Kokeilevassa keittiössä : Voileipäkakku

Oon aika usein maininnut, että siskoni tekee maailman parasta voileipäkakkua ja mun oli pakko jakaa tämä ohje teidän kanssa, nyt kun itse pääsin kokeilemaan voileipäkakun tekemistä Jannan ohjeella. Siskoni teki näitä mm. meidän häihin ja vieraat kehuivat näitä todella! Mä aina rakastan kun Janna väkrää näitä, joten oli vihdoin pakko siis itsekin opetella, ettei aina tarvii laittaa tilausta sinne päin 😀

TARVITSET: 

1 pss Reilu-paahtoleipää, täysjyvä
300 gr pkt saunapalvikinkkua tai 300 gr kalkkunaa, lohta tms. Kinkun voi korvata esim. kylmäsavulohella, joka toimii tässä erinomaisesti!
1,5 dl sinappikurkkusalaattia (Felixin on paras) HUOM! Mä inhoan kaikkea, mikä liittyy sinappiin ja sinappikurkkusalaatti kuulostaa mun korvaan ällölle, mutta toimii tässä SUPERhyvin!
2 paprikaa
1 lihaliemikuutio tai kanaliemikuutio
1 prk Creme Fraichea
150 gr sulatejuustoa (mä käytin Koskenlaskijaa)
1/2 pussia Mustaleima-juustoraastetta
200 gr ruohosipulituorejuustoa

KORISTELUUN:
3-4 tuoretta viikunaa tai mielesi mukaan vaikka jotain muuta
kirsikkatomaatteja
minttua / basilikaa/ tms. vihreää
ruohosipulia 

VÄLINEITÄ: 
pullasuti, lasta, sekoituskulhoja 3 kpl ja leipävuoka sekä elmukelmua

VALMISTUSAIKA: 
Kakun tekeminen 20 min, yön yli jääkaapissa, koristeluun 10-20 min.

Valmistele ensin kaikki täyteaineen ainesosat ja leikkkaa leivistä reunat pois. Mun leipävuokaan meni 14 leipäviipaletta. Silppua kinkku ja paprika pieniksi paloiksi ja mittaa 5 dl kurkkusalaattia valmiiksi. Jätä vaikak 5 palaa kinkkua koristelua varten, jos haluat. Keitä hieman vettä ja lisää joukkoon kanaliemikuutio. Hyvä suhde on 2 dl vettä ja yksi kuutio. Sitä ei kylläkään käytetä kokonaan. Viritä elmukelmu vuoan pohjalle leveyssuunnassa niin, että reunat jäävät reippaasti yli. Laita alimmaksi reunattomat leipäpalat ja ihan kevyesti kostuta vaikka pullasudilla leivät. Sekoita tuorejuusto, sulatejuusto ja juustoraaste keskenään.

Sitten kerrostelemaan! Leipää, paprikakinkku-täytettä, leipää, juustosekoitusta, leipää, paprikakinkku-täytettä ja ylimmäksi leipää. Kostuta aina leivät kevyesti liemellä. Laita juustosekoitusta vain hyvin ohuesti, n. 4/5 siitä jää jääkaappiin odottamaan koristelua. Kun viimeinen leipäkerros on päällä, laita vuoka jääkaappin useaksi tunniksi. Aina parempi pitää yön yli siellä. Joku paino on hyvä laittaa tasaisesti päälle.

Ennen kakun tarjoilua, kippaa se lautaselle tuo vuoan yläosa alaspäin. Levitä juustosekoite tasaisesti ja ohuesti joka reunalle. (Se voi näyttää alkuun siltä, ettei riitä, mutta riittää varmasti.) Lasta on hyvä apu!

Sitten vaan koristeet päälle ja kakun voi tarjoilla vaikka heti. Kakku kestää myös hyvin jääkaapissa tarjoiluun asti, mutta suosittelen koristelua mahdollisimman myöhään, jotta koristeet näyttää mahdollisimman freesille. Mä ripottelin pohjalle ruohonsipulia pieneksi leikeltynä ja sitten kasailin kauniisti viikunoita, tomaatteja ja minttua päälle. Minttu sattui löytymään jääkaapista, joten mentiin sillä, vaikka optimaalisempi olisi ehkä basilika.

