Pääsiäinen

Ihanaa pääsiäistä rakkaat lukijat! Meillä on pääsiäinen mennyt vähän ikävämmissä merkeissä, kun Dantella on korvatulehdus (odotellaan tiistaina soittoa sairaalasta, että saadaan tietää aika putkitukseen) ja meikäläisellä raju poskiontelontulehdus, joka alkaa vihdoin ehkä pikkuisen olla parempaan päin. Antibioottia kuluu siis tässä perheessä tällä hetkellä ja sille vastapainoksi oli pääsiäisen kunniaksi pakko taikoa pieni suklaaöveri. Tajusin just, että oon viimeks leiponu jouluna, mikä ehkä selittää pienoista more is more -fiilistäkinderkakussani.

Meidän pääsiäinen on siis sisältänyt kotona oloa, takapihan auringosta nauttimista lyhyillä ulkoiluilla, lääkärikäynnin, antibioottikuureja ja suklaakakkua. Ei ehkä mikään unelmien pääsiäinen, mutta aina välillä näin. Toivottavasti vaan olisi koko perhe terve ensi viikonloppuna, kun kaikki rakkaat ystävät ja perheet tulevat juhlistamaan pienen ensimmäisiä synttäreitä. 

Mun oli tarkoitus järjestää jokavuotinen aprillipilakin, mutta suoraan sanottuna oon ollut ihan liian loppu tähän sairasteluun, eikä inspiraatiota ole oikein riittänyt avata läppäriä. Pää niin täynnä räkää, että kun aamulla varasin itselleni lääkäriaikaa, olin nähtävästi aika kohmeessa. Kun lääkäri kutsui Vanhasta, kesti mulla hetken reagoida. Oon aika hyvin tässä reilun vuoden aikana omaksunut uuden sukunimeni, eikä Anna Vanhanen edes tule enää mitenkään luontevasti ja automaattisesti. Siksi meni hetki tajuta, että minähän se tosiaan. Vähän nauratti koko tilanne jälkeenpäin, kun se oli mun mielestä erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka jumissa on koko pää tässä räkätaudissa. Tässä mielentilassa ei siis tosiaan luovuus kuki kovin kummoisesti.

Alkavalla viikolla on supertärkeitä palavereja Helsingissä ja aika varattuna mm. Venäjän suurlähetystöön, joten huomenna olisi tarkoitus lähteä Helsinkiin, jos millään olo sitä sallii. Pieniä merkkejä tervehtymisestä alkaa olla ilmassa, joten toivottavasti huomenna jo olo on parempi. Ootan muuten innolla tota Venäjän suurlähetystön vierailua (maailman suurin sarkasmimerkki tähän). Mun on pitänyt luopua mun Venäjän kansalaisuudestani iät ajat (mulla on kaksi kansalaisuutta). Mun Venäjän passi on vanhentunut (hups!) ja kun tutustuin hieman noihin kansalaisuudesta luopumisen ehtoihin, niin siihen pitää olla voimassa oleva passi. Eli mulla on nyt sellainen mukava prosessi, jossa pitää ensin uusia vanhentunut passi (maksaa jotain sakkoja tästä, melko varmasti), ja sitä varten mun pitää ensin käännättää mun avioliittotodistus, koska mun sukunimi on vaihtunut ja sit kun saan mun uuden passin joskus kuukausien päästä, aloittaa varmasti todella ratkiriemukas prosessi kansalaisuudesta luopumiseksi. Eli siis saan ravata tuolla konsulaatissa ensin anomassa uutta passia, jotta voisin mahdollisimman pian luopua siitä. Eikä toi Venäjän suurlähetystö Suomessa oo mikään mun suosikkipaikka vierailla, voin kertoa. Jos joku on joskus manannut Suomen byrokratiaa, niin ehdotan tutustumista Venäjän moiseen. Alkaa Suomen byrokratia maistumaan ihan eri tavalla. Argh, ahdistaa jo valmiiksi.

