Idea isänpäivän kattaukseen : täydellinen brunssipöytä

*Kaupallisessa yhteistyössä Danerolles

Tänä vuonna isänpäivä tulee olemaan aika erityinen, sillä mieheni juhlii enimmäistä kertaa isänpäivää isänä. Risteilymme jälkeen haluamme varmaan viettää vain rauhallista päivää kotosalla tai ulkona telmien, mutta yksi on varmaa. Brunssihetki omalla perheellä rauhallisesti ja kiireettä.

Mä rakastan brunsseja, ja jaksan panostaa niihin aina hippasen enemmän kun on joku juhlapäivä kyseessä. Pienillä jutuilla saa brunssipöydän todella herkulliseksi ja yksi tärkeä palanen asiaan on lämpimät leivonnaiset. Mä rakastan croissantteja, ja raskausaikana mulla oli niihin niin järjetön himo, että mies kävi pari kertaa lähikaupassa ostamassa tuoreita croissiksia joskus aamuseiskalta. Hups. No, vahingosta viisastuneena sen jälkeen meillä on aina ollut pakkasessa ja jääkaapissa croissantteja, jotka pystyy nopeasti paistamaan ja jokaviikonloppuiseen brunssipöytäämme kuuluu croissantit. Ja kyllä, meillä on jokaviikonloppuinen brunssipöytä. Koska on ihanaa istua alas rauhassa kerran viikossa “aamupalalle” ja syödä, juoda kahvia ja nauttia vaan aamun aloituksesta ilman arjen kiirettä. Haluan, että jatkossa tällainen brunssipöytä on koko perheen yhteinen perinne, johon lapsi/lapset toivottavasti palaavat sitten aikuisenakin mielellään. 

Yksi superhelppo ja mukava tapa saada pöytään tuoreita croissanteja on Danerollesin purkkicroissantit. Just ne hauskat tötsät, joita saa Prismoista ja Cittareista ja tosi monista muistakin kaupoista nykyään. Avaa purkki, levitä taikina, täytä se halutessasi ja rullaa croissantiksi. Idioottivarma ja todella helppo tapa saada tuoreita croissantteja! Ja mitä oon ystävien lasten kanssa huomannut, maailman mukavin viikonloppuaktiviteetti koko perheelle aamulla “leipoa” yhdessä. Toki koko perheen voimin olisi kiva laittaa jauhot pöllyämään ja tehdä ihan kunnolla alusta asti leivonnaisia, mutta aina siihen ei ole aikaa ja jaksamista. Ainakaan siihen siivoamiseen. Danerolleseista jokainen voi tehdä mieleisensä croissantin tai vaikka muunlaisen leivoksen ja ne on valmiita nopeasti ilman nostatuksia tai muita hössötyksiä. Uuni päälle, taikinat levälleen, täyttö ja rullaus ja eikun uuniin. Mun on pakko sanoa, että mä oon sen verran aloitteleva leipuri, että itsetehtyjen croissantien leipominen on vielä ihan ylivoimaisen vaikeaa, mutta näillä voi vähän huijata 🙂

Oh yesss, vielä lähes kolmekymppisenäkin mun yksi suosikkeja on nakkipiilo. Lapsena tehtiin näitä juhliin ja viikonloppuina, ja vieläkin niistä on vaan lämpimiä muistoja. Ja oikeesti, hyvät aidot nakit, juustoa ja uunituoretta croissanttia. Voiko olla parempaa? 😀 Toinen suosikkini on croissantti, jonka välissä on tuorejuustoa ja kylmäsavulohta. Kylmäsavulohi uunin jäljiltä on aivan taivaallista! Suolaisella puolella yksi suosikki on myös sellainen croissantti, jossa on sisällä vuohenjuustolevitettä ja prosciuttoa/serranoa.

