3 x superhelppo ruokaohje

*Kaupallisessa yhteistyössä Danerolles

Mä rakastan leipoa monimutkaisia kakkuja ja muutenkin käyttää aikaa keittiössä. Todellisuudessa kuitenkin aika monena päivänä viikossa on jumalaton kiire ja ruokapuolella on aina kysyntää helpoille ja nopeille ruoille ja erityisesti tarjottaville, jos joku vieras tulee ilman pitkiä varoitusaikoja käymään. Ajattelin teillekin tehdä kolme ohjetta ihan superhelpoista tarjottavista, jotka on herkullisia ja äärimmäisen helppoja. Jokaisen valmistukseen menee n. vartti.

Makeista esittelyssä on omenainen tähtipulla croissanteista ja omenaruusut ja suolaisista kanapizza. Eniten aikaa yleensä menee aina taikinoihin sun muihin sellaisiin. Danerollesin croissanttitaikinan saa jääkaapista suoraan purkista. Avaa tölkki ja tee taikinasta croissantteja tai mitä mielesi halajaa helposti ilman mitään kaulimisia ja hiivan odotuksia. Mä itse asiassa rakastan tuota pienempää Danerollesin purkkia, missä on 24 mini croissanttia. Ihan supernäppärä sormiruokien tekemiseen vähän isommalle porukalle.

Yksi tapa on vaan tehdä paljon minicroissiksia ja avata monta hillopurkkia. Nam. Parasta mitä tiedän on croissantit ja Nicolas Vahén valkosuklaa-nougat levite, mutta totta puhuakseni kaikki hyvät hillot on vielä astetta parempia croissanttien kanssa.

Mutta, peruscroissisten lisäksi on pari helppoa ideaa. Aloitetaan suolaisesta.

***
KANAPIZZA:

1 prk Party Mini Danerolles
1-2 kanafilettä
1/2 paprika
juustoraastetta
vuohenjuustoa
rucolan versoja tai muuta kevyttä vihreää
viikunoita
HP bbq-kastiketta

Tuossa Danerollesin Party Minis pakkauksessa on tosiaan 24 kolmion mallista palaa. Jos ne jättää rullaamatta, on kyseessä täydellinen pieni pizzaslice, johon voi täyttää ihan mitä haluaa. Taikina ei ole selkeästi suolaista eikä makeaa, ja toimii erittäin hyvin esim. mansikka-rucolapizzan pohjalla. Mulla on tällä hetkellä ton valkosuklaalevitteen lisäksi ykköspakkomielteenä bbq-kastike, ja voisin syödä bbq-kanapizzaa vaikka joka päivä. Nyt sellasen saa tehtyä 15 minuutissa. Levitä kolmiot leivinpaperille ja paista pari kanafilettä. Suikaloi sillä aikaa paprika pieniksi suikaleiksi ja murusta vuohenjuusto. Levitä bbq-kastiketta taikinakolmioiden päälle ja ripottele päälle pieneksi suikaloitu kana, paprika ja vuohenjuusto ja lisää hieman juustoraastetta päälle. Iske uuniin n. 7 minuutiksi, tai kunnes juusto on sulanut päällä. Paistettujen slicejen päälle ripottele hieman rucolan versoja tms. vihreää ja tarjoile viikunoiden kanssa. Viikunat ja vuohenjuusto on yhdessä ihan superhyvää!

