Viikonlopun helpoin ruoka : Tortillas & Tacos

*Kaupallisessa yhteistyössä Old El Paso*

Välillä rakastan panostaa illanistujaisiin ja ystävien kanssa vietettyihin iltoihin ja kokkailen pitkän kaavan mukaan, välillä jotain monimutkaisiakin herkkuja. Ja välillä on niin kiireisstä tai haluan vaan nauttia ystävien kanssa vietetystä ajasta niin, että en jaksa vaivautua mihinkään kovin hankalaan. Silloin on kaksi luottoruokaa; kotitekoinen pizza tai tortillat. Molempia kuvaa hyvin se, että niitä pystyy muokkaamaan jokainen tahtonsa mukaan laittamalla erilaisia täytteitä, enemmän tai vähemmän ja ruokia on helppo muokata isoon porukkaan sopivaksi, jolloin pitää huomioida eri ruokarajoituksia ja allergioita.

Tortillaveneet ovat olleet meidän suosikki jo hetken aikaa, ja tehdään niitä useimmiten. Mies tykkää tacoista, mä tortilloista, ja meillä on usein molempia kotona aina varmuuden vuoksi. Illanistujaisia silmällä pitäen Old El Pason uutuus Mini Stand ’n Stuff Tortillas on itse asiassa aivan mahtava tuote! Tortillojen haaste kun on usein niiden rullailussa, ja siinä, että niiden kanssa tarvii kunnon ruokailutilan. Isommalla porukalla ei aina mahdu pöydän ääreen fiksusti, jolloin minikokoiset pikkutortillaveneet tai minikokoiset tacot on erinomaisia. Ei tarvii sotkea lautasia, riittää hyvä määrä täytteitä, Mini Stand ’n Stuffeja ja jokainen voi syödä nopeasti ja näppärästi sormin.

Noi Mini Stand ’n Stuffit on itse asiassa ihan superhelppo tapa tehdä cocktail-kokoisia lasagneja. Täyttää lasagnen niin kuin muutenkin, mutta näihin pikkuveneisiin, ja laittaa uuniin. Helppoa, ei sotke ja nopea tarjottava esimerkiksi juhliin.

Tällä kertaa tosin katoin pöydän ihan meidän perinteisin tortillaherkuin ja ajattelin jakaa kanssanne tähän luotto-ohjeeni.

JAUHELIHAKASTIKE
1 prk Old El Paso taco sauce, medium
1 maissitähkän maissit
600 gr luomunaudanjauhelihaa

Rustkista jauheliha, lisää joukkoon maissi ja kastike ja anna hautua 10 min hiljalleen. Mä en käytä mitään lisämausteita tai muuta, vaan tää on mun mielestä parhaan makuinen ihan vaan näin.

GUACAMOLE
3 chiliä
10-15 kirsikkatomaattia
3 avocadoa
2 rkl turkkilaista jugurttia
puolikkaan limen mehu
suolaa ja pippuria

Leikka chili pieniksi paloiksi, ja sekoita joukkoon avocadot. Voit sekoittaa guacamolen haarukalla, jolloin se on rouheampaa, tai soseuttimella pehmeäksi. Pilko tomaatit pieniksi, ja lisää ne joukkoon, samaten jugu, limen mehu ja mausteet. Sekoita.

Kanan paistan niinkin simppelisti, että paistan ohuen ohuita tai minuuttipihvejä pannulla ja lisään joukkoon tuota Old El Pason taco-maustetta. Sitten vaan palasiksi ja valmista 🙂 Lisäksi meillä on aina rucolan versoja tai Mimi’s sekoitusta, raastettua juustoa, jalapenoja paprikaa ja tomaattia, ja jokainen täyttää mielensä mukaan. Kukaan meistä ei oikein syö sipulia, mutta paistettu sipuli sopisi erinomaisesti tuohon jauhelihakastikkeen joukkoon.

Tää on maailman helpoin ja simppeleinohje, mutta kaiken ei tarviikaan olla hifistelyä, vaan aika usein turvautuu juurikin tällaiseen 20 minuutin nopeaan ja helppoon ruokaan.