Makeista mulla on muutama suosikki. Ihan tavallinen täyttämätön croissantti, jota dippailen passion-kookos -hilloon. Ahh, voisin elää loppuelämäni onnellisena, jos joka aamupalalla olisi tarjolla tätä herkkua. Toinen suosikki on valkosuklaa-nougat -levitteellä varustettu croissantti. Toimii niin tavallisen croissantin väliin levitettynä kuin uunista tulleena. Voitelen sitä paksun kerroksen Danerolles-taikinaan ja rullaan croissikseksi. Lämpimänä aivan syntisen hyvää. Ja tietenkin perinteinen Nutella. Toimii aina. Peruscroissiksen kanssa menee aina hillot ja juustolevitteet, ja yleensä ongelma onkin lähinnä valita, mikä on mieluisin maultaan. Lisää reseptejä löytyy tosi hyvin Danerollesin omilta sivuilta, ja siellä on ihan mielettömiä ideoita! Mm. näitä helppoja korvapuusteja ja valkosuklaatuulihattuja on aivan pakko kokeilla! Ja okei, tollasia pullatikkareita seuraaviin juhlin ehdottomasti.

    

  

Mun mielestä isänpäivään paras mahdollinen kattaus sisältää meillä hedelmälautasen, juustolautasen, ison kasan croissantteja ja raikasta smoothieta! Isänpäivää pääsee hyvin valmistelemaan myös lapset, kun hedelmistä voi painella kivoja muotteja piparkakkumuoteilla ja toteuttaa mitä mielikuvituksellisimpia makuyhdistelmiä.

Tänä vuonna Dante on aivan liian pieni ymmärtääkseen vielä mitään muuta kuin korkeintaan hedelmien maun päälle, mutta jo ensi vuonna päästään toivottavasti askartelemaan isille herkkubrunssi. Koska mikään croissantti ei voi maistua niin hyvälle kuin oman lapsen pikku kätösin askartelema versio ♥

Vinkki-vitonen, croissanttitaikinan kahteen osaan jakamalla saa helposti tehtyä minicroissantteja ja esim. omenaruusuja 😉

Millainen on teidän suosikkicroissant? 🙂

11 thoughts on “Idea isänpäivän kattaukseen : täydellinen brunssipöytä

 1. Croissantit kuuluu kyllä munkin säännölliseen ruokavalioon, voisin elää niillä. Väliin voita ja kirsikkahilloa tai appelsiinimarmeladia niin muuta ravintoa ei tarvitse!

 2. Ah, croisantit todellakin kuuluu brunssiin!
  Me ollaan viime aikoina paistettu juurikin tuota Danerollesin taikinaa vohveliraudassa (rullassa ollessaan leikataan kiekkoja ja vähän painellaan lyttyyn) ja päälle savulohitahnaa tai Nutellaa ja mansikoita
  Ja lasten mielestä tuo pakkaus on jo toimintatavaltaan hauska 🙂

 3. Sulla on kyllä joku maaginen kyky saada tarjoiluista aivan älyttömän kauniita Vau! Toi hedelmälautanen on aivan upea!

 4. Tuo sun kylmäsavulohi-tuorejuustokombo menee kyllä kokeiluun asap! Ja anteeksi nyt, mutta miten hemmetin hitossa saat noin täydellisesti leikattua noi hedelmät aina? Instatutoriaalia tumpeloille, vaikka korkokenkäkoulun hengessä? 😀

 5. Voi kuinka ihanan näköinen ja varmasti maukas isänpäivän brunssiherkkujen pöytä! Niin paljon värejä, jotka sopii yhteen, silmä lepää. Olen blogisi aika säännöllinen lukija, vaikka luulenpa, että vastaan kommentilla ensimmäisen kerran, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Ihana katsella valokuviasi, ja kyllä tekstejäsikin on kiva lukea! Ihanaa lomaa teille sinne Välimerelle! <3

 6. Eiiiii ois pitäny lukea tätä postausta.
  Nyt tekee mieli croissantia.
  Miltä hyllyltä nuo purkit löytyy, kun oon niitö etsiskelly prismassa mutta ei vaan satu silmään? Ja myyjiäkään ei koskaan näy.

 7. aivan upean näköistä! hyviä vinkkejä omaan brunssiin 🙂 itseäni kiinnostaisi myös tietää mitenkä saat leikattua hedelmistä noin upeita?

 8. Mun lempicroissantiin tulee marmeladia, brie-juustoa, omenasiivuja ja rucolaa. Jos et oo vielä kokeillut niin kipin kapin testaamaan!

Leave a Reply