Mehuisat finalistit

*Kaupallisessa yhteistyössä Mehuisa & Wilfa Suomi 

Muistatteko kun täällä kerroin Mehuisan ja Wilfa Suomen järjestämästä mehujen ja smoothieiden SM-kilpailusta? No, finalistit on nyt valittu ja ensi viikon lauantaina skabaillaan Helsingissä I Love Me – messuilla.

Täällä Mungolifen puolella arvovaltainen tuomaristo tosin kokoontui jo nyt ja päätimme kokeilla perheeni kanssa näitä neljää ehdokasta, ja meillä oli ainakin ihan selkeä voittajasuosikki! Näitä oli hauska kokeilla ja ajattelin jakaa kanssanne omat ajatukseni näistä neljästä voittajakandidaatista.

Tähän väliin rumpujen pärinää, fanfaareja, hikoilevia kämmeniä ja mitä nyt vielä keksittekään! Sillä Mungolifen suosikki SM-voittajaksi on…

… by__rachelin innovatiivinen smoothie!

Okei, tää herätti mussa alkuun kaikista suurimman epäluulon. Kukkakaalia? Really? Smoothiessa? Yhdessä vadelmien kanssa? En välttämättä olisi heti itse keksinyt!

Pakastekukkakaali sopi itse asiassa erinomaisen hyvin smoothieen ja sain pientä nautintoa, kun mieheni lappasi tätä tyytyväisenä monta lusikallista ja totesi olevan erittäin hyvää. Kunnes kuuli, että tässä on kukkakaalia, hänen suurinta inhokkiaan. Hetken tuumailtuaan jatkoi kuitenkin smoothieta, todeten, että “se ei maistu tässä” 😀

Smoothieen tarvitset:

1dl mansikoita
1 dl vadelmia
2 banaania
1cm pala inkivääriä
kookosmaitoa
150g pakastekukkakaalia

Mä laitoin aika reippaasti kookosmaitoa, kun sitä ei täsmennetty tiedoissa. Maistui ihan superhyvälle ja ensi kerralla kokeilen lisäämällä kookosmaidon sijaan kookosmannaa ja vettä. Kukkakaali ei maistu tässä yhtään, mutta samalla tästä saa kukkakaalin terveydelliset hyödyt. Smoothie on kauniin värinen, koostumukseltaan supermiellyttävä eikä vaadi erityisiä kikkailuja, vaikka onkin hieman erikoinen smoothie. Pisteet siitä, että kaikkia aineksia on helposti saatavilla lähikaupassa ympäri vuoden.

Koristelussa käytin Foodinin macadamia-pähkinöitä, vadelmia ja banaania sekä hiukan Foodinin kookoslastuja ja -hiutaleita, joita rakastan!

***

Toiseksi Mungolifen puolella sijoittui…

@jassutynkkynen vihersmoothiellaan. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että vihersmoothiet on jo jotenkin tosi “vanha juttu”, tai mä oon kokeillut näitä varmaan kymmeniä, ellen satoja. Joten kovin yllättäviä juttuja ei tässä kategoriassa vaan enää voi olla. Jotenkin kuitenkin tämä yhdistelmä oli helppo ja miellyttävä, joten pisteet siitä.

Tähän tarvitaan: 

1 banaani
1 kotimainen omena
1 kiivi
pari kourallista kotimaista pinaattia
sopivasti hunajaa
puolikkaan limen mehu
1 tl raastettua limen kuorta

Tässäkin pisteet helposta saatavuudesta, helposta valmistamisesta ja kivasta makuyhdistelmästä, jossa kohtaavat pinaatti, hunaja, kiivi ja omena. Sopii erinomaisesti päivittäiseen aamupalavalikoimaan 🙂

Kolmannelle sijalle suoriutui…

@janica.s mustikka-omenasmoothiellaan.

Smoothieen tarvitaan: 

1 dl mustikoita
1 omena
1 dl rahkaa (alkuperäisessä ohjeessa Alpron kasvimaitorahkaa)
1 ruokalusikallinen chia-siemeniä
1 ruokalusikallinen kaurahiutaleita
2 ruokalusikallista riisiproteiinijauhetta (mä tosin käytin Foodinin vaniljan-makuista heraproteiinia)
hyppysellinen kardemummaa
vettä

Mä inhoan kardemummaa, joten se jäi pois. Tämä oli oikein ihana smoothie, sijoittuminen kolmanneksi ei liity mitenkään siihen, että tämä olisi makuyhdistelmänä jotenkin “epäonnistunut”. Tämä oli vaan hieman tylsähkö mielestäni. Tai no, me tehdään hyvin tämäntyyppinen smoothie tosi usein, joten sikäli tämä ei ehkä herättänyt vahvoja tunteita.

