Talvinen aamupuuro

Mä rakastan aamupuuroja! Tattaripuuroa, kaurapuuroa, riisipuuroa, you name it. Riisipuuro on aina ollut mun suosikki, mutta se vie kaikista eniten aikaa valmistaa, joten sitä teen aika harvoin. Aina kun äiti on käymässä yökylässä, niin hän jaksaa aamulla keitellä riisipuuroa, joten viime aikoina mun lempipuuro onkin näyttänyt tältä. Kun melkein joka päivä syö jotain puuroa, niin tekee mieli aina lisäillä joukkoon kaikkia herkkutäytteitä. Milloin banaania ja marjoja, milloin muroja ja jugurttia ja milloin mitäkin. Bongasin jostain lehden kannesta herkullisen näköistä puuroa, jossa yhdistyy kauden suosikimakuja, eli viikunaa ja granaattiomenaa, omenaa ja saksanpähkinää, ja tein siitä oman version.

Mun aamupuurosta löytyy: 
– Puolikas viikuna
– Puolikas omena
– Foodinin mulperimarjoja (täältä)
– hunaja-saksanpähkinöitä (täältä)
– granaattiomenan siemeniä

Riisipuuro tehdään meillä aina samalla tavalla. Ensin hieman voita kattilaan, sitten 2 dl riisiä kuullotumaan voihin. Joukkoon 2 dl vettä, joka annetaan imeytyä riisiin ja sitten joukkoon 1 l maitoa. Kiehautus ja matalalla lämmöllä keittelen n. kolme varttia. Puuro on parhaimmillaan noin pari tuntia keittämisen jälkeen, kun riisi on vetänyt kaiken maidon itseensä ja puuro on paksua. Laiskana päivänä päälle hieman kanelia ja voinappi tuomaan päivään hieman joulun fiilistä ♥

Lautanen on muuten Mungoshopissa myytävänä oleva ihana Lotus-kulho. Lotus-sarja on muutenkin noussut ihan suosikikseni meidän astiasarjoistamme 🙂

4 thoughts on “Talvinen aamupuuro

  1. Tosta riisipuurosta – ainakin s-kaupoissa myydään valmiina riisipuuroa pakkauksessa ja se maistuu kuin itse tekemältä! Suosittelen kokeilemaan, purkista riittää kahdelle ja maksaa alle euron eikä yhtään einesmäinen. Hyvä mainospuhe tuli mutta ihan omasta kokemuksesta tämä 😀

  2. Itse teen nykyään riisipuuron nykyään niin että keitän sen kypsäksi vedessä ja heitän perään kuohukermaa ja annan vetäytyä. Tulee hullun nopeasti ja aivan yhtä jos ei parempaakin kuin maitoon tehty. Eikä pala pohjaan vaan saa kiehuttaa täysillä teräskattilassa.

  3. Keitän riisipuuroa melkein joka sunnuntai, ja itse nautin sen voisilmällä koristeltuna. En osaa lisätä puuroihin muuta kuin sen voisilmän, mutta joka-aamuiseen kaurapuuroon en sitäkään aina laita. Joskus laitan kaurahiutaleet smoothien sekaan, jos en ehdi puuroa keittää. Puurot ovat helppoja ja nopeita ruokia, ja joskus saatan tehdä jotakin puuroa illalliseksikin. Tattaripuuroa en ole koskaan tehnyt, joten sitä aion joskus kokeilla. Tykkäsin lapsena äidin tekemistä puuroista, ja ruis-puolukkapuuro oli yksi herkullisimmista.

  4. Riisipuuro on varsinkin meidän pojan herkkua, ja riisihiutaleista sen keittää nopeesti 🙂 tosi hyvää, mut ei tietty perinteistä puuroriisistä tehtyä puuroa voita 😀 mutta kiireisimpinä aamuina toimii kun kaurapuuro kyllästyttää!

Leave a Reply