Talvinen teehetki

*Kaupallisessa yhteistyössä Nordqvist

Mä oon aina rakastanut teetä. Hassua kyllä, kun asuin teen luvatussa maassa, Englannissa, roudasin aina mukanani suomalaista teetä Lontooseen. Oli mulla sielläkin jotain suosikkimakuja, mutta aika usein tuon lentomatkan kulki Nordqvistin Keisarin Morsian mukanani. Se oli aina pala kotia ulkomailla, nimittäin perheeni lähetti sitä myös Suomesta Australiaan aikanaan.

Venäjällä on aika vahva teetraditio, ja oon lapsesta asti tottunut juomaan paljon teetä. Vihreää, mustaa, valkoista. Oikeestaan kaikki muu tee menee, paitsi rooibos. Mä juon teetä aamulla herättyäni (vihreää yleensä) ja päivän aikana menee ainakin yksi kuppi teetä ja yleensä myös illallisen jälkeen. Monissa tee-maissa on uskomus, että tee helpottaa rasvaisen lihan sulattamista ja esimerkiksi lammasruokien jälkeen keitetään aina teetä jälkiruoaksi. Tee on ihanaa niin kesällä kuin talvella, mutta kyllä sen erityinen merkitys arjessa korostuu jotenkin aina talvikuukausina selkeämmin. Kun ulkona on kylmä, on mukava käpertyä kotona sohvan nurkkaan hörppimään kuumaa teetä. Toisaalta saatan tehdä ison kannun teetä kesällä, juoda kupillisen aamulla ja laittaa loput jäähtymään ja nauttia pitkin päivää jääteetä.

Mä oon tosi valikoiva kahvin suhteen ja juon oikeestaan vaan espressona tehtyä lattea. Oikeastaan sen takia, että vain harva kahvi on mun mielestä oikeasti hyvää. Tee vuorostaan on aika perusvarma. Kaikki tee tekee hyvän mielen, ja erityisen hyvät teet jäävät vuosiksi arkikäyttöön 🙂 Aamu starttaa paremmin lämpimällä teellä ja ilta on ihana päättää lämpimään teekuppiin. Varsinkin jos päiväsaikaan on yhtään palellut. Teen lämmittävä ja rentouttava vaikutus on täydellinen lopetus jokaiselle illalle, ja lisäksi se vaan aina tuo mulle mieleen kodin.

Äidin kanssa aina juodaan teetä. Joka kerta tai päivä kun nähdään. Aina. Se on ollut jo vuosia meillä tapana ja kuuma tee muistuttaa aina äidistä, kodista ja tekee hyvän mielen. Meillä ei ole kukaan koskaan käynyt ilman “ottaisitko teetä?” -kysymystä 😀 Talvella on ihanaa käpertyä kotona takkatulen lämmössä nauttimaan teetä tai lähtemään koko perheenä laavulle tai talvipiknikille. Koira ja lapsi saa temmeltää lumessa, ja minä saan nauttia luonnon rauhasta ja herkullisesta teestä.

Suomessa ostan tosi usein Nordqvistin teetä. Keisarin Morsiamen lisäksi Sadepäivän Ilo on yksi suosikkejani ja lisäksi rakastan Nordqvistin Muumiteetä, jota vien todella usein ulkomaille tuliaisina. Tiesittekö muuten, että Nordqvist on ihan täysin suomalainen teevalmistaja? Mä en nimittäin ennen edes tiennyt asiaa, ennen kuin tutustuin aiheeseen. Nyt sain mahdollisuuden testailla Nordqvistin uutta Luonnon Tee -valikoimaa, joka sisältää viisi erilaista teemakua. Näistä löytyi heti uusi suosikki, nimittäin Luonnon Tee -valikoiman Wiekas lehtitee. Wiekas on vihreä tee, jossa maistuu suomalainen luomupuolukka ja sen kaverina greippi. Heti kun avasin Wiekas-lehtiteen, tiesin, että nyt osui kultasuoneen. Tuoksu on huumaavan hyvä. Tämä muistuttaa mua yhdestä menneiden aikojen suosikkiteestäni, valkoisesta teestä, jossa oli karpaloa. Tässä on jotakin samaa, puolukka on ihana maku teessä.