Suosittelen lämpimästi myös noita kuvissa näkyviä pieniä lättyjä, jotka on Old El Pason Mexicana Street Marketin maissitortilloja, jotka ovat gluteenittomia. Meillä kun on ystäväpiirissä gluteenirajoituksia, niin nää on näppäriä. Nää on itse asiassa tosi hyviä, maukkaita ja pehmeitä!

Mun lemppari on kuitenkin tuo Mini Stand ’n Stuff Soft Tortilla, jonka kanssa ei tarvitse rullailla vaan sen vaan täyttää ja syö parilla haukulla. Mun suurin ongelma tortillojen kanssa kun tuntuu aina olevan se, että ylitäytän rullan ja se hajoaa aina käsiini. Näiden pystytortillojen kanssa voi tortillansa täyttää vaikka kuinka kukkuralleen, se ei haittaa! Nämä ovat tänä syksynä rantautuneet kauppoihin ja näitä pitäisi löytyä kaikista hyvin varustetuista kaupoista 🙂

Kaikkien lukijoideni kesken haluaisin arpoa ainekset ihanaan meksikolaisiltaan, ja arvonkin setin Old El Pason tuotteita yhdelle onnekkaalle, joka jättää kommenttinsa tähän postaukseen 🙂

What’s your flavour? Tortillat, tacot vai kenties nachos? Otetaan vastaan mielellään kaikki tortilla-bravuurit, mikä yllättävä yhdistelmä toimii?

137 thoughts on “Viikonlopun helpoin ruoka : Tortillas & Tacos

 1. Natchoplate on parasta ruokaa mitä tiiän ja voisin elää sillä. Tortilloja tulee nykyään syötyä harvemmin kun keliakiaan sairastuttua ei ole löytynyt kaupasta vieläkään järkeviä tortilloja. Ei huvita maksaa yhestä minikokoisesta tortillalevystä lähes euroa per. kappale. Ois kiva jos kaupoissa myytäis normikokoisia gluteenittomia tortilloja edes suhteellisen järkevään hintaan.

 2. Mmmmm.. tacot on parhaita 🙂 apua, ei näitä kuvia pysty nälkäisenä kattoon.. pakko lähtee hakeen näitä aineksia kaupasta 😀

 3. Fajitakset vehnätortilloilla tai kana-quesadillat! Ja itse tehtyä guacamolea niin paljon kun kehtaa syödä 😀 Shalottisipuli toimii hyvin salsassa ja guacamolessa, jos ei tykkää liian voimakkaasta raa’an sipulin mausta.

 4. Syötiin poikaystäväni kanssa seurustelun alkuaikoina niin usein tortilloita, että kyllästyin niihin kokonaan! Sen jälkeen on kuitenkin tullut kokeiltua erilaisia komboja ainaisen jauheliha+kasvikset tilalle.

  Omat suosikit ehdottomasti tortillat joiden välissä paistopisteen kanankoipia, salaattia, voimakkaasti valkosipulista tsatsikia(minttua unohtamatta) ja tuoretta mangoa!

  Toinen hyvä kombo on paistettua paprikaa, punasipulia, jalopenoja ja maissia, lisukkeeksi avokadoa, sweet chili kastiketta tai kermaviilipohjainen dippi!

  Useimmiten tulee tätä nykyä tehtyä tortillapizzoja pikanälkään, pohjalle punainen tulinen pesto, päälle punasipulia, sieniä ja tankoparsaa ja vähän juustoraastetta. Täydellistä <3

 5. Tortillat menee ihan sillä perinteisellä kana-kurkku-tomaatti-paprika-salaatti-täytteellä. Yleensä kastikkeena mieto valkosipulinen tacosoossi ja/tai creme freche.

