Arjen helppo herkku – Siemennäkkärit

*Kaupallisessa yhteistyössä Rosten Leipomo

Siemennäkkärit. Arkipäivien pelastaja, josta on tullut suuri ruokatrendi niin Suomessa kuin ulkomailla ja myös osa jokapäiväistä ruokailua meidän perheessä. Siemennäkkäreiden suhteen myönnän olleeni “mainoksen uhri”. Huomasin jossakin mediakanavassa siemennäkkäreiden mainoksen ja vatvoin hetken näkkärihyllyllä kaupassa, valiten loppujen lopuksi mielekkäimmän näköisen. Osui kerrasta nappiin.

Meillä syödään aika vähän leipää. Ruisleipää menee jonkun verran ja nyt on löytynyt sellainen karpalo-cashew -leipä, jonka takia oon valmis menemään vartin matkan tiettyyn markettiin, mistä sitä saa. Jotenkin ruisleipä ainaisesti samalla tavalla kulutettuna alkoi tulemaan jo korvistakin ulos ja sille korvikkeeksi hain apua siemennäkkäreistä. Nyt on pakko sanoa, että ei ole ikävä ruisleipää. Ei sitten yhtään. 

Optimaalisinta olisi tehdä siemennäkkärit itse, sillä niiden tekeminen ei ole älyttömän haastavaa. Tässä elämäntilanteessa on välillä haastavaa ehtiä syömään, joten ihan aina ei kyllä aikaa liikene leipoa kotona leipää tai näkkiksiä, joten kaupasta saatava valmis tavara tulee tarpeeseen.
 

Mä aloitin kokeilun Rostenin Ruis & Kaura -näkkiksellä ja jäin koukkuun melkeinpä koko valikoimaan. Nyt onkin mun ilo jakaa teille muutaman mun suosikkivälipalan yhteistyössä Rostenin kanssa ja kertoa hieman omia mieltymyksiäni näistä näkkäreistä. Ruis & Kaura oli tosiaan ensikosketukseni näihin siemennäkkäreihin, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että kaikki kolme alkuperäismakua (Ruis & Kaura, Kaura & Chia ja Kaura, Speltti&Merisuola) ovat uponneet erinomaisesti. Nyt Rostenilta on tullut markkinoille uutuusmakuina Auringonkukka, Kaura & Pellava sekä Hunaja & Karpalo. Näitä tuo auringonkukansiementä sisältävä näkkäri onkin tällä hetkellä ihan ehdoton suosikkini! 

Mikä näistä tekee niin erinomaista hyvän maun lisäksi? 

Rostenin siemennäkkärit on valmistettu kotimaisista raaka-aineista, eikä ne sisällä vehnää, vaan ovat kaura-pohjaisia. Kaikki käytettävät viljat ovat kotimaisia ja näkkärit leivotaan Turussa, Rostenin kotipaikassa. 

Siemenet sisältävät paljon kropalle hyvää tekeviä rasvoja ja näiden näkkäreiden kuitupitoisuus on 57-70%. Näkkärit myös valmistetaan niin, että niissä ei käytetä mitään lisäaineita tai säilöntäaineita. Nämä on hyviä proteiinin lähteitä ja vähäsuolaisia, eikä sisällä lisättyjä sokereita, gluteenia tai hiivaa. Nämä eivät myöskään sisällä maitoa tai laktoosia, joten nämä sopivat todella laajasti lähes kaikille.  

Meillä näitä syödään niin makean kuin suolaisenkin kanssa, ja käyttötapoja on runsaasti. Nää on korvannu meillä niin sipsit kuin ruissipsit (murran nää sipsien kokoisiksi paloiksi ja dippailen milloin mihinkin), sekä leivät aamupalalta. Maailman nopein ja helpoin välipala on siemennäkkäri, jonka päällä on levitettynä vuohenjuustoa ja vähän prosciuttoa 🙂


Mun tänhetkiset go-to suolaiset näkkärit arjessa on:  

♥ Mozzarella-tomaatti-yhdistelmä (klassikko, joka toimii aina, vielä kun laittaa vähän pippuria pintaan!)
♥ 
Voideltava vuohenjuusto, prosciutto, tuoretta viikunaa ja avocadoa (parasta, aina)
♥ Tuorejuustoa, savulohta ja avocadoa
♥ Boursin-tuorejuustoa ja omenaa (nää kaks makua toimii superhyvin yhteen!)
♥ Vuohenjuustoa, tomaattia ja viikunaa

Ja makeista yhdistelmistä mä rakastan vetää näkkärin päälle kerroksen nutellaa, banaania ja päälle vähän maapähkinävoita ja saksanpähkinöitä. Ahh, niiiiiin hyvää! 

Toinen makea suosikki on itse asiassa näiden näkkäreiden inspiroima vuohenjuustoa, viikunaa, kuivattuja karpaloita ja hunajaa. Vie makeannälän mennessään, ja on sellainen arkeen sopiva herkku, jossa ei ole lisättyjä sokereita. 