  

Ah nam! Onneksi tätä on vielä pala odottamassa jääkapissa!

Kokeilkaa ihmeessä, on helppo, ei vaadi yhtään erityisvälineitä (paitsi ehkä leipävuoka, jos sellainen voidaan erityistarvikkeeksi laskea) ja ainesosat ovat melko järkevän hintaiset! 

25 thoughts on “Kokeilevassa keittiössä : Voileipäkakku

 1. Kiitos ohjeesta! Ensimmäinen voileipäkakku olisikin suunnitelmassa tehdä tytön 1v synttäreille, tätä ohjetta voisin käyttää! Mites luulet tämän ohjeen riittävän pyöreään kakkuvuokaan tehtynä? Varmaan hiukan isompi satsi tarvis 24cm halkaisijan vuokaan? 🙂

  1. Hmmm, joo, mä sanoisin, että leipiä pitäisi olla enemmän ja ehkä tekisin varuilta melkein tuplat noita soosseja 🙂

 2. Kiitos reseptistä. Tätä pitääkin testata vaikka isänpäivänä. Oon itse haaveillut voileipäkakkusta jo pitkään niin on vähän oma lehmä ojassa 😀

 3. Kiitos reseptistä! Rakastan voileipäkakkuja mutta olen aina ajatellut, että ne on kamalan vaivalloisia tehdä. Tämä ohje on niin selkeästi kerrottu, että enköhän minäkin selviä. Pakko kokeilla 🙂

 4. Herkulliselta näyttää ja kuulostaa. Pakko testata reseptiä, mutta toisaalla ohjeessa lukee että kurkkusalaattia tulee 1,5 dl ja toisaalla 5 dl. Veikkaan että 1,5 dl on oikea määrä, onko näin? Kiitos vielä ohjeesta!

 5. Pidän kyllä voileipäkakuista, mutta koskaan itse en ole väsäillyt. Pitääkin joskus tehdä. Kiitos ohjeesta. Ohje oli selkeä ja hyvä.

 6. Nam mikä kakku! Tää menee ehdottomasti testiin, myös parin siemennäkkäriohjeen lisäksi 🙂 Sulla on todella inspiroiva ja ihana blogi, kiitos siitä.

 7. Niin hyvän näköinen tuo valmis voileipäkakku! Pakko kyllä testata ja miehen kanssa herkutella, vaikka mitään juhlia ei vielä lähitulevaisuudessa ole tiedossa, niin voihan tuota harjoitella 😀 Kiitos, kun jaoit tämän reseptin 🙂

 8. Oih! Näyttääpä herkulliselta! Juhlissa voileipäkakut ovat suosikkejani, mutta en ole koskaan kokeillut tehdä itse.

 9. Väännetään vielä rautalangasta.. siis kumpaan täytteeseen tuo creme fraishe laitetaan?? Taidan kokeilla lapsen synttäreille tuota mahtavalta kuulostavaa ohjetta. Kiitos kun jaoit tämän!

   1. Apua, se pitäis olla siinä kurkkusalaatti-paprika-kinkkusekoituksessa, mutta ei kai sen jääminen kovin vaarallista ole. Tuo on kuitenkin aina melko kostea ja maukas, niin en usko, että kovin vaarallista on 🙂

  1. Sori, siis paprika-kinkku-kurkkusalaatti-cremefraiche yksi soossi ja toiseen sitten juustot (sulate- ja tuore, sekä raaste) sekaisin 🙂

 10. Siis hmm… ohje on vähän sekava. Mihin tuo creme fraiche ja sinappikurkkusalaatti sekoitetaan? Kinkku-paprikasekoitukseen vai? Ja juustot sekaisin erikseen?

  1. Pahoitteluni, on välillä hankalaa selittää fiksusti, kun itselle ne asiat on hirveän selkeitä :/ Kyllä, juurikin näin 🙂

Leave a Reply