 6. Tortilla fani myös täällä! Täytteet vaihtelee,mutta yleensä jauheliha, jokin chilinen kastike + värikäs vihersalaatti ja juustoraaste

 7. Aaah, ei tortillojen voittanutta! Mun mielestä tulee yllätävän hyvää, ku maustaa jauhelihan ihan juustokuminalla, mustapippurilla, suolalla ja KANELILLA JA RUSINOILLA! Joulutortillat 😀 eivaan kaneli ja jauheliha tais nousta pinnalle pari vuotta sitte jostain ja ite tykästyin sillon siihen komboon! Kannattaa avoimin mielin testata 🙂

 8. Tortillat on lemppareita, noita pieniä mini stuffeja vois tosin kokeilla! Meillä jauhelihan sekaan menee välillä salsakastike, välillä ihan vain jauheliha tacomausteella maustettuna. Muuten täytteeksi kurkkua ja tomaattia, välillä ananasta. Sitten juustoraastetta ja dippi ranch tai american versiona. Aika perinteinen tapa tehdä siis 🙂 joskus ollaan tehty myös versiota jossa jauhelihan joukkoon tuli keitettyä perunaa, salsaa ja pähkinöitä. Toimi!

 9. Huomenna olisi tarkoitus tehdä nyhtökanatortilloja, joihin tulee kanan lisäksi ainakin tomaattia, kurkkua, ananasta, fetaa ja juustoraastetta. Tortillat siis ovat suosikki ja myös noita veneitä on testailtu. 2,5-vuotiaan tyttären on helpompi syödä veneitä, mutta myös tortillaletun syöminen omalla tyylillä onnistuu. 🙂

 10. Tortillat on mun ja miehen jouluruokaa! Toki muulloinkin, mut jouluna niitä on pakko tehdä. Helppoa, kun pilkkoo kasvikset yhteen kulhoon kaikki, ja toiseen kana tai jauheliha. Sit tulinen kastike ja jalopenot.
  Jouluruokaa syödään perheiden luona, joten kotona on kiva syödä helppoa ja maistuvaa!

 11. Oi tortillat! Niitä voisi syödä joka päivä! Meillä myös usein tehdään tacot ja tortillat niin on jokaiselle jotain 🙂 Kanaa pitäisi myös kokeilla, yleensä se on aina se jauheliha.

 12. Tortillat ovat meilläkin viikonlopun herkkuja, kiireisenä arkena ei niitä ehditä väsäillä. Teemme yleensä niin, että on jauhelihakastike ja kasvikset erikseen kulhoissa.. salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, fetaa, sipulia, juustoraastetta, jalopenoja aikuisille. Jokainen tekee omanlaisensa rullan ja tuuppaa tacokastiketta päälle halutessaan. Oiva keina saada pienet pojat syömään vihanneksia, kun muuten ne tuntuvat olevan pahinta maailmassa 😉

 13. Tortilloja tulee syötyä eniten, ne kunon monesti tarjouksessakin 🙂 täytteeksi pitää olla aina vähintään kahta eri kastiketta (salsa, guacamole, kermaviili tms), kasviksia ja nyhtistä tai härkistä. Helppoo ja nopeeta!

 14. Tortillat, joissa salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, fetaa, punasipulia ja salsajauhelihaa. NAM! 🙂

 15. Perinteiset vehnätortillaletut täytteenä tulinen jauheliha, salsa, cheddar dippi, creme fraisé, tuoreananas, avokado ja vaihteleva salaatti. Kyytipoikana toimii parhaiten coca cola zero tai lasillinen kunnon punaviiniä. Nams!

 16. Ite en oikeen koskaan oo ymmärtänyt tacojen päälle, mutta lisään rapsakkuutta laittamalla normitortillan sisään muutaman nachon murskattuna, yllättävän maistuvaa 😀

 17. Tortillat! Sekaan mitä vaan jääkaapista löytyy, mut jos haluaa panostaa, niin siltikin meillä simppelit mutta hyvät ainekset valikoituu täytteiksi: taco-maustettua jauhelihaa valkosipulin kanssa paistettuna, medium-salsaa, ranch-dippiä, itsetehtyä tsatsikia, salaattia, kurkkia ja tomaattia sekä avokadoa ja fetaa. Rullalle (mikäli menee kiinni..) ja ääntä kohti!

 18. Kaikki menee paitsi tacoja en oo vielä ymmärtäny 😀 Nams täytyyki taas viettää tortillailta joku päivä, ne on niiiiin hyviä ja helppoja ja justiinsa monipuolisia!

