Helppoja ja nopeita herkkuja

*Kaupallisessa yhteistyössä Danerolles

Vappu on parin viikon päästä ja mä oon jo nyt ihan innoissani! En todellakaan mistään haalarijuhlista kaupungilla (ne iloiset ajat on mulla jo menneisyydessä) vaan siitä, että voidaan viettää ihanaa grillailuiltaa terassilla, pelata lautapelejä ja syödä kaikkea hyvää. Mulle vappu on myös aina sellainen “kesän alku”, vaikka useimmiten silloin on vielä lunta maassa. Jotenkin siinä on ajatuksena tosi vahvasti kevät ja kesä, ihanat terassibrunssit ja piknikit, sillä kyllähän vappuun kuuluu loputtoman suuri brunssipöytä ja parhaassa tapauksessa piknik jossain ulkosalla.

Oon toteuttanut pari kertaa aiemminkin yhteistyössä Danerollesin kanssa jotain kivoja reseptipostauksia (täällä ja täällä), ja ajattelin näin vappu mielessäni toteuttaa vielä yhden reseptipostauksen, jossa on kivoja pikku sormisyötäviä. Oma suosikkini on nimittäin noi maailman helpoimmat korvapuustit! Jos siis olet kiireinen tai hieman laiska, mutta haluat helppoja herkkuja vappupöytään tai piknikille, niin ota tästä muutama vinkki talteen 🙂 Jos haluat tehdä huippuhyvät korvarit alle puolessa tunnissa ja alle 4 eurolla, kannattaa lukea tää 🙂

KORVAPUUSTIT: 

Oon jo vuosia etsinyt täydellistä korvarireseptiä, ja siihen pitää aina käytää hirveesti aikaa kaulimisineen, nostatuksineen. Kokeilin kerran Danerollesin sivuilta löytyvää reseptiä korvapuusteihin, ja löysin maailman helpoimman ja superhyvän reseptin nopeaan tarjottavaan mihin tahansa tilaisuuteen!

Korvapuustit croissant-taikinasta on tosi ilmavia ja pehmeitä, ja niiden valmistaminen on maailman helpointa. Mä käytin tollasta sinistä croissant-purkkia, jonka rullasin vaan auki, nipistelin leikkuukohdat yhteen ja tadaa, mulla oli täydellinen suorakulmion mallinen levy, johon levitin voita, kanelia ja sokeria, rullasin rullaksi ja leikkasin korvapuusteja rullasta. Kun pullat oli uunissa vartin verran, sekoitin tomusokeria ja vettä ja ripottelin päälle kuorrutukseksi. Koko hommaan meni alle puoli tuntia alusta loppuun!

Korvapuustien resepti löytyy myös Danerollesin sivuilta täältä.

CROISSANT-TIKKARIT:

Myöskin, todella helpot tehdä. Riittää kun levittää taikinan, painelee siihen vaikka piparimuotilla sydämiä ja yhdistää ne tikkareiksi. Grillitikuista saa uunikestäviä tikkuja, ja tikkarit on helppo rakentaa. Mä käytin niiden sisällä Dronningholmin kirsikka-puolukka -marmeladia, joka on superhyvää! Kun tikkarit tulee uunista ulos, voi ne dipata tomusokeri-vesi -kuorrutteesseen ja koristella oman mielen mukaan. Näiden kanssa näpertäessä menee hieman pidempään kuin korvapuustien kanssa. Haarukalla saa helposti reunat paineltua nätisti kiinni toisiinsa, ja marmeladi ei pääse valumaan ulos. Tsekkaa tarkempi ohje Danerollesin sivuilta täältä.

PINAATTI-VUOHENJUUSTO-KOLMIOT

Mun lemppari työväline keittiössä on pieni monitoimikone, jota käytän leikkurina päivittäin. Lapsen kanssa kätevä, mutta aika monen muunkin asian kanssa. Esimerkiksi näiden pinaattikolmioiden kanssa tulee tarpeseen, joskin pärjää ilmankin.