Koska mä en päässyt jekuttamaan teitä tänä vuonna ja oon täällä ihan marttyyriflunssaisena masistelemassa, kertokaa mitkä on ollut päivän onnistuneimmat aprillipilat?

48 thoughts on “Pääsiäinen

  1. Kommenttisi ovat törkeitä ja asiattomia, joten jatkossa kaikki kommenttisi menevät suoraan roskikseen, eivätkä tule nähtäväkseni.

  1. Koen olevani 100 % Suomen kansalainen, ja haluan olla vain sitä myös paperilla. En koe millään lailla tarpeelliseksi Venäjän kansalaisuuttani, en koe sitä omaksi maakseni. Maan nykyinen suhtautuminen kaksoiskansalaisuuteen on johtanut tähä päätökseen enkä muutenkaan allekirjoita isoa osaa maan poliittisista linjauksista, joten siksi tällainen valinta.

 1. Höh, tulipa ikävä fiilis kun heti ensimmäisenä kommenttina tässä postauksessa ollut joku törkeä ja loukkaava kommentti 🙁 Niin ikävää että joudut saamaan ihan turhaa negaa niskaan. Mutta sitä vaan tulin sanomaan että ehottomasti ton kakun reseptiä vaan tulemaan niin älyttömän nätti kakku!

  1. Kiitoksia 🙂 Juu, tuo on joku hullu. Poistin kaikki hänen kommentit ja laitoin estolistalle, niin ei tarvii jatkossa lukea 🙂

  1. Puhun toki 🙂 Arvostan edelleen montaa asiaa Venäjässä, kulttuurissa ja kielessä, mutta koska tilanne on niin pingoittunut, koen tarpeelliseksi valita yhden kansalaisuuden ja minulle on luontevampaa, että se on Suomi, sillä koen itseni suomalaiseksi.

 2. Luulin että tuo kansalaisuudesta luopuminen olisi kiero aprillipila heti sen perään kun sanoit ettei tänä vuonna aprillipilaa tule 😀

 3. Tsemppiä sairasteluun ja pikapikaparanemisia! Mun päivän hauskin pila oli, kun 3-v. kummipoika tuli sanomaan “Hei tuolla on iso hilvi tuolla metsässä. Ei ookaan, aplillia!”

 4. Nam minkä näköinen kakku!!
  Minä päätin tehdä ensimmäisen aprillipilani ja täydestä meni 😀 Latasin poikaystävän koneelle rikkinäinen tietokoneruutu-kuvan ja huijasin, että hajotin vahingossa hänen koneensa työpöydän lampulla. Voi sitä riemun määrää, kun hän uskoi koko jutun xd

 5. Huijasin eilen miestäni etten halua häntä mukaan lähestyvään synnytykseen koska en usko hänen pärjäävän siellä.

  Pila oli tosin melko nopeasti paljastettava kun mies hiiltyi nollasta sataan nanosekunneissa. 😀

 6. Hehe ei menny läpi tuo kansalaisuus juttu ja korvien putkitus. Onneeksi noita putkituksia ei ihan noin vaan tarvi tehdä! XD aprilliä

  1. Öööö justhan se Anna sanoi, että ei keksi mitään tänä vuonna. Tuskin tuollaisella lapsen terveyttä koskevalla asialla aprillais, olis todella mautonta. Ja kansalaisuudesta luopumiseenkin on todella hyvät perustelut. Eikä muutenkaan ole Annan tyylisiä “piloja”, jos vähänkin seurannut. Toivottavasti tämä kommentti oli vaan joku aivopieru.

   1. Joo ei, mä oon niin taikauskoinen, etten koskaan aprillais lapsen terveydellä tai käyttäis sitä verukkeena johonkin tyyliin “kun lapsi on kipeä”. Liian jinxaavaa 😀

  2. Itse asiassa ei ollut aprillipila ollenkaan 🙂 Dantella ollut nyt 5 kuukauden aikana 5 korvatulehdusta, joten putkitus oli valintamme. Ja kaksoiskansalaisuudesta haluan luopua, joten huomenna suurlähetystöön 🙂

  3. Putkitus itseasiassa tehdään vauvoille aika useesti jos on korvatulehduskierteessä niinkuin Dante nyt on ollut ymmärtääkseni. Mehiläinenkin suosittelee putkitusta jos on yli 3 korvatulehdusta 6kk sisään tai yli 4 tulehdusta vuoden sisään.

