Skumppasuositus vuodenvaihteeseen

*Kaupallisessa yhteistyössä Lindauer

Joulun lähestyessä fiilistelen kaikkia hyviä punaviinejä ja herkullisia joulujälkkäreitä, mutta rehellisyyden nimissä pakko sanoa, että joulukuuhun mulla kuuluu aina hyvän skumpan metsästys. Uuden vuoden koittaessa on ihanaa kilistellä hyvällä skumpalla. Siihen tilaisuuteen haluaa jotain erityistä, jotain erinomaisen hyvää skumppaa, joka jää mieleen sen vuoden viininä. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin sellainen, että me kippistellään lähinnä mehulla tai limulla, nimittäin kohdataan 2018 Dubaissa, jossa alkoholipolitiikka on sen verran tiukkaa, että pidättäydytään ihan vesilinjalla. Tänä vuonna vietetään kuitenkin ensimmäistä kertaa joulua meillä tässä uudessa talossa ja niin, että vietämme ensimmäistä joulua molempien perheet yhdessä. Se jos joku on syys kippistellä skumpalla, vaikka rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että kyllä meidän joulupöytään kuuluu aina skumppa.

Tänä vuonna me kippistellään uusiseelantilaisella kuivalla kuplivalla, joka on paketoitu eleganttiin ja talven juhliin sopivaan mustaan ja kultaan. Lindauerin Special Reserve Blanc de Blancs Brut on aivan ihana, kuiva skumppa, joka on Chardonnaysta tehty lajikeviini (=vain yhtä rypälelajiketta).

Mun suosikkeja Uudesta-Seelannista on yleensä Sauvignon Blancit ja tämä skumppa todistaa mun mielestä hienosti sitä, että “uudessa maailmassa” tehdään superhyviä viinejä. Mä oon itse asiassa lähes aina Alkossa nimenomaan siellä hyllyillä, joiden alkuperät on Australiassa & Uudessa-Seelannissa, Etelä-Afikaassa tai Amerikoissa. Ne sopii mun makuun usein paremmin kuin eurooppalaiset viinit.

Kuten muut Lindauerin tuoteperheen kuohuviinit, Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut valmistetaan samppanjamenetelmällä ja sen maku on todella raikas ja sitruksinen. Aivan mielettömän “helppo” skumppa, joka toimii mun mielestä ihanasti missä tahansa juhlassa ja sopii hyvin niin alkujuomaksi kuin merenelävien, salaattien tai jälkiruoan kaveriksi. Meillä tätä juodaan alkujuomana ja varmasti vielä hieman lisää jälkiruoan kaverina.

Kyseessä ei ole skumppa halvimmasta päästä, mutta ei hätää, ei tää lompakkoa hirveästi rokota, nimittäin pullo maksaa 14,90 € Alkossa. Aika hyvin näitä tuntui olevan Alkoissa mitä vilkaisin, mutta jos omastanne puuttuu, niin suosittelen kokeilemaan Alkon tilauspalvelua. Sieltä voi tilata tilausvalikoiman viiniä mihin tahansa Alkoon ja jos nyt näinä päivinä tilaa, ehtii sen varmasti saamaan vielä vuodenvaihteeksi.

Todella ihanan pehmeä ja raikas skumppa, jonka kanssa vaihtuu vuosi varmasti maukkaan tyylikkäästi 🙂 Jos mun kanssa osuu viinimaku yksiin, niin Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs Brut on mun suositus tämän vuoden vuodevaihteen viiniksi. Ei voi mennä sillä pieleen 🙂

*Alkoholilainsäädännön takia kaikki alkoholiin liittyvä kommentointi on poistettava*

6 thoughts on “Skumppasuositus vuodenvaihteeseen

  1. Kiitos suosituksesta ja ennen kaikkea jälleen kerran upeista kuvista! Ois sellainen postaustoive et voisitko kertoa kertoa parhaista vinkeistä ruoan esillepanoon? Nimittäin huokailen aina ihastuksesta mm sun juustolautasten perään 😀

    1. Siis juu toki löytää, mutta ko. kulttuuriin ei alkoholinkäyttö kuulu ja sikäli en alkaisi missään ulkoilma-ilotulituksessa skumppaa poksauttelemaan 🙂 Musta se ei vaan kuulu sinne 🙂

  2. “Aika hyvin näitä tuntui olevan Alkoissa mitä vilkaisin, mutta jos omastanne puuttuu, niin suosittelen kokeilemaan Alkon tilauspalvelua. Sieltä voi tilata tilausvalikoiman viiniä mihin tahansa Alkoon ja jos nyt näinä päivinä tilaa, ehtii sen varmasti saamaan vielä vuodenvaihteeksi.”
    Sen verran pisti silmään, että pakko selventää. Alkon tilauspalvelu on historiaa ja käytetään nykyään sanaa verkkokauppa, josta voi tilata mitä tahansa Alkon tuotetta (ei vain tilausvalikoiman, itseasiassa jako tilausvalikoiman ja normaalin valikoiman välillä on myös jätetty pois) valitsemaansa myymälään.
    t. Alkon myyjä 🙂

Leave a Reply