***

OMENARUUSUT (12 kpl)


2 omenaa
1 prk Danerolles Classicia
sitruunamehua
kanelia
Dronningholm omenakaneli-marmeladia

Puolita omena, leikkaa keskikohdan siemenkota pois ja leikkaa omenoista kapeita lohkoja. Laita omenalohkot kulhoon ja lisää joukkoon sitruunamehua. Mä laitan aika reippaasti ja säästelemättä, menee varmaan puoli desiä sitruunamehua. Kinuskikissalla on hyvä ohje omenaruusuista voitaikinassa, mutta mä rakastan niitä tässä croissant-taikinassa. Pyörittele omenalohkot mehussa ja lisää joukkoon kanelia oman maun mukaan. Laita kulho mikroon n. 3 minuutiksi. Kannattaa ehkä laittaa minuutiksi kerrallaan. Omenat on valmiita, kun ne on tarpeeksi pehmeitä, että niitä pystyy rullaamaan.  Avaa purkista löytyvät kuusi kolmiota taikinaa ja leikkaa ne kahtia pituussuunnassa. Levitä jokaiselle kerros omena-kanelimarmeladia. Sitten omenan lohkot pituussuunnassa taikinan reunalle ja rullataan kiinni. Vähän samaan tapaan kuin tuossa Kinuskikissan ohjeessa (pahoitteluni, en ottanut välivaiheesta kuvia kun itselle näiden tekeminen on jotenkin niin selkeetä enkä yhtään ajatellut) ladotaan ne omenat vaan siihen reunalle, käännetään tyhjäksi jäävä reuna siihen päälle ja pyöritetään. Sitten ruusu muffinivuokaan ja vuoka uuniin 🙂 Jos tykkää omenan ja kanelin yhdistelmästä, nää on ihan paras jälkkäri! Ja aika söpöjä myös jälkkäripöydän koristeeksi 🙂

***

TÄHTICROISSANT (3 kpl isoja tähtiä)

1 prk Danerollesin Party Mini croissantteja
Dronningholm omenakaneli-marmeladia
mantelilastuja

Muistatteko mun viimevuotisen tähtipullan? Tää on dumb it down- versio siitä. Aikaa menee oikeesti 5 min + uunissa menevä n. 7 minuuttia. Purkista tulevista 24 taikinakolmiosta tulee täydellisesti kolme tähteä. Levitä kolmiot leikkuulaudalle tai leivinpaperille. Voitele kaikkien päälle omena-kanelimarmeladia. Rullaa kaikki kolmiot croissanteiksi. Nää pienet croissantit on ihan superhelppo rullata ja niistä tulee noin sormenmittaisia. Sitten asettele croissantit kuvankaltaisesti tähden muotoon, niin, että keskellä jää kolikonkokoinen aukko. Croissantien päät voi painaa yhteen, jos haluaa tai hättää ne hieman irti toisistaan. Näyttää tältä:

Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja, hasselpähkinärouhetta tai vaikka kookoshiutaleita, ihan oman mielesi mukaan. Mä tykkään mantelilastuista.

Sitten uuniin n. 6-7 minuutiksi, tai kun on kullanruskea.

So easy! Siitä on sitten helppo napsia yksi croissant kerrallaan, dippailla sitä keskustan marmeladiin ja syödä kahdella haukulla. Ei tarvii lautasia, on nättejä ja jouluisia. Jos ei tykkää tähtitortuista, niin todella potentiaalinen vaihtoehto. Yksi tällainen tähtipulla riittää hyvin kahdelle tai kolmelle ruokailijalle 🙂

          

Noita Danerollesin Party Minis-purkkeja saa vähän isommista ruokakaupoista, mm. Cittareista ja Prismoista ja tuota klassikkoa saa mun mielestä aika hyvin vähän pienemmistäkin kaupoista. Säilyy tosi  hyvin jääkaapissa ja on todella helppo käyttää. Täällä on mun edellinen postaus noista ideoista croissanttien täytölle, ja Danerollesin sivuilta löytyy tosi paljon ihania tarjoiluinspiksiä ja ohjeita! Siellä on mm. tosi kivoja jouluisia ohjeita 🙂

Noi Danerolles-purkit on n. 2,30 € – 2,50 € suunnilleen ja pakko sanoa, että helpon ja hyvän lisäksi ne on todella edullista tarjottavaa vaikkapa pikkujouluihin tai uuden vuoden bileisiin. Käyttötapoja on satoja ja kuka ei oikeesti tykkää croissanteista? (En voi ymmärtää sellaisia ihmisiä)

Onks teillä jotain hyviä ohjeita, joilla saa helppoja talvijuhla-herkkuja tehtyä? 