Koristelussa käytin Foodinin pekaanipähkinöitä (parhaita ikinä!) ja kookoshiutaleita, omenoita, mustikoita ja hieman Foodinin chiansiemeniä.

Ja valitettavasti viimeiseksi sijoittui mielestäni mielenkiintoisin ja innovatiivisin smoothie-ehdokas, jonka asettelu on aivan upea ja omani lähinnä nolottaa tuossa vieressä…

@myblissktchn ja Jacky-henkinen smoothie.

Tähän tarvitsee:
5 dl luomu cashewpähkinöitä (hyvin liuotettuna ja huuhdeltuna)
2 rkl vaahterasiirappia
5 dl kaurajuomaa (käytin Kaslinkin sitä maustamatonta kaurajuomaa) tai muuta kasvipohjaista “maitoa”
2 rkl raakakaakaojauhetta

Sekoita nämä kaikki, ota hieman syrjään koristelua varten ja lisää vielä 
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl vaahterasiirappia
ja
ripaus merisuolaa

Mä odotin tältä paljoa, mutta maku oli mielestäni tosi “perus”. Mulle tää ei ollut mitenkään vaivannäön arvoinen, tosin mun smoothiekin on ihan erisävyinen, joten en tiedä menikö jossakin pieleen. Tää ei valitettavasti oo sellainen “helppo smoothie, jonka tekaisen aamuksi” vaan vaatii cashew-pähkinöiden pitkällisen liuotuksen. Lisäksi tämän ainekset eivät ole välttämättä edullisimmasta päästä, nimittäin 5 dl luomucashew-pähkinöitä ei ole ihan superedullista.

Ihan hyvää tää oli, mutta jotenkin mä odotan mun smoothielta sitä, että voin tehdä sen heti, sillä smoothieta tulee vedettyä yleensä aamuisin tai treenin jälkeen tai sellaisissa tilanteissa, joissa pähkinöiden liotus ei ehkä ole ykkösenä listallani.

Silti tosi kiva maku tässäkin oli ja aivan upea asettelu kuvassa. Innovatiivisesta ohjeesta myös erittäin paljon lisäpisteitä 🙂

Kokeilkaa ihmeessä ainakin tuota mun lemppariksi muodostunutta, tosi kivanmakuinen arkeen sopiva smoothie! Ja kannattaa kokeilla vaikka kaikki neljä läpi! Kivaa haastetta ainakin mulle, nimittäin jumitan yleensä aina parissa lemppariohjeessani 😀 Voisin muuten jakaa nekin teidän kanssa lähiaikoina!

Tsekatkaa muuten mun IG (@mungoanna) ja osallistukaa kilpailuun, jos haluatte voittaa kaksi lippua I Love Me -messuille ja voitte samalla käydä tsekkaamassa tuon SM-finaalin! 🙂

7 thoughts on “Mehuisat finalistit

 1. Kun sulla on ollut nyt ainakin näitä ruokajuttuja paljon blogissa, ja upeasti aseteltuja ja pilkottuja hedelmiä jne., niin kysyisinkin et meneekö sulla/teillä paljon ruokaa roskiin tälläisten postausten myötä jossa mainostat jtn ruokaan liittyvää tms?

  1. Moikka!
   Ei mee! Herrajumala, ei missään nimessä 🙂 Yritän aina saada nää tehtyä niin, että on kavereita tai perhettä käymässä tms. tai sitten toteutella osissa yms. Ja esim. tollanen smoothiehan menee helposti jääkaappiin ja sen syö vaikka illalla tai seuraavana aamuna 🙂

   1. No hyvä homma, niin aattelinkin! Joskus on vaan niin paljon kaikkee hedelmää yms pilkottu sun kuviin että aattelin, mutta sit vaan täytyy vetää hedelmäöverit. 🙂

    1. Joo, tai sit mehustan/teen smoothien / soseutan Dantelle pakkaseen yms 🙂 pyritään aina välttää ruokahävikkiä kotona 🙂

 2. Tosi kauniita kuvia ja herkullisen näköisiä reseptejä(varmaan myös makuisiakin). Toi kukkakaali kuulostaa kyl erikoiselta, mut samalla tosi mielenkiintoiselta ruokakokeilulta 🙂

 3. Wau, ihan huippusiistiä että menit ja kokeilit näitä smoothieita – ja mikä siisteintä että mun smoothie valikoitui sieltä parhaimman makuiseksi!! Ja heh, koen suurta tyydytystä siitä että sun(kaan) mies ei maistanut kukkakaalia 😀
  PS. En kestä. Oon ollu sun pitkäaikainen lukija niin tää oli todellakin hauska ylläri

  http://www.lily.fi/blogit/rachel

Leave a Reply