Nordqvistin Luonnon Teet on tavallaan kunnianosoitus suomalaisille metsille. Makuina on käytetty tuttuja suomalaisia metsän antimia; puolukkaa, mustikkaa ja tyrniä. Pakkaukset on kauniita ja luonnonläheisiä, ja niissä seikkailee tunnettuja suomalaisia eläimiä aina hirvestä kettuun. Tämä on vahvasti yhteydessä siihen, että Nordqvistin Luonnon Teet on maustettu ja pakattu Suomessa ja jokaisesta myydystä pakkauksesta ohjataan varoja Suomen luonnonsuojeluliitolle metsiemme suojelutyöhön. Tee tuntuu ihan täydelliseltä juurikin jonnekin piknikille tai talviselle ulkoilulle luonnon helmassa, sillä se kauniisti edustaa Suomen metsien fiilistä. Teemakuvalikoimassa harvoin törmää välttämättä näin puhtaisiin ja suomalaisiin makuihin, erityisesti lehtiteestä löytyvät marjapalat ovat ihania!

Mä tykkään niin pussiteestä kuin lehtiteestä. Niissä on mielestäni selkeästi makuero, mutta en sanoisi, että pussitee on yhtään huonompi vaihtoehto kuin haudutettu lehtitee. Kiireessä pussitee on ihan paras vaihtoehto, mutta todelliseen fiilistelyhetkeen kuuluu kokonainen teekannu haudutettua teetä, herkkuja ja ehkä jotain luettavaa tai muuta mukavaa ajanvietettä.

Luonnon Teetä saa niin pussiteenä kuin lehtiteenä. Makuina on Wiekkaan lisäksi Willi, Wiisas, Wehreä ja Weitikka, joista ei kovin yllättäen oma vähiten suosikkini on mustikkainen Willi, joka on rooibosta. Tämä siis lähinnä sen takia, että en vaan tykkää rooiboksesta, mutta Willi voi hyvinkin olla rooiboksen ystävien mieliin 🙂 Weitikka on ihanan täyteläinen ja pehmeä musta tee, Wiisas on tyrnin makuinen musta tee ja Wehreä on raikas vihreä tee.

Kaikki Luonnon Tee -tuotteet on luomua, mikä on todella suuri plussa. On yllättävää, miten vähän luomuteetä on vieläkään päivittäistavarakauppojen hyllyssä, joten nämä on todellakin tervetullut lisä valikoimiin. Luomun lisäksi Luonnon Tee -pussiteet ovat myös Reilun Kaupan -tuotteita. Meillä pyritään arjessa käyttämään mahdollisimman paljon luomua, joten on oikeesti ilo, että teepuolellakin löytyy luomua, helposti saatavilla joka kaupasta 🙂

Kuka muu tunnustautuu teen ystäväksi?           

14 thoughts on “Talvinen teehetki

 1. En ole kuumien juomien ystävä paitsi silloin kun olen kipeä. Olen niin kuumaverinen että yleensä kaipaan mieluummin viilennystä. Kuumista juomista tulee vaan tuskanhiki. Mut hyvä tietää Nordströmistä. Seuraavan kerran kun täytyy ostaa vierasvaraa niin valitsen kyllä tämän. Kotimaisuus ja luomuisuus on mulle tärkeää.

 2. Tunnistan kyllä teen rauhoittavan vaikutuksen! Itsellä se toimi myös joskus herkkuhimon hillitsijänä, kun alkoi tehdä mieli turhia herkkuja, joinkin kupin tai kaksi kuumaa teetä (rooibosta!) ja karkit sun muut jäi unholaan. Kivasti toteutettu postaus! Oot muuten ihan oikeassa siinä, että kun mainostat tuotteita, joihin uskot, on se toimivampaa lukijoille ja varmasti tehokkaampaa mainontaa. Lisäksi, kuten joskus aiemminkin kirjoitin, näitä lukee mielellään, vaikka itse tuote ei niinkään kiinnostaisi. Että en pidä yhteistyöpostauksia yleensä tylsinä niissäkään tilanteissa. Se on ehdottomasti sun ammattitaitoa!