8 thoughts on “3 x superhelppo ruokaohje

 1. Hei! Nettikauppasi vaikuttaa aivan ihanalta, onnea ja menestystä sen parissa 🙂 jäin kuitenkin miettimään, miksi olet valinnut “sloganiksi” yhden pysähdyksen nettikaupan, sen kun vahvasti moni jo liittänee huoltsikkaan?

 2. Ihania reseptejä. Pakko kysyä noista omenaruusuista, onko tuo Danerollesin taikina siis pullataikinaa vai voitaikinaa? Haluaisin tehdä noita, ja netin omenaruusuista suurin osa näytti olevan tehty voi- tai lehtitaikinaan 🙂

 3. Aivan järkyttävän epäterveellisiä ja teollisesti valmistettuja nuo Danerollesit. Ainesosaluettelossa pelkkiä lisäaineita. Olisitko halunnut tarkentaa miten tämä tuote sopii sinun arvomaailmaan? Aikaisemmin kun olet kovasti puhunut luomun puolesta.

  1. Itse asiassa, meillä on hyvin erilainen näkemys siitä mitä on “järkyttävän epäterveellistä” ja “pelkkiä lisäaineita”. Mielestäni tuo väite on tässä yhteydessä itse asiassa hyvin erikoinen, ottaen huomioon, että Danerollesien ainesosaluettelo on tämä:
   Vehnäjauho
   Vesi
   Margariini (palmurasva, rypsiöljy, vesi, emulgointiaine: rasvahappojen mono- ja diglyseridit, suola, happo: sitruunahappo)
   Vehnägluteeni
   Sokeri
   Dekstroosi (eli rypälesokeri)
   Nostatusaineet: natriumkarbonaatit difosfaatit
   Etyylialkoholi
   Suola

   Väitän, että jo ihan kouluruoissa ja todella monessa muussa ruoassa on huomattavasti enemmän lisäaineita kuin tässä.

   Hienoa toki, jos itse käytät vain luomua, siihen verrattuna tässä on tietty “paljon lisäaineita”.

   Mun arvomaailma on sellainen, että siihen mahtuu sekä luomu että lisäaineet. Mun mielestä on hienoa, jos joku syö vain luomua tai pystyy elämään vegaanina. Minä en ole totaalikieltäytyjä minkään suhteen. Kun on aikaa, teen mielelläni raakakakun ja raakasuklaapatukoita ja syön täysin luomuaterian. Valitsen kaupassa luomumaidon, luomulihan ja luomuvihanneksia mahdollisimman paljon. Voin kuitenkin aivan yhtä hyvällä omallatunnolla syödä BicMacin ja perään teollisia irttareita.
   Mulle elämä on elämistä, ei sääntöjä. Mun arvomaailman voisi kiteyttää niin, että 80 % ajasta tekee parhaansa ja sitten saa löysäillä, rentoilla ja laiskotella lopun aikaa. Siihen 20 % kuuluu kiireiset hetket, kun pitää keksiä isolle porukalle nopeaa purtavaa tai helpon jälkkärin. Luomu on myös edelleen valitettavan kallista Suomessa, ja koska multa usein pyydetään lompakkoystävällisiä vinkkejä, tässä tuli muutama sellainen. Joillekin perheille luomu on aika lailla haavelistalla taloussyistä ja yhdestä purkista Danerollesia saa tehtyä sekä minipizzan että vaikka jälkkäripullan hyvin edullisesti perheen sunnuntaihin. Se ei tarkoita, että niitä söisi joka päivä.
   On hieman eri asia, mitä syöttää 8-kuiselle lapselle (vain luomua) tai opiskelijaporukan etkoiluillassa.