Tarvitset: 
100 gr – 150 gr pinaattia
pieni kourallinen pinjansiemeniä
muutama pala vuohenjuustoa (mä käytän sitä Presidentin tuplapakkausta)
parmesaanisuolaa tai mausteita oman maun mukaan

Lämmitä pannulla nokare voita. Paista pinaatti voissa heitä pehmeä pinaatti leikkuriin tai paloittele veitsellä. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja muutama pala vuohenjuustoa ja sekoita. Vuohenjuuston sijaan myös ricotta käy hyvin. Mä hurrutin koko homman pehmeäksi tolla koneella, mutta pinjansiemenet voi ihan yhtä hyvin olla vaikka kokonaisina.

Rullaa auki sininen pakkaus croissantteja ja leikkaa jokainen kolmio vielä kolmeksi kolmioksi. Levitä kolmioita pellille niin, että jokaiselle jää pari. Levitä pinaatti-vuohenjuusto-sekoitetta kolmiolle niin, että reunat jäävät tyhjiksi. Painele toinen kolmio päälle ja sulje taikinapalat toisiinsa painelemalla vaikkapa haarukalla. Voitele kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä päälle. Paista 180 asteessa kunnes ovat kullanruskeita. Niiiin hyviä!

Ja kaveriksi käy hyvin maailman helpoin ja lapsille varmasti mieluinen versio, eli nakkipiilo. Ei paljoa tarvii mielikuvitusta käyttää, koska tää on kuin hodari croissantissa. Näillä pääsee jo aika tehokkaasti alkuun ja mikä parasta, näistä saa isommallekin porukalle hyvän ja edullisen kattauksen nopeasti ja helposti. Purkki Danerolleseja maksaa n. 2,50 € ja siitä saa esim. 6 nakkipiiloa, tai 9 pinaattileivosta tai 10 korvapuustia. On todella lompakolle ystävällinen ratkaisu siis kaikin puolin.

Tarjoile salaattien ja hedelmälautasen kanssa! Ja tietenkin vappuna kotitekoisen siman tai skumpan kanssa! Kiinnostaisko teitä kotisiman ohje vai joko on hallussa? 

5 thoughts on “Helppoja ja nopeita herkkuja

  1. Laita vaan siman ohje, en osaa tehdä muuta kuin makeaa litkua, pitäis saada kihinää peliin. Noi Danerollers pötköt on testattu, ja mainioksi todettu.

  2. Eipä nuo kyllä korvapuusteja ole, vaan kanelikierteitä. Voisin silti kokeilla reseptejä, vaikuttavat niin nopeilta ja helpoilta. Kuinka hyvin nuo danerollesin taikinat säilyvät ja pidetäänkö niitä jääkaapissa? Noita purkkejahan olisi näppärä pitää kaapissa yllätysvieraiden tai herkkuhimon varalta…

    1. Aivan, oikeassa olet, kanelikierteitähän noi, en oo ees ajatellu, että niillä olisi kaksi eri nimeä 🙂 Ja siis ne säilyy muistaakseni joku pari kuukautta melkeen. Mulla on melkeen aina jääkaapissa tollanen joku purkki ja just yllärivieraiden varalle tai muuten tulee noita käytettyä, esimerkiksi just voi tehdä täytettyjä croissantteja tai pikkusuolasta ja yleensä kehitän jotain ihmeellisiä ohjeita sen perusteella, mitä jääkaapista löytyy ja hyödynnän niitä 🙂 Esim. ton pinaattihomman keksin niin 🙂

  3. Miten saat sen purkin näppärästi auki? Kuvaa joku video 😀 Noi on ihania ja sun postauksista inspiroituneena oon ostanutkin noita monta kertaa. Mutta en saa koskaan sitä purkkia auki 😀 Sit turhaudun näpertelyyn ja veitsellä leikkaan kannen ja pohjan välistä. Sit vasta saan sen purkin aukastua rullaamalla 😀
    “Nimimerkillä
    Kodin hengetär ja ehtoisa emäntä”

Leave a Reply