 3. Tee on parasta! Nordqvistin teet, etenkin valkoinen tee, Tiikerin Päiväuni ja Keisarin Morsian ovat vakiosuosikkejani ihan perus Liptonin Black Labelin lisäks. 🙂 Enpä ollut aiemmin tiennytkään, että valmistaja on kotimainen, enkä että myynnistä menee rahaa hyväntekeväisyyteen. Ymmärsinkö oikein, että myös muista kuin näistä uutuuksista lahjoitetaan rahaa luonnonsuojeluun? Plussaa myös luomusta ja Reilusta Kaupasta. Täytyykin tutustua seuraavalla kauppareissulla.

  Mutta viis teestä!! Mitä noissa ihanissa leivissä on?? Ja upeat sekä tyylikkäät kuvat yhteistyöpostauksessa, kuten aina. Mukava, kun sä näet niin paljon vaivaa esteettisyyden vuoksi, arvostan. 🙂

 4. Oih! Rakastan teetä! Joka päivä tulee myös itse nautittua teetä, vähintään se yksi kuppi aamuisin, mutta myös illalla ennen nukkumaanmenoa kuppi teetä rauhoittaa 🙂 Nordqvistin Tiikerin päiväuni ja China Green ovat yksiä tämänhetkisiä suosikkejani. Kesäisin on ihana nauttia itse tehdystä jääteestä 🙂

 5. Raskauden aikana vaihdoin kahvin kofeiinittomaan teehen ja teen tielle jäin 🙂 Lisäksi tee muistuttaa mua mummulasta ja niistä yhteisistä hetkistä mitä saimme viettää – onneksi niitä hetkiä kertyi monen monta <3

 6. Hyvin toteutettu postaus ja hienoja kuvia Alkokin heti tekeen mieli teetä! Tuosta keisarin morsiamesta tulee aina mieleen mun pappa joka kuljetti aina teepaketin mukanaan meille, että varmasti saa oikeaa teetä.

 7. Tee ️ tylsimyksenä juon eniten perus liptonia maidolla vaikka kaappi pursuaakin eri teelaatuja 🙂 mistä nuo ihanat kupit ovat?

 8. Kauniit ja inspiroivat kuvat taas tässäkin postauksessa! 🙂 Kiva myös kuulla teeuutuuksista, kun mielelläni kasvatan teekokoelmaa. Rooibosta (tai muuta yrttiteetä) en itsekään juo, mutta mustat, valkoiset ja vihreät teet sellaisinaan tai maustettuina ovat jees

 9. Voi mä rakastan teetä. Viime viikolla siivosin keittiön kaappeja ja laskin 12 eri teepakettia. Mulle tee on enemmän pimeän ajan juoma, vaikka sitä kyllä kuluu ympärivuorokauden. Kesäsin teen myös jääteetä itse kotona. Lontoon tuliaisina toin teetä Suomeen ja nyt siellä asuva ystävä on lähettänyt lisää ihanaa Twiningsin seljankukalla ja omenalla maustettua vihreää teetä. En ole sitä suomesta löytänyt.

  Mikään ei ole parempaa kun iltasella käpertyä viltin alle sohvan nurkkaan teekupposen kanssa kirjan äärelle.

 10. Jätin kahvinjuonnin muutama kuukausi sitten ja juon vain teetä. Pukka teet ovat olleet omia suosikkejani niiden täyteläisen maun vuoksi ja lisäksi ne ovat kofeiinittomia. Kofeiini kun ei sovi mulle enää ikävä kyllä.. mutta melkein tee kuin tee maistuu aina ️

 11. Nordqvistillä oli vielä joskus muutama vuosi sitten aivan ihana lehtitee, jota en harmikseni ole enää kaupoista enkä myöskään nettisivuilta löytänyt. Muistan vain, että kyseessä oli valkoinen tee, jonka nimi saattoi olla jotain keisarinnaan liittyvää.. Täytyypä kokeilla näitä uusia, jos sieltä löytyisi uusi suosikki 🙂 Itse olen myös täysin teeihminen, kahvia en ole juonut koskaan, sehän on pahaa 😀

Leave a Reply