   Haluaisitko tarkentaa vuorostasi, miten kehtaat vaatia bloggaajaa tilille arvomaailmastaan, josta et selkeästi ole ihan perillä? 😀 Hieman kyseenalaista, sillä varsinkin jos blogia lukee, niin tietää, että niin ruoassa kuin kosmetiikassa ja monessa muussakin suosin luonnonmukaista, mutta en vastusta helppoja ja mukavia ratkaisuja tai tuotteita, jotka sattuvat viehättämään minua. Enkä ole koskaan väittänyt toisin.

   Mielestäni järkyttävää tässä on lähinnä epäasiallisen hyökkäävä muotoilu kommentissasi. Toivottavasti se ei ollut tarkoituksesi, ja jos todella vilpittömästi etsit luomu-blogeja ja inspiraatioita, niin tämä lienee väärä sivusto sille.

   1. No huhhuh, rauhoitu nyt hieman. Koitin kyllä kirjoittaa kysymyksen mahdollisimman neutraalisti. Ihmettelen kovasti provosoitumista tuosta 😀 Kysyin siksi, koska olen noita Danerolleseja kaupassa katsonut, mutta ainesosaluettelon luettuani jätin hyllyyn. Asun ulkomailla ja täällä myytävissä Danerollesien croissanteissa on ainakin viittä eri E-ainetta. En tiedä voiko olla niin, että Suomessa myydään jotakin hieman terveellisempää versiota noista? Laittamasi ainesosaluettelo ei kuulostanut yhtään niin pahalta, kuin mitä noissa täällä myytävissä on.

    En ole mikään luomuintoilija itse, en tiedä mistä sait sen kuvan. En kirjottanut kommentissani mitään omista mieltymyksistäni, vaan siitä, minkälaisen kuvan blogin kautta olen saanut sinun mieltymyksistäsi mm. ruuan suhteen.

    Jokatapauksessa hyvää joulun odotusta sinne.

    1. No, ehkä kannattaa lukea tuo oma kommenttisi sitten uudelleen ja miettiä, mikä sen ulkoasussa voi aiheuttaa sellaisen olon, että melko epäasiallisesti ilmaistu. Mielestäni olen kuitenkin vastannut sinulle pitkän selventävästi ja täysin asiallisesti ja nimenomaan vastannyt kysymykseesi. Olen mielestäni perustellut pitkästi vastaukseni tuohon kysymykseesi ja samalla myös sanonut että toivottavasti tarkoituksesi ei ollut olla epäasiallinen kysymyksen muotoilussa. Ei tämäkään vastauksesi nyt paranna hirveästi mielikuvaa, kun bloggaaja vastaa sinulle pitkästi ja vastauksesi on aikuismaisella “no huhhuh, rahoitu nyt hieman”-lauseella alkava.
     Ehkä ulkomailla asuminen luo hieman erikoisen tavan muotoilla kommenttisi tai sitten tapasi puhua on tuollainen, mutta melko hyökkäävä asenne tuntuu olevan.
     Tuo ainesosa-luettelo on Danerollesin nettisivuilta ja epäilen, että olisi maakohtaiseti jotenkin kovin erilainen. Sitä paitsi, valmisruoaksi viisikin E-ainetta ei ole mikään “järkyttävyys”.

     All in all, pahoitteluni jos ymmärsin kommenttisi väärin, mutta ehkä kannattaa itse hieman lukea, miksi se tuntuu kovin hyökkäävältä. Anyway, mukavaa joulun odotusta myös sinne! 🙂

 4. Sun reseptit on aina ihan huikeita ja kekseliäitä, saa paljon vinkkejä, kiitos 🙂 Plus asettelut ja kaikki aina niin kaunista!

 5. Ei herranjumala kun lukee nälkäisenä tälläistä. Ihan mahtavat vinkit! Taidanpa mennä kaupan kautta kotiin 😀 kiitos mahtavasta blogista, jossa yhteistyöt on oikeasti hyödyllisiä ja luotettavia!

Leave a Reply