kattilassa pöhisemässä, sitten laitan vuorokaudeksi huoneenlämmössä pulloihin ja sen jälkeen pidän päivän tai kaks jääkaapissa. Sit on valmista! 🙂 On tosi hyvää ja pakko aina tehdä monta kertaa vapun aikoihin. Ja hinta neljälle litralle on hyvin maltillinen, nimittäin tohon tarvitaan vaan hiivaa, fariinisokeria ja taloussokeria vettä ja pari sitruunaa 🙂 Ja tietty muutama rusina.

Ja, jos vielä on hieman kysymyksen alla vapun ruokapuoli, niin suosittelen lämpimästi mun pekoni-vuohenjuusto-parsa-pastaa, joka on täydellinen tähän parsasesonkiin. Meidän lemppariruoka tällä hetkellä. Kestää 20 min tehdä, toimii lämpimänä ja kylmänä ja on helppo pakata vaikka brunssipiknikille mukaan! Ja, toimii erinomaisen hyvin Lindauer Rosén kanssa. Resepti pastaan löytyy täältä. Jos ei jakseta hakea sushia, niin on ehkä turvauduttava siihen itsekin. Ja okei, okei, vaikka lupasin, että meen aaton mahdollisimman helpolla, niin pakkohan mun on saada leipoa kakku. Eikö? 😀

Lisäksi mun vappusuunnitelmat sisältää reippaasti kukkia, vappupalloja, serpentiiniä ja kaikkea lapsekasta, pastellista ja ihanaa. Ja toivottavasti todella todella paljon ihanaa auringonpaistetta.

Mitäs vappusuunnitelmia teillä? 

*Alkoholilainsäädännön takia kaikki alkoholiin liittyvä kommentointi on poistettava*

12 thoughts on “Vappusuunnitelmia ja skumppasuositus vappuun

 1. Vai, mikä kattaus! Vähän ehkä hölmö kysymys, mutta käytätkö sisustuksessa ikinä muovikukkia? 😀 Mä oon koittanut löytää eteiseen mahdollisimman aidon näköisiä, mutta ei oo tullut vastaan..

  1. Kiitoksia! 🙂 en käytä, meillä on aina leikkokukkia kotona, koska pidän niistä. Tuoksusta ja kaikesta. Jos tiedän itse että ne on tekokukkia, menee niistä fiilis mulla. Mä ostan kukkia itelleni omaksi iloksi ja siks tekokukat ois musta oudot 🙂

 2. Heippa! Ihana kattaus tosiaan, kuten kaikki aikaisemmatkin! Sulla on visuaalinen silmä kohdillaan!
  Alkoi kiinnostelemaan: ostatko itse kaikki “rekvisiitat” kuten kukat, ilmapallot jne vai sisältyykö se yhteistyöhön? Tai tavallaan nyt tietty oletan että sisältyy, koska muutaman kuvan takia olis kova hinta ostella kaikki, mutta ehkä kysymys on enemmänkin se: jos kyseistä yhteistyötä ei olisi eikä tätä postausta, niin olisitko silti ostanut tuon tyylisiä kukkia, palloja jne ja koristellut asunnon vapun kunniaksi noin “suureellisesti”? Siis kuten sanoin, aivan ihastuttava se on, mutta itse en vaivautuisi noin “suuriin” koristeisiin ellen olisi pitämässä isoja vappukekkereitä. Ei siis ole mikään kritiikki ketään kohtaan 😀 Rakastan itse koristeluja ynnä muuta mutta tuntuu tavallaan aina “turhalta” yhden tai kahden päivän takia kauheesti panostaa jos on vaan perheen kesken kotona (eli vain poikaystävä) eikä pidä juhlia tms.
  Toivottavasti ei ole liian tungetteleva kysymys ja ymmärrän toki että yhteistyön yksityiskohtia ei saa/halua huudella.