   Kansalaisuudesta luopuminen taas…. miksi ei? Anna selkeästi kertoi syynsä.

   1. Joo, tai D ei oo varsinaisesti ollut kierteessä, koska on parantunut välissä täysin, mutta kun niitä on tullut niin usein, niin täyttyi toi 4 krt puolessa vuodessa itse asiassa jo viime kerralla, mutta katsottiin vielä yksi.

 7. Oi nam nam, mikä kakku…. Ainut aprillaus, mikä oli tänä vuonna, oli anoppi 66 v. joka laittoi viestiä, että on raskaana Tuli hyvät naurut heti aamusta

 8. Onneksi suurlähetystön lähistöllä Korkeavuorenkadulla on parhaat kahvilat ja ravintolat. Kannattaa testata ainakin Gateaun kardemummarinkelit, jos ne yhtään piristäisi päiviä 😉

 9. Mä jotenkin toivon ja odotan että tulevalla Helsingin reissulla tapaisitte Merin kanssa kun samalla mantereella olette 🙂 olitte niin hulvaton parivaljakko Australiassa asuessanne etten malttaisi odottaa pientä nostalgiapläjäystä postauksen tai podcastin muodossa 🙂

  1. Meillä olikin treffit huomiselle sovittu, mutta kun molemmat lapset ja mä vähän kipeenä, ei haluta tartuttaa toisiamme. Mutta kyllä me varmasti ehditään vielä nähdä. Toivottavasti neidit pääsee Dn synttäreille tai viimeistään ens viikolla sitten 🙂

   1. Määki luen molempien blogeja, joten mietinki että näättekö. 🙂 Toki eihän kaikesta blogiin kirjoteta, joten eihän me lukijat tiedetä millon näätte ja ketä. Ihan ymmärrettävää, että ei kipiänä ole fiksua nähdä ja toisia tartuttaa. Pitänee ite koputtaa puuta, kun ei oo edes flunssaa ollu sitte viime syksyn. 🙂
    Ja kakku näyttää hyvältä, harmi kun meitä asuu vaan kaks tässä taloudessa ja kumpikaan ei kakkuja paljon syö, juhlina toki muttei muuten niin olis ollut itelle turha leipoa. :/ Muuten on kyllä pääsiäis karkkeja tullut syötyä.

    1. Joo, ei näin kipeenä viitti lähtee tartuttamaan muita lapsia :/ Ensi viikolla sitten viimeistään 🙂

 10. En ihan tajunnut tuota lääkärissäkäynti-juttua.. varasit siis ajatuksissasi ajan vanhalla sukunimellä vai siis miten? Meidän yksityisellä ei pysty varaamaan aikaa jos hetu ja sukunimi ei täsmää.
  Pikaista paranemista!

  1. Mä en tajua, miten mä onnistuin 😀 Kävin siis Pihlajalinnassa ja sinne varasin vaan netissä ajan. En muista mitä tietoja siihen piti laittaa, voi tietty olla, että siihen tuli vaan HETU ja niillä olis jostain syystä vanha sukunimi siellä. Niillä oli itse asiassa kymmenen vuotta vanha osoite siellä, joten sekin mahdollista 😀 En oo ennen käyny Pihlajalinnassa omilla asioilla, ainoostaan Danten kanssa, niin kaikki mahdollista 🙂

  2. Itsekin käytin tässä taannoin Pihlajalinnan etävastaanottosovellusta ja siellä oli vanhat osoitetietoni. Ei ollut mahdollisuutta muokata tietoja. Varmaan Annallakin käynyt tässä sillä tavalla, että hän on varannut ajan netistä ja tiedot ovat tallentuneet vanhalla “profiililla”.