 19. Kiitos vinkeistä, tulevat varmasti käyttöön 🙂 feta-kermaviilikastike on myös kiva lisä tortilloihin eli kermaviili, johon on murskattu fetaa, suolaa, mustapippuria ja oman maun mukaan mahdollisesti valkosipulia.

 20. Kaikki versiot maistuu 😀 tortillat pelastaa usein päivän kuin päivän, niin maukasta, helppoa ja myös terveellistä!

 21. Mulle uppoo kaikki tex mex ruoka, mutta tortilloja tulee tehtyä useimmiten. Myös ne quesadillat siitä Knorrin paketista, josta joskus postasit, on ihan superhyviä! En vaan ole löytänyt enää sitä pakettia kaupoista, toivottavasti sen valmistusta ei ole lopetettu.
  Nachovuoka on myös ihan törkyhyvää, siihen tulee pohjallle tuorejuustoa, jauhelihaa ja sipulia tacomausteella, ananasta, herkkusieniä, nachoja ja juustoraastetta.

 22. Nam : siis kaikki nachot, tacot, tortillat…. You name it ! Guacamoleen lisään yleensä pari valkosipulinkynttä raastettuna. Myös papumössö täydentää texmex-tuotteiden makuarsenaalia. (Ja korianderi 🙂 )

 23. Tortillat! Miehen lemppari ja niihin kuuluu totta kai itse tehty quacamole. 🙂 Viime aikoina ollaan tehty myös quesadilloja sekä nachovuokaa; täydellisiä viikonloppuiltojen herkkuja!

 24. Quesadillat ja nachoannokset on omia suosikkeja, vaikka myös tortillat ja tacot menevät kuumille kiville meidän taloudessa

 25. Nami! Tykkään sekä tortilloista että tacoista, mies vaan tortilloista. Täytteenä jauheliha/kana, salaatti, maissia ja tuo salsakastike. Lisäksi feta/sinihomejuusto ja kermaviili! Tuo sopivasti raikkautta. Ihan parasta herkkua kyllä! Pitääpä testata noita gluteenittomiakin 🙂

 26. Oi miten herkulliselle näyttää! Sulla on aina niin ihania kuvia!<3
  Mun ehdoton lemppari on tacosalaatit tai kanatortillat 😛

 27. Nam! Tortillat ovat yksi lemppariruoistani ja kotona niistä tuleekin kaikkein herkullisimmat, kun saa tehdä juuri sellaiset kuin haluaa. Suosikkini onkin ihan tavalliset tortillalätyt mutta nuo venetortillatkin on olleet suosittuja varsinkin juuti illanistujaisissa! Tärkeimmät täytteet tortilloihini on taco-mausteseoksella maustettu jauheliha, valkoiset pavut tomaattikastikkeessa, salsakastike, creme fraiche ja erilaisia kasviksia, ananasta, avokadoa ym. Rakastan cuacamolea mutta kaupasta ei saa tarpeeksi hyviä, joten tuo resepti lähtee ehdottomasti kokeiluun. Kiva ja maukas postaus 🙂

 28. Kaikki texmex-ruoka on NIIN hyvää! Pakko tehä tänään. En vaa osaa päättää tekiskö tacoja ja tortilloja vai nachopaistosta.

 29. Vähän tulen perästä päin, mutta josko vielä ehtisi kilpailuun! 🙂 Tortillat on ihan parasta. Ja aina samat täyterutiinit: lätty lämpiämään, päälle salsakastiketta, taco-mausteseoksella maustettua jauhelihaa, sweet-chili-kastiketta, ihan pienesti perusjuustoraastetta jos sitä on, päälle iiiiso kasa salaattia (salaatti-kurkku-tomaatti), siihen päälle ranskankermaa ja pisteeksi iin päälle ananaspaloja. Tuhti pötkelö tulee, enkä jaksakaan syödä kuin yhden yleensä (tai en salli itseni syödä kahta, koska muuten tulisi vatsakipuja :D), mutta jösses se maistuu taivaalliselta

Leave a Reply