  1. Ei ollenkaan tungetteleva, mun mielestä tällaiset kysymykset on tosi hyviä ja mielenkiintoista läpinäkyvyyttä tuo blogyhteistöihin. Riippuu varmasti paljon mainostajasta millainen sopimus on, jotkut ehkä antavat kuluihin budjetin, mutta ite laskutan kokonaismäärän ja siinä huomioin tavallaan myös rekvisiitan tarvittaessa.

   Tässä tapauksessa perheeni oli käymässä ja meille tulee vkl vieraita, joten samat koristeet on käytössä eilen, aattona ja vappuna. Rakastan ilmapalloja ja niin rakastaa Dante, joten samat serpparit, ilmapallot yms. olisin hankkinut anyway. Toki en tiedä onko vuosien bloggaaminen ja yhteistyöt vaikuttaneet esteettiseen silmään ja olisiko koristelut erilaisia nyt, jos tätä ei olisi ollut. Varmasti. Mutta mä tykkään kattaa pöydän kauniisti ja koristella kotia juhlateemaan. Esim. niinku Danten synttäreillä, vaikka en ees ajatellu tekeväni siitä mitään postausta ensin.

   Eli varmasti blogi vaikuttaa jonkun verran, mutta pyrin aina siihen, etten osta mitään “turhaan” vaan silleen, että se on todellisuudessa hyödynnettävissä ja mielellään enemmän kuin kerran. Toki blogin visuaalisuus on kuitenkin mulle myös työtä, joten varmasti on sellaisia pikkujuttuja, mitä ei tulisi arjessa tehtyä ihan samalla tapaa.

   Summa summarum, vaikea sanoa, koska on vaikeaa vetää raja mun ja blogimun välille tai elämäni ja blogielämäni välille. Eikä mun mielestä tavallaan tarviikaan. Elämäni vaikuttaa blogiini, blogini vaikuttaa elämääni 🙂

 3. Moi!

  Olen pohtinut yhtä asiaa, joka liittyy vähän siihen sun hammaslääkärikokemukseen. Toivottavasti osaan kysyä tätä jotenkin ymmärrettävästi ja toivottavasti et ota kysymystäni mitenkään negatiivisesti, koska kysyn sitä vain silkkaa uteliaisuuttani. Jos et halua vastata/kysymys tuntuu oudolta, niin voit jättää kommentin kokonaan julkaisematta, en pahastu siitä.

  Mutta tosiaan, halusin kysyä sinulta että tuotko ns. henkilökohtaisessa elämässä esiin sinun vaikutusvaltaista asemaasi bloggaajana? Tarkoitan siis sitä, että esimerkiksi kun lähetit kyseiseen terveysalan yritykseen palautetta huonosta kokemuksestasi, niin olisit voinut tuoda esille, että sinulla on aika laaja lukijakunta ja huonon kokemuksen julkaiseminen kaikkien lukijoiden tietoon toisi ko. yritykselle huonoa mainetta laajasti. Vai esiinnytkö henkilökohtaiseen elämääsi liittyvissä asioissa vain perus-Annana, joka haluaa hyvää palvelua kuten kaikki muutkin kansalaiset? Koetko, että yrityksissä suhtaudutaan sinuun perus-Annana vai kohtaatko asioinnissa yliyrittämistä ja tekopyhyyttä?

  Pohdin asiaa omalta kantiltani: yritin asioida tässä taannoin eräässä yrityksessä ja sain sieltä valtavan huonoa asiakaspalvelua. Olisin toivonut, että olisin pystynyt jotenkin laajastikin levittämään sanaa tuosta törkeydestä. Toisaalta sitten taas toisin päin ajateltuna, jos itse omassa työssäni tiedän, että kyseessä on joku “vaikutusvaltainen henkilö” niin jotenkin ajattelematta ehkä panostaa asiakaspalveluun enemmän kuin “tavallisen ihmisen” kohdalla.