Jos ette vielä ole kokeilleet Rostenin Siemenrapeita, niin suosittelen kyllä lämpimästi! Näkkäreiden hinta on n. 3,20-3,50 euroa paketilta (250 gr) kaupasta riippuen, ja näitä saa mun mielestä aika hyvin kaikista hyvin varustetuista K- ja S-ketjun kaupoista nykyään. Alkuun mä jouduin metsästää näitä lähinnä Supermarketeista ja Cittareista, mutta viime aikoina mä oon bongaillut näitä aika hyvin myös pienemmistäkin kaupoista 🙂

Mulla on ideana kokeilla paria vähän erikoisempaa yhdistelmää näkkäreiden kanssa ja katsoa, miten näkkärit toimisivat kakkupohjana! Mutta, haastakaa tekin mua! Kertokaa, miten te syötte näkkärinne, tai millaista ohjetta kaipaisitte, missä näitä on hyödynnetty vähän erikoisemmin, niin mä laitan hihat heilumaan ja kokeilen, mikä niistä toimisi hyvin?        

16 thoughts on “Arjen helppo herkku – Siemennäkkärit

 1. Apua, pakko kommentoida heti, että mikään noista tuotteista ei ole gluteeniton! RUIS & kauran ja kaura, SPELTTI & merisuolan nimetkin kertoo jo heti, että ovat gluteenillisia. Myös firman sivuilta tuotteiden ainesosaluetteloita tarkastellessa huomaa, että heidän kaikissa siemennäkkileivissään on gluteenia (vehnä, ruis, speltti, kaura). Jep, vehnättömät siemennäkkileivätkin sisältävät vehnärouhetta.
  Muutoin hyvänkuuloisia reseptejä, voisin jopa testata omatekemiin, gluteenittomiin siemennäkkäreihin! 😀

  1. Meinasin kans heti tulla korjaamaan tän asian, eli vehnättömiä kylläkin ovat, mutta eivät todellakaan gluteenittomia 🙂

   1. Joo, mun moka, ajatusvirhe päässyt tuohon lauseeseen 🙂 Tuotteisiin ei ole lisätty gluteenia, mutta useimmissa laaduissa on siis käytetty viljoja, jotka sisältävät gluteenia.

  2. Joo, anteeksi, ajatusvirhe tuli mun päässä. Tuotteisiin ei ole lisätty gluteenia, mutta useimmissa laaduissa on siis käytetty viljoja jotka sisältävät gluteenia. Täytyykin korjata tuohon postaukseen se selkeämmäksi 🙂

 2. Täyteyhdistelmät kuulostavat hyvältä, mutta taidan jatkossakin tehdä siemennäkkärit itse. Suurin etu kun siemennäkkäreissä on mun mielestä viljattomuus ja sitä ei mikään näistä ole. Itse tekemissä suurin osa ajasta menee kuitenkin siinä kun näkkärit on uunissa, joten ne ehtii ihan hyvin valmistaa itsekin vaikka kaksivuotias taapero pitää illat hyvinkin kiireisinä.

  1. Niin, kuten itsekin kirjoittelin, optimaalisesti siemennäkkärit on ihan oman maun mukaan kotona valmistettuja, mutta mulla ei ainakaan juuri nyt aika ihan riitä, kun on tän ryömimään oppivan pikkuapinan lisäksi tää megamuutto selvitettävänä 😀 Nää on niin superherkkuja vaihtoehtoja, että en jaksa edes alkaa tekemään nyt omia sen kummemmin 🙂

 3. Oijoijoi, on niin hyvän näköistä että pakko joku päivä yllättää mies ja tehdä tälläset tarjottavat. Ja anteeksi tyhmyyteni mut syödäänkö viikunasta toi kuori? 😀

 4. Noi on kyllä hyviä, mutta viljattomina Risentalla on myynnissä siemennäkkäri-leivontasekoitus jossa vaan siemeniä ja super helppoa tehdä; sekoittaa joukkoon vaan öljyn, laittaa uunipellille ja hetkeksi uuniin 🙂

 5. Jee, kiitos tästä postauksesta ja vinkeistä. Kahta makua oonki jo noista näkkäreistä maistanu ja loputkin lähtee testiin. Mie syön näitä ihan leivän sijasta itte. 🙂 Pitää toi fazerin leipä myös ostaa testiin viikonlopuksi.

 6. Söin noita chia-näkkäreitä joskus alkukesästä, kun randomisti osui kaupassa mielenkiintoinen paketti silmiin. Ne olivat super hyviä, mutten kuitenkaan oo jälkeenpäin muistanut enää ostaa kun yleensä ei tule leipää syötyä. 😀 Tänään tein täsmäiskun kauppaan näkkärit mielessä ja onneksi sieltä löytyi, jee!

  1. Toi Speltti-merisuola on mun yks suosikki noista, ihan superhyvää esim. avocadotahnan kanssa! 🙂 Ja onneks näitä on alkanu näkymään enemmän kaupoissa, ennen piti aina mennä melkeinpä Cittariin näitä varten 🙂

 7. Oi, näyttääpä herkuilta! Kiitos vinkistä, en ole aiemmin törmännyt, mutta nyt menee kyllä kauppalistalle heti, koska rakastan myös vastaavia näkkäreitä. Semmoista piti myös kommentoida, että pitkään blogiasi lukeneena olen huomannut näiden ruokapostausten olevan erityisen hyvin koottuja ja herättävän aina mielenkiintoa, sillä kuvista välittyy näissä superhyvin se ruoka ja asetelmat aina kauniita. Eli melkein tekee mieli kokeilla myös niitä juttuja, mitkä ei muuten ehkä osuisi omalle listalle.

  1. Kiva kuulla 🙂 Ite ainaki rakastan nättejä ruokakuvia, jotenkin sitä näkee nykyään kotona vähän enemmän vaivaa annosten eteen, jotenkin se silmänilo on kuin puoli ruokaa nykyään 🙂

Leave a Reply