 11. Vitsi mä himoitsen tota kakkua. Oon halunnut tehdä samanlaisen överisuklaakakun, mutta nyt iski semmoinen yli viikon flunssa eikä loppua näy, joten sai kakut jäädä leipomatta. Mutta hieno on !

  1. Hahah, mä voin aina hustlaa puoli kakkua tai enemmänkin miehen työpaikalle kahvihuoneeseen 😀 Tai itse asiassa tän lupasin viedä mun perheelle, kun tulimme tänään Danten kanssa Helsinkiin 😀 Aina löytyy mahdollisuus leipoa 😀

 12. Pikkuisella on siis ollut korvatulehduskierre siitä asti kun muutitte tuohon asuntoon? Onhan se varmasti homeeton?

  1. On kyllä, talo on tarkistettu todella tarkkaan ennen kiinteistökauppoja. Pikkuisen korvatulehduskierre näyttää valitettavasti olevan perinnöllinen isin puolelta. Pieninkin nuha menee meillä korviin, joten putkitus on paras ratkaisu meille 🙂

 13. En ole ajatellut että kansalaisuudesta luopuminen olisi tuollainen “show”. Luulisi että se olisi vain muodollisuus, tyyliin: haluan luopua kansalaisuudestani ja allekirjoitukset päälle.
  Kiinnostaisi ihan kuulla sitten lisää aiheesta? Kunhan asia etenee.

  1. Joo ei kuulemma oo ihan niin helppoa tän kyseisen kansalaisuuden puolesta. Mutta palaan varmasti asiaan, jahka tuo etenee 🙂

  2. Ei sen pitäisi ollakaan show, mutta kyseessä on ensinnäkin hyvin hankalan byrokratian omaava maa ja sen konsulaatti Suomessa, jonka asiakaspalvelu on kaikkea muuta kuin mukavimmasta päästä yleensä. Lisäksi mun tapauksessa mulla on vanhentunut Venäjän passi (en käytä sitä ikinä, niin vanheni vahingossa) ja sukunimikin tässä vaihtunut, joten aikamoinen sotku pitää selvittää. Pitää olla voimassaoleva passi ja lukuisia muita asiakirjoja luopuakseen kansalaisuudesta ja näillä näkymin prosessi kestää 15 kuukautta 😀

 14. Eikö kansalaisuudella ole mitään symbolista arvoa kun olet syntynyt CCCP:ssä? Toisaalta varmaan helpompaa hankkia viisumi jos vierailet maassa kuin hoitaa muut kansalaisvelvoitteet. Monen maan kansalaislain mukaan jälkeläisestäkin tulee automaattisesti kansalainen, joten ehkä Danten kannalta parempi ettei joutuisi sinne armeijaan tms. 😀

  1. Ei ole. Oon syntynyt suomensukuiselle äidille ja asunut 4-vuotiaasta lähtien Suomessa ja koen olevani suomalainen. Koen haastavaksi asemani kaksoiskansalaisena nykyisessä tilanteessa, jossa Suomen ja Venäjän intressit ovat niin kaukana toisistaan. Ja koska Venäjä ei koe kaksoiskansalaisuutta “kunnioitettavaksi”, en oikeestaan näe vaihtoehtoja. Venäjä on lausunut, että venäläinen on venäläinen, vaikka olisi kahden maan kansalainen. He eivät tavallaan koe, että se toinen kansalaisuus painaa mitään. Jos siis joutuisin tilanteeseen, jossa pitäisi valita kahden väliltä ja valitsisin Suomen, olisi se maanpetos Venäjällä. Näin kärjistetysti. En halua olla tässä asemassa. Arvostan monelta osin Venäjän kulttuuria ja monia sen erityispiirteitä, mutta en voi allekirjoittaa maan nykyistä politiikkaa ja toimia, ja kun Venäjän lausunnoilla kaksoiskansalaisuus on saatettu hieman erikoiseen asemaan siellä, on mun tehtävä valinta, joka on hyvin selkeä mulle, suomalaiselle naiselle.

   Dante ei ole automaattisesti kaksoiskansalainen, Dante on muutenkin vain Suomen kansalainen.

Leave a Reply