A year to remember

Aikamoinen vuosi tämä 2017 on ollut.

Luulen, että jos joskus tulevaisuudessa katson taaksepäin, on Suomen juhlavuosi myös yksi elämäni kauneimmista ja parhaista vuosista. Tämä 2017 nimittäin on sisältänyt jos jonkinmoista onnea, pientä ja suurta ja hyvästelen vuoden sekä ilolla, että haikeudella. Toisaalta uuden vuoden alkaminen on aina mielestäni superihanaa ja odotan innolla vuodenvaihdetta. Jotenkin kaikki tuntuu niin tuoreelta ja on mahdollisuuksia mihin tahansa. Toisaalta tänä vuonna tiedän, että ensi vuosi tai mikään muukaan, ei voi ehkä ikinä ylittää tätä vuotta.

Vuosi alkoi jo viime vuonna upeasti. Vietimme aattoa Lontoossa rakkaiden ystäviemme kanssa, nautimme uskomattomasta ilotulituksesta ja hyvästä seurasta ja tammikuun ensimmäinen päivä meni rakkaassa entisessä kotikaupungissani pyörien. D oli silloin jo arjessamme iloinen lisä, nimittäin tuossa vaiheessa joka päivää säesti pienet ihanat potkut.

Tammikuu oli muutenkin todella iloinen kuukausi, sillä tammikuun lopulla juhlimme häitämme ja menimme naimisiin. Vuosi on ollut siis uuteen sukunimeen totuttelua ja siihenkin, että on jonkun aviovaimo. On välillä pitänyt korjata itseään käyttäessään termejä seurustella ja poikaystävä. Muuten avioliitto ei kyllä muuttanut arkeamme millään lailla, olimme toisiimme täysin sitoutuneita jo ennen vihkivaloja. Häämme olivat kuitenkin aivan ikimuistoiset meille ja meillä oli aivan täydellinen viikonloppu mieheni lapsuuden kotikonnuilla. Oli ihanaa palata kesällä hääpaikallemme pienen vauvamme kanssa ja fiilistellä hääpäivän tunnelmia uudelleen. Kaikin puolin ihana alku vuodelle.

Ikimuistoinen 2017 on tietenkin avioliiton lisäksi myös äitiyden myötä. Esikoisemme syntymä huhtikuussa oli vuoden ehdottomasti ihanin tapahtuma ja koko vuosi on ollut sen jälkeen onnen, ilon ja rakkauden sävyttämä. Jokainen päivä hänen syntymänsä jälkeen olen ollut äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen kaikesta tästä, mitä minulla on. Dante on ehdottomasti elämäni keskipiste ja hänen syntymänsä teki elämästäni täydellistä. En tule ikinä unohtamaan tätä vuotta senkään takia, että minusta tuli äiti.

Uusi koti ja uusi paikkakunta. Jos multa nyt kysytään, niin loppuelämämme koti. Meidän muuttovauhdin tuntevista sitä ei ehkä usko kukaan, mutta emme kyllä aio muuttaa nyt moneen vuoteen. Emme vain jaksa, emmekä edes halua. Lempäälä on meille ihan mahtava paikka asua etäisyyksien ja mahdollisuuksien puolesta ja olemme hyvin tyytyväisiä tähän nykyiseen asuinpaikkaan ja taloomme. On ollut ihanaa asua kodissa, joka tuntuu todellakin kodilta ja joka on ajatuksissamme kotimme vielä monta vuotta tästä eteenpäin.

Ensimmäinen virallinen oma koti. Vuonna 2017 otin ensimmäisen asuntolainani ja muutin ensimmäiseen omaan kotiin. Toki koimme, että jo edellinen kotimme oli yhteinen, mutta virallisesti vasta tämä talo on minun ensimmäinen oma kotini. Suoraan sanottuna rakastan taloa niin paljon, että en harmistuisi vaikka tämä olisi ensimmäinen ja viimeinen omistamani talo. Katsotaan asiaa muutaman vuoden päästä, onko mieli muuttunut 😀 Koin myös ensimmäistä kertaa millaista on myydä oma koti, kun möimme Kuopion kodin ilman välittäjää ja sekin oli mukava kokemus ja ennen kaikkea hieno haaste, josta selvisimme kunnialla ja hyvillä mielin 🙂

Vuosi on sisältänyt yllättävän vähän reissuja, mutta se selittynee loppuraskaudella ja vauva-ajalla. Kuitenkin tähänkin vuoteen mahtuu pari reissua, Prahan visiitti koko perheen voimin ja myöhemmin vielä Välimeren risteily. En muista milloin olisin viimeksi matkustanut näin vähän yhden vuoden aikana, mutta en ole edes osannut kaivata sitä. Teki ihan hyvää olla hetki paikallaan ja nyt on taas iloa ja hirveästi energiaa lähteä reissaamaan 🙂 Jotenkin tämä kotona olo ilman jatkuvaa matkalaukkuelämää on tuntunut hyvältä pitkästä aikaa.