  Toivottavasti ymmärsit kommenttini etkä tosiaan ota sitä minään ilkeilynä. Minua vain kovasti tätä asia kiinnostaa, kun ajattelen että sinulla on vaikutusvaltaa mediassa periaatteessa yhtä paljon kuin lehdistölläkin, esim. Iltalehdellä jne. Miten ja millaisiin asioihin käytät sitä?

  1. Moi, ei missään nimessä outo kysymys ja mielelläni vastaan.

   Mä käytän TODELLA harvoin tota korttia jos ikinä. Se hammaslääkäri ei varmasti tiennyt mitä teen työkseni ja yrityksen johdollekin koko asia selvisi sitä kautta, että mun someteksti tavoitti joitain hänen tuttujaan. Olisin toki voinut somen sijaan antaa palautetta suoraan yritykselle, jos olisin pyytäessä saanut tiedot, mutta koska en saanut kunnon yhteystietoja, laitoin sen someen. Jos olisin laittanut palautetta, en silloinkaan olisi kertonut kuka olen.

   Mun mielestä olisi myös väärin kirjoittaa, että olen bloggaaja sain paskaa palvelua, koska se kuulostaisi kiristämiseltä, että hei, korvatkaa tämä. Nyt kun avauduin siitä, niin damage is done, kokemukseni on julkinen ja yritys voi vaikuttaa siihen parantamalla toimintamalleja, ei “mielistelemällä / maksamalla mua hiljaiseksi”.

   Miksi en käytä tätä blogikorttia ylipäätään? Mun mielestä jos saan erityistä palvelua / alennusta tms., olen myös velkaa omastani jotakin. Oravannahkakauppaa. Jos saan alennuksen ripsihuollosta, koen, että mun pitää myös mainostaa. Toisaalta taas arvostan mainospalveluni sen verran kalliimmaksi kuin pieni alennus tai yksi ilmainen pieni tuote, että en tee sitä kovin usein.

   Henkilökohtaisissa asioissa olen aina vaan Anna ja nautin siitä, kun minua ei tunneta / tunnisteta. Silloin saa kokea todellisen palvelun ja todellisen osaamisen, ilman sitä “vaikutusvaltalisää”. Itse asiassa toivon, että jos en ole yhteistyösuhteessa yritykseen, palvellaan mua samalla tapaa kuin ketä tahansa muutakin. Ja vaikka olisin, siltikin niin, koska haluan saada autenttisen kokemuksen, jotta voin suositella sitä seuraajilleni. Kun huomaan myyjän/asiakaspalvelijan tunnistavan minut (sen huomaa :D), mua saattaa jopa ärsyttää, koska haluaisin olla ihan aidon kokemuksen kokijana siinä, ilman ennakko-olettamia.

   Mä yritän käyttää mun “vaikutusvaltaa” positiivisesti, enkä muistakaan mun blogihistorialta kuin neljä keissiä, joissa olisin käyttänyt negatiivisesti vaikutusvaltaani. Superupeeta-putiikin pitäjä keskusteli bloggaajista ml. minusta alatyylisesti keskustelupalstalla, Indiedaysistä kuulemani ja kokemani asiat toin tietoisuuteen, GHD:ni hajottua ei sitä vaihdettu, koska oli lehdistötuote, vaikka toki niissäkin pitäisi olla hyvä laatu ja kirjoitin tästä ja nyt tämä hammaslääkäri-asia. Jos kommentoin jotain negatiivista, yritän olla mainitsematta yrityksen nimeä tai tunnistettavia juttuja toisesta ihmisestä (esim. taksiepisodi Helsingissä).

   Tässä hammaslääkäritapauksessa taas mielestäni sekä lääkärin että hoitajan menettely oli väärää ja kirjoitin myös paikan nimen. Toki laitoin siihenkin, että ottivat yhteyttä ja pahoittelivat kun näin tapahtui.

   Mä en rehellisesti muista milloin olisin viimeksi käyttänyt bloggaajakorttia. Jos haluan yhteistyötä, lähestyn yritystä selkeästi yhteistyöehdotuksella. Muuten maksan / järjestän itse. Viimeksi olen halunnut erityistä palvelua viime kesänä, jolloin menimme ystäväni kanssa yökerhoon Danten ollessa 4kk. En halunnut jonottaa ravintolaan sateessa ja soitin ravintolaan. Naureskellen selitin tilanteen, että olen tuore äiti lähdössä juhlimaan, eikä huvittaisi kastua, joten olisiko mahdollista päästä VIP-jonoon. Ihan vaan tuolla syyllä, että on tyttöjen ilta ja en haluaisi fiiliksen laskevan siinä jonotellessa 😀 Kaveri vielä kysyi, että “käytitkö Mungo-korttia?” En. Raflapäällikkö nauroi, että laitetaan kuule tytöt listalle. Loppujen lopuksi mitään jonoa ei ees ollut. Mutta niin, en tuossakaan tilanteessa käyttänyt blogikorttia, vaikka olisi ehkä helpottanut.

   Suoraan sanottuna mä tykkään tästä. Kun olin töissä ruokakaupassa, meidän kauppias aina korosti, että jokainen asiakas voi olla haamuostaja. Siinä piti käyttäytyä sen mukaan. Koen olevani ison yleisön omaava haamushoppailija / haamuasiakas.

   Olen jossain kuullut, että on epäreilua, että bloggaajat saattavat lytätä jonkin palvelun, kun on niin paljon valtaa. Mun mielestä ei ole. Ei tarvii mielistellä vaikka tunnistaisikin, vaan enemmän pitäisi jokaisen asiakaspalvelijan miettiä, miten käyttäytyy asiakkaitaan kohtaan ja käyttäytyä kaikkia kohtaan ikään kuin he olisivat vaikutusvaltaisia. Ja ennen kaikkea. Olen etuoikeutetussa asemassa tällä työllä. Tässä on paljon plussia. Mutta mä en ole yhtään parempi tai tärkeämpi ihminen kuin kukaan muukaan ja mielestäni kaikkien pitäisi vaatia ihan taviksenakin itselleen asianmukaista palvelua 🙂

   Ainoa missä rehellisesti käytän tuota, saattaa olla esim. festareille akkreditoituminen (blogi on media siinä missä lehtikin), mitä en oo toki tehnyt pariin vuoteen nyt ollenkaan 😀 Ja esim. jos menen kampaajalle, niin en sovi, että hei, ruvetaan yhteistyöhön. Menen ensin, koen kampaajan sellaisena kuin hän on, ja jos tykkään jäljestä, saatan kysellä kiinnostaako häntä yhteistyö. Toisin päin; mulle on tarjottu yhteistyöllä ripsiä sieltä sun täältä ja montaa muutakin palvelua. Menen minne haluan, aina ensin maksavana asiakkaana kokeilemaan ja sitten voidaan katsoa, onko aihetta palvelun kehumiseksi blogissa. Näin mä toimin, koska se on musta kaikkia palvelevaa ja haluan pystyä sanomaan että todella seison kehujeni takana.

   1. Ihan tosi hyviä kysymyksiä tässä nämä kaksi edeltävää, ja myös Anna sun vastaukset tosi ajatuksella kirjoitettu ja hyvin avasivat asioita! Olen itse pohtinut molempia, ihan vaan yleisellä tasolla mielenkiinnosta. Kiitos sekä kysyjille että Anna sulle vastauksista 🙂

 4. Sulla on mielettömän hyvä kuvaussilmä ja koristelut aina yhtä upeita. Mä olen mietitnyt ihan samaa kuin edellinen kysyjä ja olen ajatellut, että varmaan “omasta pussista” kustannat nuo. Itse myös rakastan kyllä koristella kotia ja tehdä kauniita kattauksia aina kun vain on mahdollisuus.. vaikka se sitten kustantaisikin enemmän <3 Ihanaa vappua teille!! Toiv pysytte nyt kaikki terveinä.

Leave a Reply