 

Työn puolesta on mieletöntä sanoa, että 2017 oli menestyksekkäin vuosi mun yrittäjyydessä ja samalla myös mielekkäin. Ensi vuonna tulee taas uusia tuulia tähän tekemiseen, mutta kyllä niitä sisälsi myös tämä 2017. Oma verkkokauppa oli varmasti omalla tavallaan kaikista mielekkäin projekti, mutta vuosi on sisältänyt myös todella mielenkiintoisia yhteistöitä ja projekteja ja ollut kaikin puolin hieno vuosi yrittäjänä. Erityisen hienolta tuntuu, että yrittäjyyden ja kotiäitiyden yhdistäminen on tähän mennessä tuntunut hirveän hyvältä, ja odotan innolla tulevia vuosia. Isosti on vaikuttanut tämä blogi siihen, kuinka paljon intoa ja iloa mulla on ollut ja kuinka ihanalta on tuntunut suunnitella tulevaa.

Paljon pieniä ihania asioita on mahtunut tähän vuoteen. Koen lähentyneeni tiettyjen ihmisten ja vielä entisestään perheeni kanssa ja se on ollut jotenkin aivan ihanaa. Me ollaan oltu aina muutenkin todella läheinen perhe ja hengataan paljon sisarusten kesken jeavanhempiemme kanssa, mutta raskausaika ja varsinkin vauva-aika on lähentänyt minua ja äitiäni ihan uusiin ulottuvuuksiin. Äidistä on tullut tässä tärkein kaveri arjessa, sen lisäksi, että hän on äiti. Siskojenikin kanssa olemme lähentyneet entisestään. Meille kaikille on tapahtunut paljon tässä tämän vuoden aikana, mutta erityisesti kaikkien silmäterä Dante on ollut yhdistävä tekijä meille.

Olen löytänyt ihan uudella tavalla innon lentopalloa kohtaan ja ylipäätään mulla on tosi paljon intoa itseni kehittämistä ja uusia haasteita kohtaan. Mulla on hirveästi ideoita siihen, mitä haluan tulevaisuudelta ja mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Vuosi 2017 on ollut kaiken kaikkiaan hyvin paljon itseni löytämisen vuosi ja olen löytänyt sellaista rauhallista tyyntä onnea, jota en vaihtaisi mihinkään.

Materialistista onneakin on tämä vuosi sisältänyt. Olen kasvattanut laukkukokoelmaa ja löytänyt ihania ajattomia palasia vaatekaappiini. Jotenkin tuntuu, että kaiken tämän suuren onnen keskellä pinnalliset asiat ovat jääneet vähän vähemmälle elämässä ja somessani, vaikka edelleen täällä asuu se sama Anna, joka rakastaa laukkuja, leikkokukkia ja hyviä viinejä 🙂

Kun vuosi vaihtuu sunnuntaina, olen Dubaissa perheeni kanssa ja aloitan vuoden 2018 mieheni ja poikani lisäksi äitini ja siskoni kanssa ja myös Lontoo-äitini liittyy reissuumme mukaan osaksi matkaa. Ihanaa päästä aloittamaan vuosi pitkällä lomalla rakkaiden ihmisten kanssa Dubain komeissa puitteissa. Varmasti kellon käydessä keskiyötä olen hyvin kiitollinen tästä vuodesta ja kippistelen tulevalle 2018-vuodelle, joka on toivottavasti edeltäjänsä kaltainen onnellinen vuosi.

2018, odotan innolla mitä sinulla on tarjota!

Psst!! Jos UV-skumppa on vielä hakusessa, kannattaa tsekata mun vinkkipostaus viime viikolta täältä!

*Lindauerin skumppa saatu kaupallisena yhteistyönä

5 thoughts on “A year to remember

  1. Ihana kuulla kuinka ihana ja ikimuistoinen vuosi sulla on ollut. Onnellinen on kyllä itse allekirjoittanutkin, ja kyllä näin vuoden lopussa jaksaa muistella kuinka onnekas oikeastaan onkaan, vaikkei elämä olekaan aina ruusuilla tanssimista.
    Ihania vuoden viimeisiä päiviä ja upeaa uuttavuotta!

  2. Itsellä tämä vuosi on myös ollut aika tapahtumarikas, olen kokenut kaksi työpaikkaa – kumpikaan ei ollut mua varten. Päätin aloittaa todella pitkästä aikaa opiskelemaan, paikka vielä tosin uupuu. Kesällä muutettiin ihan omaan vastarakennettuun kotiin ja nyt vähän ennen joulua mentiin kihloihin mieheni kanssa. Kaikkea ei vielä edes sisäistä, mutta ehkä joku päivä!

  3. Tämä vuosi on ollut itsellenikin monella tapaa mullistava vuosi kun sain esikoiseni lokakuussa. Suurin osa vuodesta meni odotellessa pikkuista ja odotusaika toikin paljon uudenlaisia kokemuksia, mutta kyllä suurin muutos tapahtui tyttäreni syntymän myötä. Ensi vuodelle on myös kovat odotukset kun saa nähdä vauvamme kasvavan ja onpa meillä toukokuussa häätkin. Lisäksi meillä alkaa taloyhtiössä putkiremontti, joten jännitykseltä ei varmasti säästytä.

  4. Ihanan kuuloinen ja tapahtumarikas vuosi sinulla ️ Itselläni ei ole ollut paras vuosi mutta itsetutkiskelun myötä olen löytänyt intohimoni ja nyt alkaakin uudet tuulet puhaltamaan elämässä tammikuusta lähtien. Koen että elämä on ainutlaatuista ja siitä pitää ottaa kaikki ilo irti, toteuttamalla omia haaveitaan.

Leave a Reply